Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
puz_u_salati

#65901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

@Benq
Da ali jel slika u HD-u? Evo recimo i Cinemax 2 je HD ali slika je SD zbog snimka. Haj provjeri tu da li će i na Cinemax 2 pisati HD? Mislim da hoće ali bi baš volio da provjeriš. Ja nemam moja TV pa ne mogu.

Kako god, bez veze se svi zamorismo nebitnim stvarima još se i crni vrag naljuti beze. Vratimo se EPG-u, bolje je :D
chudjenhe

#65902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

dobar je bio ''pokojni'' @crnivrag...cojku nije bilo mrsko pomoci, a i znao je
opet ce eto, na pp :kakoste:

al nek ga vala nema vise da pise...udavi kad telemach uvede nesta novo, velicajuci to
pogotovo kad treba neistomisljenicima usta zacepljati i opravdavati povecanje cijena :skoljka:

:run:
crnivrag

#65903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

puz_u_salati wrote:@Benq
Da ali jel slika u HD-u? Evo recimo i Cinemax 2 je HD ali slika je SD zbog snimka. Haj provjeri tu da li će i na Cinemax 2 pisati HD? Mislim da hoće ali bi baš volio da provjeriš. Ja nemam moja TV pa ne mogu.

Kako god, bez veze se svi zamorismo nebitnim stvarima još se i crni vrag naljuti beze. Vratimo se EPG-u, bolje je :D
Nisam se naljutio na tebe, već na korisnika @Telemach, koji me uvjerava u nešto što nije istinito.
radiša

#65904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Logo na kanalu i kod nas stoji da je hd ali nije,treba provjerit stvarnu rezoluciju a ne ocjenjivat zbog loga jer ova slika nista nije bolja od nase kolko vidim.
radiša

#65905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

crnivrag wrote:
puz_u_salati wrote:@Benq

Nisam se naljutio na tebe, već na korisnika @Telemach, koji me uvjerava u nešto što nije istinito.
Pa kolko su meni puta davali glupe odgovore al se nisam naljutio,sta me briga budem i ja malo bezobrazan kod odgovora i nerjeseno :D
crnivrag

#65906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

radiša wrote:Logo na kanalu i kod nas stoji da je hd ali nije,treba provjerit stvarnu rezoluciju a ne ocjenjivat zbog loga jer ova slika nista nije bolja od nase kolko vidim.
Klikni na sliku i otvori je u novom tabu, i vidjećeš da je rezolucija full hd 1920x1080i.
puz_u_salati

#65907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

chudjenhe wrote:dobar je bio ''pokojni'' @crnivrag...cojku nije bilo mrsko pomoci, a i znao je

al nek ga vala nema vise da pise...udavi kad telemach uvede nesta novo, velicajuci to
pogotovo kad treba neistomisljenicima usta zacepljati i opravdavati povecanje cijena :skoljka:

Tu sam ti ja gori od svih njih :D.

Telemachu se nema šta progovoriti i tačka.
Da vidim ko će da mi da HBO paket, Arena paket, SK paket, CineStar Paket, HD paket, internet od preko 100 u downloada za 40-tak€ , 50 $ i 80-tak KM (+-10 gore dole)?
Niko sem Telemacha i zato su broj 1 pa deset mjesta prazno ispod njih i tek onda neki od konkurencije ;).
radiša

#65908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

crnivrag wrote:
radiša wrote:Logo na kanalu i kod nas stoji da je hd ali nije,treba provjerit stvarnu rezoluciju a ne ocjenjivat zbog loga jer ova slika nista nije bolja od nase kolko vidim.
Klikni na sliku i otvori je u novom tabu, i vidjećeš da je rezolucija full hd 1920x1080i.
Da,tako pise,kod mene je 576i rezolucija igmana na tv.
radiša

#65909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

vidi nesto kad gledam iptv preko resivera pise da mi je rezolucija slike 1920x 1080i ali to nije nikako rezolucija kanala nego slike na tv preko resivera dok je kanal u sd formatu.
Benq

#65910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

puz_u_salati wrote: Telemachu se nema šta progovoriti i tačka.
Da vidim ko će da mi da HBO paket, Arena paket, SK paket, CineStar Paket, HD paket, internet od preko 100 u downloada za 40-tak€ , 50 $ i 80-tak KM (+-10 gore dole)?
Niko sem Telemacha i zato su broj 1 pa deset mjesta prazno ispod njih i tek onda neki od konkurencije ;).
:thumbup:
Benq

#65911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

radiša wrote:vidi nesto kad gledam iptv preko resivera pise da mi je rezolucija slike 1920x 1080i ali to nije nikako rezolucija kanala nego slike na tv preko resivera dok je kanal u sd formatu.
To je rezolucija na koju je resiver podesen i preko resivera ne mozes vidjeti pojedinosti o nekom kanalu u kojoj rezoluciji se emituje, to mozes samo preko DVB-C mreze.
radiša

#65912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Benq wrote:
radiša wrote:vidi nesto kad gledam iptv preko resivera pise da mi je rezolucija slike 1920x 1080i ali to nije nikako rezolucija kanala nego slike na tv preko resivera dok je kanal u sd formatu.
To je rezolucija na koju je resiver podesen i preko resivera ne mozes vidjeti pojedinosti o nekom kanalu u kojoj rezoluciji se emituje, to mozes samo preko DVB-C mreze.
pa zato se i pitam da li je ova slika isto tako napravljena
crnivrag

#65913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

radiša wrote: pa zato se i pitam da li je ova slika isto tako napravljena
Slika je napravljena putem Moja TV Multiscreen aplikacije.
radiša

#65914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

ne razumijem se zato i pitam da li je moguce da taj multiscreen emituje rezoluciju resivera koja se prenosi na tv dok je mozda sama rezolucija kanala drugacija,kao u slucaju kod mene.
Benq

#65915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ovdje se ne radi o tome koliko ko gleda taj kanal, i hoce li nekad u buducnosti biti vracen u 1080i, nego sto smo dobili odgovor da ni do kakvih promjena nije dolazilo a mjesec dana je bio u HD-u.
radiša

#65916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

pa mozda i nije kod njih zato se i raspitujuem kakva je situacija kod konkurenata da vidimo jel stvarno foliraju.
Benq

#65917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

radiša wrote:ne razumijem se zato i pitam da li je moguce da taj multiscreen emituje rezoluciju resivera koja se prenosi na tv dok je mozda sama rezolucija kanala drugacija,kao u slucaju kod mene.
Ne, mozes ti rezoluciju resivera prebacit u 720p ili 576i ako hoces.
radiša wrote:pa mozda i nije kod njih zato se i raspitujuem kakva je situacija kod konkurenata da vidimo jel stvarno foliraju.
Vidjecemo, na aplikaciji ide u HD-u, a ako se ispostavi nesto drugo, imaju izvinjenje.
radiša

#65918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

da,zivo me to zanima,budu li folirali imaju prozivanje od mene svaki dan :D
Last edited by radiša on 16/05/2018 01:31, edited 1 time in total.
chudjenhe

#65919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

puz_u_salati wrote:
chudjenhe wrote:dobar je bio ''pokojni'' @crnivrag...cojku nije bilo mrsko pomoci, a i znao je

ma dobro, tako je, najbolji su...ne sporim
nekome sve to treba

meni treba trio sa slijedecim kapacitetima
- telefon da mater konu zovne na kafu
- tv- obn da subotom gledam zvezde granda i
- net brzine 3-4 mbps da ovdje jednoj sedamnaestogidisnjakinji :kiss: (vise joj je, al ona neda rec) napisem pp

a moram platit sve ostalo...pa i ovo zadnje povecanje

i eto....vrag ''poginu'' braneci ih

:lol: :lol: :lol:
puz_u_salati

#65920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

chudjenhe wrote:
puz_u_salati wrote:

ma dobro, tako je, najbolji su...ne sporim
nekome sve to treba

meni treba trio sa slijedecim kapacitetima
- telefon da mater konu zovne na kafu
- tv- obn da subotom gledam zvezde granda i
- net brzine 3-4 mbps da ovdje jednoj sedamnaestogidisnjakinji :kiss: (vise joj je, al ona neda rec) napisem pp

a moram platit sve ostalo...pa i ovo zadnje povecanje

i eto....vrag ''poginu'' braneci ih

:lol: :lol: :lol:
Ako ti je to povećanje toliko teško palo, pošalji mi u PP broj računa i šaljem ti svaki mjesec 5 KM. Pokriće ti povećanje a biće i za kafe :D
Pa mislim stvarno...
Mjesečno izgubiš puno više po džepovima kada se zagube kovanice nego što je poskupila usluga.
radiša

#65921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

nije stvar u 5km nego u principu.ako sam potpisao ugovor na dvije godine po toj i toj cijeni nemoj me jebat i dizat mi kad ti je kurcu cef,ko da je kredit u svicarcima :lol:

ne mozes mi nesto dat pa se poslje predomislit nismo cigani...
i jos nesto,ne trazim da mi nista novo uvode,da se ne peru preko toga da je zbog toga poskupila usluga,meni ako sta bude trebalo dodatno sam cu odabrat i platit.njihovo je da ako hoce omoguce novo a moje da odaberem a nikako da mi nesto svojevoljno ubacuju i primoravaju me da placam dodatno.
puz_u_salati

#65922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

radiša wrote:nije stvar u 5km nego u principu.ako sam potpisao ugovor na dvije godine po toj i toj cijeni nemoj me jebat i dizat mi kad ti je kurcu cef,ko da je kredit u svicarcima :lol:
Da ali su dali opciju da raskineš ako se ne slažeš a realno gledajući stid bi me bilo i raskinuti zbog tog povećanja.

Ulaže se u opremu, u TV prava, u licence,... Sve to košta. Telemach je firma kod koje se fakat vidi da ljudi ulažu i da se trude ponuditi što kvalitetniju uslugu.
Uzmi primjer Grasa. Kod njih ti je cijena karte haman 20 godina ista. Nema ulaganja, nema povećanja cijena. Da svake godine povećaju cijenu karte za 20 feninga a da rekonstruišu prugu i nabave tremvaje bar kao u Zagrebu, ne bih se bunio.

Sjetite se kablovske ELOB ili BHCNET. Tada je pretplata za KKS bila 11 KM a šta smo imali? Jedno veliko ništa. Svi bi tad bubreg dali da je pretplata ne 19 već 25 a da imaju usluge koje danas imaju. Budimo malo realni. Samo na Unifiju i Unifonu zadnje dvije godine sam uštedio na stotine KM mobilnog interneta i roaminga a da ne spominjem ostalo.
radiša

#65923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

puz_u_salati wrote:
radiša wrote:nije stvar u 5km nego u principu.ako sam potpisao ugovor na dvije godine po toj i toj cijeni nemoj me jebat i dizat mi kad ti je kurcu cef,ko da je kredit u svicarcima :lol:
Da ali su dali opciju da raskineš ako se ne slažeš a realno gledajući stid bi me bilo i raskinuti zbog tog povećanja.

Ulaže se u opremu, u TV prava, u licence,... Sve to košta. Telemach je firma kod koje se fakat vidi da ljudi ulažu i da se trude ponuditi što kvalitetniju uslugu.
Uzmi primjer Grasa. Kod njih ti je cijena karte haman 20 godina ista. Nema ulaganja, nema povećanja cijena. Da svake godine povećaju cijenu karte za 20 feninga a da rekonstruišu prugu i nabave tremvaje bar kao u Zagrebu, ne bih se bunio.

Sjetite se kablovske ELOB ili BHCNET. Tada je pretplata za KKS bila 11 KM a šta smo imali? Jedno veliko ništa. Svi bi tad bubreg dali da je pretplata ne 19 već 25 a da imaju usluge koje danas imaju. Budimo malo realni. Samo na Unifiju i Unifonu zadnje dvije godine sam uštedio na stotine KM mobilnog interneta i roaminga a da ne spominjem ostalo.
Ali zasto da raskidam radi par maraka i idem konkurenciji,kakva je to opcija?Cilj je zadrzat i imat nove korisnike a ne tjerat ih,valjda.
Sto se grasa tice lopovi kao lopovi,tolike godine otimaju pare narodu a nista ne unapređuju usluge,nemaju nikakvo pravo da pomisle a kamo li da dizu cijenu za donirane tramvaje koji su krs zivi ali poklonu se ne gleda u zube...
Sto se pak sjecanja tice i cijena,jbga nekad sam placao sam adsl 100km,tako da,svako vrijeme nosi svoje breme :D
puz_u_salati

#65924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

Pa ko ode kod nazovi "konkurencije" zbog ovog povećanja on nije dobar s glavom. Neka onda uživa u nadzornom centru punom live kamera i nek se tješi da je uštedio 3 KM. I to će imati ako nađe štelu pa mu priključe uslugu unutar jedne godine od momenta prijavljivanja :D.
radiša

#65925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Pa to oni i rade i lozi ih neki pametnjakovic ali nekad ce i princip preovladat pa kad izgube ko sto je izgubio telekom zbog bezobrazluka zalit ce se okolo na plate ko sto ovi rade...
Ljudi su suvise glupi i ne cjene ono sto imaju u datom momentu nego pocinju kao shvatat stvari kad krene nizbrdo,al bude kasno na zalost.Onda sljedi ona poslje jebanja nema kajanja,kasno marko na kosovo stize itd... :lol:

Nego dosta vise,previse sam se raspiso ovde dosadan sam sam sebi a kamo li onima sto pomno prate. :wink:
Locked