Cekaj malo, covjek je iznio malo zescu teoriju oko aviona koji lete iz Moskve, ali mi tvoje razmisljanje nema logike. Pa ako zaista imaju neku informaciju, gdje ce letiti nego dalje od vecih gradova? Postoji cijela grana gradjevinske industrije koja pravi privatna sklonista za takve slucajeve i koja cvjeta. Ipak, hajmo se nadati da to nije slucaj ovdje.namiami wrote: ↑17/03/2022 16:51A sto takvo razmisljanje kao horda? Zasto nije moguce da bjeze iz Moskve, radi protesta, ili radi govora Putina s kojim se ne slazu? Jednostavno se izmjestili iz "centra" i otisli na "selo"? Je li vi mislite da bilo koji oligarh moze pobjeci od nuklearke? Pa ako to bude, jebo oligarhe, nece vise imati zivot oligarha, samo ce imati zivot prezivljavanja.
Nevjerovatno.
Ukrajina
-
Awakened
#65851 Re: Ukrajina
- Gandalf
#65852 Re: Ukrajina
Nuklearke su vrlo skupe igračke za održavanje a rusija za zapadom tehnološki zaostaje stoljeće. Kolike su zapravo zaista mogućnosti da su njihove nuklearke toliko funkcionalne i toliko tehnološki napredne da pariraju zapadnoj tehnologiji presretanja njihovih projektila. Apsolutno se ničemu ne treba vjerovati što putler govori, niti ih se treba bojati, strah je i učinio evropu pitomom prema ruskom pritivizmu i barbarizmu.
Ovaj bijedni kepec i jeste mučitelj ljudi iz tamnica i strah je njegovo oružje kojim muči čovječanstvo već dugo vremena. Amerikanci znaju da će se morati sukobiti sa njim kad tad, jer ruski imperijalizam još nikada nije vojno potučen. Tom istorijskom trenutku upravo svjedočimo, rusi su pred slomom, a mučitelju iz tamnice je ostalo još samo da prijeti i straši.
Mislim da je prekasno za strah. Situacija sa debilnim kepecom se mora raščistiti za sva vremena. Inače se straha svijet nikada neće osloboditi.
Ovaj bijedni kepec i jeste mučitelj ljudi iz tamnica i strah je njegovo oružje kojim muči čovječanstvo već dugo vremena. Amerikanci znaju da će se morati sukobiti sa njim kad tad, jer ruski imperijalizam još nikada nije vojno potučen. Tom istorijskom trenutku upravo svjedočimo, rusi su pred slomom, a mučitelju iz tamnice je ostalo još samo da prijeti i straši.
Mislim da je prekasno za strah. Situacija sa debilnim kepecom se mora raščistiti za sva vremena. Inače se straha svijet nikada neće osloboditi.
- SanskiBiser
#65853 Re: Ukrajina
eto sad i o nama tvitaju
-
l33t
#65854 Re: Ukrajina
Realno, čini se da ih i Kina napušta po zadnjim porukama...Gandalf wrote: ↑17/03/2022 17:13 Nuklearke su vrlo skupe igračke za održavanje a rusija za zapadom tehnološki zaostaje stoljeće. Kolike su zapravo zaista mogućnosti da su njihove nuklearke toliko funkcionalne i toliko tehnološki napredne da pariraju zapadnoj tehnologiji presretanja njihovih projektila. Apsolutno se ničemu ne treba vjerovati što putler govori, niti ih se treba bojati, strah je i učinio evropu pitomom prema ruskom pritivizmu i barbarizmu.
- SanskiBiser
#65855 Re: Ukrajina
Gandalf wrote: ↑17/03/2022 17:13 Nuklearke su vrlo skupe igračke za održavanje a rusija za zapadom tehnološki zaostaje stoljeće. Kolike su zapravo zaista mogućnosti da su njihove nuklearke toliko funkcionalne i toliko tehnološki napredne da pariraju zapadnoj tehnologiji presretanja njihovih projektila. Apsolutno se ničemu ne treba vjerovati što putler govori, niti ih se treba bojati, strah je i učinio evropu pitomom prema ruskom pritivizmu i barbarizmu.
Gluho bilo da forumasi pojedini saznaju za
Spoiler
Show

- SanskiBiser
#65856 Re: Ukrajina
Satelitski snimci od 14 marta iz Bjelorusije, gomilanje trupa i opreme, 50 kilometara od granice sa Ukrajinom.
- drndalo
-
tuitamo
#65858 Re: Ukrajina
-
A_A_AKCIJA
#65859 Re: Ukrajina
Inšallah naš suncokretManual wrote: ↑17/03/2022 16:25
Četniča mrtva, neki dan sam ga spominjao kad je gostovao na RTRS uhorkesh wrote: ↑17/03/2022 16:22
Danijel Simić ili kako već je gore već neko vrijeme, urednik Frontala:
https://www.frontal.rs/polozaji-na-prav ... anja-luka/
-
lajkujMe
#65860 Re: Ukrajina
lajkujMe wrote: ↑25/02/2022 21:55 Jbg sad moram ovo da kazem, nisam htio da govorim jer sam niko i nista, i nemate razloga da mi vjerujete ali eto da znate da sam dobio pouzdanu informaciju od osobe veoma bliske mojoj familiji.
Ime necu reci ali dovoljno je da znate da je jedan od top kadrova UN i radi za njih preko 30 godina.
I da je jedna od 60 osoba u grupi iz UNa koji su primili Nobelovu nagradu za mir.
Znaci veoma pouzdana osoba meni, vama to ne znaci nista jer mene ne znate.
Uglavnom preko razno raznih kontakata dobila je informacije da Nato sumnja da je ovo oko Ukrajine zapravo dugogodisnja strategija Putina i da se sad krenulo s izvrsenjem.
Ukrajina je prva, mi smo sljedeci.
Kako, kad i da li je to uopste tacno ne zna ali s obzirom od kakvih ljudi je dobila info vrlo moguce.
Ja ovo uzimam s malo vecom dozom skepticnosti ne prema njoj nego ne znam ko joj daje taj info i koliko je to zapravo sigurno i provjereno.
Ali navodno predpostavljaju da ce Rusi direktno pomoci RSu kako oruzano tako i ljudstvom da se odcjepe i osiguraju nove granice.
M ni to zvuci previse nerealno s obzirom da nas dijeli pola Natoa od Rusije ali sta znas mozda nekako tajno i mognu to odraditi.
Zato nas spominju danas mozda, mozda je i Eufor poslao rezerve jer imaju neke informacije.
Stvarno ne znam, i ne bih zelio ikome nametati neke ideje ili strah.
Ne bi mi mrsko naci, evo ga post moj ima 600 strana unazad.
I jasno sam naveo da nevjerujem u ovo ali zbog osobe koja mi je to rekla ostaje crv sumnje u postu poslije.
Ta sumnja nikad nije nestala, tek je ovo pocetak 22 dan rata.
I mozemo se zahvaliti Ukrajini sto se Srpsko-Hrvatska politicka najezda primirila sad zasad.
Imam ja i postova unazad da nevjerujem u Nuklearni napad.
I sada nevjerujem ali ne u istoj mjeri kao prije 20 dana.
Zasto? Zato sto je Putin jedan Mix Milosevica, Karadzica i Mladica s pristupom najvecem nuklearnom arsenalu na svijetu.
A do sada je jasno da ga se sopstveni ljudi boje, jel mislite da ima iko njega s dovoljno kicme da ga sprijeci?
Mozda ima mozda nema, ja bi volio da sve ovo sto sam naveo maloprije o evakuaciji VIPa cista glupost i da nema nista od Nuklearki.
Ali sve dok se rat ne zavrsi ovako ili onako postojace opasnost od uplitanja Nuklearnog oruzja.
Kratko i jasno!
I da vas napomenem u Americi i dalje je na snazi Defcon 3 stupnja pripravnosti nuklearnih snaga.
Defcon 3 je bio aktivan samo 2 puta, tokom Yom Kipur rata i 11 septembra.
Tokom Kubanske krize je bio na defcon 2 (najveci nivo ikad)

Defcon 1 je nuklearni rat.
Padne li na 2 onda smo na belaju.
- drndalo
#65861 Re: Ukrajina
Dobro, jel ti sad lakse kad si to izbacio iz sebe ?lajkujMe wrote: ↑17/03/2022 15:47 Cudne stvari se desavaju danas, dobro pratite desavanja.
Navodno Nato oprobao famoznu crvenu liniju za deeskalaciju koja postoji jos od hladnog rata.
Rusi se nisu javili....
Mislim da bi im meta mogla biti Marijopolj ako se odjednom Ruje povuku iz Marijupola to je znak za Nuklearni ili hemijski napad.
Protiv toga nema odbrane.
Vjerujem da bi Ukrajina kapitulira iste sekunde.
Nazalost Ruska pravila za koristenje Nuklearnih glava nisu iskljucivo za MAD nego i za Deeskalaciju kroz eskalaciju.
Ako bace takvo nesto garantujem vam da je to treci svjetski rat.
Nece ni Nato ni svijet sutjeti na koristenje Nuclearne glave pa maka bila malecna Takticka.
Tu bi i Kina popizdila a vjerovatno i Indija i Pakistan.
Da ne pricamo o Nato zemljama
-
A_A_AKCIJA
#65862 Re: Ukrajina
Ukrajinska kontra južno od Mikolayeva pomjerila Ruse 65 km.
Nije loše, samo derite
Slava Ukrajini!
Nije loše, samo derite
Slava Ukrajini!
- video
#65863 Re: Ukrajina
Baric opet odlican na N1HR 
-
el_bake007
#65864 Re: Ukrajina
Sta je potrebno kod nas da se neki ambasador proglasi personom non grata?
-
l33t
#65865 Re: Ukrajina
I mene zanima, što ne protjeraju ovu Rusku bagru odmah...el_bake007 wrote: ↑17/03/2022 17:40 Sta je potrebno kod nas da se neki ambasador proglasi personom non grata?
-
A_A_AKCIJA
#65866 Re: Ukrajina
Prijetnje nuklearnim ratom su pokazatelj koliko su Rusi dobili po piČci i kako nemaju rješenje za situaciju.
Ne vidim razlog za sikiraciju. Smrt je brza i ne možemo uticati na ishod nikako.
Dakle, slava Ukrajini i neka se nastavlja sjetva suncokreta.
Ne vidim razlog za sikiraciju. Smrt je brza i ne možemo uticati na ishod nikako.
Dakle, slava Ukrajini i neka se nastavlja sjetva suncokreta.
- mist
#65867 Re: Ukrajina
Znam da je bilo ali su HD snimci.Unistenje tenka
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#65869 Re: Ukrajina
Ovo ti je iskljucivo stvar prijetnje i prebijanja preko ukrajine
Kako sam na samom pocetku invazije spomenuo, mi smo prosli kao pozitivan faktor raskusuravanja
Hvala Bogu na tome.
- video
#65870 Re: Ukrajina
Odluka presjednistva.el_bake007 wrote: ↑17/03/2022 17:40 Sta je potrebno kod nas da se neki ambasador proglasi personom non grata?
Znaci - pisi propalo
- Manual
#65871 Re: Ukrajina
Fakat, ja kontam da je medvjed iz RSa imao neki dogovor sa Ambasadom Rusije kad je krenula agresija na Ukrajinu.
- rajv0sa
#65872 Re: Ukrajina
Nadam se da će ovo otvoriti oči "objektivnim" i zašto ovo ZA NAS nije isto kao tragedije na bliskom istoku.
-
Nierika
#65873 Re: Ukrajina
Argumenti koji mi padaju na pamet a koji ne idu u prilog ovome što pišeš:lajkujMe wrote: ↑17/03/2022 15:47 Cudne stvari se desavaju danas, dobro pratite desavanja.
Navodno Nato oprobao famoznu crvenu liniju za deeskalaciju koja postoji jos od hladnog rata.
Rusi se nisu javili....
Mislim da bi im meta mogla biti Marijopolj ako se odjednom Ruje povuku iz Marijupola to je znak za Nuklearni ili hemijski napad.
Protiv toga nema odbrane.
Vjerujem da bi Ukrajina kapitulira iste sekunde.
Nazalost Ruska pravila za koristenje Nuklearnih glava nisu iskljucivo za MAD nego i za Deeskalaciju kroz eskalaciju.
Ako bace takvo nesto garantujem vam da je to treci svjetski rat.
Nece ni Nato ni svijet sutjeti na koristenje Nuclearne glave pa maka bila malecna Takticka.
Tu bi i Kina popizdila a vjerovatno i Indija i Pakistan.
Da ne pricamo o Nato zemljama
Da im je sukob sa NATO zemljama u planu, već bi to uradili. Za sada mi se čini da i Rusija i NATO paze da ne dođe do direktnog sukoba. Nema mi smisla ni da bi se Rusija uvukla u dodatni rat da izbjegne gubitak trenutnog rata u Ukrajini.
-
Novosti
#65874 Re: Ukrajina
WikiPending a meeting of the Kazakh security council, the foreign affairs minister stated, "I must assure you: there is no question of Kazakhstan's recognition of the Donetsk and Lugansk People's Republics. We proceed from the foundations of international law and the basic principles of the UN Charter."
Kazakhstan takes distance from Russia’s Ukraine war
euractiv.com
Starije vijesti ali bitne u pogledu kazahstansko-ruskih odnosa. Kako Rusima neide najbolje tako im saveznici okreću sve više leđa. Dali je moguć raspad CSTO-a?