Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#65851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
chakany wrote:MTV Igman od danas ide u SD formatu.
Zbog predstojećeg mjeseca ramazana, mislim da bi bilo ok da se ovaj kanal vrati u HD format radi vjernika islamske vjeroispovjesti koji prate ovaj kanal, i da se ostali kanali koji emituju u HD formatu prebace u isti, jer imate pristup HD verzijima navedenih kanala: MTV Igman, Televizija 5, Kanal 6, BN TV, BN Music, City TV, Hayatovci, Hayat Music, Hayat Folk, AMC, SciFi, Sundance TV, Discovery Channel, Discovery ID, Fine Living, Balkanika, Mezzo, te potencijalno Nova TV HD.

Naravno uz to ide i ono o čemu trubimo mjesecima: popraviti EPG na Pink kanalima, te postaviti EPG na kanalima RTRS Plus, Kanal 6, Sevdah TV (za ova dva posljednja kanala imate validan EPG putem web stranice tvprofil.net), a za RTRS Plus putem iste te stranice kao i njihove oficijelne web stranice.

Naštimati da se emituje dupli titl na kanalu Discovery Showcase HD, jer na satelitu se emituje i srpski i hrvatski titl, dok je na ovom kanalu postavlje i zaljepljen srpski titl.

Također riješiti prijem lošeg FM signala radio kanala Radio Breza.
Telemach

#65852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@crnivrag

Kolege su upoznate sa vašim primjedbama. Kada budemo imali više informacija, obavijestit ćemo vas.
MTV

#65853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Mezzo i mezzo live HD nije identican program. Imaju zajednicki dio programa al nije u potpunosti isti.
aditon

#65854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

kad smo kod EPG-a...ne radi EPG na Nat Geo i TV 1000 tj radi ali je totalno pogrešan.
kakaljin

#65855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Zbog predstojećeg mjeseca ramazana, mislim da bi bilo ok da se ovaj kanal vrati u HD format radi vjernika islamske vjeroispovjesti koji prate ovaj kanal, i da se ostali kanali koji emituju u HD formatu prebace u isti, jer imate pristup HD verzijima navedenih kanala: MTV Igman, Televizija 5, Kanal 6, BN TV, BN Music, City TV, Hayatovci, Hayat Music, Hayat Folk, AMC, SciFi, Sundance TV, Discovery Channel, Discovery ID, Fine Living, Balkanika, Mezzo, te potencijalno Nova TV HD.

Naravno uz to ide i ono o čemu trubimo mjesecima: popraviti EPG na Pink kanalima, te postaviti EPG na kanalima RTRS Plus, Kanal 6, Sevdah TV (za ova dva posljednja kanala imate validan EPG putem web stranice tvprofil.net), a za RTRS Plus putem iste te stranice kao i njihove oficijelne web stranice.

Naštimati da se emituje dupli titl na kanalu Discovery Showcase HD, jer na satelitu se emituje i srpski i hrvatski titl, dok je na ovom kanalu postavlje i zaljepljen srpski titl.

Također riješiti prijem lošeg FM signala radio kanala Radio Breza.
Ovo se zove unapredjenje postojece uslugu, ovo su trebali jos davno sve uraditi,cak pri uvodjenju kanala ako je bilo to sve dostupno tada a za vecinu sigurno jeste.
radiša

#65856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Zbog predstojećeg mjeseca ramazana, mislim da bi bilo ok da se ovaj kanal vrati u HD format radi vjernika islamske vjeroispovjesti koji prate ovaj kanal,
Kad bi se to tako prebacivalo svaki cas za svaki vjerski praznik dokle bi dogurali?
crnivrag

#65857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

radiša wrote:
Kad bi se to tako prebacivalo svaki cas za svaki vjerski praznik dokle bi dogurali?
Kanal je do danas mjesecima išao u full HD formatu, ali su ga od danas iz nekog razloga ponovo vratili u SD format.
radiša

#65858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

crnivrag wrote:
radiša wrote:
Kanal je do danas mjesecima išao u full HD formatu, ali su ga od danas iz nekog razloga ponovo vratili u SD format.
Kod mene jos uvjek stoji mtv igman hd i ispod sat slika uopste nije losa
crnivrag

#65859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

radiša wrote: Kod mene jos uvjek stoji mtv igman hd i ispod sat slika uopste nije losa
Da, na logotipu piše HD, ali slika ide u SD rezoluciji, što se može provjeriti u postavkama kanala putem DVB-C mreže.
radiša

#65860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Slika je dobra i u sd rezoluciji ne vidim potrebu za panikom.
r_faruk

#65861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

.
Telemach

#65862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » Today, 3:20 pm

radiša wrote:

Zamolit ćemo vas za razumijevanje. Javit ćemo vam se nakon provjere sa kolegama.
Last edited by Telemach on 15/05/2018 21:20, edited 1 time in total.
crnivrag

#65863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Zamolit ćemo vas za razumijevanje. SD signal su u mogućnosti pratiti svi naši korisnici, za razliku od HD signala.
Dakle svi LED/LCD TV uređaji imaju makar HD Ready tuner, ako korisnici prate kanale putem DVB-C mreže, a svi resiveri u Telemach ponudi imaju mogućnost reprodukcije HD formata slike na kanalima, govorim o resiverima koji su trenutno u ponudi: PDS2, PDS3, D3 v2.0, D3 Mini, te stari Cisco resiveri (osim jedne verzije 3375DVB - kojeg ste odavno trebali zamjeniti korisnicima, pa makar za D3 Mini).

Tako da ova priča o nemogućnošću praćenja HD signala nažalost ne drži vodu, mislim barem ja znam i upoznat sam sa svim uslugama i uređajima koje Telemach ima u ponudi, i šta se sve dešavalo u zadnjih 7.5 godina, otkako se kompanija Telemach nalazi na tržištu BiH.
kakaljin

#65864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Zamolit ćemo vas za razumijevanje. SD signal su u mogućnosti pratiti svi naši korisnici, za razliku od HD signala.
Dakle svi LED/LCD TV uređaji imaju makar HD Ready tuner, ako korisnici prate kanale putem DVB-C mreže, a svi resiveri u Telemach ponudi imaju mogućnost reprodukcije HD formata slike na kanalima, govorim o resiverima koji su trenutno u ponudi: PDS2, PDS3, D3 v2.0, D3 Mini, te stari Cisco resiveri (osim jedne verzije 3375DVB - kojeg ste odavno trebali zamjeniti korisnicima, pa makar za D3 Mini).

Tako da ova priča o nemogućnošću praćenja HD signala nažalost ne drži vodu, mislim barem ja znam i upoznat sam sa svim uslugama i uređajima koje Telemach ima u ponudi, i šta se sve dešavalo u zadnjih 7.5 godina, otkako se kompanija Telemach nalazi na tržištu BiH.
Cak i tebe prave budalom, bolje bi bilo da su se usutili kao za SK1 HD nego ovu nebulozu napisati i to zvanicno. Da je neko forumas napisao pa bi se moglo razumjeti da ne barata tehnologijom, pa bi mu neko od forumasa objasnio princip te tehnologije i smanjenja rezolucije signala.

Ali kao sto ti napisa svi korisnici mogu gledati HD verziju kanala bez problema.
Benq

#65865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Telemach wrote: Zamolit ćemo vas za razumijevanje. SD signal su u mogućnosti pratiti svi naši korisnici, za razliku od HD signala.
Po toj logici, neki korisnici nisu u mogucnosti pratiti kanale poput Face TV, Hayat, N1 i slicne koji su iskljucivo u HD formatu.
kakaljin

#65866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
Telemach wrote: Zamolit ćemo vas za razumijevanje. SD signal su u mogućnosti pratiti svi naši korisnici, za razliku od HD signala.
Po toj logici, neki korisnici nisu u mogucnosti pratiti kanale poput Face TV, Hayat, N1 i slicne koji su iskljucivo u HD formatu.
Upravo to sa kanalima koji su iskljucivo u HD formatu. A nije tako
zateznistub

#65867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Plač
afannedim

#65868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Da je Telemach pametan nikad više ne bi odgovarao na ovom forumu
avaks

#65869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A moraju kada nemaju svoj forum :mrgreen:
Doduše bio je nekada ali ukinut jbg
Telemach

#65870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@crnivrag

Izvinjavamo se na nepreciznim informacijama koje ste prethodno dobili. Provjereno je sa kolegama, i potvrđeno da ništa nije izmijenjeno s naše strane, ni danas, a ni u posljednje vrijeme.
Benq

#65871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zateznistub wrote:Plač
Ovo je bio vrhunac, pa ne dobijamo signal preko parica pa ko ima tehnicku mogucnost taj ce i gledati HD kanal, a ko nema taj ce biti uskracen za isti..
crnivrag

#65872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:@crnivrag

Izvinjavamo se na nepreciznim informacijama koje ste prethodno dobili. Provjereno je sa kolegama, i potvrđeno da ništa nije izmijenjeno s naše strane, ni danas, a ni u posljednje vrijeme.
Nažalost to su netačne informacije, ne znam kako niste upoznati s tim, ali malo više od mjesec dana je kanal "MTV Igman" išao u full HD rezoluciji u Telemach digitalnoj programskog shemi, što se jasno vidjelo uvidom u podatke o kanalu putem DVB-C mreže, a informacije su govorile da je kanal išao u full HD rezoluciji i slika je bila kristalno jasna, međutim od danas je kanal vraćen na SD rezoluciju i slika je opet prilično muljava i mutna.

Mislim da biste se trebali konsultovati sa nadležnim sektorom za puštanje TV signala i TV kanala u ponudu, i oni će Vam potvrditi da je kanal do danas bio prisutan u full HD (1080i) rezoluciji.
zateznistub

#65873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Benq wrote:
zateznistub wrote:Plač
Ovo je bio vrhunac, pa ne dobijamo signal preko parica pa ko ima tehnicku mogucnost taj ce i gledati HD kanal, a ko nema taj ce biti uskracen za isti..
Ovo mi u rangu onoga što kupuje ram za telefon...
MTV

#65874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

:lol: :lol:
MTV

#65875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:@crnivrag

Nažalost to su netačne informacije, ne znam kako niste upoznati s tim, ali malo više od mjesec dana je kanal "MTV Igman" išao u full HD rezoluciji u Telemach digitalnoj programskog shemi, što se jasno vidjelo uvidom u podatke o kanalu putem DVB-C mreže, a informacije su govorile da je kanal išao u full HD rezoluciji i slika je bila kristalno jasna, međutim od danas je kanal vraćen na SD rezoluciju i slika je opet prilično muljava i mutna.

Mislim da biste se trebali konsultovati sa nadležnim sektorom za puštanje TV signala i TV kanala u ponudu, i oni će Vam potvrditi da je kanal do danas bio prisutan u full HD (1080i) rezoluciji.
Jbg @Telemache crni vrag ne laze. Muljaju vas ti iz nadloznog sektora.

Evo post od @chakany-a
telemach-all-about-4-p14530019.html#p14530063

Post od @crnog vraga
telemach-all-about-4-p14530019.html#p14530619

A sve to potvrdili @O'Zone

telemach-all-about-4-p14530019.html#p14530091

i @Maharadza

telemach-all-about-4-p14530019.html#p14530779
Locked