Kakva budalaština i gubljenje vremena. Potezi očajnika.llull wrote:Hahahahahaha ma zezam se bolan, bola ... Valja se malo i zajebavati ...
Kad smo vec kod toga, jel se ovo braca zajebavaju ili ozbiljno prave balone za odbranu od aviona od kondoma....
https://www.youtube.com/watch?v=o_55oMr ... e=youtu.be
PS. Nije jedina glupost ovog jutra, naime penzionisani general Keane, glavonja "Institute for the study of war", došao je na genijalnu ideju.
Treba uspostaviti sigurne zone za umjerene urlatore, i u te iste zone strpati što više civila i izbjeglica. Kako bi se javnost okrenula protiv Putina nakon što bombarduje žene i djecu.
Doduše, nakon što te snime kamerom kako predlažeš takav plan, možda i nije neka ideja, pametno prije svega...
Video na link
https://twitter.com/LinaArabii/status/6 ... 7886261248
Sirija
-
Naslovnica
#65826 Re: Sirija
- Herr Flick
#65827 Re: Sirija
Evo i Turska vise nije za odlazak Assada
Forumske demokrat na aparatima

- Opetja033
#65828 Re: Sirija
Da budemo precizni: Turci su spremni prihvatiti ostanak Assada na vlasti u tranzitnom periodu ne duzem od 6 mjeseci samo i iskljucivo ukoliko taj prijelazni plan bude precizan i ukoliko medjunarodna zajednica garantuje njegov odlazak sa vlasti nakon najduze pola godine.Herr Flick wrote:Evo i Turska vise nije za odlazak Assada![]()
![]()
![]()
![]()
Po meni sasvim prihvatljivo.
- AleksoMKD
#65829 Re: Sirija
Da ne zaboravimo i Assadovce - elektro sokovi a onda streljanje. Isto tako cupanje noktiju prilikom "informativnih" razgovora.sumirprimus wrote:Tako ih vide.skoro svi....AleksoMKD wrote:Jebo ga ti, vrlo je jednostavno.walter kurtz wrote: isis nusra kakva je razlika
NUSRA - prvo bicevanje a onda ili kamenovanje ili rezanje glave.
ISIS - prvo bicevanje a onda ili kamenovanje, ili rezanje glave, ili razapinjanje ili spaljivanje zivog, ili bacanje u vodu u kavezu. Moze i kombinacija.
Dijapazon usluga je opsirniji kod ISISa i svakako imaju bolji PR te profesionalne spotove.
Osim njih samih...upoznaj neprijatelja..dobro...
- Herr Flick
#65830 Re: Sirija
Opetja033 wrote:Da budemo precizni: Turci su spremni prihvatiti ostanak Assada na vlasti u tranzitnom periodu ne duzem od 6 mjeseci samo i iskljucivo ukoliko taj prijelazni plan bude precizan i ukoliko medjunarodna zajednica garantuje njegov odlazak sa vlasti nakon najduze pola godine.Herr Flick wrote:Evo i Turska vise nije za odlazak Assada![]()
![]()
![]()
![]()
To je premalo 6 mjeseci da se ista uradi
- Opetja033
#65831 Re: Sirija
Pa i nije. Bitno je da se drzavne strukture ocuvaju, po cijenu da dobar dio baathista ostane u njima. O tome sam i ranije pisao, barem zadnje dvije godine sam tog stava, ali priznajem da ne smatram kako Assad treba imati bilo kakve veze sa tim: od trenutnog stanja samo bi jos gore bilo da se razmontira postojeci drzavni aparat. Svjedoci smo sta se desava kada se to desi, od Iraka, preko Afganistana (mislim na kompletno i totalno razmontiranje Najibullahovog aparata, ne na Talibane) i Somalije.Herr Flick wrote:Opetja033 wrote:Da budemo precizni: Turci su spremni prihvatiti ostanak Assada na vlasti u tranzitnom periodu ne duzem od 6 mjeseci samo i iskljucivo ukoliko taj prijelazni plan bude precizan i ukoliko medjunarodna zajednica garantuje njegov odlazak sa vlasti nakon najduze pola godine.Herr Flick wrote:Evo i Turska vise nije za odlazak Assada![]()
![]()
![]()
![]()
To je premalo 6 mjeseci da se ista uradi
Obzirom na geografski i geostrateski polozaj Sirije velika je sansa da bi tek onda bas sve otislo u pm. Hajde da se to desilo u prvoj godini rata, sada bi itekako prouzrokovalo pravu katastrofu.
Slozio bih se sa tobom da je 6 mjeseci premalo ako se misli na kompletan drzavni, baathisticki, aparat. Ako se misli samo na Assada i njegov najuzi krug, onda je to sasvim dovoljno.
- KAMI666
#65832 Re: Sirija
Mozes mislit, jedna zemlja od ove druge trazi da njihov predsjednik istupi sa vlasti
Inace sta? Inace ce ostaviti "granice " otvorene da sto vise sljama sleti u tu zemlju i da se rat nastavi. Nema sta, pravedno, demokratski i bez sile i ucjene.
- Opetja033
#65833 Re: Sirija
Assad je zadnji koji se moze pozivati na demokratiju. Najveci zivuci zlocinac na planeti, zajebao je i kvazihalifu.KAMI666 wrote:Mozes mislit, jedna zemlja od ove druge trazi da njihov predsjednik istupi sa vlastiInace sta? Inace ce ostaviti "granice " otvorene da sto vise sljama sleti u tu zemlju i da se rat nastavi. Nema sta, pravedno, demokratski i bez sile i ucjene.
Bujrum, neka Assad dozvoli slobodne i demokratske izbore u Siriji, neka dozvoli svim kandidatima koji zele da se kandiduju a ne da on odredjuje ko smije a ko ne - jer nema taj legitimitet, obzirom da ni njega niko nije izabrao demokratskim i slobodnim putem.
Jbg ako si diktator svaki ustanak moze biti legitiman i opravdan.
-
sarajevoxxxx
#65834 Re: Sirija
Džejš el-Feth povratio kontrolu nad silosima el-Mensureh, režim ponovo pretrpio velike gubitke.
- nixon69
#65835 Re: Sirija
Iracki parlament ide na glasanje za Rusku intervenciju u Iraku.
http://sputniknews.com/middleeast/20151 ... n-Aid.html
http://sputniknews.com/middleeast/20151 ... n-Aid.html
- walter kurtz
#65836 Re: Sirija
Asad ce otici to je sigurno odmah nakon poraza isisa i nusre te ostalih koji mantraju na pokolj alavita
- Opetja033
#65837 Re: Sirija
Sta je garancija za to? Vjerovati Assadu, Rusima, Irancima na lijepu rijec? Neka hvala. Ako u ovom trenutku prestane oruzana pobuna zasto bi otisao? Ko ce ga natjerati?walter kurtz wrote:Asad ce otici to je sigurno odmah nakon poraza isisa i nusre te ostalih koji mantraju na pokolj alavita
Druga strana opet kaze: "Sve OK, ali prvo Assad mora otici".
I opet se vrtimo u krug.
Dakle jedino sirijski Dayton moze zaustaviti ovo krvoprolice, sporazum kojim bi se kompletna medjunarodna zajednica obavezala da ce ga sprovesti.
- Kikibombona
#65838 Re: Sirija
Da su Turci znali kako ce se razvijati situacija, nema teorije da bi podrzali plan svrgavanja Asada. Podrzali su zato sto su mislili da ce brzo zavrsiti, kao u slucaju Gadafija... Mislili su da ce imati ihavnijsku Siriju i da ce ojacati svoj polozaj i uz pomoc Egipta i Sirije siriti dalje ihvanijsku ideologiju. Dobro su to zamislili, dobro je i krenulo... ali... Mislim da su ih Ameri izdigli, da su na kraju odustali od rusenja Asada, bas zato da ne bi ojacali 'turski blok'.Opetja033 wrote:Da budemo precizni: Turci su spremni prihvatiti ostanak Assada na vlasti u tranzitnom periodu ne duzem od 6 mjeseci samo i iskljucivo ukoliko taj prijelazni plan bude precizan i ukoliko medjunarodna zajednica garantuje njegov odlazak sa vlasti nakon najduze pola godine.Herr Flick wrote:Evo i Turska vise nije za odlazak Assada![]()
![]()
![]()
![]()
Napravili su sebi zesce sranje. Kurdske perspektive u Siriji nikada nisu bile izrazene. Najveci kurdski nacionalisti nisu posebno racunali na Siriju. Tek su u nekim varijantama racunali na Kamisli, Amudu i jos par gradica. Ni Hasake nema u tim snovima...
Sada kontrolisu 10 puta veci teritorij nego su mogli sanjati. Kurdi u Siriji su mali i slabasan narod. Ko je mogao pretpostaviti da ce postati ovako jaki? Pod njihovom kontrolm je 60-70% sirijske nafte i plina. Dakle, kontrolisu najbogatiji dio drzave.
Turcima ne odgovara da Amerika ostane cvrsto na strani 'sjevera' a Rusija cvrsto na strani 'juga'. U tom slucaju, podjela i raspad su neminovnost, a samim tim i nezavisni sirijski Kurdistan. Turcima odgovara dogovor Amerike i Rusije, da se Sirija sacuva kao drzava, niposto konfrontacija do kraja. Cak im odgovara i ostanak Asada na vlasti, jer to znaci opstanak Sirije. Takva Sirija nece biti prijatelj Turskoj, ali nece imati ni nezavisni Kurdistan duz juzne granice.
Uz sve to, Turci imaju problem sa PKK i izbjeglicama... Bas ih je poklopilo, pravo...
- Challenger__
#65839 Re: Sirija
Pristaće oni i na 6 godina tranzicije, a ne 6 mjeseci, samo da im guzica ne vidi Tribunala i doživotne robije. A pominje se, nije da se ne pominje: Davatoglu, Hakan Fidan...Herr Flick wrote:Evo i Turska vise nije za odlazak Assada![]()
![]()
![]()
![]()
- Challenger__
#65840 Re: Sirija
Nisu ni sanjali da su bili obavještajno "poklopljeni" i izvana i iznutra i da se zna sve... Sada su postali meki i nagodni. LOL!
- Opetja033
#65841 Re: Sirija
Mnogo manje nego se spominje Assadovo ime u tom kontekstu. I u totalno nebitnim krugovima, odvojenim od bilo kakvog dodira sa realnoscu.Challenger__ wrote:Pristaće oni i na 6 godina tranzicije, a ne 6 mjeseci, samo da im guzica ne vidi Tribunala i doživotne robije. A pominje se, nije da se ne pominje: Davatoglu, Hakan Fidan...Herr Flick wrote:Evo i Turska vise nije za odlazak Assada![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by Opetja033 on 21/10/2015 12:17, edited 1 time in total.
-
republikauzicka
#65842 Re: Sirija
Bradati Koljaci,cetnicka posla.
Syrian rebels showing the severed heads of Syrian regime soldiers after a battle in the n- countryside of Homs
18+
https://twitter.com/sakirkhader/status/ ... 9939021824
Syrian rebels showing the severed heads of Syrian regime soldiers after a battle in the n- countryside of Homs
18+
https://twitter.com/sakirkhader/status/ ... 9939021824
- walter kurtz
#65843 Re: Sirija
Na samom pocetku arapskog proljeca stvarno sam mislio da se radi o necemu dobrom za narod onda je dosao mursi libijski scenario pa cak i u dari kada se desilo mislio sam da je vrijeme da asad ode sa vlasti iako se cesto salim kako volim diktature u stvarnosti sam protiv i zao mi je naroda vjerujem u demokraciju kakvu takvu ali revoluciju progres su ukrali saudi katar muslimansko bratstvo al qaida nastavi niz arapi su na zalost nepovratno vraceni u kameno doba
- Challenger__
#65844 Re: Sirija
Ma da... Lavrov je nebitan, dabome. Sa svim dokazima. I to sve Kerry-ju na sto. Tranzicioni period u okruženju.Opetja033 wrote:I u totalno nebitnim krugovima, odvojenim od bilo kakvog dodira sa realnoscu.
Nebitno, naravno.
- walter kurtz
#65845 Re: Sirija
Siguran sam da ce iran i rusija ga skloniti nakon sto i ako saa izadje kao pobjednik u ovome ratuOpetja033 wrote:Sta je garancija za to? Vjerovati Assadu, Rusima, Irancima na lijepu rijec? Neka hvala. Ako u ovom trenutku prestane oruzana pobuna zasto bi otisao? Ko ce ga natjerati?walter kurtz wrote:Asad ce otici to je sigurno odmah nakon poraza isisa i nusre te ostalih koji mantraju na pokolj alavita
I opet se vrtimo u krug.
Dakle jedino sirijski Dayton moze zaustaviti ovo krvoprolice, sporazum kojim bi se kompletna medjunarodna zajednica obavezala da ce ga sprovesti.
-
republikauzicka
#65846 Re: Sirija
Odee
From Russia with Love
Militant Group "Homs Liberation Movement Video from their destroyed HQ targeted by RuAF
From Russia with Love
Militant Group "Homs Liberation Movement Video from their destroyed HQ targeted by RuAF
-
republikauzicka
#65847 Re: Sirija
walter kurtz wrote:Na samom pocetku arapskog proljeca stvarno sam mislio da se radi o necemu dobrom za narod onda je dosao mursi libijski scenario pa cak i u dari kada se desilo mislio sam da je vrijeme da asad ode sa vlasti iako se cesto salim kako volim diktature u stvarnosti sam protiv i zao mi je naroda vjerujem u demokraciju kakvu takvu ali revoluciju progres su ukrali saudi katar muslimansko bratstvo al qaida nastavi niz arapi su na zalost nepovratno vraceni u kameno doba
- Kikibombona
#65848 Re: Sirija
Cheli, PYD je opet iznenadio potezom... Prilicno pratim, ali ove ljude nikako ne mogu provaliti. Kakve oni ciljeve imaju i kakav im je naredni potez, ni sam Bog ne zna...Challenger__ wrote:Pristaće oni i na 6 godina tranzicije, a ne 6 mjeseci, samo da im guzica ne vidi Tribunala i doživotne robije. A pominje se, nije da se ne pominje: Davatoglu, Hakan Fidan...Herr Flick wrote:Evo i Turska vise nije za odlazak Assada![]()
![]()
![]()
![]()
Barzani je skroz druga prica. Svaki njegov potez je ocekivan. Tacno se zna matrica djelovanja.
- Opetja033
#65849 Re: Sirija
Uz duzno postovanje, ali dakle proizvoljno misljenje. Tj "wishful thinking".walter kurtz wrote:Siguran sam da ce iran i rusija ga skloniti nakon sto i ako saa izadje kao pobjednik u ovome ratuOpetja033 wrote:Sta je garancija za to? Vjerovati Assadu, Rusima, Irancima na lijepu rijec? Neka hvala. Ako u ovom trenutku prestane oruzana pobuna zasto bi otisao? Ko ce ga natjerati?walter kurtz wrote:Asad ce otici to je sigurno odmah nakon poraza isisa i nusre te ostalih koji mantraju na pokolj alavita
I opet se vrtimo u krug.
Assad ne moze dobiti ovaj rat, pa i da se ratuje jos 20 godina. U potpunosti nemoguc scenarij iz milion razloga. Bas kao sto je nezamislivo da se pobunjenici usetaju u Latakiju ili Tartus.
Pat pozicija. Zato i mora doci do nekog vida sirijskog Daytona kojim ce svi biti i nezadovoljni i zadovoljni.
- husein_kapetan
#65850 Re: Sirija
Nista novo...od pocetnih apetita do danasnih kvazi-kompromisa.. Nadam se da shvatate da njih niko nikada nece nesto pitati..KAMI666 wrote:Mozes mislit, jedna zemlja od ove druge trazi da njihov predsjednik istupi sa vlastiInace sta? Inace ce ostaviti "granice " otvorene da sto vise sljama sleti u tu zemlju i da se rat nastavi. Nema sta, pravedno, demokratski i bez sile i ucjene.
Ovo ipak treba gledati u optici izvjesne rehabilitacije Assada kao ipak i uprkos svemu kljucnog aktera u ovoj geostrateskoj igri...
po meni bilo kakve "tranzicije" danas... bi rezultirale samo dodatnom eskalacijom ovog sukoba i mozda nestankom cijele jedne etnicke skupine..