Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

missko

#65801 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Ma sve roknut da se prodje Real i cao. A ako tu popuse mislim da ce se sporazumno razici klub i trener
AmiĐa_Idriz

#65802 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

E da, baš od Reala sve ovisi.
vaučer

#65803 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Mislim da je u ovom trenutku vlasnicima jeftinije otpustiti Kloppa nego financirati propisnu izgradnju ekipe. Ovdje treba staviti sve na listu za prodaju, Salaha, Trenta, cijeli vezni red, Matipa, Gomeza. Klinci mogu ostati, Alison, Jota, Diaz i Nunez - sve ostalo na bubanj pa tko ode. Jer poslije ovakve sezone nema povratka bez dramatičnog reza, a to mogu biti igrači ili trener. S obzirom da su nam vlasnici cicije bit će mislim trener - a ništa bolje nećemo igrati ni dogodine.

Sve što gledamo je naplata onih ljeta kad smo bili na vrhu i čačkali dupe umjesto ulagali u ekipu.
tuitamo

#65804 Re: Liverpool FC

Post by tuitamo »

Nije da se nije ulozilo u ekipu.
vaučer

#65805 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

tuitamo wrote: 04/02/2023 18:32 Nije da se nije ulozilo u ekipu.
U prosjeku netto troše oko 20m godišnje. Pola lige troši više na transfere.
no_sekirli

#65806 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ma dolazili su igraci. Drugo je sto nisu ispunili ocekivanja, ili su vjecno u bolnicama.

Naravno, sa onim uspjesima i parama trebalo je vise i bolje, ali znamo svi da ono sta je najskuplje na trzistu, i nije bas najkvalitetnije.

Treba se ovo ljeto prodati Mo i ova sitna boranija i kao sto je netko rekao neki dan, dovesti 3, 4 igraca od 40-50 miliona. Skrhati sve pare na neku "zvijezdu", a da nije Kilian, Messi ili neki takav kalibar, apsolutno nema smisla.
tuitamo

#65807 Re: Liverpool FC

Post by tuitamo »

Diaz, Jota, Darwin i Gakpo su tu.
Bekovi se moraju osvjeziti. TAA mora na novu poziciju.
AmiĐa_Idriz

#65808 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

BHF_Manijak

#65809 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma nije se dovodilo ljudi, nemojte zajebavat.
Ne mozes pod "dovodilo" se racunati Minamina, Ramseya, Karius, Wijnaldum, Ox, Shaqiri itd...
OK, jeste sigurno od dolaska Kloppa dosad doslo 30-tak imena, ali ja pod ozbiljne kupovine racunam VVD, Fabinho, Alisson, Salah, Diaz, Keita, Nunez, Mane.
Cak i Jota mi je onako igrac za rotacije, a ne neko ko ce odmah upasti u prvih 11 i biti prevaga.

Dakle pod ozbiljnom kupovinom/trosenje podrazumijevam igraca koji je bio top 3 zvijezde u svom timu i koji ce tebi kao ekipi biti upgrade.

Da li su ovi gore nabrojani dovoljni? Neko bi rekao jeste, ALI kad uzmes u obzir da ti je ekipa prije Kloppa bila u totalnom rasulu, da si gradio ekipu nanovo za najvise ciljeve, da je proslo 7 godina i da se podrazumijeva da ekipu osvjezavas iz godine u godinu - onda se moze reci da ovo nije ni blizu dovoljno. Fale ti u ovoj zadnjoj koloni bar jos 3-4 imena u ovih 7 godina!
drug_profi

#65810 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

2-3 upgrejda svake godine je moralo doci, znaci igraci od 50 tak miliona.
I mogao si tu ubaciti 1-2 "nebrusena dijamanta" koji mogu nekad biti zvijezde, ali cesce i ne budu.
I imao bi tim koji je top 4 uvijek.
vaučer

#65811 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Svima je to jasno. Ali ovi čekaju da dogori do noktiju. Vezni red dolazi tek sad na remont a odbrana već zrela za obnovu. Rade što rade s Red Soxima, puste da se raspadne pa polako ispočetka.
missko

#65812 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Moralo se i prodavati a slabo su prodavali zadnje 2 god. Evo i ove godine nastavljaju samo produzavaju ugovore starim igracima koje nece moci nikome prodati tako da nevidim svrhu produzetka ugovora Firminhu Milneru inkome su jos ono produzili. Salaha bi kupio lani PsG kad je usao u zadnju godinu , Mane je trazio da ide i pustili su ga, mogao se Firmino prodati mogli su se Keite rijesito sa tih par prodaja mogli su osvjeziti ekipu dovesti koga su htjeli tu te nemogu vlasnici zajebavat
BHF_Manijak

#65813 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 04/02/2023 21:13 Svima je to jasno. Ali ovi čekaju da dogori do noktiju. Vezni red dolazi tek sad na remont a odbrana već zrela za obnovu. Rade što rade s Red Soxima, puste da se raspadne pa polako ispočetka.
Pa to moze u americkim debilnim sportovima, jer se tamo svakako u krug vrte, sad si na vrhu i onda je normalno dogodine da si zakucan za dno. Ovo je fucking fudbal i ako im nije jasno kako stvari funkcionisu nek' se nose u PM.

Ovdje ne idu obnove timova kao tamo, kroz draftove, pickove, picke materine...
drug_profi

#65814 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Lijepo se pitam da li Liverpul moze osovjiti jos 8-9 bodova do kraja.
Pitam se kome ih moze uzeti?
no_sekirli

#65815 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

vaučer wrote: 04/02/2023 21:13 Svima je to jasno. Ali ovi čekaju da dogori do noktiju. Vezni red dolazi tek sad na remont a odbrana već zrela za obnovu. Rade što rade s Red Soxima, puste da se raspadne pa polako ispočetka.
Obrana nam je definitivno najgori dio ove sezone. Ja ne znam tko nam ga nije uspio uvalit. Da je Becker malo losiji golman, situacija bi bila puno losija.
drug_profi

#65816 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Treći gol je oličenje raspada odbrane.
walter_071

#65817 Re: Liverpool FC

Post by walter_071 »

vaučer wrote: 04/02/2023 18:30 Mislim da je u ovom trenutku vlasnicima jeftinije otpustiti Kloppa nego financirati propisnu izgradnju ekipe. Ovdje treba staviti sve na listu za prodaju, Salaha, Trenta, cijeli vezni red, Matipa, Gomeza. Klinci mogu ostati, Alison, Jota, Diaz i Nunez - sve ostalo na bubanj pa tko ode. Jer poslije ovakve sezone nema povratka bez dramatičnog reza, a to mogu biti igrači ili trener. S obzirom da su nam vlasnici cicije bit će mislim trener - a ništa bolje nećemo igrati ni dogodine.

Sve što gledamo je naplata onih ljeta kad smo bili na vrhu i čačkali dupe umjesto ulagali u ekipu.
Buraz, pa po tebi bi trebalo dovesti 10 igrača
AmiĐa_Idriz

#65818 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa kad bi sve stavili na papir, tu negdje i dođe.
vaučer

#65819 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

walter_071 wrote: 04/02/2023 22:35
Buraz, pa po tebi bi trebalo dovesti 10 igrača
Nažalost. Ne očekujem to naravno, ali dosta ih treba zamjeniti. Neko razumno ljeto bi bilo po meni ovo.

Napad:
Prodati Salaha dovesti novog desnog napadača.

Vezni red:
Napolje Keita, Ox, Milner i Fabinho.
Hendersonu Milnerova uloga, dovesti dvojicu.

Odbrana:
Prodati Gomeza, Phillipsa, Kellehera.
Dovesti stopera za prvi tim i jednog polivalentnog beka plus novog golmana.

Iako ne bi dobili puno love, skinuli bi brdo s platne liste. Salah može pokriti svoju zamjenu. Ovo iz odbrane može pokriti golmana i beka. Trebaju dakle iskeširati za dva veznjaka i stopera. Ako je jedan od tih Bellingham - onda ga jebi. Ja bi radije nekog drugog. Ali zdravija bi bila ekipa. Nov vezni red i dobar dio napada.
BHF_Manijak

#65820 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ja kad sam pisao da treba bruku mijenjati, rekli mi da sam crnjak, supak i da pretjerujem. :mrgreen:

Ljudi dragi vidjelo se Boga mi i ranijih sezona da je klimav orkestar. Ljude zavara uvijek borba za neki trofej, ali ko je zelio da vidi, vidio je da se problemi naziru vec otprilike godinu-godinu i po.
Sto od zasicenja kod pojedinih igraca sto od zamora, umora sto od starosti.

Tjesili se hajde bice bolje sljedeci prelazni, pa sljedeci i evo nas, tu gdje jesmo.

Sad je dosla voda do grla gdje ti doslovno 4 vrhunska igraca trebaju da bi se vratio tamo gdje si bio prije 3 godine, a to je nemoguce. Sa ovim vlasnicima nemoguce.

Mozes dovesti nesto da se zakrpis, ala neki Neves, Nunes, ali da se ne lazemo to su igraci koji mogu biti 13., 14. ili 15. igrac u timu, dakle rotacija.
Tebi trebaju kalibri ala VVD svojevremeno, Mane, Alisson itd...
vaučer

#65821 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne treba ti pet takvih igrača. Ali treba nam jedan takav u vezi i bar još jedan koji može trčati danima. Mislim da je Salah zreo za mjenjanje i da bi puno bolje izgledali s novim i gladnijim napadačem. I treba nam dobar stoper i bek.

To je po meni izvedivo ljeto. Neće sve popraviti. Manja momčad, ionako neće igrati u europi. Bitno je da je svježe i da su gladni.
convict

#65822 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Ma ovakav raspad realno niko nije mogao predvidjeti. Jasno je bilo da bez ulaganja necemo ponoviti proslu sezonu i boriti se za titule, ali da cemo toliko pasti da nas tamburaju ekipe sa dna lige, to isto nije bilo zamislivo.

Ko se od nas na pocetku sezone ne bi slozio da Alisson, Virgil, Trent, Salah nisu medju najboljima na svijetu? Da Tiago, Robbo, Diaz, Fabinho isto tako nisu vrhunski igraci? I sad ova imena igraju kao amateri.

Povrede i par forme cine svoje, ali da manje-vise ista ekipa koja se borila za sve trofeje prije prakticno 6 mjeseci, toliko padne da nas gaze razni fenjerasi, tu Klopp mora dati neke odgovore. Nisu u pitanju samo 2-3 pojacanja koja su propustena.
Gandalf

#65823 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Teška situacija, prvenstveno zbog vlasnika, mada je i Klopp par puta podbacio. Salah je prestao gristi i bojim se da smo dobili manchesterovu verziju Alexis Sancheza. Teško da će ga iko kupiti pogotovo sa onakvom platom.

Na sredini je raspad od Ginijevog odlaska, ne zbog toga što je on bio toliko dobar, već što sredina godinama stari a ne dovode se kvalitetni igrači.

Nije bolja situacija ni u odbrani, svi su skloni teškim povredama, plus Arnolda treba gurnuti prema naprijed, desnog beka nemamo, na toj poziciji igraju igrači koji to nisu.

Neke od igrača na koje danas kukamo doveo je Klopp, što se pokazalo kao skupa greška. Ne pomaže ni što Klopp ne želi na terenu, taktički, prilagoditi se situaciji sa povredama, uvijek igra potpuno isto, predvidljivo.

Potrebni su :

U napadu novo krilo, na sredini dva jaka defanzivna vezna, u odbrani dva zdrava štopera te desni bek.
Dakle 6 novih igrača, kako bi smo sljedeće godine, bez Evrope, fokusirani samo na ligu, napravili dobar rezultat.

Ako ostanu ovi vlasnici, ne piše nam se dobro.
BHF_Manijak

#65824 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

convict wrote: 05/02/2023 01:37 Ma ovakav raspad realno niko nije mogao predvidjeti. Jasno je bilo da bez ulaganja necemo ponoviti proslu sezonu i boriti se za titule, ali da cemo toliko pasti da nas tamburaju ekipe sa dna lige, to isto nije bilo zamislivo.

Ko se od nas na pocetku sezone ne bi slozio da Alisson, Virgil, Trent, Salah nisu medju najboljima na svijetu? Da Tiago, Robbo, Diaz, Fabinho isto tako nisu vrhunski igraci? I sad ova imena igraju kao amateri.

Povrede i par forme cine svoje, ali da manje-vise ista ekipa koja se borila za sve trofeje prije prakticno 6 mjeseci, toliko padne da nas gaze razni fenjerasi, tu Klopp mora dati neke odgovore. Nisu u pitanju samo 2-3 pojacanja koja su propustena.
Mogao je vidjeti ko je zelio da vidi. Rezultati su mnoge zavarali, a u sustini igra je stekala prilicno dug period i to je ono na sta se ukazivalo. OK, pobijedi se, ali nije to tako uvjerljivo igrom kao sto je bili prije 2-3 godine i to se apostrofiralo odavno.
Forma pojedinih igraca odavno je u klincu.
Salah ne nervira samo ove sezone, odavno je toplo-hladno. Pricalo se i prosle sezone koliko je grohnuo, razmisljalo se da li da mu se da novi ugovor ili ne, Klopp ga forsirao do besvijesti iako more s broda nije mogao pogoditi itd...
Za Virgila se takodjer odavno govorio da je potpuno drugi igrac od povrede, Fabinho nije to taj ima godina dana najmanje itd.

Dakle nije ovo nesto sto je preko noci buknulo. Indikatora je bilo hejbet, samo sto se gutalo zarad mira u kuci, guralo pod tepih i rezultat je sad bomba (ova sezona) koja je samo eksplodirala jer nije vise moglo stati.
AmiĐa_Idriz

#65825 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image
Post Reply