A jel mi potrebna satelitska antena za ovo?crnivrag wrote:Ovo je za MMDS uslugu, odnosno bežičnu digitalnu televiziju koja se nudi na području Sarajeva, a nasljeđena je od kompanije ELOB.radiša wrote:Kako ovi ubacise frekvencije u satelitski resiver da mi je znati?
https://telemach.ba/a2651/podrska/servi ... siver.html
Ako koristiš ovu uslugu, i želiš skenirati kanale, reci koji resiver koristiš, i postaviću ti video uputsvo za njega kako da skeniraš i memorišeš kanale na njemu.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- radiša
#65801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#65802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da potrebna je satelitska antena, da se nalaziš u Sarajevu, u zoni koju je pokrivao Elob, gdje je moguće uhvatiti signal MMDS usluge, i da se pretplatiš na MMDS uslugu, a od njih dobijaš resiver, satelitsku antenu i svu ostalu opremu, a evo cjenovnika i spiska kanala koji se nude putem ove usluge:radiša wrote: A jel mi potrebna satelitska antena za ovo?
Cjenovnik: https://telemach.ba/Binary/348/Cjenovni ... 0.2016.pdf
Spisak kanala: https://telemach.ba/Binary/10563/mmds-_ ... _18_10.pdf
- radiša
#65803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aha onda nista,nemam je. 
- crnivrag
#65804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kao što rekoh od njih dobiješ i resiver i satelitsku antenu, a usluga je dostupna na sljedećim adresama:radiša wrote:Aha onda nista,nemam je.
Marijin dvor
Augusta Brauna 1 - 14
Dolina 1 - 15
Fra Anđela Zvizdovića 1 - 8
Franca Lehara 1, 3, 9, 11, 13
Halida Nazečića 2, 3, 6
Hercega Stjepana 2, 4, 6
Hiseta 11
Kalemova 1 - 44
Koste Hermana 1 - 13
Kralja Tvrtka 1 - 25
Kranjčevićeva 7 - 43 (neparni brojevi)
Maršala Tita (u pripremi)
Tešanjska 1, 11, 3, 4, 4a, 5, 6, 7, 8, 9
Valtera Perića (u pripremi)
Alipašino polje
A-Faza:
Bajrama Zenunija
Trg Solidarnosti
Ante Babića
Trg Međunarodnog prijateljstva
Ive Andrića
B-Faza:
Semira Frašte
Nerkeza Smailagića
Trg Zavnobih-a
C-Faza:
Bosanska
Geteova
Trg Nezavisnosti
Švrakino selo
Prvomajska
Sulejmana efendije Musića
Safeta Hadžića
Majdanska
Alibega Firdusa čikma
Gatačka
Koševsko brdo
Antuna Hangija
Braće Begić
Dajanli Ibrahim-bega
Jukićeva
Maria Mikulića
Muhameda Hadžijahića
Nusreta Šišića Dede
Zuke Džumhura
Dejzina Bikića
Velešići
Isaka Samokovlije
Muhameda Efendije Pandže
Mustafe Behmena
Otoka
Brčanska
Žrtava fašizma
Prijedorska (naselje Anex)
- radiša
#65805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za pocetak znaci kupovina stana na nekoj od ponuđenih lokacija 
- Benq
#65806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ti nije dostupan Telemach na adresi, mozes uzeti Total TV.radiša wrote:Za pocetak znaci kupovina stana na nekoj od ponuđenih lokacija
- radiša
#65807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ti zaboravio da smo skoro oko racuna ovde kuckaliBenq wrote:Ako ti nije dostupan Telemach na adresi, mozes uzeti Total TV.radiša wrote:Za pocetak znaci kupovina stana na nekoj od ponuđenih lokacija
Onako sam pitao za ovu uslugu naletih slucajno na internetu...
- Benq
#65808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam zaboravioradiša wrote: Ti zaboravio da smo skoro oko racuna ovde kuckali![]()
Onako sam pitao za ovu uslugu naletih slucajno na internetu...
-
puz_u_salati
#65809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ko nema teh. mog. za TMCH onda Total je najbolji izbor.
-
kakaljin
#65810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A internet ?Benq wrote:Ako ti nije dostupan Telemach na adresi, mozes uzeti Total TV.radiša wrote:Za pocetak znaci kupovina stana na nekoj od ponuđenih lokacija
- Benq
#65811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Covjek se raspitivao iskljucivo za tv kanale.kakaljin wrote: A internet ?
-
jahac96
#65812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li ce telemach ikad dobiti neku ponudu uređaja kao svaki drugi provajder tipa tableta televizija i telefona.
Istekao mi ugovor i nude mi fiksnu telefoniju na ovaj paket sa istom cijenom i neke kanale. Meni ne treba ni fiksni a nemam uopste TV-a u kuci tako da mi ne trebaju ni kanali. Placam duo net paket samo zbog interneta, TV pregorio ima 5 mjeseci i samo bezveze placamo kablovsku i digitalnu.
Istekao mi ugovor i nude mi fiksnu telefoniju na ovaj paket sa istom cijenom i neke kanale. Meni ne treba ni fiksni a nemam uopste TV-a u kuci tako da mi ne trebaju ni kanali. Placam duo net paket samo zbog interneta, TV pregorio ima 5 mjeseci i samo bezveze placamo kablovsku i digitalnu.
- crnivrag
#65813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema naznaka da će Telemach BiH u bliskoj budućnosti nuditi prodaju uređaja na rate u okviru svoje ponude, to jedino u svojoj ponudi ima Telemach Slovenia koji također ima i ponudu mobilne telefonije.jahac96 wrote:Da li ce telemach ikad dobiti neku ponudu uređaja kao svaki drugi provajder tipa tableta televizija i telefona.
Inače, ako koristiš Duo Net paket, a nemaš TV, možeš sam sebi stvoriti TV koristeći EON aplikaciju i sve kanale iz Osnovnog paketa koji imaš u okviru svog paket, uz vraćanje sadržaja do 7 dana unazad na PC/Laptop uređajima, mobilnim uređajima, android box uređajima, tablet uređajima.
-
jahac96
#65814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam da mogu, imam to i nikad nisam upalio, imam ja piratbay koji funkcionise puno boljecrnivrag wrote: Nema naznaka da će Telemach BiH u bliskoj budućnosti nuditi prodaju uređaja na rate u okviru svoje ponude, to jedino u svojoj ponudi ima Telemach Slovenia koji također ima i ponudu mobilne telefonije.
Inače, ako koristiš Duo Net paket, a nemaš TV, možeš sam sebi stvoriti TV koristeći EON aplikaciju i sve kanale iz Osnovnog paketa koji imaš u okviru svog paket, uz vraćanje sadržaja do 7 dana unazad na PC/Laptop uređajima, mobilnim uređajima, android box uređajima, tablet uređajima.
Gledam sta hocu kada hocu u HD bez reklama.
Moze li se onda od Telemacha traziti da mi da onaj popust koji imaju oni sto tek prikljucuju od 50% kada bi se odlucio na produzivanje ugovora. Ako bi se odlucio samo na internet nije im nikako isplativ cijene su prevelike za brzine koje nude i isplati se jedino ovako preko paketa
- crnivrag
#65815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam, javi se njima privatnom porukom, i oni će pokušati da ti ponude najpovoljniju i najbolju opciju i popuste koje ti mogu ponuditi, i pokušati da ti ugode, jer su njima korisnici uvijek na prvom mjestu.jahac96 wrote: Znam da mogu, imam to i nikad nisam upalio, imam ja piratbay koji funkcionise puno bolje![]()
Gledam sta hocu kada hocu u HD bez reklama.
Moze li se onda od Telemacha traziti da mi da onaj popust koji imaju oni sto tek prikljucuju od 50% kada bi se odlucio na produzivanje ugovora. Ako bi se odlucio samo na internet nije im nikako isplativ cijene su prevelike za brzine koje nude i isplati se jedino ovako preko paketa
- Hercegoviina
#65816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
meni ne radi ono 72sata unazad. izbacuje mi
.... a streaming related error occured
- crnivrag
#65817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pokušaj sa resetom resivera, ako ne proradio onda je problem sa njihovim serverima, onda možeš sačekati jutro i nazvati 1360 ako koristiš Telemach fiksni telefon, ili 0800 31111 ako zoveš sa mreže drugog operatera.Hercegoviina wrote:meni ne radi ono 72sata unazad. izbacuje mi
- odmor
#65818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako mu kojim slucajem internet bude trebo onda ako ima mogucnost Txtv najjaci, pa bhtelecom.Benq wrote:Covjek se raspitivao iskljucivo za tv kanale.kakaljin wrote: A internet ?
- Benq
#65819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod ovog prvog ne moze uzeti samo internet, mora placati i kablovsku. Ali s obzirom da je covjek pitao u vezi tv kanala sasvim neobavezno, nema svrhe da se dalje pise o tome.odmor wrote: Ako mu kojim slucajem internet bude trebo onda ako ima mogucnost Txtv najjaci, pa bhtelecom.
- Telemach
#65820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Hercegovina,Hercegoviina wrote:meni ne radi ono 72sata unazad. izbacuje mi
Da li još Uvijek imate navedenih problema sa servisom?
-
duffy_duck
#65821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemache hoce li biti ikakvih novih kanala? Ili nekih novih akcija za korisnike i slično? Manite se reklama radite na ponudi nista niste uveli vise od 4 mjeseca.
- Benq
#65822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ti akcija https://telemach.ba/a33353/podrska/vije ... emach.htmlduffy_duck wrote:Telemache hoce li biti ikakvih novih kanala? Ili nekih novih akcija za korisnike i slično? Manite se reklama radite na ponudi nista niste uveli vise od 4 mjeseca.
Prosli mjesec su povecali brzinu uploada, uveli SK 7-10, dodali vracanje unazad na jos nekoliko kanala. Stvarno nisu nista uveli
-
duffy_duck
#65823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svaki put ista Akcija. Sto se tice brzine Uploada samo to je i neka "investicija" a imaju pohabane instalacije ne obracuju paznju na to. Sto se tice SK 7-10 to su jedni te isti kanali u kojima se nema nesto ekstra vidjeti. Jedina pohvala za Upload i za Uvodenje opcije 72 h na neke nove kanale.Benq wrote:Evo ti akcija https://telemach.ba/a33353/podrska/vije ... emach.htmlduffy_duck wrote:Telemache hoce li biti ikakvih novih kanala? Ili nekih novih akcija za korisnike i slično? Manite se reklama radite na ponudi nista niste uveli vise od 4 mjeseca.
Prosli mjesec su povecali brzinu uploada, uveli SK 7-10, dodali vracanje unazad na jos nekoliko kanala. Stvarno nisu nista uveli
- Benq
#65824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije ista akcija, prije je besplatan internet bio na 3-6mj u zavisnosti na koliko se ugovor potpisuje 12 ili 24mj. Sad je besplatan internet 12mj uz ugovor na 24mj.duffy_duck wrote: Svaki put ista Akcija. Sto se tice brzine Uploada samo to je i neka "investicija" a imaju pohabane instalacije ne obracuju paznju na to. Sto se tice SK 7-10 to su jedni te isti kanali u kojima se nema nesto ekstra vidjeti. Jedina pohvala za Upload i za Uvodenje opcije 72 h na neke nove kanale.
U vezi instalacija, ako imas problema zovi ih i rijesice.
-
duffy_duck
#65825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam sto puta zvao ali izgleda ovi monteri ne znaju da nije problem meni u kuci na istalaciji vec dole u razvodnoj kutiji u stubistu. I svaku vecer oko 11 nestane svega i dodje poslije ponovo. Kolega crni vrag mi je rekao da ih je on zvao i stalno im dosadivao. Da pojacaju signal do 100 i onda ne bi bilo problems sigurno. Ali niko to ne zeli da uradi.