BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
studiorum_tuzlaensis

#65751 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

mk ultra wrote:
oldtajmer wrote:
Mehemed wrote:]

Ispade da moraš nazvati tu poslovnicu da provjeriš je li istina ono što su rekli na 1444, da bezveze ne ideš i trošiš vrijeme :lol: :lol: :lol:
ocito da je najsigurnije tako,cinjenica da sam ja jednom zvao 1444 rekli mi da ima na dobrinji, ja otisao i uzeo mob,ali eto zna se desiti i drugacije
da, tako je i meni rečeno, otišao, kaže jest imamo ali rezervisano

rezervacije izgleda do groba vrijede :lol:
Pokušavaš preko 1444 nesto zavrsit, ti si kralj. :D Direktno na salter Malta u jutarnjem terminu i zavrsi sve. Ako ti tu ne daju mobitel, odustani.

Veci dio telefona što dođu se prodaju pravnim licima i pokupuju između sebe i uz urgencije prije nego ih može kupiti obični korisnik. Jednostavno im velika potražnja dozvoljava ovakav nacin rada. Slabiji model je možda i moguće ugrabiti. To je tako već godinama, mislim da nigdje nije ni eksplicitno navedeno da ima mogućnost provjere stanja dostupnosti od strane korisnika. To ce biti implementirano kad uvezu skladišta, prodaju, usluge u jedan inventory, tada ce svaki korisnik imati listu dostupnih uređaja u skladu sa paketom usluga koji koristi, duzinom staza kao korisnik, veličinom računa i statusom u aplikaciji. Koliko sam upoznat, rade na tome.

Tako je i kod ostalih, u m:telu ista situacija, da bi dobio malo bolji mobitel, moras se zgulit od hodanja i naravno paket 50+KM mjesecno min. 2 god.
golddigger

#65752 Re: BHTelecom All About

Post by golddigger »

Pozdrav, desava mi se da mi internet prekida nekoliko puta u toku dana, jednostavno blizu sam rutera i nestane neta i hajde s tim sam naucio nekako. Ono sto mi je cudno i sto se desava cesto je da mi jednostavno na Viberu nema usluge a ovamo normalno ide internet. Testirao sam da u tom trenutku prebacim na mobilni internet i istog trena moze i Viber a cim vratim na ovaj net Vibera nema. Bas mi je to cudno. Imam innbox ruter i ne znam ako ga resetujem hoce li se automatski povuci postavke ili cu morati sam postavljati sve.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#65753 Re: BHTelecom All About

Post by mk ultra »

studiorum_tuzlaensis wrote:
mk ultra wrote:
oldtajmer wrote: ocito da je najsigurnije tako,cinjenica da sam ja jednom zvao 1444 rekli mi da ima na dobrinji, ja otisao i uzeo mob,ali eto zna se desiti i drugacije
da, tako je i meni rečeno, otišao, kaže jest imamo ali rezervisano

rezervacije izgleda do groba vrijede :lol:
Pokušavaš preko 1444 nesto zavrsit, ti si kralj. :D Direktno na salter Malta u jutarnjem terminu i zavrsi sve. Ako ti tu ne daju mobitel, odustani.

Veci dio telefona što dođu se prodaju pravnim licima i pokupuju između sebe i uz urgencije prije nego ih može kupiti obični korisnik. Jednostavno im velika potražnja dozvoljava ovakav nacin rada. Slabiji model je možda i moguće ugrabiti. To je tako već godinama, mislim da nigdje nije ni eksplicitno navedeno da ima mogućnost provjere stanja dostupnosti od strane korisnika. To ce biti implementirano kad uvezu skladišta, prodaju, usluge u jedan inventory, tada ce svaki korisnik imati listu dostupnih uređaja u skladu sa paketom usluga koji koristi, duzinom staza kao korisnik, veličinom računa i statusom u aplikaciji. Koliko sam upoznat, rade na tome.

Tako je i kod ostalih, u m:telu ista situacija, da bi dobio malo bolji mobitel, moras se zgulit od hodanja i naravno paket 50+KM mjesecno min. 2 god.
Eto imao informaciju za ilidzu da imaju a70
Niko se nije javljao
Jutros otisao na Iliđu, naravno NEMA :lol:

Lopovska posla...odustajem
Odoh u domod :-)
mirza_15

#65754 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

crnivrag wrote:Šta bi sa 5G mrežom, je li puštena danas na festivalskom trgu?
https://www.facebook.com/bhtelecom/vide ... 403718197/
mirza_15

#65755 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

mirza_15 wrote:
BH Telecom predstavio mogućnosti 5G mreže, poručuju da su spremni za nove tehnologije
http://www.klix.ba/clanak/190817032
crnivrag

#65756 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

mirza_15 wrote: BH Telecom predstavio mogućnosti 5G mreže, poručuju da su spremni za nove tehnologije
http://www.klix.ba/clanak/190817032
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
MTV

#65757 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Odma prvi komentari neradi ni 3G kako treba ili si ozracen kao da si u Cernobilu. Standardno :bih:
thekupus

#65758 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

MTV wrote:Odma prvi komentari neradi ni 3G kako treba ili si ozracen kao da si u Cernobilu. Standardno :bih:
Vala ne znam šta ljudi zezaju sad, 4G je super stabilan i brz u dobrom dijelu zemlje. Barem je moje iskustvo tako.
diablobih

#65759 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

thekupus wrote:
MTV wrote:Odma prvi komentari neradi ni 3G kako treba ili si ozracen kao da si u Cernobilu. Standardno :bih:
Vala ne znam šta ljudi zezaju sad, 4G je super stabilan i brz u dobrom dijelu zemlje. Barem je moje iskustvo tako.
Pa vjerovatno imaju kante pa laprdaju.
channel10

#65760 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

thekupus wrote:
Dva koncerta u Zenici i dvije utakmice u Zenici.... 4G ne moze meda. Toliko o jacini signala....
sencobih

#65761 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

channel10 wrote:
thekupus wrote:
Dva koncerta u Zenici i dvije utakmice u Zenici.... 4G ne moze meda. Toliko o jacini signala....
Ma ja ne može nikako , kod mtel-a je bolji signal
channel10

#65762 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Nazalost po tebe i mene, bolji ...
kakaljin

#65763 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

channel10 wrote:
thekupus wrote:

Protiv Celtica na kosevu 4G radio bez ikakvih problema. Isto tako u Zenici protiv Batea radio bez ikakvih problema. I radili video pozivi bez ikakvih trzanja.
channel10

#65764 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Na istoj utakmici bio i trzalo. Trzalo na koncertima, tacnije nije uopste prikazivalo sliku drugom korisniku. Znaci radi bez problema "obicnim" danima, ali kad je neka manifestacija sa vise hiljada ljudi, ne radi kako treba. Treba biti posten pa to reci ;)

Ne lazete nikoga drugog do sebe. Zato nikad ni nece biti kako treba dok sami sebe lazemo.

Usput, kad vam dolaze racuni na kucnu adresu? Jos uvijek nisam dobio racun, a ocekuju da se plati na vrijeme :-)
thekupus

#65765 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

kakaljin wrote:

Protiv Celtica na kosevu 4G radio bez ikakvih problema. Isto tako u Zenici protiv Batea radio bez ikakvih problema. I radili video pozivi bez ikakvih trzanja.
Baš, ja prenosio atmosferu protiv Celtica live raji sa istoka, nije ni trzao, super brzina bila.
thekupus

#65766 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

channel10 wrote: Ne lazete nikoga drugog do sebe. Zato nikad ni nece biti kako treba dok sami sebe lazemo.

Stani, mi lazemo, a ti kao ne lazes?
Moze li biti da imas problem s telefonom?

I zasto bi neko lagao?
channel10

#65767 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

thekupus wrote:
channel10 wrote: Ne lazete nikoga drugog do sebe. Zato nikad ni nece biti kako treba dok sami sebe lazemo.

I zasto bi neko lagao?
Znam dobro sta pricam. Telefon s10, pa vidi jel do telefona.

edit:govorim za Zenicu. Ne sumnjam da su gubari pokrili Sarajevo kako treba, a ostale ko j......
thekupus

#65768 Re: BHTelecom All About

Post by thekupus »

channel10 wrote:
thekupus wrote:

I zasto bi neko lagao?

edit:govorim za Zenicu. Ne sumnjam da su gubari pokrili Sarajevo kako treba, a ostale ko j......

Moze svasta biti za telefon, evo drug uzeo s10 prije 3 mjeseca, baterija mu traje 4 sata.

A u Zenici nisam probavao internet. U Tuzli, Konjicu, Stocu i Mostaru radi odlično. U Brčkom nema nikako telekomovog 4G-a
fusion_ba

#65769 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

I Banja Luka odlicno radi 4G, nisam imao problema ni sekund kad sam tamo probao 4G nekoliko dana. I to na desavanjima gdje je masa ljudi. (doduse manja opterecenost jer tamo se vise koristi mtel)
Last edited by fusion_ba on 17/08/2019 17:35, edited 1 time in total.
kakaljin

#65770 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

channel10 wrote:
thekupus wrote:

I zasto bi neko lagao?

Ja sam napisao za Zenicu kada je utakmica bila sa Bateom da je 4G radio meni bez ikakvih problema i video pozivi isli bez trzanja
channel10

#65771 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Prijatelju, sjedio sam na zapadu za vrijeme te iste utakmice. Internet vise nije radio, nego sto je radio. Svako malo je stopalo. Pokusao pogledati golove sa utakmice Malme-Zrinjski i sve je ostalo samo na pokusaju. Jedva otvaralo Klix.

Koncerti i video pozivi za vrijeme istih u centru grada nisu radili. Zamisli kako je onda u drugim dijelovima grada. Nemam sta lagati. I ja sam njihov korisnik kao sto si i ti (vratio se sa mtela).
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#65772 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Taj S10 je smece, provjereno 1000 %..
PlusSA

#65773 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Cuj zamjena sim kartice na ultri 5gb mobilnog neta :mrgreen:

Jel 24 sata traje 5gb neta 8-)
aditon

#65774 Re: BHTelecom All About

Post by aditon »

Do sada nisam imao pretplatu, a razmišljam da uzmem ovaj paket Extra Net što košta 25 bez ugovora tj 17.55 s ugovorom na dvije godine. Interesuje me da li se net saobraćaj može u romingu koristiti ali i gsm , odnosno da li se u tom slučaju plaća 17.55 plus ono što u romingu potrošiš ili i u romingu, pa barem gsm, mi se ne obračunava posebno?
Mehemed
Vozim: automobil

#65775 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

mirza_15 wrote:
OPET se sramote kvalitetom videa hahahaha, ovako je bilo i kada su predstavljali 4G, video isto da je sniman tosterom. Uvjerio sam se šta može 4G i kako podere 720p live video bez ikakvih problema i na kraju kada završi, kada se objavi snimak kvaliteta bude puno bolja nego ovaj njihov 480p koji izgleda kao 240p.
Locked