Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#65751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

j66o

#65752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Vidim i u novim akcijama se daje Pink paket na 24 mjeseca i ja ga isto imam kao benifit ali mi je neshvatljivo da jos nije rijesen problem Epg na resiverima(ne intrresuje me Eon)...pa se zapitam sta je svrha tog paketa bez tacnog Epg i ako bude dobri filmova ali tesko je to "ubosti na vrijeme"...kazem imam taj paket ali me strah da to sa Epg nece biti isto sa jos puno losi primjera kao npr kad ukinuse Nat geo HD bez ikakvog obavjestenja jer vidim da niko iz Telemacha nije izasao ni sa kakvim obavjestenjem povodom Epg da li ce uopste ikad biti rijeseno!!
hemed

#65753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

j66o wrote:Vidim i u novim akcijama se daje Pink paket na 24 mjeseca i ja ga isto imam kao benifit ali mi je neshvatljivo da jos nije rijesen problem Epg na resiverima(ne intrresuje me Eon)...pa se zapitam sta je svrha tog paketa bez tacnog Epg i ako bude dobri filmova ali tesko je to "ubosti na vrijeme"...kazem imam taj paket ali me strah da to sa Epg nece biti isto sa jos puno losi primjera kao npr kad ukinuse Nat geo HD bez ikakvog obavjestenja jer vidim da niko iz Telemacha nije izasao ni sa kakvim obavjestenjem povodom Epg da li ce uopste ikad biti rijeseno!!
uskoro ce novo poskupljenje pa se nadaj rjesenju :D , to ce im biti jedan od glavnih razloga sto su poskupili "uvodjenje EPG" :lol: :lol:
Telemach

#65754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:Vidim i u novim akcijama se daje Pink paket na 24 mjeseca i ja ga isto imam kao benifit ali mi je neshvatljivo da jos nije rijesen problem Epg na resiverima(ne intrresuje me Eon)...pa se zapitam sta je svrha tog paketa bez tacnog Epg i ako bude dobri filmova ali tesko je to "ubosti na vrijeme"...kazem imam taj paket ali me strah da to sa Epg nece biti isto sa jos puno losi primjera kao npr kad ukinuse Nat geo HD bez ikakvog obavjestenja jer vidim da niko iz Telemacha nije izasao ni sa kakvim obavjestenjem povodom Epg da li ce uopste ikad biti rijeseno!!
Već smo nekoliko puta odgovorali na ovaj upit.

Pozdrav :)

search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... 1&start=25
j66o

#65755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach wrote:
Već smo nekoliko puta odgovorali na ovaj upit.

Pozdrav :)

search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... 1&start=25
Kakav odg Telemach :) :) i sta sad i tamo na onim stranicama niste ni jednom odgovorili nista konkretno jer do Pinka nije, Epg ide uredno na drugim provajderima.
MTV

#65756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

chakany wrote:
Za moj ukus imaju najjači filmski i serijski program u regionu, i stvarno je šteta što je većinom zatamnjen.
Zatamnjuju i kod nas dokumentarce :-) Priča o Bogu sa Morganom Freemanom se isto zatamnjuje.
Stvarno ne znam koji je razlog, jer na HRT-ovim kanalima se mogu pogledati filmovi, dokumentarci i ostalo. Još samo fali da i na HRT počnu zatamnjivati te sadržaje.
http://rs.n1info.com/a386900/Vesti/RTS- ... novca.html

Inace RTS 1 i 2 su uklonjeni iz programske sheme Total TV HR.
Benq

#65757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote: Inace RTS 1 i 2 su uklonjeni iz programske sheme Total TV HR.
Izgleda hoce da ih ista sudbina zadesi i u BiH, razumijem da posalju zahtjev za zatamnjenje neke serije ili sportskog dogadjaja, ali zatamniti filmove :-)
crnivrag

#65758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kad bi ovo sve bilo u ponudi, onda bi se moglo pričati o tih 0,09 € po korisniku:

Image

Naravno bez zatamnjivanja filmova, crtanih filmova, stranih serija i sl.
MTV

#65759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

RTS 3, RTS Poletarac i ta 4 radia nema niko u BiH. Ostali kanali su dostupni.
zateznistub

#65760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

RTS kolo

Cirkus :pisnuo:
MTV

#65761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Trebao se zvati RTS Etno al su promijenili ime. Kao sto se RTS Satelit trebao preimenovati u RTS + oni su odlucili da na kraju bude RTS Svet.
odmor

#65762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:Kad bi ovo sve bilo u ponudi, onda bi se moglo pričati o tih 0,09 € po korisniku:

Image

Naravno bez zatamnjivanja filmova, crtanih filmova, stranih serija i sl.
Tu bih ja natrpo, Novu HD, Doma HD, HRTove i nadio bi naziv paketa "zatamnjivaci" :D Cijenu bi stavio 3KM. Naravno Premium paketi bi to dobili dzaba :lol: ... naravno KKS bi podigo za 2KM :-D Da ovi s manjim paketima ne bi bili uskraceni mogli bi dobiti taj paket al uz ugovor na 24mjeseca. :evil:
crnivrag

#65763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo vizuelnog prikaza cijelog RTS paketa, za koji traže povećanje cijena:

fusion_ba

#65764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Reprize repriza. Kao Pink Show, Zabava, Style, Fashion i ostali.
Maharadza

#65765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

fusion_ba wrote:Reprize repriza. Kao Pink Show, Zabava, Style, Fashion i ostali.
Ma njima je bitno da kroz ovaj (novi) šund dobiju opravdanje za (novo) poskupljenje! :evil:
Last edited by Maharadza on 11/05/2018 18:56, edited 1 time in total.
crnivrag

#65766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Stigao e-račun :thumbup: :sampanjac:
rolltroll

#65767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolltroll »

sasajev wrote:Samo da te pitam ovo... Kazes cijene paketa kao u Njemackoj a nase plate daleko od toga... Pa jel ti mislis da ce dobavljac opreme koju koristi Telemah ili bilo koji operater davati po cijenama u skladu sa nasim standardom ili koliko ona kosta, bilo u Njemackoj, Australiji ili Novom Zelandu...
Nije Telemah kriv sto nam je drzava u qurcu, i oni imaju svoje troskove i nabavku opreme i ljudstva.
Ne ulazim u to kolike su im marze, zarada i slicno samo kazem da ti ta prica po osnovu standarda u drzavi ne stoji
To mene ne zanima, činjeice su takve kakve jesu.
A da prostora za jeftiniju uslugu ima, to također je činjenica. Nakon što je pokupovao konkurenciju, TM je podigao cijene. I to je potpuno normalno po svim ekonomskim zakonima i postulatima, da se tako izrazim. Sljedećim povećanjem cijene paketa, pravdajući to tobožim unapređenjem usluga, a koja to u suštini nisu (plaćamo njihovo širenje i poklapanje konkurencije), sjetit ćete me se. Dizanje cijene njihove usluge su realne i u narednom periodu sve dok se ne pojavi neko ko može odnose promjeniti (konkurencija). Kad taj dan dođe, vdijet ćete da cijene paketa mogu biti bitno niže. Nadam se da sam ti bar malo približio izvjesni scenariji, a vi i dalje glorifikujte telemach ili bilo kojeg drugog pružatelja usluga što se mene tiče.
avaks

#65768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Stigli računi konačno!
Da mi je ko reko' da ću se i tome radovat' hahah :thumbup:

Nego je li ovo i Telemach ulazi u mobilnu:
United Group ulaže 600 miliona eura u Zapadni Balkan
http://ba.n1info.com/a259630/Biznis/Uni ... alkan.html
Rugafet

#65769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

@rolltroll, takvo je stanje ali u svemu nazalost, nije tu tm nikakav izuzetak. Poskupljuj, deri, lomi, sad ga zadaj i tako to, svi koji mogu to rade jer zivimo u sredini goroj od divljeg zapada. Meni je 10x veci udarac na budzet 'nevidljivo' povecanje nekih svakodnevnih potrepstina od telemachove 3 KM mjesecno. 'Otisla' cijena svih majoneza i senfa a i biberu ce cijena izgleda ici sad u julu...I sve to mogu i nekako da trpim ali ako je istina da ce i vinjak da poskupi e onda 'drzavo' imamo problem :lol:
radiša

#65770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

Racuni stigli a uplate jos nisu stavili :-)
Adi-g

#65771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adi-g »

@Telemach
U nocnim satima brzina uzasna. Podrucje ilidze. Preko dana ok.

http://www.speedtest.net/my-result/a/3908511173
crnivrag

#65772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adi-g wrote:@Telemach
U nocnim satima brzina uzasna. Podrucje ilidze. Preko dana ok.

http://www.speedtest.net/my-result/a/3908511173
Na Dobrinji sve ok po pitanju brzine:

Image
problemnatravunu

#65773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by problemnatravunu »

rolltroll wrote:
sasajev wrote:Samo da te pitam ovo... Kazes cijene paketa kao u Njemackoj a nase plate daleko od toga... Pa jel ti mislis da ce dobavljac opreme koju koristi Telemah ili bilo koji operater davati po cijenama u skladu sa nasim standardom ili koliko ona kosta, bilo u Njemackoj, Australiji ili Novom Zelandu...
Nije Telemah kriv sto nam je drzava u qurcu, i oni imaju svoje troskove i nabavku opreme i ljudstva.
Ne ulazim u to kolike su im marze, zarada i slicno samo kazem da ti ta prica po osnovu standarda u drzavi ne stoji
A da prostora za jeftiniju uslugu ima, to također je činjenica. Nakon što je pokupovao konkurenciju, TM je podigao cijene. I to je potpuno normalno po svim ekonomskim zakonima i postulatima, da se tako izrazim. Sljedećim povećanjem cijene paketa, pravdajući to tobožim unapređenjem usluga, a koja to u suštini nisu (plaćamo njihovo širenje i poklapanje konkurencije), sjetit ćete me se. Dizanje cijene njihove usluge su realne i u narednom periodu sve dok se ne pojavi neko ko može odnose promjeniti (konkurencija). Kad taj dan dođe, vdijet ćete da cijene paketa mogu biti bitno niže. Nadam se da sam ti bar malo približio izvjesni scenariji, a vi i dalje glorifikujte telemach ili bilo kojeg drugog pružatelja usluga što se mene tiče.
Ma jebem ja telemach, cijene se dižu, a oni plaćaju ko zna koliko milijunašu Džeki da ih reklamira, i onda keže nema prostora da se cijene snize i poboljsa ponuda , skupa im oprema bla bla bla..... mislim zaboli me za ĐEKOM , sigurno mi njegova slika po njihovim reklamama neće pomoći u izboru :run:
kokikol

#65774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

zateznistub wrote:
kokikol wrote:
fusion_ba wrote:je li moguće da oni u 2018. godini radio kanale preuzimaju preko FM-a? znači sad prelistao radio kanale nakon 100 godina i čujem šumove i smetnje na pojedinim kanalima. Ista stvar i na EONu. Mogli su i TV kanale preko UHF-a preuzeti.
nisu svi radio kanali na satelitu a dio su programske šeme Telemaha o tome se radi
Šta će ti satelit, masa radio kanala ima na internetu...
i oni što su na internetu se preuzimaju sa satelita, ali naravno nekih prosto tamo nema pa moraju direktno sa FM signala
TheWatcher

#65775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

problemnatravunu wrote:
rolltroll wrote:
Ma jebem ja telemach, cijene se dižu, a oni plaćaju ko zna koliko milijunašu Džeki da ih reklamira, i onda keže nema prostora da se cijene snize i poboljsa ponuda , skupa im oprema bla bla bla..... mislim zaboli me za ĐEKOM , sigurno mi njegova slika po njihovim reklamama neće pomoći u izboru :run:
:thumbup: :izet:

mozda je dzeko dobio free uslugu :lol:
Locked