Drug...nije Marijan, već Marjan.York Light 100`s wrote:Ja prozivam ovdje ljude koji žele ispasti duhoviti u vezi jednog sportskog komentatora a u isto vrijeme pokazuju neznanje vezano za stil komentarisanja.ExNihilo wrote:S obzirom da kontinuirano prozivaš neistomišljenike za neznanje i neupućenost, činjenica da ne znaš Marjanovo ime je, itekako, relevantna za ovu raspravu. Isto vrijedi i za pravopis. Marjanovo kreveljenje i mogu opravdavati samo osobe koje ne poznaju pravopis prvog razreda osnovne škole.
Što se tiče argumenata, vjerujem da sam potanko objasnio zašto tvoj malograđanski rezon ne stoji. Nisi ponudio konstruktivan odgovor, već si samo nastavio sa pričom "Beč-Berlin-Amsterdam".
Šta, uopće, znači da "njegov stil ima opravdanost"? Ako pod "opravdanost" smatraš da Marjan ima puno pravo da na televiziji reve kao magarac i žmari produkte sponzora, onda se slažem. Niko mu ne može zabraniti da bude ljakse. Samo što treba otvoreno reći da lik reve. Treba otvoreno reći da je neprofesionalan.
Ako pod "opravdanost" smatraš da je praksa magarećeg revanja jednaka profesionalnom sportskom komentaru, tada se ne slažem. Možda jedino kroz oči autohotnih seljačina, kako sam već elaborirao ranije.
Ako mene na temi vezanoj za gramatiku nađeš kako želim ispasti duhovit rugajući se gramatičkim greškama a pri tome i sam pravim greške možeš me na toj temi slobodno prozvati, na svakoj drugoj temi je to djetinjasta argumentacija.
Ako ti napišeš da je Marijan loš komentator a moj najbolji argumenat je da si napisao Marjan pogrešno onda sam sam priznao da nemam ozbiljnijih argumenata.
Ako ćemo o školi eto Senad je fan njegovog kreveljenja pa ima puno više škole od tebe. Eto koliko ti je argumentacija za qurca
Ali eto da više sam sebe ne zamaram, ako imaš šta ozbiljnije napisati od "fali ti slovo, ti si seljačina, nisi to napisao ali ću ja ipak reći da jesi" onda ću se opet javiti ali izgleda stvarno nisi u stanju više napisati nego "Marijan žvače sudžuku![]()
![]()
"
Odoh dok nisi još počeo sa još ozbiljnijom argumentacijom poput koliko imam postova, kakvo mi je korisničko ime ili gdje mi je avatar, sve vezano za ovu temu, odoh ja bolje sa ove teme
Apsolutno je nebitno za raspravu, ali kada si već potegao to pitanje: imam više formalnog obrazovanja od Senada. Sama činjenica da ti praviš kategoričku usporedbu mog i njegovog obrazovanja, bez poznavanja bilo kakvih informacija o meni, sugerira da gubim vrijeme na raspravu sa intelektualno deficitarnom osobom.
Jednako ti je glupa i opaska o gramatici. Gramatika, uprkos tome šta misle nepismene osobe, nije rezervirana za "rasprave o gramatici", već svaki oblik komunikacije. I nisam ti ispravio gramatiku, već pravopis. Nije isto, ali mi je kristalno jasno da za tebe razlike nema.
Već sam iscrpno objasnio zašto je Marjan loš komentator. Sve i da nisam, on je, svojim revanjem, argument samom sebi, za svakoga ko ima zehru dobrog ukusa. Pošto ti nemaš, Marjan je po tvojoj mjeri: turbofolk komentator za seljačine koje gotive urlikanje i birtiju live on air.