GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6576 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Matijevic_Vlado »

NEOPLAN wrote:ma joj, mediji cine cuda, napuhali su pricu da je u grasu med i mlijeko, i onda gradjani vriste na radnike zasto strajkuju. Da je dobro ne bi strajkovali, kratko i jasno. I nije sve u plati vjerujte. Jeste li svjesni da su dan uoci strajka autobusi sa 5 ili 6 linija skinuti i odslepani u garažu zbog nestanka goriva? Pogledajte snimak na --- NO LINKS --- bice vam jasnije zasto ti ljudi strajkuju.

A zasto na ovaj nacin? Ne slazem se ni ja s ovim, al ovo je jedini put kojim se vlada moze natjerati da nesto ucini. Drugi vid protesta ne pije vode. Sjetite se samo poljoprivrednika i 2000 dana i noci provedenih pred skupstinom, i sta su dobili? Reumu i isijas i nista vise.
sve stoji,nestalo goriva hajd,al brate gdje su ti radnici bili dok se kralo gorivo? pricao mi jaran koji je vozio za Drozgometvu kako se gorivo odradjivalo,vadis gorivo i ostavljas onoliko koliko ti treba da se dovuces do Ilidze,to je radio prije 2 godine a sada bi da strajkuje jer nema uslove za rad ! ovo je samo primjer bio za gorivo
mumy

#6577 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mumy »

Ja od CW do BBI dodjem zaa 35 min setajuci,samo je potrebno imati kvalitetnu i laganu obucu...Cak se i nekako bolje osjecam,zdravije :D
Eh sad ovi sto zive na Ilidzi,Dobrinji...to je vec malo zajebano :roll:
The Realist

#6578 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

NEOPLAN wrote:ma joj, mediji cine cuda, napuhali su pricu da je u grasu med i mlijeko, i onda gradjani vriste na radnike zasto strajkuju. Da je dobro ne bi strajkovali, kratko i jasno. I nije sve u plati vjerujte. Jeste li svjesni da su dan uoci strajka autobusi sa 5 ili 6 linija skinuti i odslepani u garažu zbog nestanka goriva? Pogledajte snimak na --- NO LINKS --- bice vam jasnije zasto ti ljudi strajkuju.

A zasto na ovaj nacin? Ne slazem se ni ja s ovim, al ovo je jedini put kojim se vlada moze natjerati da nesto ucini. Drugi vid protesta ne pije vode. Sjetite se samo poljoprivrednika i 2000 dana i noci provedenih pred skupstinom, i sta su dobili? Reumu i isijas i nista vise.
Pisao sam ranije o ovome. Zar se moralo BEZ NAJAVE, zar se SVE moralo zaustaviti, zar se nije moglo raditi barem u vrijeme najveće špice, a onda opet štrajk? Bilo je boljih načina i znaš i sam to, a onda bi većina bila na strani GRAS-a, jer GRAS nam svima treba.

I da, ne ide im ni onaj idiot na ruku, što predvodi sindikat (onaj jedan), kao i mnogo kukolja kojeg ima u GRAS-u (znam da ima i finih, većina vozača je takvih, barem oni koje ja susrećem), koji je osim ponašanja, pun klinac toga pokrao. Ljudi su kivni na mnoge radnike GRAS-a, a ne možeš reći da nemaju nikakvog razloga za to. Sve to dovodi do ovakve situacije u kojoj su ljudi protiv GRAS-a, a na strani vlade, koja je najvećim dijelom kriva za sve ovo.
BHF_Manijak

#6579 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Mediji slagali da im je plata prosjecno oko 1100KM sa toplim obrokom? Mediji slagali da su im plate ispalcene ali oni jos uvijek strajkuju jer nisu dobili topli obrok (iako pola drzave ni tu fucking platu nema, a kamo li topli!)? Jesu li strajkovali protiv proslog direktora, pa je covjek smijenjen a na njegova mjesto postavljena ova sadasnja diletantica koja ne zna je l' posla il' dosla?! Sta koji q sad hoce, da oni mijenjaju vlast kako im se ona stvar nadigne i kako im je ko podoba, je l' to?

Ako vec protestuju, ovo ti ponavljam po milijarditi put, neka idu na adresu na koju treba tj VLADU a ne da jebu narod u zdrav mozak! Ali jok, bolje je k'o kurava dole ispred GRAS-a biti a ne ici ispred vlade, jer znaju da bi gore po picki hladno dobili od specijalaca! Gnjide obicne! Fuja gadi mi se svaka travka tog preduzeca! Beskicmenjaci jedni! :x :x :x

Zamisli kako bit i fino bilo da takav strajk doktori naprave kao sto ovi tvoji prave, pa ti fino odes do ambulante a on te hladno odjebe, pa se ti pusi! Bilo bi zanimljivo zar ne, ono znas traze ljudi svoja prava itd...

I kad vec spominjes poljoprivrednike, oni su bar ispred prave adrese bili, nisu od kuca strajkovali ili na svojim poljanama, vec ispred institucije koja im uskracuje prava, za razliku od ovih a da no lezihljebovica!
Nisrin

#6580 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Oni su dobili reumu i isijas, a sta ce ovi iz Grasa dobiti???? EKSTREMNO SIROMASTVO kad sutra ostane vecina radnika bez posla, zbog toga sto slijede svog cobana Himzaniju...Ni Torabi nije imao ovoliku moc nad narodom kao sto on ima nad GRASovcima...

Stvarno jos uvijek GRASovci nisu shvatili OZBILJNOST SITUACIJE koju su napravili????

Razmislja li iko od njih o GUBICIMA ovih dana, propali su MILIONI za kupone, karte, posebno za komercijalu...:S Sta sa novcem od reklama???? Morat ce izvrsiti povrat novca svim firmama koje reklamiraju na svojim vozilima...:S Izgubili su i bilo kakav utjecaj kod Vlade...
Na to sve izgubili su linije! :S

Da vidite da nije idealno ni u Zagrebu hahahaha

ZET besplatna karta
Occupy Croatia POLICIJA U ZG ZETU LOVI PUTNIKE BEZ KARTE - upravo smo primili vijest da " policija u civilu ide u kontrolu karata zajedno sa kontrolorima zet-a i ako ne zel netko dati osobnu kontroloru istog policija privodi i salje podatke zet-u za kaznu u koliko doticni nema kartu. " Umjesto da istražuju korupcijski kriminal privode mafiose, oni trčkaraju naokolo s kontrolorima, obučeni kao tajni agenti. Da slučajno "opasni kriminalci" od sirotih građana koji nemaju novac za kartu , a nisu u stanju pješačiti kilometrima (jer su anemični od slabe hrane koju jedu) ne b pobjegli i na prvoj stanici diskretno izišl dolje ako uoče ljude u uniformama OO7 misija, pod tajnim imenom "ulov siromaha u tramvaju" , jer sirotinja je ta koja je uništila ovu državu Ljudi , pripazite se
Last edited by Nisrin on 06/04/2013 00:08, edited 2 times in total.
hhaarree

#6581 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

treba promjenit naslov teme, zastario je

predlazem novi "gras propo ko kauc" :mrgreen:
crnoplavo

#6582 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by crnoplavo »

Gras propo ko Grcka
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6583 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

propo ko žeton a i mi pijuni s njim
jalijas74

#6584 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jalijas74 »

Kako bi volio da ih ova bahatost spusti na zemlju i da budu konacno normalni.
Da postuje jednom za svagda ljude od kojih zive. Da nas vise desetina ne ceka i mrzne na -5 na samo 5 metara od busa dok gospodin vozac procita posudjene novine iz obliznje trafike jer je za divno cudo dosao 10 minuta prije polaska po redu voznje umjesto da nam nam otvori vrata i pusti nas u kolko-toliko ugrijan bus pa neka cita Avaz do polaska.
Da se dispecer makar nasmije i duboko izvini zasto je preskocena jedna linija koja ide svakih 40 minuta, sto za korisnika znaci cijeli sat cekanja na vjetrometini ili nesnosnoj vrucini.
Da odvratne reve prestanu maltretirati strance i djevojke.
Da se na busu koji nema kedera (guma) na vratima stavi neka alternativa spuzva bilo sta ili skine sa nekog starog i zacepi rupa iz koje puse pa u busu na -10 moras omotati sal oko glave da ne dobijes "facijalis".
Da iskljuce grijanje u vozilima ljeti a puste ga zimi.
Da se silni besposlicari od njih 1700 uhvate matle i zogera i obrisu vozila i pokupe smece.
I jos vise desetina primjera ...

Radnici GRAS-a zaradite svoj hljeb posteno ali cijenite nas kao svoje musterije ili mi odlazimo u drugu "prodavnicu" dosao je takav vakat vise nikada necete biti jedini.
vrbas1979

#6585 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

BHF_Manijak wrote:
Ako vec protestuju, ovo ti ponavljam po milijarditi put, neka idu na adresu na koju treba tj VLADU a ne da jebu narod u zdrav mozak! Ali jok, bolje je k'o kurava dole ispred GRAS-a biti a ne ici ispred vlade, jer znaju da bi gore po picki hladno dobili od specijalaca! Gnjide obicne! Fuja gadi mi se svaka travka tog preduzeca! Beskicmenjaci jedni! :x :x :x
Da li mi neko konkretno moze pojasniti da li su stajališta, šine, vozila, remiza i sl. vlasništvo radnika GRAS-a, ili grada, odnosno njegovih građana/ki?

Ako je potvrdan odgovor, zašto specijalci ne ulete u krug preduzeća i razbiju pičke (ako već tako raspravljamo) ilegalnim štrajkačima?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6586 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Zato sto su picke na vlasti!
BHF_Manijak

#6587 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

vrbas1979 wrote:
BHF_Manijak wrote:
Da li mi neko konkretno moze pojasniti da li su stajališta, šine, vozila, remiza i sl. vlasništvo radnika GRAS-a, ili grada, odnosno njegovih građana/ki?

Ako je potvrdan odgovor, zašto specijalci ne ulete u krug preduzeća i razbiju pičke (ako već tako raspravljamo) ilegalnim štrajkačima?
Stajalista su u vlasnistvu Kantona koliko ja znam, siguran ustvari 90% da nisu GRAS-ova! :wink:
hhaarree

#6588 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

zato sto neko i muriji treba dat dozvolu da ih opali po pičci, a ocito da tome ko ima ovlast da ih posalje dole nije u interesu da to uradi
Nermin_BH

#6589 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nermin_BH »

un1ted wrote:
MOSALJOZE wrote: Nema ništa loše u tome ako nekog zaustaviš i pitaš da te poveze.Pa koliko samo auta prodje nema niko sem vozača.Vjerujem da bi 80% njih stalo i poveo nekog.
Ovo apsolutno nije tacno...danas sam stopao barem 20 minuta i niko nije stao, pa sam morao u kombi :) U povratku ljubazni momak nas je povezao bez ista da plati. Svaka mu cast!

Ni meni nije uspjelo ne znam kakvu on tehniku koristi nauči nas :lol:
vrbas1979

#6590 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

un1ted wrote:Zato sto su picke na vlasti!
Hajmo zamisliti sličnu situaciju da se desila u uređenijim zemljama, a ne onim staromodnijim i nazadnijim.

SFRJ je bila nekakva zlatna sredina, i garantujem da bi GRAS-ovci već sutra tucali kamen po golom otoku. Bar deceniju.

I još mi se nadje ovaj nekakav neoplan i slični i pravi me/nas budalom.
Dr. Kuca

#6591 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

A ko je kriv sto nema goriva? Ja ili ti? Ili vlada ili direktorica grasa? Da ti ne bi razmisljo kriva je direktorica grasa, koja je ocigledno nesposobna, al je itekako podobna Himzaniji i njemu ko valja jel, cim se borio i izborio za nju. Hizmanija, Muminovic i jos par seljacica i narkomana su krivi za raspad Grasa. Samo nazalost ko je imo priliku boravit dole par dana je mogo vidit, da je to sve neuko, neobrazovano i priglupo. Krali su naftu, nosili djelove kuci, krali pare iz blagajne, krali od lopata do guma i sad im neko kriv? Gtfo!
dresdener78

#6592 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dresdener78 »

vrbas1979 wrote:

Kolega, stajališta jesu u vlasništvu Kantona (ili bolje rećeno pod upravom Kantona jer VI, građani jeste istiniti vlasnici) - zbog Kantona ona i izgledaju kako izgledaju. Solidne kućice i stubovi sa oznakama stajališta su u većini slučajeva preživjeli i rat, no nisu preživjeli naš istočnoevropski kapitalizam - stubovi sa oznakama su nestali, kućice su zamijenjene onim staklenim tipom koji je danas prljav, razbijen... samo radi onih vitrina za reklamu od koje neko imao pare u dzep.

Tramvajska pruga je sto posto pod krilama Kantona (i strašno zanemarena i istrošena), ako se ne varam - ali nisam sto posto siguran - isto važi za kontaktnu mrežu trolejbusa koja je nova, te za elektrovučne podstanice i podzemne kablove i drugu infrastrukturu. GRAS je ustvari samo saobraćajna / prevozna organizacija čiji osnivač i vlasnik je Kanton. Opet, vlasnik GRAS-a jeste vi građani koji plaćate poreze i vaši roditelji koji su porezom i samodoprinosima finansirali izgradnju toga svega. Znači osnovni problem je u vladi i parlamentu KS - njihova obaveza i nadležnost je brinuti se za civiliziran javni saobraćaj. NEMAJU OVLAŠTENJE DA PRODAJU VAŠU - DRUŠTVENU IMOVINU JEFTINO NEKOM JARANU. Oni samo haotično trče kroz avliju kao kokoše nakon pucnjave, svaka čistačica iz javnog WC-a bi bila valjda sposobnija kao kantonalna ministrica nego ovi *****. Kriza u GRAS-u traje niz godina, vozila se pretvaraju u ruševine, ni jedna vlada nije mrdnula prstom da nešto odlučno uradi osim političkih proklamacija i šupljih obećanja (očigledno nemaju čistu savjest iz prošlosti i imaju smeđu boju u gaćama od straha da izgube političku karijeru jer problem je velik i ozbiljan).
Ne volim nasilje, ali slažem se da je asistencija policije potrebna - to što vidimo je cirkus bez principala, u stvari ne znamo KO štrajkuje (glavni sindikati su odbili odgovornost), ZBOG ČEGA štrajkuje (plate isplaćene, drugi konkretni i jasno definisani zahtjevi meni nepoznati), ni AKO se uopće štrajkuje (jer se tvrdi da se radi o obustavi rada). Svakako se radi o prekršenju skoro svih pravila radnog odnosa, i vjerujem da ima u GRAS-u onih koji bi radili jer je njima jasno da ovaj put vodi u pakao, ali meni se čini ali da neka ne baš brojna skupina samozvanih sindikalaca ili koji vrag tamo prijeti drugima i blokira firmu. Anarhija par excellence.

Ponavljam da odbijam naivne prijedloge "privatizacije GRAS-a" (ako imate lošu vodu u bunaru, također ne kopete odmah novi nego prvo čistite taj postojeći da opet dobro funkcioniše), ali ovi štrajkaši NEMAJU PRAVO da uzimaju građane kao taoce. :x Da sam ja gazda u GRAS-u pozvao bih vas na tu predstavu da gledate kako lijete oni razbojnici preko ograde sa otkazom smotanim u određenom tjelesnom otvoru.
omađijaj me

#6593 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by omađijaj me »

Ja sam uz radnike ma koliko ih bilo protiv njih, čisto iz razloga što imaju muda ustat pa makar bili u krivu dok debili pljuju jer su oznojili debelu guzicu kad su pješačili do centra na kafu.
Pljujte tako protiv šestorke sitnozubi :bih:

By omađijaj me®
hhaarree

#6594 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

omađijaj me wrote:Ja sam uz radnike ma koliko ih bilo protiv njih, čisto iz razloga što imaju muda ustat pa makar bili u krivu dok debili pljuju jer su oznojili debelu guzicu kad su pješačili do centra na kafu.

By omađijaj me®
e mangup si
Nisrin

#6595 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Je li stina da je ministar javno rekao da GRASu jedino PREOSTAJE STECAJ????
dezurni_ucenik

#6596 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

I ja sam za GRAS.

:mrgreen:
pathyeshme

#6597 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

Hipotetski, proglase stečaj. Šta onda? Koja je procedura da mi netko objasni?

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
AmirBaa

#6598 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by AmirBaa »

omađijaj me wrote:Ja sam uz radnike ma koliko ih bilo protiv njih, čisto iz razloga što imaju muda ustat pa makar bili u krivu dok debili pljuju jer su oznojili debelu guzicu kad su pješačili do centra na kafu.

By omađijaj me®

Jesu li oznojili debelu guzicu svi stariji ljudi koji su trebali do koseva, ili do svoje bolnice da odu ?
omađijaj me

#6599 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by omađijaj me »

AmirBaa wrote:

By omađijaj me®

Jesu li oznojili debelu guzicu svi stariji ljudi koji su trebali do koseva, ili do svoje bolnice da odu ?
Ja ne vidim da oni pljuju.. Vidim samo masne guzice za kompjuterom.. A to za starije ljude si u pravu, a kad ti jebu drzavu na sve načine onda šutiš kao i ja :skoljka:

By omađijaj me®
BHF_Manijak

#6600 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Da Bog da ti zatrebalo, a nemo cime doci do zeljenog cilja! :wink: Kakvih sve retardiranih komentara ima na ovom klixu Bog te vidio, kao da svi idemo na jeben kafe a niko na posao. A ovakvi sto se prave pametni su zadnji sljam ovog bh. drustva, pametnjakovici pravo. A glavu smijem dat' da krade Bogu dane i besposlicari...

Sad nekoliko hiljada debila koji eto idu radi cejfa na kafe jer nemaju sta radit, treba da ispasta na hiljade i hiljade ljudi koji rade... E poserem ti se na logiku!
Post Reply