stochar wrote:
ne znam ja ko ovdje stranice i stranice ispisa opravdavajuci nasilje, ali eto.
Ne znam ni ja. Znam da ja nisam, stoga nemam pojma kakve to veze ima sa mnom. Zato se mani generalizacija, i koristi "vi" samo ako me pocnes oslovljavati sa "vi gospodine"...
a vi po istoj matrici - lupetanje lazhi bez ikakve veze. nigdje nisam rekao da branim lika, cak sam napis'o da je kreten i da nazalost kretenizam jos nije krivicno djelo, samo sam odgovorio na konstataciju o snimanju po kucama. ponavljam: ja nisam branio direktora skole, ali je cinjenica da su ga kakav god da je (a imam vrlo lose misljenje o njemu) smijenili po najgnjusnijoj staljinistickoj metodi.
Sta je najgnusnija staljinisticka metoda svega ti? Frajera su smijenili jer je bio idiot, pa prekrsio pravilnik zahvaljujuci svom dugom jeziku i kratkoj pameti, i to pred svjedocima, na radnom mjestu. The end.
da je Budimlic dosljedan, pokren'o bi nalog zbog neovlastenog snimanja covjeka (ima KD) i jos neovlastenijeg emitovanja na FTV. ali, jbg, raja onog direktora su garant iz reda koalicionog partnera SDP-a, pa su ga valjda negdje dalje uhljebili i nije se bunio...
Jeste, pomenuto krivicno djelo je regulisano KZ-om, samo ti kao vrsni pravni ekspert nemas blage veze o cemu pricas, sto ti je davno preslo u naviku. Ukratko, snimak je nacinila osoba koja je ucestvovala u sastanku, tako da ne moze krivicno odgovarati.
Dalje, o kakvom Budimlicu i pokretanju "naloga" govoris ziv bio?! Ako vec nemas blage veze o cemu pricas, barem proguglaj malo, cisto da pohvatas neke osnove krivicnog postupka, ako vec ne kontas da uopste nije bilo krivicnog djela.