SDP

Post Reply
popajic

#6576 Re: SDP

Post by popajic »

MUNAFIK wrote:Uglavnom kako skontah o SDP-ovom kadru se ne smije pricati i ne mije se iznjeti vlastiti stav ukoliko je negativan... Smrt fasizmu sloboda narodu :thumbup:
Kako bolan nebio
6666 post(ov)a • Stranica: 267/267 - Prsti i od objektivnog i od cisto pljuvackog "udaranja" po SDPu...bujrum brate :D
Alfons Kauders

#6577 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote: Za muku je i krmka bratom zvati ;-)
ne bi se iznenadio da se uskoro po forumu pocnu hvaliti npr. artiljerci koji onomad ranise lagumdziju i pudarica... :D

jbg i oni su bili protiv sdp-a... :D pa su haman po automatizmu prirodni saveznici nove bosanske ljevice... :D poznatije kao 1% + PDV... :D
Ma ne bih rekao da ovakvi imaju i 0,01%, niti da se neko iz NS-a, recimo Peđa, slaže sa ovakvim "kritičarima".

Puno su banalniji ti razlozi, poput izgubljenih (ili nedobivenih) fotelja, povrijeđenih sujeta i novčanika... ;-)
Pedja je u velikoj vecini slucajeva objektivan i sasvim realan. Slazem se sa makar 90% onoga sto kaze, ukljucujuci i brojne kritike na racun SDP-a, jer su temeljene na cinjenicama i itekako opravdane.

Ali ocito imas pravo - ovdje ipak govorimo o tim "banalnijim" razlozima licne prirode. Nesto poput sujete i ljubomore prema bivsoj/bivsem. Ne samo da je bivsa kurva, vec je svako ko se odradjuje s njom najveci konj na kugli zemaljskoj, a svako ko je pljuje po defaultu je dobar, taman bio i crni djavo. :D Kao npr. i bivsi direktorcic koji sve ljude koji ne dijele njegova vjerska uvjerenja naziva govnima, dok prima platu od nasih poreza. :D

To sto takve kritike najcesce dolaze od bivsih clanova i vatrenih pobornika SDP-a nije slucajnost. :D Ali makar je ostala jedna konstanta - takvi su me pljuvali i prije par godina, kad god bi ja kritikovao SDP, a oni ga branili kao vjerni Zlajini pioniri, valjda u nadi da ce se negdje i nekad uhljebiti, pa primati platu od nasih poreza... Recimo u stanovitoj muzickoj skoli, u kojoj je upravo upraznjeno radno mjesto direktora... :D
Gandalf

#6578 Re: SDP

Post by Gandalf »

alfonse, zadnja ti je zlata vrijedna
stochar

#6579 Re: SDP

Post by stochar »

Alfons Kauders wrote:
HAVANA wrote:Zar nije bila sjednica nastavnickog vijeca :?
naravno da jeste, ali eto, to je haman "privatni razgovor"... koji sluzbeno vodi lik na platnom spisku ministarstva, placen nasim parama...

i pri tom ateiste naziva govnima... sto je haman sasvim ok... vjerovatno bi ga branili i da je govorio nesto tipa govna katolicka, govna muslimanska, govna jevrejska... :D ja ne bi - ja bi mu dozivotno zabranio da radi u obrazovanju, al nejse

corto & stochar, blago se vama kad ste dogurali do toga da branite takvog lika, cestitam, new low sto bi se reklo... :D a sad bujrum nastavite po forumu dijeliti lekcije o moralu... :D
ne znam ja ko ovdje stranice i stranice ispisa opravdavajuci nasilje, ali eto.

a vi po istoj matrici - lupetanje lazhi bez ikakve veze. nigdje nisam rekao da branim lika, cak sam napis'o da je kreten i da nazalost kretenizam jos nije krivicno djelo, samo sam odgovorio na konstataciju o snimanju po kucama. ponavljam: ja nisam branio direktora skole, ali je cinjenica da su ga kakav god da je (a imam vrlo lose misljenje o njemu) smijenili po najgnjusnijoj staljinistickoj metodi. da je na snimci koja je neovlasteno napravljena naredio da se nekoga ubije, taj bi dokaz bio odbijen na sudu, a ne to sto je ministra izvrijedj'o pa ga ovaj bez ikakvog zakonskog osnova smijenio. to se u rijecniku zove PROGON, i samo pokazuje da nam se verbalni delikt vraca na velika vrata.

da je Budimlic dosljedan, pokren'o bi nalog zbog neovlastenog snimanja covjeka (ima KD) i jos neovlastenijeg emitovanja na FTV. ali, jbg, raja onog direktora su garant iz reda koalicionog partnera SDP-a, pa su ga valjda negdje dalje uhljebili i nije se bunio...
Alfons Kauders

#6580 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
ne znam ja ko ovdje stranice i stranice ispisa opravdavajuci nasilje, ali eto.
Ne znam ni ja. Znam da ja nisam, stoga nemam pojma kakve to veze ima sa mnom. Zato se mani generalizacija, i koristi "vi" samo ako me pocnes oslovljavati sa "vi gospodine"... :D
a vi po istoj matrici - lupetanje lazhi bez ikakve veze. nigdje nisam rekao da branim lika, cak sam napis'o da je kreten i da nazalost kretenizam jos nije krivicno djelo, samo sam odgovorio na konstataciju o snimanju po kucama. ponavljam: ja nisam branio direktora skole, ali je cinjenica da su ga kakav god da je (a imam vrlo lose misljenje o njemu) smijenili po najgnjusnijoj staljinistickoj metodi.

Sta je najgnusnija staljinisticka metoda svega ti? Frajera su smijenili jer je bio idiot, pa prekrsio pravilnik zahvaljujuci svom dugom jeziku i kratkoj pameti, i to pred svjedocima, na radnom mjestu. The end.
da je Budimlic dosljedan, pokren'o bi nalog zbog neovlastenog snimanja covjeka (ima KD) i jos neovlastenijeg emitovanja na FTV. ali, jbg, raja onog direktora su garant iz reda koalicionog partnera SDP-a, pa su ga valjda negdje dalje uhljebili i nije se bunio...
Jeste, pomenuto krivicno djelo je regulisano KZ-om, samo ti kao vrsni pravni ekspert nemas blage veze o cemu pricas, sto ti je davno preslo u naviku. Ukratko, snimak je nacinila osoba koja je ucestvovala u sastanku, tako da ne moze krivicno odgovarati.

Dalje, o kakvom Budimlicu i pokretanju "naloga" govoris ziv bio?! Ako vec nemas blage veze o cemu pricas, barem proguglaj malo, cisto da pohvatas neke osnove krivicnog postupka, ako vec ne kontas da uopste nije bilo krivicnog djela. :D
palermo

#6581 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:Takođe, postavlja se pitanje: koga briga? Možda je do moje pomjerene percepcije ali mislim da ima prečih i pametnijih stvari od ove u vezi SDP-a o kojima treba voditi računa.
Pa sad, ako ćemo objektivno, stvarno tu nisi u pravu. U svakom demokratskom društvu ovo jeste bitno. Javna funkcija sa sobom povlači i dodatne dužnosti i odgovornosti. A jedna od njih je svakako da ministar prvi treba da poštuje zakon. A zakon naš valjda kaže, ne smije se degenečiti žena.Dakle, rekao bih bitno je. Zašto bi onda ministar poštovao druge zakone ako neće ovaj.

E, sad, naravno, vjerovati SB, Avazu ili Federalnoj televiziji, onako što bi se reklo na riječ bi bilo smiješno, rekao bih tupavo. I ja ne bih da im vjerujem.

Ali, ako SB ili netko drugi organizuje konferenciju za štampu, na kojoj će ministrova žena javno potvrditi navode da je bila fizički maltretirana, i usput to dokumentovati policijskim zapisnikom, ja ne bih imao dileme šta sa ministrom. Makar bio najbolji ministar na svijetu.

Al te konferencije nije bilo.......
Ridjobrki

#6582 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Pa ne znam jeste li primijetili ali formira se neko Vijeće ministara, SDP opet sadi tikve sa Fahraonom, RS reklamira 20-ogodišnjicu rođenja po Sarajevu a gusle gude o bračnim jadima ovo dvoje...
palermo

#6583 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:Pa ne znam jeste li primijetili ali formira se neko Vijeće ministara, SDP opet sadi tikve sa Fahraonom, RS reklamira 20-ogodišnjicu rođenja po Sarajevu a gusle gude o bračnim jadima ovo dvoje...
Sad stvarno nisam uhvatio poentu ovoga ?

Šta god da se događa, ako je ministar degenečio svoju ženu, to jeste vijest. Važna vijest.
Ridjobrki

#6584 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:Pa ne znam jeste li primijetili ali formira se neko Vijeće ministara, SDP opet sadi tikve sa Fahraonom, RS reklamira 20-ogodišnjicu rođenja po Sarajevu a gusle gude o bračnim jadima ovo dvoje...

Šta god da se događa, ako je ministar degenečio svoju ženu, to jeste vijest. Važna vijest.
Toliko da skrene fokus sa svih drugih bitnih stvari? Zadnjih stranica ove teme kao da se ništa drugo ne dešava osim toga u zemlji vezano za SDP.

Zlaja kao šef diplomatije?
Avaz u službi SDP-a?
Nabavka još jednog načelnika općine?

Ni riječi haman o ovome ali o nejasnim zbivanjima u kući Suljagićevih Markovi konaci...
StupskaBitanga

#6585 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

kakve nadrealne tektove i reportaže i šta slijedi u obracunu sa SDA preko FTV živo me interesuje
Ridjobrki

#6586 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

StupskaBitanga wrote:kakve nadrealne tektove i reportaže i šta slijedi u obracunu sa SDA preko FTV živo me interesuje
Ništa što neće rezultirati autogolovima. SDA nikad otkad postoji nije bila u ugodnijoj poziciji i ove dane će jednom slaviti. Uživaju u vlasti i puštaju SDP da sam sebe ukopava... Politika je kurva ali je i kurvanje umjetnost.
StupskaBitanga

#6587 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Ridjobrki wrote:
StupskaBitanga wrote:kakve nadrealne tektove i reportaže i šta slijedi u obracunu sa SDA preko FTV živo me interesuje
Ništa što neće rezultirati autogolovima. SDA nikad otkad postoji nije bila u ugodnijoj poziciji i ove dane će jednom slaviti. Uživaju u vlasti i puštaju SDP da sam sebe ukopava... Politika je kurva ali je i kurvanje umjetnost.
Da koliko god ih napadali nnjima ništa ili im je pozicija još i bolja
palermo

#6588 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote: Toliko da skrene fokus sa svih drugih bitnih stvari? Zadnjih stranica ove teme kao da se ništa drugo ne dešava osim toga u zemlji vezano za SDP.

Avaz u službi SDP-a?

Ni riječi haman o ovome ali o nejasnim zbivanjima u kući Suljagićevih Markovi konaci...
Pa,ministar je uvijek slika jedne vlasti. I ljudi vlast između ostalog prepoznaju i po tome. Ako vlast ( u ovom slučaju SDP) to ne zna ili mu uopšte nije važno, onda šalje pogrešan signal.

Ja uopšte nisam sklon da vjerujem SB, pa ni ovaj put, ali šutnja od strane SDP-a nije dobra. A posebno ne bi bilo dobro da se rukovode logikom koju ti ovdje predlažeš,nešto u stilu,daj ljudi, ne budite djeca, ta ovdje ima važnijih problema od toga što su se poinatili muž i žena,

Uostalom, tako je lako sve ovo demantovati. napraviš konferenciju za štampu,na nju dođe ministar i Belma, i kažu to je bilo tako.I onda možemo da opletemo po SDP-u i Fahri i svemu što ti pomenu.
Ridjobrki

#6589 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

StupskaBitanga wrote:
Ridjobrki wrote:
Da koliko god ih napadali nnjima ništa ili im je pozicija još i bolja
Koga, SDA? :lol: :lol: :lol:

Način na koji to SDP radi je takav da će im se sve što poduzmu neizostavno obiti o glavu. Za dvije godine će percepcija birača o SDA biti daleko bolja od percepcije SDP-a nastave li ovako. Tu bi mogla profitirati NS ali SDA vraća svoje birače i od SBiH koja je prošlost i od SBB koja nema šanse da ostane kao dugoročan projekt. Karte su davno podijeljene, pitanje je samo ko ći iz svojih izvući bolju partiju.

@palermo: sreća pa naše društvo nije toliko razvijeno da prema njemu treba poduzimati aktivnosti iz kriznog PR-a. Kod nas šutnjom najbolje prođeš, znaju oni šta rade.
palermo

#6590 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
@palermo: sreća pa naše društvo nije toliko razvijeno da prema njemu treba poduzimati aktivnosti iz kriznog PR-a. Kod nas šutnjom najbolje prođeš, znaju oni šta rade.
Mislio sam napisati, ne sumnjam u to da znaju šta rade, ali odustao sam, pa ću reći da vjerovatno znaju šta rade, ali kakogod to ne bi trebalo nas na forumu da priječi da kažemo, ne valja vam to tako.
Corto Maltese

#6591 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Ridjobrki wrote: Toliko da skrene fokus sa svih drugih bitnih stvari? Zadnjih stranica ove teme kao da se ništa drugo ne dešava osim toga u zemlji vezano za SDP.

Avaz u službi SDP-a?
..."pohvalni" izvještaj Venecijanske Komisije o prijedlogu zakona o unutrašnjim poslovima FBiH i KS.
... Zatvaranje 3 (tri) od 7 (sedam) državnih institucija.
... Obračun Miće Lagumdžije sa Lukačem uz nesebičnu pomoć medija pod kontrolom Bakira Radončića- Kopanje. Kako je tek ta tema hinjski zamrla!?
Nije da fali tema, ali poraze i promašaje je sve teže i teže relativizirati.
snaga_znanja

#6592 Re: SDP

Post by snaga_znanja »

Ridjobrki wrote:
palermo wrote:

Toliko da skrene fokus sa svih drugih bitnih stvari? Zadnjih stranica ove teme kao da se ništa drugo ne dešava osim toga u zemlji vezano za SDP.

Avaz u službi SDP-a?

Covjek voli da bije zenu. Nista narodu nije interesantnije. Pa kod mene komsija kad je komsinku degenecio 10 dana su kafenisali kompletan haustor na kafama jedni kod drugih, al to sto niko policiju nije 30 minuta zvao dok je ovaj udaro nije bitno.

Takav ti je nas mentalitet. Narod bi najsretniji bio kad bi izaslo u javnost da je Tihica zena sa Lagumdzijom prevarila, a sve to Dodik mobitelom snimo i na kraju mu Covic ukro i objavio na internetu. Ha joj mogli bi zaratit niko ne bi primjetio. :lol:
heckler

#6593 Re: SDP

Post by heckler »

Ja samo jos cekam da se nadje kakva veza izmedju Suljagica i Arduane za potpuni utisak :thumbup:
sinuhe

#6594 Re: SDP

Post by sinuhe »

Najveci problemi Bosne i jesu nasilnistvo, alkoholizam i slicno.
Nije ovo skretanje paznje na nesto nebitno.
Od ratnih zlocina, preko ubistva u tramvaju do vehabizma.
convict

#6595 Re: SDP

Post by convict »

Ovo kao onaj vic kad su pitali Cigu šta ćeš biti kad porasteš? Biću ženu!
vee-jay

#6596 Re: SDP

Post by vee-jay »

Banksy wrote:
vee-jay wrote: Jel moze link za ovo? Hvala.
Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili napise Slobodne Bosne te su tako demantirali ministrov demanti. Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
ma ne za*ebavam se, mislim ozbiljno. jel' moze link u kojem se demant demanta moze procitati/pogledati? da mi to saznamo iz prve ruke? hvala.
vee-jay

#6597 Re: SDP

Post by vee-jay »

miop wrote:Komsic sa Josipovicem na Sljemenu

Image
Image
pravo coolerski. samo, zasto nema Bevande?
stochar

#6598 Re: SDP

Post by stochar »

@vee-jay - posto je od 'marka za Avaz-marka protiv BiH' akcija kod SDP simpatizera presla u druge tokove tipa 'Avaz je nasa majka-gledajmo sta nam Niksic svaki dan porucuje s naslovne', i posto SDP fanovi sad vjeruju najvise Avazu, pogledaj onaj smijesni tekst o slucajnom susretu ekipe Avaza sa supruznicima Suljagic, i vidjeces da cak i oni u tom tekstu u onom izdvojenom dijelu navode da im je u MUP-u potvrdjeno da je policija reagovala i sacinila zabiljesku o incidentu izmedju B.S. i E.S., te da zena nije podnijela tuzbu ali je izvjestaj proslijedjen u Tuzilastvo.

eto, ako ne vjerujes Avazu, ne znam kome onda vjerovati...

helem, dok drzave regiji napreduju, grade, ulaze u EU, mi se zabavljamo glupostima, a oni od kojih smo ocekivali promjenu u tome nas nisu iznevjerili - promjena je dosla, ali nagore...
Ridjobrki

#6599 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

vee-jay wrote: pravo coolerski. samo, zasto nema Bevande?
Čuj što nema bevande - pa zima je, skijanje, to nije za bevandu nego za kuhano vino.

:D
vee-jay

#6600 Re: SDP

Post by vee-jay »

stochar wrote:@vee-jay - posto je od 'marka za Avaz-marka protiv BiH' akcija kod SDP simpatizera presla u druge tokove tipa 'Avaz je nasa majka-gledajmo sta nam Niksic svaki dan porucuje s naslovne', i posto SDP fanovi sad vjeruju najvise Avazu, pogledaj onaj smijesni tekst o slucajnom susretu ekipe Avaza sa supruznicima Suljagic, i vidjeces da cak i oni u tom tekstu u onom izdvojenom dijelu navode da im je u MUP-u potvrdjeno da je policija reagovala i sacinila zabiljesku o incidentu izmedju B.S. i E.S., te da zena nije podnijela tuzbu ali je izvjestaj proslijedjen u Tuzilastvo.

eto, ako ne vjerujes Avazu, ne znam kome onda vjerovati...

helem, dok drzave regiji napreduju, grade, ulaze u EU, mi se zabavljamo glupostima, a oni od kojih smo ocekivali promjenu u tome nas nisu iznevjerili - promjena je dosla, ali nagore...
ja vjerujem samo sebi a uopste ne vjerujem medijima :D

a u ovu ogavnu i bljutavu trendi temu u kojoj se satanizuje ljudsko bice na licnoj osnovi samo zato sto ima drugacija politicka vidjenja ne zelim da se upustam jer je za moj pojam moralnog diskutovanja previse preniska.

naravno, ovo nije prva diskusija tog tipa. ovako kako harisovi mediji danas blate suljagica, ne tako davno je npr avaz blatio tihica. nisam se tada upustao u diskusiju, necu ni danas.
Post Reply