seln wrote:
Ne pravi se pametan, znas dobro da mislim ovo o "podrijetlu"?
A to. Pa hajde, ako si baš željan znanja.
Znači, otac našeg dragog Bakira je bio, pa hajdemo u reći u neku ruku blag čovjek, koliko god netko mislio suprotno. Po meni i skroman čovjek.
Sad, neću ulaziti u njegov politički diskurs, ali zbog teme predavanja moram napomenuti da je bio i vjernik, i to ne obični, već ono što se kaže VK vjernik.
Znači, da skratim, u slobodno vrijeme se zanimao za islam, šerijat i ostale vjerske, po meni nebitne stvari. I čak je i napisao neke uratke na tu temu.
E sad, njegov sin, koji vodi podrijetlo od takvog čovjeka, (po tvom) se izjašnjava kao Jugosloven i gle čuda - piše ćirilicom, što je ruku na srce doista neobično i atipično uzimajući u obzir njegovo podrijetlo. Mada je to po meni (kao starom i provjerenom agnotisku lijeve socijaldemokratske orijentacije s blagim prizvukom nacionalnog) jedan korak naprijed, tj. pozitivan pomak naprijed u sociološkom smislu. I sad si se ti zakačio za riječ ''podrijetlo''. Nadam se da nisi u tom neznanju odlutao do Darwina i njegovog Podrijela vrsta?
Kolega, imate pravo i na dodatne konsultacije (u idući četvrtak u 11h i 30 u kabinetu za educiranje odraslih osoba na stalnom radu u inozemstvu) prije pristupanja ispitu.