Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#6576 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
Hafis wrote:
seln wrote: Zelis li ovo pojasniti ili da to prijavim zbog rasizma?
Koji dio ti je nejasan?
Da je čovjek budućnosti po mom, ili to što je Jugosloven po tvom?
Ne pravi se pametan, znas dobro da mislim ovo o "podrijetlu"?
To Hafis dovodi u pitanje necije "podrijetlo" te prica o genetici i krvi?

Njegovi u Bosnu dosli 1899, trbuhom za kruhom, pa bi sad da odredjuje ko je ko i govori nama starosjediocima sta da radimo?

Kad su se njegovi selili u Bosnu, moji su na porodicnoj kuci mijenjali crijep. Po treci put.

Ali eto, ovo je Hafisova zemlja, a ne moja... :)
Hafis

#6577 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

seln wrote: Ne pravi se pametan, znas dobro da mislim ovo o "podrijetlu"?
A to. Pa hajde, ako si baš željan znanja.
Znači, otac našeg dragog Bakira je bio, pa hajdemo u reći u neku ruku blag čovjek, koliko god netko mislio suprotno. Po meni i skroman čovjek.
Sad, neću ulaziti u njegov politički diskurs, ali zbog teme predavanja moram napomenuti da je bio i vjernik, i to ne obični, već ono što se kaže VK vjernik.
Znači, da skratim, u slobodno vrijeme se zanimao za islam, šerijat i ostale vjerske, po meni nebitne stvari. I čak je i napisao neke uratke na tu temu.

E sad, njegov sin, koji vodi podrijetlo od takvog čovjeka, (po tvom) se izjašnjava kao Jugosloven i gle čuda - piše ćirilicom, što je ruku na srce doista neobično i atipično uzimajući u obzir njegovo podrijetlo. Mada je to po meni (kao starom i provjerenom agnotisku lijeve socijaldemokratske orijentacije s blagim prizvukom nacionalnog) jedan korak naprijed, tj. pozitivan pomak naprijed u sociološkom smislu. I sad si se ti zakačio za riječ ''podrijetlo''. Nadam se da nisi u tom neznanju odlutao do Darwina i njegovog Podrijela vrsta?
Kolega, imate pravo i na dodatne konsultacije (u idući četvrtak u 11h i 30 u kabinetu za educiranje odraslih osoba na stalnom radu u inozemstvu) prije pristupanja ispitu.
Last edited by Hafis on 04/04/2017 11:05, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#6578 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Alfons Kauders wrote:

Njegovi u Bosnu dosli 1899, trbuhom za kruhom, pa bi sad da odredjuje ko je ko i govori nama starosjediocima sta da radimo?

Kad su se njegovi selili u Bosnu, moji su na porodicnoj kuci mijenjali crijep. Po treci put.

Али зашто не кажеш са чијих кућа је тај цреп украден?
Alfons Kauders

#6579 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
Hafis wrote:
seln wrote: Zelis li ovo pojasniti ili da to prijavim zbog rasizma?
Koji dio ti je nejasan?
Da je čovjek budućnosti po mom, ili to što je Jugosloven po tvom?
Ne pravi se pametan, znas dobro da mislim ovo o "podrijetlu"?
Pa sta mislis odakle im djeci ideja da prepoznaju Bosnjake po boji koze i "teksturi" lica? :lol: Ta patoloska mrznja se nosi od kuce. To im divni roditelji poput naseg dotura usade u glavu jos u pubertetu.

Svuda po svijetu, u tim godinama roditelji djeci najcesce pocinju pricati o seksu, odnosno masturbaciji, osim kod nasih susjeda. Oni djeci radije pricaju o islamskim deklaracijama i hordama tamnoputih Bosnjaka koji s druge strane Neretve ostre cakije.

Djeca su vojska najjaca, pa pretpostavljam da ce im djeciji program na TV kanalu na hrvatskom, pardon, Hrvatskom jeziku izgledati otprilike ovako:

Jednostavno se moramo pomiriti s cinjenicom da zivotni prostor dijelimo s ljudima cije vrijednosti su blize Hamasu i slicnim klerofasistickim kozojebima nego nama liberalnim Evropljanima.
Alfons Kauders

#6580 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:
Alfons Kauders wrote:

Fehim-beg 1830te uletio u Đauriju, pa klepio crijep s kuce Hafisovih predaka... Samo bila premala, pa stigao samo pokriti mutvak.

Hafisovi onda dosli u Bosnu za crijepom... :)
hizo ramidovic

#6581 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Alfons Kauders wrote:
Fehim-beg 1830te uletio u Đauriju, pa klepio crijep s kuce Hafisovih predaka... Samo bila premala, pa stigao samo pokriti mutvak.

Ето видиш! А колико је таквих зулумћара било који су крали цреп са српских и хрватских кућа...
А то што ви не знате повезати боју црепа са тробојком и шаховницом је ваш проблем.
Obi Wan Bosnian

#6582 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Yug wrote:Pa kako ovog Plenkovica nije sramota,jel to ta Evropa :oops:

Image
Ova četvrta stolica za Keljmendija? :lol:
Alfons Kauders

#6583 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ето видиш! А колико је таквих зулумћара било који су крали цреп са српских и хрватских кућа...
А то што ви не знате повезати боју црепа са тробојком и шаховницом је ваш проблем.
Ratna odsteta!

Koliko su prosli put porusili po Bosni, imamo fore da skinemo crijep sa svake kuce u Srbiji i Hrvatskoj, i opet bi nam plivali.

To je problem s tim "podrijetlom" i genima... Jer ako cemo diskusiju voditi u tom smjeru, vrlo lako cemo doci do zakljucka da je nekim u genima da grade, a nekim da ruse. :lol:
seln

#6584 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote: Ne pravi se pametan, znas dobro da mislim ovo o "podrijetlu"?
A to. Pa hajde, ako si baš željan znanja.
Znači, otac našeg dragog Bakira je bio, pa hajdemo u reći u neku ruku blag čovjek, koliko god netko mislio suprotno. Po meni i skroman čovjek.
Sad, neću ulaziti u njegov politički diskurs, ali zbog teme predavanja moram napomenuti da je bio i vjernik, i to ne obični, već ono što se kaže VK vjernik.
Znači, da skratim, u slobodno vrijeme se zanimao za islam, šerijat i ostale vjerske, po meni nebitne stvari. I čak je i napisao neke uratke na tu temu.

E sad, njegov sin, koji vodi podrijetlo od takvog čovjeka, (po tvom) se izjašnjava kao Jugosloven i gle čuda - piše ćirilicom, što je ruku na srce doista neobično i atipično uzimajući u obzir njegovo podrijetlo. Mada je to po meni (kao starom i provjerenom agnotisku lijeve socijaldemokratske orijentacije s blagim prizvukom nacionalnog) jedan korak naprijed, tj. pozitivan pomak naprijed u sociološkom smislu. I sad si se ti zakačio za riječ ''podrijetlo''. Nadam se da nisi u tom neznanju odlutao do Darwina i njegovog Podrijela vrsta?
Kolega, imate pravo i na dodatne konsultacije (u idući četvrtak u 11h i 30 u kabinetu za educiranje odraslih osoba na stalnom radu u inozemstvu) prije pristupanja ispitu.
Taj podrugljivi ton prodaji na Bulevaru rvatskom pucanstvu, meni ne treba.... fakat moras biti glup, pa iz Hercegovine poducavati Bosance humoru.
Sta je sin za ono sto je radio otac? Ili je i Covic U nacelu naslijedio cirilicu od babe?
hizo ramidovic

#6585 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Alfons Kauders wrote: Ratna odsteta!

Koliko su prosli put porusili po Bosni, imamo fore da skinemo crijep sa svake kuce u Srbiji i Hrvatskoj, i opet bi nam plivali.

To je problem s tim "podrijetlom" i genima... Jer ako cemo diskusiju voditi u tom smjeru, vrlo lako cemo doci do zakljucka da je nekim u genima da grade, a nekim da ruse. :lol:
Па зашто се онда чудите што су вам хрватске јединице пљачкале конвоје?
ОК, ХВО јесте пљачкао конвоје, и то је чињеница, али ти конвоји су били намењени тзв. муслиманима. А осим тога, и ви сте некад скидали црепове са њихових кућа, како си и сам признао.
И шта је онда проблем?
seln

#6586 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
hizo ramidovic wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jel' ulijetao u Katane ili u Undjurovinu?
Alfons Kauders

#6587 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:
Alfons Kauders wrote: Ratna odsteta!

Па зашто се онда чудите што су вам хрватске јединице пљачкале конвоје?
ОК, ХВО јесте пљачкао конвоје, и то је чињеница, али ти конвоји су били намењени тзв. муслиманима. А осим тога, и ви сте некад скидали црепове са њихових кућа, како си и сам признао.
И шта је онда проблем?
Ja se ne bunim. Oni se bune. :)

A ako se nastave kurcit, mogao bih ja i ovaj Bramac zamijeniti frisko oslobodjenim crijepom... Vec 15 godina star, vakat mu je...
Alfons Kauders

#6588 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

seln wrote: Jel' ulijetao u Katane ili u Undjurovinu?

Nisam siguran.

U Undjura vazda bio pristupacniji teren, ali slabiji crijep.
Drvosjeca iz Dejcica

#6589 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Obi Wan Bosnian wrote:

Image
Nešto kontam...pogledaj tog ambijenta, stolice, stol, slika jeftini reprint iz Penny marketa, kao u lokalnoj mjesnoj zajednici...zar nije bilo ništa otmjenije u Mostaru? :roll:
Alfons Kauders

#6590 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:

Image
Nešto kontam...pogledaj tog ambijenta, stolice, stol, slika jeftini reprint iz Penny marketa, kao u lokalnoj mjesnoj zajednici...zar nije bilo ništa otmjenije u Mostaru? :roll:
Umjetnicko djelo na zidu. :lol: 27.99KM uramljena :lol:

Vidi se da u HDZ-u fali gejeva, pa im nema ko urediti prostor.

Valjda se svi zarede?
Alfons Kauders

#6591 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:Daj recite ovom da pise na latinici :mrgreen:
Ima i djece ovdje
Mojne ba, prosli put kad su mu govorili da prestane pisati na cirilici... Poceo arebicom i bosancicom :lol:
spreca

#6592 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Sta se je desilo pa ova dva Bojovnika vise nisu nako kurazhni i ne grizu ko dvije hevte nazad kad im je cijeli forum bio na ignore listi.....a sad samo veselo masu repicem.....stali su im to dali u hrani ili obecali ove dzihadlije
Obi Wan Bosnian

#6593 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Nešto kontam...pogledaj tog ambijenta, stolice, stol,
Ova ista garnitura u klubu penzionera gdje sam amiđu vodio nekidan. Samo im fali šah da igraju :lol:
spreca

#6594 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

sherbett wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ima i djece ovdje
Mojne ba, prosli put kad su mu govorili da prestane pisati na cirilici... Poceo arebicom i bosancicom :lol:
Ok.. :mrgreen: ajmo ovako:
Daj recite ovom da pise na latinici, ima i djece ovdje :mrgreen:

:lol:
أن أقدم وأكبر من الوقت :mrgreen:
hizo ramidovic

#6595 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Ima i djece ovdje
:shock: ﭢ ﭧﭙﭪ ﭔﭕﭜﭛﭚﭘ
Last edited by hizo ramidovic on 04/04/2017 12:07, edited 1 time in total.
Banksy

#6596 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Obi Wan Bosnian wrote:

Image
Za Vučića. Nalogodavci i izvođači. Glavuše se mijenjaju, ali ciljevi ostaju isti.
spreca

#6597 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

sherbett wrote:
hizo ramidovic wrote:
Ima i djece ovdje
:shock: ﭢ ﭧﭙﭪ ﭔﭕﭜﭛﭚﭘ
:lol: :lol: :lol:

Vidi fakat :lol:
ja nikad ne lazem...valjda to znas :)
Hafis

#6598 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jučer smo imali čuti dobrog policajca.
No, međutim, ne lezi vraže, sada nastupa loši policajac:

Reuf Bajrović: Izetbegović u Mostaru prodaje državu za večeru
tačno.net

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao da će podržati Hrvate u namjeri da dobiju legitimne predstavnike u vlasti, što bi trebalo sugerirati da su dosadašnji predstavnici nelegitimni.

Izetbegović je to izjavio nakon neformalnog susreta sa Dragan Čovićem, premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom i predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Nakon ove Izetbegovićeve izjave odmah su reagovali iz Građanskog saveza sa sopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

“Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje jučerašnju izjavu koju je Bakir Izetbegović dao u Mostaru, obećavajući Draganu Čoviću i njegovom saučesniku iz Hrvatske, Andreju Plenkoviću treću izbornu jedinicu.

Kada zahvaljujući glasovima koje su birači SDA dali Izetbegoviću, Čović dobije svoju izbornu jedinicu, biće to kraj projekta koji su zajedno započeli Franjo Tuđman i Slobodan Milošević, odnosno njihovi izvođači genocidnih radova Radovan Karadžić i Mate Boban.

Izetbegović, čija je pamet očito otputovala za Osmanskim carstvom 1878. i nikad se nije vratila, nema ni pravo ni legitimitet da Čoviću, HDZ-u ili Hrvatskoj daje bilo koji komad Bosne i Hercegovine koji nije sam odbranio. Drugim riječima, može im dati samo ono što je sačuvao i uspješno odbranio iz trezora Narodne banke.

Izetbegović nema mandat, niti je od naroda tražio mandat, niti je dobio mandat da podijeli zemlju. Nakon veleizdaje koju je počinio u slučaju revizije presude Međunarodnog suda pravde, otvoreno lažući kompletnu zemlju i narod, Izetbegović nema ni kredibilitet da pregovara o bilo čemu s bilo kim u ime ove zemlje ili bilo kojeg njenog dijela ili interesa. Nesumnjivo je stoga da je Izetbegović jučer u Mostaru prodao državu za večeru.

Jedina dobra stvar u vezi sa Izetbegovićevim ponašanjem je što konačno postaje jasno da SDA već 25 godina saučestvuje u podjeli naše jedine domovine. Jedino zbog čega danas treba žaliti je što to nisu rekli na vrijeme, da barem sačuvamo živote mnogo boljih sinova ove zemlje nego što Izetbegović ikad može zamisliti da bude.

GS će pozvati na proteste pred sjedište SDA onog trenutka kada Izetbegović i Čović sjednu za sto i počnu da komadaju Bosnu i Hercegovinu putem novog Izbornog zakona. Nećemo pristati na budućnost u bodljikavoj žici u koju nas guraju budakovac Dragan Čović i busuladžićevac Bakir Izetbegović.

Na kraju, i Čoviću i njegovom malom od kužine iz Zagreba, Plenkoviću želimo poručiti da Izetbegović može da obeća samo ono što može provesti u svojoj kući i dvorištu. A to što misle da mogu dobiti olovkom, nisu uspjeli ni na njemačkim 1941-1945., ni na tenkovima HV-a 1993., pa neće ni sada. A u oba navrata su također imali saveznike u Sarajevu, kao što ih imaju i sada”, stoji u saopštenju.
Obi Wan Bosnian

#6599 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Ali pazi kod premijera kola zero :-D Kod člana predsedništva kavica a ovome sa crne liste ništa nisu dali :lol:
spreca

#6600 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Obi Wan Bosnian wrote:Ali pazi kod premijera kola zero :-D Kod člana predsedništva kavica a ovome sa crne liste ništa nisu dali :lol:
on ga pushi
Post Reply