Klavikula wrote:pazi, i ti i occupy mozete imati misljenje al to ne znaci da je relevantno. samo se cinjenice broje, a occupy se poprilicno njima sluzi..i opet povlacis da su mu ameri sve dali i da ih zbog toga ne bi trebo kritikovati. samo zbog toga sto zivi i radi u SAD-u trebo bi da podrzavam ubijanje nevinih ljudi u Iraku, Afganistanu, Siriji od strane americke vojske?
Americki vojnici svakako jesu ubice.
O kojim ti cinjenicama pricas?
informationclearinghouse
advance.hr
globalresearch
i najbolje
wikipedia.
to su 4 izvora kojima se ovdje 5-6 ljudi sluzi.
Ja jos nisam cuo nekog da je knjigu neku naveo i slicno. Koje cinjenice, dodje challenger i kaze: americka ekonomija na izdisaju. Jbt u kojoj dimenziji taj covjek zivi.
Ovdje je svanulo 5-6 tema u par dana od strane istih tih ljudi koji nikad u zivotu nisu bili u tim zemljama.
Cinjenice? Neko navodi cinjenice sa BLOGA, kakve su to cinjenice?
Americki vojnici ubice? Eto nek ti znas? Sta su talibani? Sta je bio Sadam, sta je na kraju iranski onda rezim? Hocemol malo o kamenovanju zena? Hocemol malo o represiji prema svemu sto ne podrzava rezim? O kontroli interneta? O finansiranju juznoamerickih terorista.
O cemu bolan vi pricate? Lijecite tu svoje licne komplekse.
I da SAD mu je dala utociste kada je otisao iz BiH. Niko ga nije natjerao da dodje u SAD, mogao je u kinu? Iran? Kubu? Rusiju? Venecuelu? NE DOSAO JE U SAD< zato sto za to postoji ocito jeben razlog! Nije americi privilegija sto je ON dosao ovdje. Amerika je mogla da mu kaze: ko te jebe, nisi "nas."
Isto tako kao sto su ovdje milioni ostalih ljudi koji su imali slicnu sudbinu kao on i stotine hiljada drugih bosanaca.
Stoga mojne mi te supljatorske price koja potice iz bosanskih kafica u kojima se sve zna ili iz mahala od strane ljudi koji nikad nisu otisli dalje od Bihaca ali misle da sve znaju posto imaju internet (koji je by the way omogucen od strane americkog ministarstva odbrane).
Zao mi ej jaro, ali internet nece nikad moci nadomjestiti knjige, jer je internet izvor pausalnih informacija koje ljudi biraju da bi zadovoljili svoju ideologiju i lijecili svoje komplekse.
Probelm occupy je sto je toliko godina u SAD, a nije iskoristio taj sistem koji omogucava daljne usavrsavanje. Da je malo vise radio na svojoj karijeri a malo manje slusao kuknjavu, ne bi ovdje drzao monologe.