Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
NKVD

#6576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Alfons Kauders wrote:
do kad? djeca koja su rodjena u ratu vec su na fakultetu... a mi trebamo pricati o karakteru rata? i to nekad, kada bude politicke volje...

sorry, ali ne mogu se sloziti... cinjenice su odavno tu, sudovi i istoricari su rekli svoje - dalja rasprava se moze samo svesti na revizionizam... to mi smeta, stvari treba nazvati pravim imenom, treba imati muda i stav, kao Cedo...
O karakteru rata? Misliš, agresija i to? Planirano etničko čišćenje na cijeloj teritoiji koju su nacoši zapišali?

Vidiš, to ti je jedna izuzetno zajebana rabota. Meni (vjerovanto i tebi i Peđi ali i jednom nažalost manjem postotku ljudi izvan federacije) je to jasno k'o dan. Druge ćeš teško u to ubijediti. Vjerovatno nikada - dakle ćeranje do daljnjeg.

Ili možda misliš o karakteru rata koji ćemo spustiti do pojedinca pa onda njemu pripisati sve zasluge koje mu kolektivitet nameće, uključujući garantovanu nevinost i/ili krivicu?

Da te napomenem da za razliku od Drugog svjetskog rata u ovom našem džumbusu nema jasnih pobjednika koji bi, sa autoritetom, pisali istoriju i kažnjavali zločince. Pod ovim jasnih mislim na organizacije, države, Armije koje bi slovike kao pobjedničke. Nema ih, koliko god ih mi slavili.

Pobijedili su nacoši koji su nas u rat i uveli. I vojnički su pobijedili (jer su pređživjeli u sedlu) ali i politički jer su, potpuno sumanutom logikom našeg birača, i dalje na vlasti.

A ako ćeš ti revizionizmom zvati svaki pokušaj ukazivanja na bitne nijanse (a koje ni na koji način ne mogu osporiti karakter agresije) onda tu nema napretka nikakvog. Samo tapkanje u mjestu ili još gore utapanje u sopstvenim govnima. Nećemo tom isključivošću doći ni do kakvog zajedničkog pa makar i minimalnog činioca na osnovu kojega bit poslije gradili kuću i budućnost.

(...da recimo Srđan Aleksić nije ubijen i da je danas živ on bio bio četnik, agresor koji se mora sad naguziti da bi uopšte pričali s njim... a u isto vrijeme Caco ili slična đubrad bi bili naši tek pomalo nevaljali, pojedinačni zločinci... razmilsi o ovome...)

Ovo je bio jedan vrlo kompleksan rat koji je u najvećoj mjeri okarakterisala agresija pomahnitale srpske nacional-politike sa mostruoznim, planiranim i realizovanim zločinima. Poslije, uglavnom kao posljedica te agresije je rat porpimio značajne osobine građanskog rata. Ako ćeš mak na konac - kao što je na vratima moje jedice pisalo nazivaj selam, širi islam - i osobine vjerskog rata.

U mojoj je jedinici hodža, pomoćnik komandanta za neki kurac, bio važniji od načelnika štaba i dosta smo stvari radili "po Kuranu". A ta je jedinica bila sarajevska, ne iz Saudije.

Elem, Naša stranka, koliko sam ih ja razumio, a dobro sam ih razumio, ne zagovara nikakak revizionizam na način na koji ti to hoćeš ovdje namentnuti nego upravo nazivanje stvari pravim imenima. Koliko se god one tebi ili nekome drugome svidjele ili ne.
haubica_i_to_teshka

#6577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by haubica_i_to_teshka »

Pedja Kojovic wrote:haubica i to teska

Mnogi rade na tome, i tajno i javno.
Mi radimo, javno.

p.k.
Ako radite javno, sigurno imate i dokaze za to. Pokazite konkretno (napismeno) neko priopcenje za javnost "Nashe Stranke” gdje spominjete najveci problem i kocnicu u razvoju BiH kao GRADjANSKE drzave i gdje se zauzimate za ukidanje “dejtona” i promjenu Ustava .

Isto tako, molio bih Te da postavish neki link kada/gdje i sa kim ste razgovarali o tom problemu kao i odgovore onih koje ste kontaktirali.

Ja nisam mogao da pronadjem nishta u vezi sa tim na vashoj stranici.

Hvala !
Pedja Kojovic

#6578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

haubica i to teska

Ako vas zanima mozete pogledati moj blog na radio sarajevu.
Mislim da oni koji pazljivije prate politicka desavanja znaju da smo mi i u kantonu i na nivou federacije , izmedju ostalog,pokrenuli inicijative za redefinisanje uloge Doma naroda FBiH, za ukidanje diskriminacije prema grupi Ostali, za zabranu negiranja ratnih zlocina i genocida i velicanje ratnih zlocinaca.

Put koji svaka od ovih inicjativa mora prodje je jako dug i zahtijeva puno rada.
Ja se nadam da ce gospodin Pudaric vrlo brzi u nase ime federalnom parlamentu prezentirati amandmane na Ustav FBiH koje je Nasa stranka pripremila i koji ce Ostale izjednaciti sa pripadnicima Bosnjaka, Srba i Hrvata.

p.k.
Pedja Kojovic

#6579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

alfons kauders

Moguce je, teoretksi, sve ljude na svijetu podijeliti u dvije grupe; oni koji vole kupus i one koji ga ne vole, ali mislim da je takva slika svijeta pojednostavljena do banalnosti.

Moj licni stav, recimo: Milosevic ( i sva ta "akademska" ekipa) jeste "zasluzan" za sve sto nam se dogodilo 90-tih, ali nije ni Tudjman ( i sva ta HDZ-ovska ekipa) daleko iza njega.

p.k.
Innovation

#6580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Gosp. Izetbegovic rahmetli je bio jedini Mirotvorac.
Pedja Kojovic

#6581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

alternativni

Mislim da su dvojica koju sam naveo pokretaci "originalnog" rata. (Dakle, i prije nego je dosao u BiH).
Po meni, dakle licno misljenje, Izetbegovic ne spada u istu grupu.

Da dodam i ne ostanem nedorecen:
Njegova odgovornost pocinje osnivanjem etnicke/vjerske stranke SDA, predratnom izjavom da je BiH drzava bazirana na dogovoru tri naroda (cime je otvorio put za frazu - konstitutivni narodi i sve sto iz nje slijedi i zbog cega patimo i dan danas), napustanjem ratne platforme Predsjednistva BiH, islamizacijom ABiH, itd...

p.k.
Pedja Kojovic

#6582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nass

"Dayton" je mirovni sporazum i takav je kakav je jer mu je namjera bila da zaustavi rat.
Mnoge institucije i mehanizmi koje sadrzi su u tom momentu bile neophodne kako bi ga zaracene strane potpisale.
Ta su rjesenja u tom momentu bila "cijena mira" i ja ih kao takve razumijem i prihvatam.
Ali proslo je vec skoro 17 godina od tog momenta, BiH je medjunarodno priznata drzava koja ima ambiciju ulaska u EU i ocigledna je potreba da se odnosi u zemlji urede na drugaciji nacin, koji ce nam omoguciti ne samo ulazak u EU nego i zivot u jednoj normalnoj, demokratskoj drzavi.
Nazalost, stranke na vlasti koriste zrtve, strah i nepovjerenje medju etnickim zajednicama kako bi i dalje vladale a sebe abdicirale od odgovornosti za moralni, ekonomski i socijalni kolaps naseg drustva.
U atmosferi koja sada vlada svaki pokusaj da se Ustav mjenja zarad stvaranje efikasnije i jeftinije administracije se tumaci kao pokusaj dominiranja jednih na drugim.
Ovo je,manje vise, dijagnoza, sa kojom bi se, ja vjerujem, slozila vecina gradjana BiH koji nisu ostrasceni nacionalisti.
Problem je, dakle, terapija.
Mi mislimo da imamo recept i pokusavamo da ubjedimo sto vise glasaca da je to sto nudimo u cilju stvaranja onakve drzave za ciju smo nezavisnost glasali na refendumu - drzava ravnopravnih gradjana i naroda.
Treba biti posten i reci, da i druge stranke, recimo, SDP, LDS, HLS itd. nude isti ili slican koncept. Kada glasaca za nas (i ove nabrojane stranke) bude vise nego glasaca za njih (SNSD, SDA, HDZ) steci ce se uslovi za "postratni dogovor" o kome govori Inzko.

Glasacki listici su najmocnije oruzje na svijetu i stvari se, teoretski, mogu promjeniti bukvalno "preko noci"

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 05/02/2012 16:37, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#6583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Sa danasnje press konferencije Nase stranke na kojoj su govorili Dennis Gratz i Dino Mustafic:

O ZAKONU O IZMJENAMA ZAKONA O LIČNIM ISPRAVAMA GRAĐANA BIH

Naša stranka smatra da svi podaci u ličnim ispravama građana BiH moraju biti propisani od strane države BiH, unificirani i obavezni za sve, a ne različiti i prepušteni slobodnom izboru građana.
Smatramo da je formulacija «entitetsko državljanstvo» pogrešna, netačna i da vodi daljnjoj podjeli društva po etničkim, vjerskim, a sada i entitetskim osnovama.
Ukoliko je postojala potreba, i Naša stranka se tome ne bi protivila, da se entitetska pripadnost/boravište nosioca lične isprave nalazi u ovom dokumentu onda je to trebalo propisati kao obavezan elemenat za sve građanke i građane BiH i nazvati ga adekvatno – entitetska pripadnost ili boravište.

O ODNOSIMA FEDERACIJE BiH I REPUBLIKE SRPSKE

Naša stranka se od samog svog osnivanja, i u svojim dokumentima i u javnim izjavama svojih predstavnika, jasno opredjelila da prihvata i daytonsko ustrojstvo BiH i propisane mehanizme njegove eventualne promjene kao pravni okvir za svoje političko djelovanje.
Odnosi FBiH i RS su izuzetno loši i iz dana u dan se pogoršavaju. Predstavnici entiteta se ponašaju kao lideri samostalnih država, u konstantnom su političkom sukobu i svojim obostranim maksimalističkim zahtjevima održavaju etničke tenzije, stvarajući nove krize i potencijal za nove konflikte.
Takvo političko stanje ne samo da blokira reforme koje bi nas trebale ubrzano voditi prema članstvu u EU nego i abdicira stranke na vlasti od odgovornosti za neuspjehe na ekonomskom i socijalnom planu.
Naša stranka se zalaže za prestanak ratnohuškačke retorike, za harmonizaciju etničkih odnosa i proces međuetničkog pomirenja u BiH.

Kada su u pitanju ratni zločini počinjeni na teritoriju BiH, stav je Naše stranke da njihovo procesuiranje treba prepustiti sudovima i tužilaštvima. Svaki ratni zločin ima svog počinioca, a oni imaju ime i prezime.
Smatramo da je za ozdravljene našeg društva od pogubne ideologije nacionalizma i šovinizma najproduktivnije i poštenije da se, prije svega, u okviru svake etničke grupe povede dijalog o sopstvenoj moralnoj ili kolektivnoj odgovornosti. U tom smislu pozdravljamo takvu vrstu dijaloga koji su vodili gospoda Jovanović i Dodik u Beogradu. Površne kvalifikacije ili generalizovanja optužbi i kontraoptužbi ne vode ka stvaranju ambijenta u kojem je moguće pomirenje i stvaranje osnova za izgradnju povjerenja.

Kada se govori o RS-u, onda se mora početi praviti razlika između političkih poteza i izjava stranaka na vlasti, SNSD-a i SDS-a s jedne, i građanki i građana u ovom entitetu koji žele mirnu, modernu, i evropsku BiH, kao državu ravnopravnih građana i naroda, s druge strane.

O SLUCAJU "DOBROVOLJAČKA"

I u slučaju Dobrovljačka kao i svim drugim slučajevima gdje postoje sumnje da je počinjen ratni zločin, sudovi i tužilaštva moraju biti stavljeni u političko okruženje u kojem će moći nezavisno i objektivno utvrditi činjenično stanje. Posebno Tužilaštvo BiH mora raditi mnogo efikasnije i do kraja završiti svaku istragu, ili podizanjem optužnice ili njenim odbacivanjem.
Neprocesuiranje onih koji su odgovorni za ratne i druge zločine, beskonačno odugovlačenje procesa i nedonošenje sudskih presuda je, po našem mišljenju, rezultat političke volje stranaka na vlasti i ima za cilj ili zaštitu počinioca ratnih zločina ili političke manipulacije žrtvama .
Zbog toga Naša stranka podržava strukturalnu reformu pravosuđa u BiH koja će omogućiti efikasniji i brži rad sudova i tužilštava po EU standardima.
Pedja Kojovic

#6584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Gratz i Mustafić pozvali na međuetnička pomirenja

Gratz se osvrnuo i na 'slučaj Dobrovoljačka'FOTO: Arhiv, Radiosarajevo.ba

Prijedlog zakona o ličnim ispravama građana BiH s formulacijom entitetskog državljanstva je pogrešan i vodi podjeli društva, smatra predsjednik Naše stranke Dennis Gratz, koji je danas u Sarajevu, zajedno sa članom Predsjedništva stranke Dinom Mustafićem, održao press-konferenciju.

Govoreći o spomenutom prijedlogu zakona, Gratz je istakao da svi podaci u ličnim ispravama građana BiH moraju biti propisani od države BiH, unificirani i obavezni za sve, a ne različiti i prepušteni slobodnom izboru građana.

Gratz i Mustafić upozoravaju da se ne može pustiti na slobodnu volju građanima šta i kako da upisuju u dokumete. Oni ističu da se, ukoliko postoji potreba, entitetska pripadnost upiše kao boravište nosioca lične isprave s tim da bi to trebalo propisati kao obavezan elemenat za sve građanke i građane BiH.

Međuentitetski odnosi

Govoreći o odnosima Federacije BiH i Republike Srpske, Dino Mustafić je rekao da se predstavnici entiteta sve više ponašaju kao predstavnici država:

„Svojim politikama stvaraju nove krize i nove konflikte. Smatramo da entiteti trebaju da rade na krovnim zakonima koji će BiH odvesti ka evropskim integracijama“.

On je istakao da treba praviti razliku između zvaničnih politika na vlasti u Republici Srpskoj (SNDS i SDS ) i građana ovog entiteta, te je istakao potrebu dijaloga o prošlosti.

„Dijalozi o sopstvenoj moralnoj i kolektivnoj odgovornosti, koji se dešavaju unutar etničkih zajednica, jesu put kojim se može doći do katarze i suočavanja s istinom. Naša stranka se zalaže za prestanak ratnohuškačke retorike, za harmonizaciju etničkih odnosa i proces međuetničkog pomirenja u BiH. Kada su u pitanju ratni zločini počinjeni na teritoriju BiH, stav je Naše stranke da njihovo procesuiranje treba prepustiti sudovima i tužilaštvima. Svaki ratni zločin ima svog počinioca, a oni imaju ime i prezime“, rekao je Mustafić.

Gratz i Mustafić osvrnuli su se i na slučaj 'Dobrovoljačka' istakavši da kao i u svim drugim slučajevima gdje postoje sumnje da je počinjen ratni zločin, sudovi i tužilaštva moraju biti stavljeni u političko okruženje u kojem će moći nezavisno i objektivno utvrditi činjenično stanje. Istaknuta je potreba da se ovaj slučaj istraži u potpunosti te da Tužilaštvo BiH mora raditi mnogo efikasnije i dokraja završiti svaku istragu, ili podizanjem optužnice ili njenim odbacivanjem.
Beskonačni sudski procesi

„Neprocesuiranje onih koji su odgovorni za ratne i druge zločine, beskonačno odugovlačenje procesa i nedonošenje sudskih presuda je, po našem mišljenju, rezultat političke volje stranaka na vlasti i ima za cilj ili zaštitu počinioca ratnih zločina ili političke manipulacije žrtvama. Stoga Naša stranka podržava strukturalnu reformu pravosuđa u BiH koja će omogućiti efikasniji i brži rad sudova i tužilštava po EU standardima“, rekao je predsjednik Naše stranke, javila je novinska agencija Fena.

Mustafić je u tom kontekstu dodao da Naša stranka osuđuje da se putem politiziranja 'Dobrovoljačke' od SNSD-a pravi kulisa za frontalni napad na sudove i Tužilaštvo BiH. Gratz je naglasio da se odluke Tužilaštva BiH kakve god bile ne smiju komentirati u političke svrhe.
kamen spoticanja

#6585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

zanima me vase misljenje o trenutnom stanju federalne televizije...dakle ne o cinjenici da su SDP-ovo glasilo(mada je i to apsurdno samo po sebi),nego o avaz-ijaciji pomenutog javnog servisa u korist sdp-a?
madner

#6586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

To se zove postaviti retoricko pitanje, gdje vec predjudirac odgovor.
kamen spoticanja

#6587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

madner wrote:To se zove postaviti retoricko pitanje, gdje vec predjudirac odgovor.
mene zanima pedjino misljenje na ovakav stav...nemam ga namjeru mjenjati svakako...
pa nek nam pedja odgovori a ti onda poslije relativiziraj :)
Pedja Kojovic

#6588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

kamen spoticanja

Madner je u pravu, moj odgovor je predviljiv, ali da da ispricam nesto sto je, mozda, zanimljivo.
Dino i ja se prije par dana oko podne nadjemo na kafi u jednom restoranu.
Ja stignem malo ranije i sjednem za jedan stol u uglu. Tek onda primjetim Bakira Hadziomerovica i Zeljka sa FTV kako sjede za velikim stolom na suprotnoj strani sale.
Bakir i ja se kratko pozdravimo i vratimo svojim stolovima.
Restoran je prazan- bas kao sto sam i mislio kad smo zakazivali gdje cemo.
Odjednom pred restoran dolaze crne limuzine, policija, ulazi obezbjedjenje i provjerava sve, i onda ulaze, clan Predsjednistva Izetbegovic, predsjednik SDA Tihic i predsjednik SDP-a Lagumdzija.
Pridosli gosti se pridruzuju Bakiru i Zeljki tako da je ocigledno da se radi o sastanku.
Kako sam i sam dugo bio novinar to mi nije nista cudno.
U tom poslu izvori informacija su sve i treba se i mora sjediti s ljudima koji ih imaju.

DIno, po obicaju, kasni.
Ja necu da slusam o cemu oni pricaju, ali pricaju toliko glasno da je nemoguce da ne cujem.
Bakir i Zeljko se pravdaju da ih nisu izradili za nesto i nabrajaju sve dnevnike, emisije i priloge u kojima su ucestvovali predstavnici Platforme. Uglavnom se zale Izetbegovic i Tihic a ZLatko suti i cita jelovnik. To traje i traje. Padaju obecanja da ce biti vise gostovanja, vise emisija i vise priloga.

Uglavnom. Meni je pomalo muka bila od svega i cim sam vidio da je DIno na ulazu ustanem i nas dvojica sjednemo u drugi dio restorana.

Sta reci? Kakvu posluku porati?

p.k.
kamen spoticanja

#6589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Pedja Kojovic wrote:kamen spoticanja

Madner je u pravu, moj odgovor je predviljiv, ali da da ispricam nesto sto je, mozda, zanimljivo.
Ja stignem malo ranije i sjednem za jedan stol u uglu. Tek onda primjetim Bakira Hadziomerovica i Zeljka sa FTV kako sjede za velikim stolom na suprotnoj strani sale.
Odjednom pred restoran dolaze crne limuzine, policija, ulazi obezbjedjenje i provjerava sve, i onda ulaze, clan Predsjednistva Izetbegovic, predsjednik SDA Tihic i predsjednik SDP-a Lagumdzija.
Pridosli gosti se pridruzuju Bakiru i Zeljki tako da je ocigledno da se radi o sastanku.
U tom poslu izvori informacija su sve i treba se i mora sjediti s ljudima koji ih imaju.

DIno, po obicaju, kasni.
Ja necu da slusam o cemu oni pricaju, ali pricaju toliko glasno da je nemoguce da ne cujem.
Bakir i Zeljko se pravdaju da ih nisu izradili za nesto i nabrajaju sve dnevnike, emisije i priloge u kojima su ucestvovali predstavnici Platforme. Uglavnom se zale Izetbegovic i Tihic a ZLatko suti i cita jelovnik. To traje i traje. Padaju obecanja da ce biti vise gostovanja, vise emisija i vise priloga.

Uglavnom. Meni je pomalo muka bila od svega i cim sam vidio da je DIno na ulazu ustanem i nas dvojica sjednemo u drugi dio restorana.

p.k.
meni dovoljno...zahvaljujem
VjecitiStudent

#6590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote: ...

p.k.
Sve mi se cini da ce nakon ovoga porasti minutaza NS na FTV-u
Sa obaveznim uvodom "skandalozno", "eksluzivno" kakav obicno ide za junake crne liste. :D
Pedja Kojovic

#6591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Radio sam u "medijima" dugo godina.
FIrma u kojoj sam radio nije se samo bavila vijestima nego i konsultantskim poslom oko osnivanja i vodjenja medija.
Ovo navodim samo kao reference.
Prije svega.
MI smo protiv toga da drzava bude vlasnik medija, kao sto je to recimo slucaj sa TVSA.
Sto se tice privatnih...
Nasa ekonomija nema snage da izdrzava ovoliki broj televizija, novina, magazina, radio stanica, web stranica...
Kada uzmete ukupni iznos koji firme potrose na marketing u BiH onda dobijete iznos novca kojima bi nezavisni mediji eventualno mogli raspolagati.
Posto tako prekobrojni mediji ne mogu sebe izdrzavati marketingom onda se moraju priklanjati lobistickim grupama i politickim opcijama koje ih novcem iz stranackih ili drzavnih budzeta odrzavaju u zivotu.
Kad se tome doda nizak nivo profesionalnosti u novinarstvu - kao uostalom i u drugim strukama - onda dobijete ovo sto gledamo i citamo danas.

(Zapravo sve procitas za pet minuta, pogotovo na web portalima, jer svi prenose jednu te istu vijest koju su skinuli od nekog drugo, koji ju je skinuo od nekog drugog itd)

p.k.
Corto Maltese

#6592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

DIno, po obicaju, kasni.

p.k.
Ja bih ih snimio i snimke predao nekom novinaru koji voli objavljivati tajne video zapise kafanskih susreta, recimo, Bakiru iz prethodne priče.
etovidis

#6593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by etovidis »

DIno, po obicaju, kasni.

p.k.
Strasno, u sredjenijoj drzavi ovo bi bio prvorazreni skandal.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Poslije ove Pedjine ispovjesti na ovom forumu, jer svi znamo da je ovaj forum jako citan, vrlo brzo bi se mogla ocekivati poneka reakcija..a jako moguce i "uobicajeni osvrt" tipa SKANDALOZNO , na Pedju ili na rukovodstvo NS.

Vrlo vrlo moguce.... ;-)

A o Federalnoj i o Bakiru & co. svima je sve jasno, i bez ovog Pedjinog svjedocenja. :run:
Pedja Kojovic

#6595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Ja da zivim u staklenoj kuci nikad ne bih kamenjem gadjao prolaznike.

p.k.
rimac

#6596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rimac »

Peđa, iskreno i pošteno, je li SDP definitivno izgubljen slučaj? Priznajem glasao sam za njih ranije, a kasnije za vas, i logično biste trebali biti partneri. NO, čini li vam se da su oni izgubljeniji slučaj od ostalih. Pa i na primjeru samo FTV i sastanka o kojem pričate.
madner

#6597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

-LIBERO- wrote:Poslije ove Pedjine ispovjesti na ovom forumu, jer svi znamo da je ovaj forum jako citan, vrlo brzo bi se mogla ocekivati poneka reakcija..a jako moguce i "uobicajeni osvrt" tipa SKANDALOZNO , na Pedju ili na rukovodstvo NS.

Vrlo vrlo moguce.... ;-)

A o Federalnoj i o Bakiru & co. svima je sve jasno, i bez ovog Pedjinog svjedocenja. :run:
Mislim da od toga nema nista, NS je svakako bila jedna od konstruktivnijih stranaka u KS. Jedino pitanje za mene jeste zasto su to dvije stranke kada imaju toliko poklapanja u programu, ali haj.
Pedja Kojovic

#6598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Ja se nadam i vjerujem da SDP nije "izgubljen slucaj".
Ono sto mi daje nadu nije njihovo rukovodstvo, nego razgovori sa mnogim njihovim clanovima.
Znam, recimo, da se mnogi njihovi poslanici u SKS vise slazu sa nasim nego sa stavovima svog rukovodstva i da je jedina stvar koja ih sprecava da predju kod nas njihov osjecaj da im necemo pruziti ono sto dobiju pripadnoscu SDP-u.
(Sto je tacno)

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 06/02/2012 22:00, edited 1 time in total.
madner

#6599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Mozete li u kratkim crtama objasniti razlike izmedju SDP i NS-a, tj. na koja pitanja imate razlicite odgovore? Pratim poprilicno politiku i cesto sam imao utisak da u SKS postoji SDP + NS blok a ne SDP+SDA blok.
Pedja Kojovic

#6600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

madner

Vase postove pratim odavno i znam da biste ih bolje od mene mogli nabrojati.
Vidjeli ste i sami da smo ih u KS podrzali kad god je povjerenje u Vladu dovedeno u pitanje.
Zbog toga smo na sebe navukli gnjev opozicije.
Na jednoj kafi, na koju me je pozvao da zahvali na podrsci (slucaj "vjeronauka") premijer me pita moze li on za nas nesto ucinit, u smislu, da ako imamo neke ljude za upravne strukture javnih preduzeca...
Mozete, kazem, usvojite amandmana za Ostale i zakon o naplacivanju plasticnih kesa.

Nemojte me pogresno shvatiti. Premijera Musica zaista cijenim (Za razliku od drustva s kojim je).
Samo sam htio da ilustriram te nase, sitne, razlike u razmisljanju.

p.k.
Locked