Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
RkeKoke

#6576 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RkeKoke »

pici wrote: Dobro Jutro Kolumbo :shock: :mrgreen: hebote u 66 postu došHo Tobe :mrgreen:
pa *ebote svi ljudi imaju komplekse ali kod tebe......dno

sad mi pade na pamet, kakav bi cirkus bio kad bi neko poput tebe pregovaro sa tadicem ili dodikom :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6577 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

RkeKoke wrote:
pici wrote: Dobro Jutro Kolumbo :shock: :mrgreen: hebote u 66 postu došHo Tobe :mrgreen:
pa *ebote svi ljudi imaju komplekse ali kod tebe......dno

sad mi pade na pamet, kakav bi cirkus bio kad bi neko poput tebe pregovaro sa tadicem ili dodikom :-D

ma ništa ja nebi brino poveo bi tebe ko savjetnika :mrgreen:
RkeKoke

#6578 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RkeKoke »

pici wrote:
RkeKoke wrote:ma ništa ja nebi brino poveo bi tebe ko savjetnika :mrgreen:
hajd alahimanet, budi pozdravljen (za sada), i manje konzumiraj dodika, zdravlje cuvaj :)
vee-jay

#6579 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

jeste se ispuhali? :D

@RkeKoke ne pratim te na drugim temama tako da samo procitah ono sto si na ovoj temi napisao. i iskreno, ne razumijem te. onaj post sto sam citirao procitah 3 puta i na kraju samo :?

jel mogu plz dvije-tri recenice da ti barem razumijem stav?
kiky

#6580 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

o dodi se nejma više šta reč ...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6581 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

kiky wrote:o dodi se nejma više šta reč ...
pa sad... Dodin život stane dvjesto i kusur stranica... Mensin na pola... znači, Dodo je bolji od Mense :D

:D
vee-jay

#6582 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

RkeKoke wrote:
pici wrote:
RkeKoke wrote: \Ma kakva frustracija DoDijem....DoDi je CAR......kad vidim kako Vesla svoje podanike ....samo mu se moreš divit :sax: :mrgreen:
pricati a ne reci nista.....
e moja frustracijo, pa koliko puta se ljudi javljaju sa porukom "ebo vas vise dodik", ali neeeee.... ko mutav ce satima kuckati besmislene znakove po tastaturi..... jadi moji :skoljka:
Ovo boldirano jednostavno nije istina. evo tema ima 268 stranica, od kojih mozda 1/4 ili tek 1/5 tematiziraju Dodika. To sto je tema postala centralni podforum za politicke teme u BiH je vise slucajnost. Vjerovatno je na ovom forumu vise pisano o Lagumdziji i SDPu, na nekih 20 tema....
RkeKoke

#6583 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RkeKoke »

vee-jay wrote:jel mogu plz dvije-tri recenice da ti barem razumijem stav?
1. ODAKLE KRECEMO: stvari uprosceno stoje ovako: srbi drze pola drzave ili "drzave" kako god hoces. je li vidis to? ja vidim. vidi li hare? mislim da ne. da li zato sto ne shvaca ili nece da vidi - nije bitno. treba da se trudimo da dobijemo sto vise, i u smislu teritorija, i vlasti. ko ne gradi politicku platformu ne realnoj osnovi (kako stoje stvari sada) taj je blago receno naivan.
2. BUDALJASANJE: Jesi li primjetio opsjednutost Dodikom? nisi?!? na ovom forumu, na tv, u kafani.....poturaju nam raznorazne teme ne bili se sto vise vrtili oko budalastina. dodik ispali sta mu se cefne a horde naivaca (je li se neko prepoznaje?) navaljuju ko mutavi, te Radoncic, te vehabije. I nema prosto nekog ko ima hrabrosti reci na TV da ne moze vise ovako. i da ne moze masa da upravlja sama sobom. i igra traje neprekidno evo vec godinama
3. POLOTICKA NEODGOVORNOST: naj-najgora od svih opcija koje postoje za nas Bosnjake (Bosance) je neko ko Komsic recimo. Nece coek da razgovara sa Tadicem.. eto da si Tadica pito sta mu odgovara iz bih reko bi Hare i Komsic. Znaci neodgovornost TOTALNA. i lagumdzija jae tu blizu, da ga mne zaboravim. treba nekad stisnuti, otici i vidjeti, slusati sta prica za pocetak, pa mu mozda nesto na um i padne. a jos uzimaju tu monopol da su naj, 100%, itd, cime jos vise ofiraju istinski patriotizam. da ne pricam o LOPOVLUKU tih i takvih. kakva jer odgovornost coeka koji na ovom forumu ustvrdi da ima novih vjetrova samo zato sto bi on htio da bude novih vjetrova (osim ako se neko nije uscafrio). na q mi ide to samozavaravanje.
4. POKVARENOST: ili recimo ponasanje u slucaju demonstracija ljiljana ispred parlamenta. ne zna se ko je veca funjara. jal onaj mujezinovic sto pobjegne iz parlamenta pa onda kad se na prevaru razidju oglasava se da nist ane prihvata, jal hare koji (eeej!) citavo vrijeme podrzava i onda prihvati (ko aprilski paket), jal lagumdzija sto (u sustini) cuti ko *icka. suma sumarum: ispalo hajvani se skupili ispred parlamenta i hoce para
5/ KORUMPIRANOST: nema se sta dodati, svi dosta znaju o ovome

rezime: umjesto da trazimo nekog ce okrenuti oko sebe, organizovati nas, ko smije nesto reci hordama zla, taksistima ili radoncicu (neformalnim centrima uticaja koji se samo mnoze svakim danom) i razbucati rulju mi se bavimo dodikom i NAGADJANJEM kako se eto dodik upiso od straha, akako samo sto nije pao, kako.... da se malo dohavizamo...tako mozda nesto i uradimo, ovako.....
primjenjeno na ovu temu sa dodikom vecina rasprave bazira se na njegovim mamcima na koji se papci lijepe ili clancima koji sami po sebi ne moraju biti tacni
Abacija

#6584 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

RkeKoke wrote:
1. ODAKLE KRECEMO: stvari uprosceno stoje ovako: srbi drze pola drzave ili "drzave" kako god hoces. je li vidis to? ja vidim. vidi li hare? mislim da ne. da li zato sto ne shvaca ili nece da vidi - nije bitno. treba da se trudimo da dobijemo sto vise, i u smislu teritorija, i vlasti. ko ne gradi politicku platformu ne realnoj osnovi (kako stoje stvari sada) taj je blago receno naivan.
2. BUDALJASANJE: Jesi li primjetio opsjednutost Dodikom? nisi?!? na ovom forumu, na tv, u kafani.....poturaju nam raznorazne teme ne bili se sto vise vrtili oko budalastina. dodik ispali sta mu se cefne a horde naivaca (je li se neko prepoznaje?) navaljuju ko mutavi, te Radoncic, te vehabije. I nema prosto nekog ko ima hrabrosti reci na TV da ne moze vise ovako. i da ne moze masa da upravlja sama sobom. i igra traje neprekidno evo vec godinama
3. POLOTICKA NEODGOVORNOST: naj-najgora od svih opcija koje postoje za nas Bosnjake (Bosance) je neko ko Komsic recimo. Nece coek da razgovara sa Tadicem.. eto da si Tadica pito sta mu odgovara iz bih reko bi Hare i Komsic. Znaci neodgovornost TOTALNA. i lagumdzija jae tu blizu, da ga mne zaboravim. treba nekad stisnuti, otici i vidjeti, slusati sta prica za pocetak, pa mu mozda nesto na um i padne. a jos uzimaju tu monopol da su naj, 100%, itd, cime jos vise ofiraju istinski patriotizam. da ne pricam o LOPOVLUKU tih i takvih. kakva jer odgovornost coeka koji na ovom forumu ustvrdi da ima novih vjetrova samo zato sto bi on htio da bude novih vjetrova (osim ako se neko nije uscafrio). na q mi ide to samozavaravanje.
4. POKVARENOST: ili recimo ponasanje u slucaju demonstracija ljiljana ispred parlamenta. ne zna se ko je veca funjara. jal onaj mujezinovic sto pobjegne iz parlamenta pa onda kad se na prevaru razidju oglasava se da nist ane prihvata, jal hare koji (eeej!) citavo vrijeme podrzava i onda prihvati (ko aprilski paket), jal lagumdzija sto (u sustini) cuti ko *icka. suma sumarum: ispalo hajvani se skupili ispred parlamenta i hoce para

rezime: umjesto da trazimo nekog ce okrenuti oko sebe, organizovati nas, ko smije nesto reci hordama zla, taksistima ili radoncicu (neformalnim centrima uticaja koji se samo mnoze svakim danom) i razbucati rulju mi se bavimo dodikom i NAGADJANJEM kako se eto dodik upiso od straha, akako samo sto nije pao, kako.... da se malo dohavizamo...tako mozda nesto i uradimo, ovako.....
primjenjeno na ovu temu sa dodikom vecina rasprave bazira se na njegovim mamcima na koji se papci lijepe ili clancima koji sami po sebi ne moraju biti tacni
Radončić pravi stranku?

http://www.e-novine.com/region/region-b ... ranku.html

Najavljenu dramatičnu predizbornu kampanju za izbore 2010. godine, dodatno će sigurno zakomplicirati informacija kako Fahrudin Radončić osniva političku stranku, sa jasnom ambicijom da već na narednim izborima 2010. godine uđe u vlast i postane prvi postdejtonski predsjednik Bosne i Hercegovine. U pohodu na institucije države, utemeljitelj Avaza računa na podršku SDA-kadrova nezadovoljnih rezultatima posljednjeg kongresa, te na pomoć odmetnutih poslanika Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Neće izostati ni politička podrška SNSD-a! Značaj najjače političke partije u Republici Srpskoj biti će posebno vidljiv u procesu ustavnih reformi kada se bude određivao princip izbora predsjednika BiH. Radončić bi rado vidio sebe funkciji prvog u BiH ali to ne može izvesti bez podrške Milorada Dodika. Zauzvrat, Dodik će imati podršku Radončića, odnosno medija pod njegovom kontrolom. Konkretan primjer takve podrške mogao se već primjetiti u intervjuu koji je vlasnik “Globala” dao za svoj(!?) magazin. Dodik je predstavljen kao jedan od glavnih mirotvoraca u BiH i kao političar koji zna što hoće, dok su svi drugi ili diletanti ili mafijaši.

Javno prezentiranje Radončićeve stranke predviđeno je za oktobar. U početku se razmišljalo o preuzimanju neke od manjih stranaka koje imaju kakvu-takvu infrastrukturu, ali zbog protivljenja kadrova tih stranaka odlučeno je da se formira nova politička partija.

Pored Dodikove političke podrške, nova stranka će moći računati i na značajnu podršku vrha Islamske zajednice u BiH. Reis-ul-ulema Mustafa Cerić koji je blagorečeno nezadovoljan izbornim raspletom na kongresu Stranke demokratske akcije, nedavno je i indirektno najavio formiranje stranke. Prema Cerićevim riječima, Bošnjacima je potrebna stranka koja će mnogo bolje štititi interese Bošnjaka!? On smatra da nijedna od postojećih bošnjačkih stranaka to nije. Ne treba biti posebno pametan pa da se zaključi koja jeste.

Radončić računa i na podršku ideologa famoznog Bošnjačkog sabora, prije svih Muhameda Filipovića i Džemaludina Latića. Oni su pozvani da budu u samom vrhu nove stranke, što je Latić najozbiljnije shvatio. Potvrđuje to i njegova izjava u nedavnom intervjuu za Avazov prilog Sedmica, gdje najavljuje povijesni kraj projekta Alije Izetbegovića. Prema Latiću, on je zadao smrtni udarac SDA kada je tu stranku prepustio “titoistima”.

U vrh Radončićeve stranke, pored Filipovića i Latića, pozvani su i Bakir Izetbegović i Hasan Čengić, te još nekoliko poslanika SDA i Stranke za BiH u državnom parlamentu, kao i omdetnuti federalni poslanici iz Silajdžićeve stranke. Iako se špekulisalo kako bi u novu stranku mogao preći i Džemaludinov brat Nedžad Latić, on tvrdi da nema pojma o svemu tome.

S druge strane, u Stranci demokratske akcije smatraju kako “nema ništa od svega toga” jer je, prema njihovim informacijama, Radončić odbacio mogućnost “formiranja stranke”.

Naravno, kontaktirali smo i Fahrudina Radončića koji je izbjegao dati odgovor pretvarajući se nevješto da smo pogriješili broj. U opoziciji kažu kako su i ranije očekivali ovakav Radončićev potez i da sa nestrpljenjem očekuju “rasplet na desnici”.

Tekst je preuzet uz dozvolu uredništva sa prijateljskog portala http://www.zurnal.info

U toj i takvoj Bosni i Hercegovini je, dakle, sve moguće i dopušteno – i da samoproglašeni zaštitnik bošnjačkih interesa i vlasnik Dnevnog avaza Fahrudin Radončić brani Milorada Dodika od državnih organa gonjenja koji su dokumentirali pljačku budžeta RS-a;

http://www.e-novine.com/region/region-b ... -oiju.html
Frankyee

#6585 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Frankyee »

Dodick crpi svoju snagu iz slabosti Bosnjaka i Hrvata ( a oni tvrdi Hrvati iz zap Hercegovine mu se jos i uvlace, valjda ih podsjeca na Tudjmana)

A to je nekako sve i realno u BiH jer trenutno Bosnjaci jednostavno nemaju politicki ni drustveni kapacitet da sacuvaju svoju drzavu. I da se SFRJ nije raspala kao sto se raspala Bosnjaci nikad ama bas nikad se nebi usudili traziti "svoju" drzavu. Narod bez kapaciteta da "pravi" drzavu nema kapacitet da "Brani" drzavu. A u BiH jedino Srbi imaju kapacitet i da prave i da razvaljuju drzave. Tu mislim na Srpski kapacitet kao naroda sposobnog da se organizuje u drzavotvorne pokrete. To nebi bio problem da Srbi nisu isto tako savrseno sposobni ucinit Genocit ( i to vec nekoliko puta u istorji) kao nijedan drugi narod na Balkanu. Oni imaju kapacitete mrznje i u isto vrijeme sljepila u onome sto rade.

I dobro Mr Dick to zna , on cita iz knige koju je pisao Karadzic a prije njih i mnogi drugi velikani Srpstva. Zna Dick da ce ako bude trebalo Srbi ponovo minirati sve one dzamije sto Bosnjaci popravise i ponovo poceti klanje svojih komsija nesrba.

I zato je Dodik mocan jer jedino on ima mogucnost da pritisne to crveno dugme novog ciklusa Genocida. ni Tihic ni Covic ni Silajdzic ni USA ni EU ama bas niko nije toliko mocan u ovakvoj BiH jer niko ne zeli rat a jedino Dodik je spreman da ga pocne jer ima pod svojom direktnom komandom hiljade naoruzanih ljudi koji su ( vecinom) vec jednom klali svoje komsije i jedino produzetak rata im omogucava miran san od pravde. Dodiku je dovoljno da pokupe sve one koji su ucestvovali u klanju ( a takvih medju Srbima ima na hiljade ) i daju im oruzje i eto nove zlocinacke vojske.
trinidad

#6586 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trinidad »

RkeKoke wrote:

haman dobro izanalizirano...jbg, bosna je zemlja balansa. ocito je danas debalans, demokratija se ovde sazima u jednom liku...tri naroda tri lika, tri personifikacije, likovi koji ce artikulisati svoje narode...
vee-jay

#6587 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

RkeKoke wrote:

Pa vidi, na kraju kad ti procitam post ne bih znao gdje naci razliku od Picijevih :D I nakon ovakvog posta ne mozes reci da nisi isfrustriran. :D

Sto se tice moga misljenja, ne razlikuje se nesto puno od tvoga. Ja sam misljenja da je za aktuelnu situaciju u BiH jednim velikim djelom kriva bosnjacka politicka elita i ljudi koji ih biraju. Premda sam kao SDPovac siguran u to kad bi SDP bio na vlasti, da bi situacija u BiH izgledala puno bolja, priznajem da me Komsicev sporadicni blagi populizam ne obara sa nogu. Ali vecinu ipak obara, a ta vecina ce naredne godine zaokruziti za onoga koji ih najvise obori sa nogu. Ipak, ne slazem se uopste sa izjavom da je Komsic najgore sta se moze desiti Bosnjacima. Pored tolike mafije u "vasem" narodu i trulih politicara pa i vjerskih vodja reci da je Komsic, covjek koji je puno toga dobrog ucinio za BiH (a kako vjerujem, ucinio bi i puno vise da moze) - radi nekih neprofesionalnih karafeka - nesto naj-najgore u Bosnjaka je u najmanju ruku neumjesno.

Necu replicirati na svaku tocku nego samo na rezime. Interesuje me da li ima politicka struja koja ti odgovara? Evo npr. NS bazira svoju politiku na realnom stanju i pokusava da (se) organizuje? Ili si ipak misljenja da je SDA ta stranka koja moze ispuniti tvoja ocekivanja? I btw. zasto nazivas svoje sugradjane "ruljom"?
pici

#6588 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

RkeKoke wrote:

ja konto on na 66 postu došo tobe a on se uhavizo da svako treba svoga DoDija :shock: :mrgreen: .......i ko bi po tebi trebao biti "BošnjaČki DoDi" a Tko "Hrvatski DoDica" de nas prosvjetli habera ti ......da nije možda BaBo-Fiki jedini nam u Hrvatskome Zatvoru :mrgreen:

pa pobogu to je Demokratija nije Centralna jedinica ko u kokošnitetu.....il bi ti da se Novoizgradjeni "Beli Dvori" preformulišu u centar Bošnjakistana....."Allahimanet"....veĆ kad glumiš muslimana je pravilno napisano a o izgovoru drugi put :mrgreen:

Hajd ti idi Tadiju i DoDiju na konak eto naske za tobom :mrgreen: ......ja koji izljev ne frustracija veĆ budalaština napisa pa to odavno neproČitaH..... :shock:
pici

#6589 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

vee-jay wrote:
RkeKoke wrote:

Pa vidi, na kraju kad ti procitam post ne bih znao gdje naci razliku od Picijevih :D I nakon ovakvog posta ne mozes reci da nisi isfrustriran. :D

Sto se tice moga misljenja, ne razlikuje se nesto puno od tvoga. Ja sam misljenja da je za aktuelnu situaciju u BiH jednim velikim djelom kriva bosnjacka politicka elita i ljudi koji ih biraju. Premda sam kao SDPovac siguran u to kad bi SDP bio na vlasti, da bi situacija u BiH izgledala puno bolja, priznajem da me Komsicev sporadicni blagi populizam ne obara sa nogu. Ali vecinu ipak obara, a ta vecina ce naredne godine zaokruziti za onoga koji ih najvise obori sa nogu. Ipak, ne slazem se uopste sa izjavom da je Komsic najgore sta se moze desiti Bosnjacima. Pored tolike mafije u "vasem" narodu i trulih politicara pa i vjerskih vodja reci da je Komsic, covjek koji je puno toga dobrog ucinio za BiH (a kako vjerujem, ucinio bi i puno vise da moze) - radi nekih neprofesionalnih karafeka - nesto naj-najgore u Bosnjaka je u najmanju ruku neumjesno.

Necu replicirati na svaku tocku nego samo na rezime. Interesuje me da li ima politicka struja koja ti odgovara? Evo npr. NS bazira svoju politiku na realnom stanju i pokusava da (se) organizuje? Ili si ipak misljenja da je SDA ta stranka koja moze ispuniti tvoja ocekivanja? I btw. zasto nazivas svoje sugradjane "ruljom"?

On ti je BaBe-Fikija MaHlišan :mrgreen:
PalaSa Marsa

#6590 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

Pici bolan, ko te to sikira?Image
RkeKoke

#6591 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RkeKoke »

vee-jay wrote:Pa vidi, na kraju kad ti procitam post ne bih znao gdje naci razliku od Picijevih :D I nakon ovakvog posta ne mozes reci da nisi isfrustriran. :D

malo mi je tesko da ponavljam posto sam vec zat ovo fino zamolio, ali...
-jesam frustriran :D vidis taksativno nabrojeno, ali ne- hamdulilah - dodikom
-kako bi to bilobolje sa sdpom, et bas bi volio znati iskreno, ako mozes konkretno
-pa mozda komsic personalno nije najgore sto se moze desiti (dinekle pretjerano), eto ebo i taj populizam nije bitno, ali mi samo iskreno reci jel on stoji s 2 noge na zemlji?
-a izvini molim te malo cemo se praqviti ludi, pa jel taksisti, sandzaklije, horde zla (nemoj mi reci nisu svi je ri ja kazem nisu, ali ako si npr u hordama zla onda automatski zavisis od likova koji ih vode), i svaka gruopa koja se formira zakonom rulje navija za svoje interese ili ne? evo nazovi "masa". ako nisi upoznat tako "civilizirane" zemlje ne funkcioniraju. i nemoj da milsis da ne mislim isto i za cericev krug, znaci tu spadaju i grupe koje ne izlaze na ulicu. ili jos bolje u kojoj jos zemlji, blize ili dalje takve grupe toliko uticu na politiku
RkeKoke

#6592 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RkeKoke »

PalaSa Marsa wrote:Pici bolan, ko te to sikira?Image
sto no kazu, sikira me ogledalo :|
Socijalista

#6593 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Milokrad je poceo baljezgati sad bas naglo, nije mi jasno -kaze da ce biti minimalne ustavne promjene, ustvari samo govori kako nece biti ukidanja entitetskog glasanja i da nece Vladu BiH, ali Vrhovni Sud ne spominje? Sta prica sad? :D
PalaSa Marsa

#6594 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

RkeKoke wrote:
PalaSa Marsa wrote:Pici bolan, ko te to sikira?Image
sto no kazu, sikira me ogledalo :|
Ne bih bas rekla.
Bourne

#6595 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bourne »

Krah Dodikovih autocesta
18.10.2009.

Austrijska kompanija "Strabag" priopćila je da nema što kriti u ugovorima s Vladom Republike Srpske o gradnji mreže autocesta u Republici Srpskoj i poručila Transparency Internationalu (TI) BiH da se obrate uredu TI u Beču kojemu su ti dokumenti navodno dani na uvid.

"Mi nemamo iskustvo s TI BiH i odlučili smo da vam ne proslijedimo bilo koji dokument, ali obratite se TI u Beču, kojem smo dali dokumente na uvid jer nemamo što kriti", navodi se u odgovoru "Strabaga" na pismo TI BiH, koji im traži na uvid ugovore sa Vladom RS o gradnji mreže autocesta u RS.

U odgovoru se navodi da se "Strabag" brine da se sigurnost njihovih ugovora drži strogo povjerljivim kada se oni daju trećim stranama i da konkurenti ne dobiju saznanja o ovim dokumentima, te da su stoga odlučili da bilo koji dokument ne prosljeđuju.

"Pošto nemamo što kriti krijemo u ovim ugovorima, predlažemo da pozovete TI u Beču, gdje bismo im poslije potpisivanja obveze povjerljivosti stavili traženu dokumentaciju na uvid i pregled", navodi se u odgovoru generalnog direktora "Strabaga".

Sporni ugovor

Podsjetimo, u listopadu prošle godine Narodna Skupština RS-a prihvatila je Nacrt ugovora kojim se austrijskom Strabagu dodjeljuje koncesija za izgradnju mreže autocesta u ovom entitetu, dužine oko 430 kilometara.

Vrijednost projekta tada je procijenjena na oko tri milijarde eura - stručnjaci su tvrdili da će njegova cijena nakon plaćanja PDV-a, carinskih troškova itd. biti preko četiri milijarde - što ga je činilo najvećim projektom ikad započetim u RS-u, a i u BiH.

Majstori, majstori...

Predstavnici Strabaga tada su napravili više no odličan posao jer su kao investitori zaštićeni od bilo kakvog rizika i nepredvidivih političkih odluka, a istovremeno nisu morali davati garancije za dobro izvršenje posla?! Ugovorom je bilo predviđeno uključivanje potkoncesionara u cijeli posao i već tada su se kao najizvjesniji spominjali Slobodan Stanković sa svojom firmom Integral inženjering, inače bliski prijatelj Milorada Dodika, koji je dosad dobio sve najvrednije poslove u RS-u.

Kao lobista, koji je uz Stankovića sve učinio da Strabag dobije posao, u dobro obaviještenim krugovima se spominjao i banjalučki izdavač Željko Kopanja, koji je u konzorciju sa Stankovićevim Integralom iz Laktaša kupio tri poduzeća koja posluju u sklopu novinske kuće Glas Srpske.

Ovi majstori su, prema izvorima bliskim Vladi RS-a, uz pomoć Nedeljka Čubrilovića, ministra prometa i veza u RS-u, uspjeli skloniti sve druge ponude za gradnju autocesta, bez obzira što su neke bile čak i povoljnije, a krajnji cilj im je bio domoći se gradnje autoputa Banja Luka - Doboj koja je jedina isplativa u cijelom projektu.

(Ne)očekivano pismo

No, nedavno je u kabinet premijera RS-a Milorada Dodika došao dopis u kome ga Strabag obavještava da Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), ali ni ostale banke, ne prihvaćaju financirati ovaj projekt?! Kao službeni razlog navodi se to što Europska banka insistira na javnom tenderu za podizvođače, odnosno dobivanje koncesije koju su oni već dobili nakon javnog poziva, no činjenica je da Strabag i u trenutku kad je potpisivao ugovor s Vladom RS-a nije bio u mogućnosti da isfinancira ovaj projekt.

Strabag u vrijeme sklapanja posla nije morao davati nikakve financijske garancije, a sarajevski tjednik Dani tada je pisao da je svjetska ekonomska kriza pogodila Strabag, odnosno jednog od suvlasnika Olega Deripasku koji je u ovoj kompaniji imao 30 posto udjela.
Eto ti ga sad nece Dodi moci putovati aVto cestama :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#6596 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

ne znam gdje ovo staviti...
covjek je zasluzio sazaljenje... :lol: :lol:
moraju i islamske teroriste i fundamentaliste sklanjati od njega... :-)
Krajišnik u zatvoru s islamskim teroristima
Datum: 18.10.2009 18:54
Autor: D.Ra.
LONDON - Momčilo Krajišnik, jedan od bivših čelnika RS, osuđen za zločin protiv čovječnosti na 20 godina zatvorske kazne, nedavno je prebačen u jedan od najozloglašenijih britanskih zatvora, gdje su smješteni islamski teroristi i ubice djece.

Krajišnik će svoju kaznu odslužiti u zatvoru "Vejkfild", Nort Jorkšir, gdje su smješteni monstrumi poput Roja Vitinga i Roberta Bleka, koji su osuđeni za ubistvo djece.

Bivši predsjednik Narodne skupštine RS smješten je u D krilo ovog zatvora prije dvije sedmice. On se nalazi u neposrednoj blizini Roja Vitinga, koji je osuđen zbog ubistva djevojčice Sare Pejn.

Kako je Krajišnik, između ostalog, osuđen zbog progona muslimanskog stanovnštva, čuvarima je naređeno da ga posebno obezbijede jer se u zatvoru nalaze i islamski teroristi i fundamentalisti.

I dok su neki muslimanski zatvorenici ostali u D krilu, većina islamskih terorista je prebačena u druge dijelove zatvora. Inače, Krajišnik sebe smatra političkim zatvorenikom i izuzetno je nezadovoljan što je smješten baš u ovaj zatvor.

"Većinu vremena provodi čitajući i iz ćelije izađe samo da uzme hranu i to je sve", izjavio je jedan od zatvorskih službenika koji je želio ostati anoniman.
MRS :evil:
Bosnolog

#6597 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Socijalista wrote:Milokrad je poceo baljezgati sad bas naglo, nije mi jasno -kaze da ce biti minimalne ustavne promjene, ustvari samo govori kako nece biti ukidanja entitetskog glasanja i da nece Vladu BiH, ali Vrhovni Sud ne spominje? Sta prica sad? :D
Dodo se ponasa koa razjareni bik u ogradi Butnirske arene koja se sve vise ojacava oko njega jer isti trazi kako da je probije i spasi se od moguceg skorog vezanja i neslavnog odlaska sa politick scene zauvijek na kojoj je nastupao nosen nacional fasistickim ispadima i emocijama podilazeci nacionalistickoj ianti BH glasackoj bazi /najvijacima/poput navijacke koride.

Svoje politicke ispade i predstavu od kojih je vecina njegovih navijaca svrsava na njegove mitolomansko utopijske samoubilacke poteze/secesiju genocine tvorevine/ u koje i dalje vjeruju sludeni mentoli, isti je iskoristio da sebe ojaca i opljacka one koji su mu ukazali povjerenje i u njemu vidjeli novog spasioca genocidne tvorevine .Isti je iskoristio da sve drzavne firme rasproda i privatizuje/jako se obogatio/ u ime njih radi obecanaj koja nece moci ispuniti ,osim da ih nastavi umirivati novim prijetnjom neprijatelja/druge strane nestankom genocidne/ kako se spremaju unistiti Dabicevu tvorevinu izigravajuci Robin Huda u odbrani i zastiti genocidne tvorevine.Do sada mu je ta spika prolazila i lazi o boljem dijelu BiH dok se trose posljednje zalihe privatizacije drzavnih firmi ,ubrzo ce se dotaci dno bunara koji je bio privino napunjen od ilegalno mafijaske privatizacije drzavnih firmi po dogovoru sa drugim etno torovskim stranaka iz drugih tovsko mentalnih stada zajednicke pljackarske filozofije u cemu se jako dobro dobro medusobno slazu i djeluju poput spojenih posuda odrzavanaj na vlasti svih ovih godina.

Sada se oko Dodija na areni ograda smanjuje /skucava/ a njegova politicka manipulacija i potrosene fraze odvajanaj genociteta sve vise blijede ,a nakon svake nove utopijske izjave u koju i sam vise ne vjeruje .Sada razjareni Dodo ostaje sve ocajniji i bijesniji smisljajuci kako da se izvuce iz svega u sto je sam sebe uvalio .......,ne ostaje mu mnogo politickog prostora za manevar i eskivazu .......,ostje mu opcija zrtvovanja navijaca iste arene da pobjegne preko njih ili da se sakrije medu injih i iste zrtvovano isturi ispred sebe kao krajnji ocajnicki potez sopstvenog spasa i na kraju uziva sve sto je stekao daleko od mucne BiH realnosti kojoj je sam najvise kumovao .

Dodo igra na kocku velikog politickog uloga Butmirskog cirkusa ,stvar je MZ i druge strane da li ce kapitulirati pred razjarenim Dodom koji smisljeno nastupa maksimalisticki arogantno da bi dobio optimalno kao u slucaju reforme nereformiane policije kada je nadmudrio MZ i prevario Silajdzica gazeci sve ono za sto se zalagao i tada je Silajdzic dozivio slobodan pad od kojeg se nece moci nikada vise oporviti jer je to bila njegov adruga izdaja nakon Dejtonske.

Da li ce jos jednom Dodo nadmudriti podjeljenu i zbunjenu MZ ostaje da se vidi,za sada ga po ramneima tapse Srbija i kurazi u svojim avanturistickim bravurijama na politickoj sceni ucjena i arogantnih ultimativnih zahtjeva ali ga brine ona ogrda/optuznice i SIPA/ sto se oko njega sve vise ojacava i u njoj za sada ne vidi vrata izlaza ako mu ih neko ne otvori ili mu ne kazu gdje su.
Bourne

#6598 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bourne »

Charles English – NESRETAN IZBOR RIJEČI

„Tu priču može objesiti mačku o rep. Neću reći šta on može povući", poručio je prije par dana Milorad Dodik visokom predstavik u BiH Valentinu Inzku. Već smo napisali da je ova Dodikova izjava ,kao i brojne prije nje, prevršila svaku mjeru. Ovu primitivno-kabadahijsku izjavu ambasador SAD-a Charles English nazvao je "nesretnom". Ovdje valja citirati švicarskog reformatora Johanna Heinricha Pestalozzia - ""Nesreću valja napasti rukama i nogama, a ne ustima."

Podsjetimo istim riječnikom koristila sa i administracija bivšeg predsjednika SAD-a Georgea Busha koja sa svojevremeno distancirala od izjave jedne više dužnosnice vlade koja je samoubojstvo trojice zatvorenika u Guantanamo Bayu nazvala pokušajem utjecaja na javno mnijenje. State Department je tada rekao da se radilo o nesretnom izboru riječi.
(Ne)smijem banovat ce me, ali sad bi mu (C.English-u) zaredo sve po spisku, onako redom natanane OD-DO pa nek konta kao "NESRETAN IZBOR RIJECI" :x :x :x
Nekako s proljeća

#6599 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nekako s proljeća »

:)

Jah, vi kao da ste od jučer i ne kontate da pomenutog iz nastale situacije vadi jedino radikalizacija prilika u Bosni i Hercegovini.U normalnim okolnostima on je jedan kriminalac kojeg treba procesuirati .Tek u takvim prilikama ce se moći vidjeti da mu je ponašanje prikladno za njegov kriminalni profil. To što se kod pripadnika naroda koji predstavlja toleriše zarad ''viših interesa'', je agonija koja traje.

Dokle, bumo vid'el...
veljaca

#6600 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by veljaca »

Da nije smijesno bilo bi zalosno ( mada je i ovako zalosno )

Dodik napusta Butmirske pregovore i u 15.30 odlazi u Beograd ....

Neka je ovim pokazao koliko mu je stalo do EU i SAD-a ...... Neka su maske konacno pale ....

Samo da dodam - za drzavu BiH se ne pita samo on - tu je jako puno BiH patriota .... Puno vise od jednog Dodika ....

:bih:
Locked