pa *ebote svi ljudi imaju komplekse ali kod tebe......dnopici wrote: Dobro Jutro Kolumbo![]()
hebote u 66 postu došHo Tobe
sad mi pade na pamet, kakav bi cirkus bio kad bi neko poput tebe pregovaro sa tadicem ili dodikom
pa *ebote svi ljudi imaju komplekse ali kod tebe......dnopici wrote: Dobro Jutro Kolumbo![]()
RkeKoke wrote:pa *ebote svi ljudi imaju komplekse ali kod tebe......dnopici wrote: Dobro Jutro Kolumbo![]()
sad mi pade na pamet, kakav bi cirkus bio kad bi neko poput tebe pregovaro sa tadicem ili dodikom
hajd alahimanet, budi pozdravljen (za sada), i manje konzumiraj dodika, zdravlje cuvajpici wrote:RkeKoke wrote:ma ništa ja nebi brino poveo bi tebe ko savjetnika
pa sad... Dodin život stane dvjesto i kusur stranica... Mensin na pola... znači, Dodo je bolji od Mensekiky wrote:o dodi se nejma više šta reč ...
Ovo boldirano jednostavno nije istina. evo tema ima 268 stranica, od kojih mozda 1/4 ili tek 1/5 tematiziraju Dodika. To sto je tema postala centralni podforum za politicke teme u BiH je vise slucajnost. Vjerovatno je na ovom forumu vise pisano o Lagumdziji i SDPu, na nekih 20 tema....RkeKoke wrote:pricati a ne reci nista.....pici wrote:RkeKoke wrote: \Ma kakva frustracija DoDijem....DoDi je CAR......kad vidim kako Vesla svoje podanike ....samo mu se moreš divit![]()
e moja frustracijo, pa koliko puta se ljudi javljaju sa porukom "ebo vas vise dodik", ali neeeee.... ko mutav ce satima kuckati besmislene znakove po tastaturi..... jadi moji
1. ODAKLE KRECEMO: stvari uprosceno stoje ovako: srbi drze pola drzave ili "drzave" kako god hoces. je li vidis to? ja vidim. vidi li hare? mislim da ne. da li zato sto ne shvaca ili nece da vidi - nije bitno. treba da se trudimo da dobijemo sto vise, i u smislu teritorija, i vlasti. ko ne gradi politicku platformu ne realnoj osnovi (kako stoje stvari sada) taj je blago receno naivan.vee-jay wrote:jel mogu plz dvije-tri recenice da ti barem razumijem stav?
RkeKoke wrote:1. ODAKLE KRECEMO: stvari uprosceno stoje ovako: srbi drze pola drzave ili "drzave" kako god hoces. je li vidis to? ja vidim. vidi li hare? mislim da ne. da li zato sto ne shvaca ili nece da vidi - nije bitno. treba da se trudimo da dobijemo sto vise, i u smislu teritorija, i vlasti. ko ne gradi politicku platformu ne realnoj osnovi (kako stoje stvari sada) taj je blago receno naivan.vee-jay wrote:jel mogu plz dvije-tri recenice da ti barem razumijem stav?
2. BUDALJASANJE: Jesi li primjetio opsjednutost Dodikom? nisi?!? na ovom forumu, na tv, u kafani.....poturaju nam raznorazne teme ne bili se sto vise vrtili oko budalastina. dodik ispali sta mu se cefne a horde naivaca (je li se neko prepoznaje?) navaljuju ko mutavi, te Radoncic, te vehabije. I nema prosto nekog ko ima hrabrosti reci na TV da ne moze vise ovako. i da ne moze masa da upravlja sama sobom. i igra traje neprekidno evo vec godinama
3. POLOTICKA NEODGOVORNOST: naj-najgora od svih opcija koje postoje za nas Bosnjake (Bosance) je neko ko Komsic recimo. Nece coek da razgovara sa Tadicem.. eto da si Tadica pito sta mu odgovara iz bih reko bi Hare i Komsic. Znaci neodgovornost TOTALNA. i lagumdzija jae tu blizu, da ga mne zaboravim. treba nekad stisnuti, otici i vidjeti, slusati sta prica za pocetak, pa mu mozda nesto na um i padne. a jos uzimaju tu monopol da su naj, 100%, itd, cime jos vise ofiraju istinski patriotizam. da ne pricam o LOPOVLUKU tih i takvih. kakva jer odgovornost coeka koji na ovom forumu ustvrdi da ima novih vjetrova samo zato sto bi on htio da bude novih vjetrova (osim ako se neko nije uscafrio). na q mi ide to samozavaravanje.
4. POKVARENOST: ili recimo ponasanje u slucaju demonstracija ljiljana ispred parlamenta. ne zna se ko je veca funjara. jal onaj mujezinovic sto pobjegne iz parlamenta pa onda kad se na prevaru razidju oglasava se da nist ane prihvata, jal hare koji (eeej!) citavo vrijeme podrzava i onda prihvati (ko aprilski paket), jal lagumdzija sto (u sustini) cuti ko *icka. suma sumarum: ispalo hajvani se skupili ispred parlamenta i hoce para
5/ KORUMPIRANOST: nema se sta dodati, svi dosta znaju o ovome
rezime: umjesto da trazimo nekog ce okrenuti oko sebe, organizovati nas, ko smije nesto reci hordama zla, taksistima ili radoncicu (neformalnim centrima uticaja koji se samo mnoze svakim danom) i razbucati rulju mi se bavimo dodikom i NAGADJANJEM kako se eto dodik upiso od straha, akako samo sto nije pao, kako.... da se malo dohavizamo...tako mozda nesto i uradimo, ovako.....
primjenjeno na ovu temu sa dodikom vecina rasprave bazira se na njegovim mamcima na koji se papci lijepe ili clancima koji sami po sebi ne moraju biti tacni
Radončić pravi stranku?
http://www.e-novine.com/region/region-b ... ranku.html
Najavljenu dramatičnu predizbornu kampanju za izbore 2010. godine, dodatno će sigurno zakomplicirati informacija kako Fahrudin Radončić osniva političku stranku, sa jasnom ambicijom da već na narednim izborima 2010. godine uđe u vlast i postane prvi postdejtonski predsjednik Bosne i Hercegovine. U pohodu na institucije države, utemeljitelj Avaza računa na podršku SDA-kadrova nezadovoljnih rezultatima posljednjeg kongresa, te na pomoć odmetnutih poslanika Stranke za Bosnu i Hercegovinu.
Neće izostati ni politička podrška SNSD-a! Značaj najjače političke partije u Republici Srpskoj biti će posebno vidljiv u procesu ustavnih reformi kada se bude određivao princip izbora predsjednika BiH. Radončić bi rado vidio sebe funkciji prvog u BiH ali to ne može izvesti bez podrške Milorada Dodika. Zauzvrat, Dodik će imati podršku Radončića, odnosno medija pod njegovom kontrolom. Konkretan primjer takve podrške mogao se već primjetiti u intervjuu koji je vlasnik “Globala” dao za svoj(!?) magazin. Dodik je predstavljen kao jedan od glavnih mirotvoraca u BiH i kao političar koji zna što hoće, dok su svi drugi ili diletanti ili mafijaši.
Javno prezentiranje Radončićeve stranke predviđeno je za oktobar. U početku se razmišljalo o preuzimanju neke od manjih stranaka koje imaju kakvu-takvu infrastrukturu, ali zbog protivljenja kadrova tih stranaka odlučeno je da se formira nova politička partija.
Pored Dodikove političke podrške, nova stranka će moći računati i na značajnu podršku vrha Islamske zajednice u BiH. Reis-ul-ulema Mustafa Cerić koji je blagorečeno nezadovoljan izbornim raspletom na kongresu Stranke demokratske akcije, nedavno je i indirektno najavio formiranje stranke. Prema Cerićevim riječima, Bošnjacima je potrebna stranka koja će mnogo bolje štititi interese Bošnjaka!? On smatra da nijedna od postojećih bošnjačkih stranaka to nije. Ne treba biti posebno pametan pa da se zaključi koja jeste.
Radončić računa i na podršku ideologa famoznog Bošnjačkog sabora, prije svih Muhameda Filipovića i Džemaludina Latića. Oni su pozvani da budu u samom vrhu nove stranke, što je Latić najozbiljnije shvatio. Potvrđuje to i njegova izjava u nedavnom intervjuu za Avazov prilog Sedmica, gdje najavljuje povijesni kraj projekta Alije Izetbegovića. Prema Latiću, on je zadao smrtni udarac SDA kada je tu stranku prepustio “titoistima”.
U vrh Radončićeve stranke, pored Filipovića i Latića, pozvani su i Bakir Izetbegović i Hasan Čengić, te još nekoliko poslanika SDA i Stranke za BiH u državnom parlamentu, kao i omdetnuti federalni poslanici iz Silajdžićeve stranke. Iako se špekulisalo kako bi u novu stranku mogao preći i Džemaludinov brat Nedžad Latić, on tvrdi da nema pojma o svemu tome.
S druge strane, u Stranci demokratske akcije smatraju kako “nema ništa od svega toga” jer je, prema njihovim informacijama, Radončić odbacio mogućnost “formiranja stranke”.
Naravno, kontaktirali smo i Fahrudina Radončića koji je izbjegao dati odgovor pretvarajući se nevješto da smo pogriješili broj. U opoziciji kažu kako su i ranije očekivali ovakav Radončićev potez i da sa nestrpljenjem očekuju “rasplet na desnici”.
Tekst je preuzet uz dozvolu uredništva sa prijateljskog portala http://www.zurnal.info
U toj i takvoj Bosni i Hercegovini je, dakle, sve moguće i dopušteno – i da samoproglašeni zaštitnik bošnjačkih interesa i vlasnik Dnevnog avaza Fahrudin Radončić brani Milorada Dodika od državnih organa gonjenja koji su dokumentirali pljačku budžeta RS-a;
http://www.e-novine.com/region/region-b ... -oiju.html
RkeKoke wrote:1. ODAKLE KRECEMO: stvari uprosceno stoje ovako: srbi drze pola drzave ili "drzave" kako god hoces. je li vidis to? ja vidim. vidi li hare? mislim da ne. da li zato sto ne shvaca ili nece da vidi - nije bitno. treba da se trudimo da dobijemo sto vise, i u smislu teritorija, i vlasti. ko ne gradi politicku platformu ne realnoj osnovi (kako stoje stvari sada) taj je blago receno naivan.vee-jay wrote:jel mogu plz dvije-tri recenice da ti barem razumijem stav?
2. BUDALJASANJE: Jesi li primjetio opsjednutost Dodikom? nisi?!? na ovom forumu, na tv, u kafani.....poturaju nam raznorazne teme ne bili se sto vise vrtili oko budalastina. dodik ispali sta mu se cefne a horde naivaca (je li se neko prepoznaje?) navaljuju ko mutavi, te Radoncic, te vehabije. I nema prosto nekog ko ima hrabrosti reci na TV da ne moze vise ovako. i da ne moze masa da upravlja sama sobom. i igra traje neprekidno evo vec godinama
3. POLOTICKA NEODGOVORNOST: naj-najgora od svih opcija koje postoje za nas Bosnjake (Bosance) je neko ko Komsic recimo. Nece coek da razgovara sa Tadicem.. eto da si Tadica pito sta mu odgovara iz bih reko bi Hare i Komsic. Znaci neodgovornost TOTALNA. i lagumdzija jae tu blizu, da ga mne zaboravim. treba nekad stisnuti, otici i vidjeti, slusati sta prica za pocetak, pa mu mozda nesto na um i padne. a jos uzimaju tu monopol da su naj, 100%, itd, cime jos vise ofiraju istinski patriotizam. da ne pricam o LOPOVLUKU tih i takvih. kakva jer odgovornost coeka koji na ovom forumu ustvrdi da ima novih vjetrova samo zato sto bi on htio da bude novih vjetrova (osim ako se neko nije uscafrio). na q mi ide to samozavaravanje.
4. POKVARENOST: ili recimo ponasanje u slucaju demonstracija ljiljana ispred parlamenta. ne zna se ko je veca funjara. jal onaj mujezinovic sto pobjegne iz parlamenta pa onda kad se na prevaru razidju oglasava se da nist ane prihvata, jal hare koji (eeej!) citavo vrijeme podrzava i onda prihvati (ko aprilski paket), jal lagumdzija sto (u sustini) cuti ko *icka. suma sumarum: ispalo hajvani se skupili ispred parlamenta i hoce para
rezime: umjesto da trazimo nekog ce okrenuti oko sebe, organizovati nas, ko smije nesto reci hordama zla, taksistima ili radoncicu (neformalnim centrima uticaja koji se samo mnoze svakim danom) i razbucati rulju mi se bavimo dodikom i NAGADJANJEM kako se eto dodik upiso od straha, akako samo sto nije pao, kako.... da se malo dohavizamo...tako mozda nesto i uradimo, ovako.....
primjenjeno na ovu temu sa dodikom vecina rasprave bazira se na njegovim mamcima na koji se papci lijepe ili clancima koji sami po sebi ne moraju biti tacni
Pa vidi, na kraju kad ti procitam post ne bih znao gdje naci razliku od PicijevihRkeKoke wrote:1. ODAKLE KRECEMO: stvari uprosceno stoje ovako: srbi drze pola drzave ili "drzave" kako god hoces. je li vidis to? ja vidim. vidi li hare? mislim da ne. da li zato sto ne shvaca ili nece da vidi - nije bitno. treba da se trudimo da dobijemo sto vise, i u smislu teritorija, i vlasti. ko ne gradi politicku platformu ne realnoj osnovi (kako stoje stvari sada) taj je blago receno naivan.vee-jay wrote:jel mogu plz dvije-tri recenice da ti barem razumijem stav?
vee-jay wrote:Pa vidi, na kraju kad ti procitam post ne bih znao gdje naci razliku od PicijevihRkeKoke wrote:1. ODAKLE KRECEMO: stvari uprosceno stoje ovako: srbi drze pola drzave ili "drzave" kako god hoces. je li vidis to? ja vidim. vidi li hare? mislim da ne. da li zato sto ne shvaca ili nece da vidi - nije bitno. treba da se trudimo da dobijemo sto vise, i u smislu teritorija, i vlasti. ko ne gradi politicku platformu ne realnoj osnovi (kako stoje stvari sada) taj je blago receno naivan.vee-jay wrote:jel mogu plz dvije-tri recenice da ti barem razumijem stav?
primjenjeno na ovu temu sa dodikom vecina rasprave bazira se na njegovim mamcima na koji se papci lijepe ili clancima koji sami po sebi ne moraju biti tacniI nakon ovakvog posta ne mozes reci da nisi isfrustriran.
![]()
Sto se tice moga misljenja, ne razlikuje se nesto puno od tvoga. Ja sam misljenja da je za aktuelnu situaciju u BiH jednim velikim djelom kriva bosnjacka politicka elita i ljudi koji ih biraju. Premda sam kao SDPovac siguran u to kad bi SDP bio na vlasti, da bi situacija u BiH izgledala puno bolja, priznajem da me Komsicev sporadicni blagi populizam ne obara sa nogu. Ali vecinu ipak obara, a ta vecina ce naredne godine zaokruziti za onoga koji ih najvise obori sa nogu. Ipak, ne slazem se uopste sa izjavom da je Komsic najgore sta se moze desiti Bosnjacima. Pored tolike mafije u "vasem" narodu i trulih politicara pa i vjerskih vodja reci da je Komsic, covjek koji je puno toga dobrog ucinio za BiH (a kako vjerujem, ucinio bi i puno vise da moze) - radi nekih neprofesionalnih karafeka - nesto naj-najgore u Bosnjaka je u najmanju ruku neumjesno.
Necu replicirati na svaku tocku nego samo na rezime. Interesuje me da li ima politicka struja koja ti odgovara? Evo npr. NS bazira svoju politiku na realnom stanju i pokusava da (se) organizuje? Ili si ipak misljenja da je SDA ta stranka koja moze ispuniti tvoja ocekivanja? I btw. zasto nazivas svoje sugradjane "ruljom"?

malo mi je tesko da ponavljam posto sam vec zat ovo fino zamolio, ali...vee-jay wrote:Pa vidi, na kraju kad ti procitam post ne bih znao gdje naci razliku od PicijevihI nakon ovakvog posta ne mozes reci da nisi isfrustriran.
![]()
Sto se tice moga misljenja, ne razlikuje se nesto puno od tvoga. Ja sam misljenja da je za aktuelnu situaciju u BiH jednim velikim djelom kriva bosnjacka politicka elita i ljudi koji ih biraju. Premda sam kao SDPovac siguran u to kad bi SDP bio na vlasti, da bi situacija u BiH izgledala puno bolja, priznajem da me Komsicev sporadicni blagi populizam ne obara sa nogu. Ali vecinu ipak obara, a ta vecina ce naredne godine zaokruziti za onoga koji ih najvise obori sa nogu. Ipak, ne slazem se uopste sa izjavom da je Komsic najgore sta se moze desiti Bosnjacima. Pored tolike mafije u "vasem" narodu i trulih politicara pa i vjerskih vodja reci da je Komsic, covjek koji je puno toga dobrog ucinio za BiH (a kako vjerujem, ucinio bi i puno vise da moze) - radi nekih neprofesionalnih karafeka - nesto naj-najgore u Bosnjaka je u najmanju ruku neumjesno.
Necu replicirati na svaku tocku nego samo na rezime. Interesuje me da li ima politicka struja koja ti odgovara? Evo npr. NS bazira svoju politiku na realnom stanju i pokusava da (se) organizuje? Ili si ipak misljenja da je SDA ta stranka koja moze ispuniti tvoja ocekivanja? I btw. zasto nazivas svoje sugradjane "ruljom"?
sto no kazu, sikira me ogledaloPalaSa Marsa wrote:Pici bolan, ko te to sikira?
Ne bih bas rekla.RkeKoke wrote:sto no kazu, sikira me ogledaloPalaSa Marsa wrote:Pici bolan, ko te to sikira?
MRSKrajišnik u zatvoru s islamskim teroristima
Datum: 18.10.2009 18:54
Autor: D.Ra.
LONDON - Momčilo Krajišnik, jedan od bivših čelnika RS, osuđen za zločin protiv čovječnosti na 20 godina zatvorske kazne, nedavno je prebačen u jedan od najozloglašenijih britanskih zatvora, gdje su smješteni islamski teroristi i ubice djece.
Krajišnik će svoju kaznu odslužiti u zatvoru "Vejkfild", Nort Jorkšir, gdje su smješteni monstrumi poput Roja Vitinga i Roberta Bleka, koji su osuđeni za ubistvo djece.
Bivši predsjednik Narodne skupštine RS smješten je u D krilo ovog zatvora prije dvije sedmice. On se nalazi u neposrednoj blizini Roja Vitinga, koji je osuđen zbog ubistva djevojčice Sare Pejn.
Kako je Krajišnik, između ostalog, osuđen zbog progona muslimanskog stanovnštva, čuvarima je naređeno da ga posebno obezbijede jer se u zatvoru nalaze i islamski teroristi i fundamentalisti.
I dok su neki muslimanski zatvorenici ostali u D krilu, većina islamskih terorista je prebačena u druge dijelove zatvora. Inače, Krajišnik sebe smatra političkim zatvorenikom i izuzetno je nezadovoljan što je smješten baš u ovaj zatvor.
"Većinu vremena provodi čitajući i iz ćelije izađe samo da uzme hranu i to je sve", izjavio je jedan od zatvorskih službenika koji je želio ostati anoniman.
Dodo se ponasa koa razjareni bik u ogradi Butnirske arene koja se sve vise ojacava oko njega jer isti trazi kako da je probije i spasi se od moguceg skorog vezanja i neslavnog odlaska sa politick scene zauvijek na kojoj je nastupao nosen nacional fasistickim ispadima i emocijama podilazeci nacionalistickoj ianti BH glasackoj bazi /najvijacima/poput navijacke koride.Socijalista wrote:Milokrad je poceo baljezgati sad bas naglo, nije mi jasno -kaze da ce biti minimalne ustavne promjene, ustvari samo govori kako nece biti ukidanja entitetskog glasanja i da nece Vladu BiH, ali Vrhovni Sud ne spominje? Sta prica sad?