BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#6576 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Jarane slazem se sa tobom, decku je svakako prerano za A tim, ali poznavajuci nasu poslovicnu indolentnost i sporost, u savezu ce poceti o njemu razmisljati kad zabije pogodak u ligi prvaka. Ovo naravno karikiram, ali zasto pustati ovu djecu i razmisljati samo jesu li za A reprezentaciju ili ne. Vec sada ih zvati u U21 i nek ganjaju papire da bi mogli igrati za A vrstu (ako pokazu kvalitet). O tome ja pricam, da se ranije krene sa akcijama prema talentiranim igracima, a ne cekati da bude prvotimac Celtica, Schalkea...
Muhamed Đakmić

#6577 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Ma ja, slažem se maksimalno, samo to nije na Sušiću po mom mišljenju.

Generalno, naš sport vode ljudi koji ne razumiju sekunde jedne moderne trendove sporta, tako se nebulozni potezi vuku da je teško povjerovati u neke stvari.

I oni fakat još uvijek neće nikakvo tijelo formirati koje će pratiti te ljude i voditi evidenciju o njima, a to stvarno ne mora biti neki dramatičan trošak. Siguran sam da bi svi naši internacionalci, da im se obrati neko iz saveza sa molbom da kad snime neko dijete negdje vani, da stupe u kontakt sa njima i da obavijeste savez o tome, to objeručke prihvatili i vjerujem da ih većina ne bi tražila ni finansijske naknade za to. Samo nikome ne pada na um da nazove Sergeja Barbareza, Hasana, Bajramovića, bilo koga zapravo.
phillie

#6578 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Sarajevo1946 wrote:Ma ja, slažem se maksimalno, samo to nije na Sušiću po mom mišljenju.

Generalno, naš sport vode ljudi koji ne razumiju sekunde jedne moderne trendove sporta, tako se nebulozni potezi vuku da je teško povjerovati u neke stvari.

I oni fakat još uvijek neće nikakvo tijelo formirati koje će pratiti te ljude i voditi evidenciju o njima, a to stvarno ne mora biti neki dramatičan trošak. Siguran sam da bi svi naši internacionalci, da im se obrati neko iz saveza sa molbom da kad snime neko dijete negdje vani, da stupe u kontakt sa njima i da obavijeste savez o tome, to objeručke prihvatili i vjerujem da ih većina ne bi tražila ni finansijske naknade za to. Samo nikome ne pada na um da nazove Sergeja Barbareza, Hasana, Bajramovića, bilo koga zapravo.
Da je ovaj segment nakaradno ili bolje receno nikako rijesen, najbolje oslikava poziv "potencijalnim" na sijelo u Ljubljanu. Iako je poziv uputio predsjednik NSBIH, Susic se nasao kompetentnim da komentarise ovu akciju, kao nije njega niko pitao ( ili nesto slicno). Ne zauzimam niciju stranu, ali to najbolje oslikava kako se radi u Savezu, svako bi sve radio a niko nista ne radi...a da treba oformiti kako oni to kazu "komisiju" koja bi se bavila skautingom nase djece po evropi i svijetu, treba. ako nista zbog buducnosti ove reprezentacije....
Muhamed Đakmić

#6579 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Begić i Sušić podjednako krivi. Isto da neće međusobno da pričaju hajvani. Fino mu je trebao reći, Safete, ja predsjednik, moja zadnja, tako i tako ti je. Ja pozivam djecu na druženje, ti ima da osiguraš da se upoznaju sa svim reprezentativcima. A Sušić nije trebao zauzeti onaj stav koji je zauzeo, mogao je samo doprinijeti da pomisle momci da nisu dobrodošli.
denimb

#6580 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by denimb »

Nema ovog talenta ni na klupi Celtica...
jeza u ledja

#6581 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

ajvaz_dedo wrote:Ma dobro @jezu,ti se dovezao Samardzica,i samo on...
Boli me neka stvar,nisam mu babo ja...
Pokusao sa vam docarati atmosferu u repki,kao i oko nje na okupljanjima...
I pokusao sam vam objasniti,posto kurlatate ocima,kao "ko je sada ovaj",da to treba puno ozbiljnije,i bolje!
Pokusao sam ti na primjeru jednog objasniti da taj sistem funkcionise na pogresan nacin,i da netreba da cudi da se dijeca odlucuju za "druge",a ne za nas...
Ni ja ne zivim u Bosni,ali burazeru @jezu,ti izgleda zivis u Nedodziji,u nekoj zemlji putera i mlijeka...
Kao sto vec napisah,volio bih da nije istina,da lazem,da uvelicavam...
Ali nije. I evo bar da ti cijenu napisem,1000 za poziv.
Hoces reci da su Salihovic, Ibisevic i Dzeko recimo placali poziv u mlade reprezentacije?
phillie

#6582 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Mozda oni nisu, jer su i u omladinskom pogonu bili klasa, ali neki manje talentovani igraci su se vjerovatno sageli....uostalom koliko je igraca prodefilovalo kroz reprezentaciju, ne bi bilo nista cudno.
jeza u ledja

#6583 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Pa koji onda, Stevanovic, Vranjes, Sunjic, Besic?

Jesu oni placali da igraju? KO je placao da igra? Imena, cifre, datumi, svjedoci?

Ako je neko jos manje talentovan od toga, pa koji ce nam onda kurac?
I ako znas za nekog da je podmicivao da igra ne znam kako ti se taj igrac danas ne gadi? Ili ako je nekome nudjeno da plati, kakav je to covjek koji bi i danas sutao o tome?

Sve je kod nas izgovor, ako se nesto ne moze onda je to zato sto neko drugi ima stelu, a ne zato sto si ti los.

90% igraca koji igraju za nas su NAJBOLJI na svojoj poziciji. To se nikako ne poklapa sa pricom da 90% igraca dolazi do repke mitom, a ne kvalitetom.
IlijaLadin

#6584 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by IlijaLadin »

pjanic odlican u ulozi zadnjeg veznog u paru sa de rosijem veceras
tvin

#6585 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by tvin »

muniza wrote:
Edin H. wrote:
MOSALJOZE wrote: treba mu poslati mozda barbareza ili nekog sličnog sa njegovim roditeljima i sa njim da popriča
Sto bi se mjesao Barbarez kad su ga u principu ispalili?
Bravo, ispalili su tako i Salihamidžića i Kodru a zakleo bi se da nam sve trojica vrijede više nego komplet savez i stručni štab!
:thumbup:
novosib

#6586 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by novosib »

denimb wrote:Nema ovog talenta ni na klupi Celtica...
Povreda
Mikady

#6587 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mikady »

Zna li ko gdje je stigao sa papirima Bicakcic :mrgreen: i jeli Kolasinac krenuo da preda papire..
ganjeta

#6588 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ganjeta »

Zec zabio za Genclerbirligi.

šćaVi za Istanbul :thumbup: .
+ asistencija.
jeza u ledja

#6589 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

ganjeta wrote: šćaVi
:lol:
DonVito

#6590 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

ganjeta wrote:Zec zabio za Genclerbirligi.

+ asistencija.
Konacno da i ovaj napadac zabije :mrgreen: vise Ibricic ima golova u Turskoj ligi..
MOSALJOZE

#6591 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

DonVito wrote:
ganjeta wrote:Zec zabio za Genclerbirligi.

+ asistencija.
Konacno da i ovaj napadac zabije :mrgreen: vise Ibricic ima golova u Turskoj ligi..
on je meni za malog fudbala
MOSALJOZE

#6592 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Bh. reprezentativac Adnan Zahirović danas je debitovao za svoj novi klub Dinamo iz Minska.
U sklopu priprema u Turskoj njegov tim odigrao je danas dva susreta, a Zahirović je nastupio u oba meča.
Prva utakmica odigrana je protiv ekipe Sioni Bolnisi gdje je naš Zmaj u igru ušao u 68. minuti. Susret je završen bez golova, a svega par sati kasnije Dinamo je odigrao još jedan meč.
Ovoga puta protivnik je bila ruska momčad Volga Novgorod koju su porazili rezultatom 4:0. U ovoj utakmici Adnan Zahirović je odigrao svih 90 minuta.
(Reprezentacija.ba)
zaboravili ste mi na kolašinca hajmo sad malo priče šuplje o papirima malo o drzavljanstvu patriotizmu izdajicama 8-)
Logovan

#6593 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote: zaboravili ste mi na kolašinca hajmo sad malo priče šuplje o papirima malo o drzavljanstvu patriotizmu izdajicama 8-)
Ja bih tebe banovao zato što ih podsjećaš na ovu temu. :D :lol: Dosta nam je tih rasprava. :lol:
Ajatolah_

#6594 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

A ne bi bilo loše ni da se Cocalić pozove. :oops:
vicious

#6595 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by vicious »

A što ne igraju za nas ovaj Seferović, pa Hajrović... :D

Ok, sad bez šale: Kolašinca ovdje svi nahvališe poslije one tekme s Bayernom (ja nisam gledao, samo par puta prebacio), a sad protiv Mainza ga opet ne bi u prvih 11.
U čemu je fol, pristrasna percepcija njegove igre od strane forumaša ili sljepilo trenera Schalkea? :)
DonVito

#6596 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

on je meni za malog fudbala
Mislis :roll:
A ne bi bilo loše ni da se Cocalić pozove.
Navedi bar jedan dobar razlog, nemoj mi oni igra za ekipu u 2mega jakoj ligi sa istoka.
Zukanovic je najbolji od tih imena a vidjeli smo koliko ponuditi moze doduse rano je jos suditi ali.. valjda polozi ispit protiv Grcke :mrgreen:
MOSALJOZE

#6597 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Miske juče 1 gol i 2 asistencije,zlatan 1 gol i 1 asistencija :dance: :dance: :dance: :dance:
DonVito

#6598 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

MOSALJOZE wrote:Miske juče 1 gol i 2 asistencije,zlatan 1 gol i 1 asistencija :dance: :dance: :dance: :dance:
Kakav tandem :mrgreen:

Jedva ga nadje...
Image
Mali_Vuk

#6599 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Mali_Vuk »

Gdje nam je Laki? Evo mu Ibričić igra, počinje za 5 minuta :D

Kasimpasa SK - Sivasspor

http://www.tugalive.eu/p/live-3.html
Logovan

#6600 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:Miske juče 1 gol i 2 asistencije,zlatan 1 gol i 1 asistencija :dance: :dance: :dance: :dance:
:thumbup: :thumbup: :bih:
Post Reply