koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
-
noviclan
#6576 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
na sta bacaju onaj la rive cash i cubana
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6577 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
One milion paco rabane....noviclan wrote:na sta bacaju onaj la rive cash i cubana
- konektovan
#6578 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
U scc -u sam i vidio.channel10 wrote:Ima li ih u scc?konektovan wrote:Izasla zara vibrant leather eau de cologne i vibrant leather oud edp, ali nisu mi nesto.
Prije sat vremena sam podigao parfeme i mogu vam reci da sauvage edc i bvlgari amara jedu ovaj armaf cdni za dorucak![]()
Neko je spominjao da se u prvi mah osjeti limun, a ja ga ne prepoznah. Iskreno, nije nesto i nakon 10-15 minuta, parfem promijeni miris i osjeti se nekakva drvenasta nota. Ako je ovakav Aventus, onda ne vrijedi ni desetinu onog novca sto se plati za njega.
Kad bi me neko pitao na koji mi parfem lici, rekao bih original zara vibrant leather samo jaci od njega ( recimo duplo)..
-
THEC
#6579 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Za Cabanu znam da baca na JPG Le Male(jer imam oba), a Cash je cini mi se One milionnoviclan wrote:na sta bacaju onaj la rive cash i cubana
Last edited by THEC on 21/06/2019 17:44, edited 1 time in total.
-
THEC
#6580 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Naravno da Aventus ne vrijedi koliko inace kosta, mada vecina je po meni precijenjena, a inace Armaf jeste smoky ili zadimljen, nezz kako da prevedem na nas jezik, to sto ti kazes drvenast ali to je zato sto je i Aventus takav, mada ima i sam Aventus kao smoky i fruity verzije, iako vjerujem da su oba poprilicno slicna, ugl mene zanima na sta mislis kad kazes da Bvlgari Amara i Sauvage jedu Armaf, ljepsi su ti mirisi ili imaju bolje performanse ? - jer ako oni imaju bolje performanse od Armafa onda su ga i definitivno dobro sjebalichannel10 wrote:Ima li ih u scc?konektovan wrote:Izasla zara vibrant leather eau de cologne i vibrant leather oud edp, ali nisu mi nesto.
Prije sat vremena sam podigao parfeme i mogu vam reci da sauvage edc i bvlgari amara jedu ovaj armaf cdni za dorucak![]()
Neko je spominjao da se u prvi mah osjeti limun, a ja ga ne prepoznah. Iskreno, nije nesto i nakon 10-15 minuta, parfem promijeni miris i osjeti se nekakva drvenasta nota. Ako je ovakav Aventus, onda ne vrijedi ni desetinu onog novca sto se plati za njega.
Kad bi me neko pitao na koji mi parfem lici, rekao bih original zara vibrant leather samo jaci od njega ( recimo duplo)..
-
channel10
#6581 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Meni su oba ljepsa od armafa. Bvlgari Amara ima dobru postojanost, dok sauvage edc i nema bas, ali su oba svjezija od armafa, pogotovo sauvage edc.
Jest da mi je malo zacepljen nos
od klime, ali ja uopste u ovon armafu ne osjetim ni limun, ni grejpfrut, niti ikakvo voce. Samo ovaj drvenasti miris ili kao sto ti kazes smoky.
Evo sad procjena od zenske osobe: fin je, jak onako na prvu ( tek nanesen na kozu), poslije onako zagusljiv( vjerovatno misli na smoky) i to je to.
Ja sam mislio da ce se vise osjetiti limun i da ce biti nekako svjeziji, fruity, ali eto nije. Ko zeli isto imati, neka kupi ono malo pakovanje zara vibrant leathera na kasi u zari, sto kosta 8 KM i stavi malo vise
Jest da mi je malo zacepljen nos
Evo sad procjena od zenske osobe: fin je, jak onako na prvu ( tek nanesen na kozu), poslije onako zagusljiv( vjerovatno misli na smoky) i to je to.
Ja sam mislio da ce se vise osjetiti limun i da ce biti nekako svjeziji, fruity, ali eto nije. Ko zeli isto imati, neka kupi ono malo pakovanje zara vibrant leathera na kasi u zari, sto kosta 8 KM i stavi malo vise
-
THEC
#6582 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pa i jesu svjeziji Armaf definitivno nije miris za ovog vremena, mada sam nalijetao negdje na youtube gdje su ga neki stavljali na liste ljetnih parfema no nije on ni blizu toga, mnogo bolje lezi na hladnijem vremenu, a inace sta da ti kazem, sigurno je da ima ljepsih mirisa od Armafa, i naravno Aventusa ali vecini se taj DNK svidja i zato su i jedan i drugi parfem poprilicno popularni, naravno Aventus prije svega jer je on ipak originalchannel10 wrote:Meni su oba ljepsa od armafa. Bvlgari Amara ima dobru postojanost, dok sauvage edc i nema bas, ali su oba svjezija od armafa, pogotovo sauvage edc.
Jest da mi je malo zacepljen nosod klime, ali ja uopste u ovon armafu ne osjetim ni limun, ni grejpfrut, niti ikakvo voce. Samo ovaj drvenasti miris ili kao sto ti kazes smoky.
-
channel10
#6583 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Narucit cu i dekant aventusa pa da uporedim sa armafom i ovim silnim kopijama.
Recimo parfem Istanblue je vrlo slican armafu i ima ga kupiti na Bascarsiji i kosta 10-15 KM. Kutija je bijelo-plava sa crtezom mosta.
Thec, koliko drzi ovaj armaf kod tebe? Tanko ovo nesto...
Recimo parfem Istanblue je vrlo slican armafu i ima ga kupiti na Bascarsiji i kosta 10-15 KM. Kutija je bijelo-plava sa crtezom mosta.
-
THEC
#6584 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
haj da ne pretjeram ali 12+ sati svaki put, jednom sam ga osjetio na sebi i poslije 23 sata, s tim sto sam taj put prsnuo dijelom i na bradu pa je moguce da se zbog toga zadrzalo duze, nego koja je godina proizvodnje na tom tvom ?channel10 wrote:Narucit cu i dekant aventusa pa da uporedim sa armafom i ovim silnim kopijama.
s tim da moram i Manceru CB pohvaliti, sinoc u 7 sam je stavio a evo i sad je na trenutke mogu osjetiti
-
channel10
-
THEC
#6586 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pa da, onda je istina da su ga reformulisali, steta prava, mislio sam uzeti jos jednu bocu, no samo ako nadjem verziju 2017 kao sto je ova kod menechannel10 wrote:12/2018
- KB9
#6587 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
amara je izmislila svijet za aventus i sve njegove klonove
-
THEC
#6588 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ma realno za mene ti mirisi uopste nisu uporedivi, totalno drugaciji tip, al eto svako ima svoj izbor sto naravno postujem, meni licno se svidjaju svi nabrojani 
- Rugafet
#6589 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne znam meni Armaf prvih 20 tak minuta ubi na limun kasnije mi je baš onako fin i traje nekih 8-10 sati bez ikakvih problema. Sve u svemu za 20 i nešto dolara ja sam zadovoljan.
- KB9
#6590 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pa u konacnici su i uporedivi jer fakticki oba mozes svrstat u te neke "citrusne", zar ne?THEC wrote:ma realno za mene ti mirisi uopste nisu uporedivi, totalno drugaciji tip, al eto svako ima svoj izbor sto naravno postujem, meni licno se svidjaju svi nabrojani
-
THEC
#6591 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Aventus citrusni ? - mozda Aventus cologne kojeg istina nisam probao no EDP sigurno nije citrus iako ga svrstavaju u all round parfeme dakle i ljeti se kao moze nositi no ja ga na 35+ stepeni definitivno ne bih stavio na sebe, zato mi je nekako neuporediv sa AmaromKB9 wrote:pa u konacnici su i uporedivi jer fakticki oba mozes svrstat u te neke "citrusne", zar ne?THEC wrote:ma realno za mene ti mirisi uopste nisu uporedivi, totalno drugaciji tip, al eto svako ima svoj izbor sto naravno postujem, meni licno se svidjaju svi nabrojani
-
njonjica
#6592 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Decki recite mi koji muski parfem ima u sebi dominantan duhan i vaniliju...
Nemojte mi sad Tom Forda, dotle ne mogu da dobacim. Nesto jeftinije. Hvala
- black
#6593 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
mozda A*Men Pure Havane Thierry Mugler, mislim da je oko 150kmnjonjica wrote:Decki recite mi koji muski parfem ima u sebi dominantan duhan i vaniliju...

- konektovan
#6594 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Uh,havane je perverzion..

-
njonjica
#6595 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Znas li gdje ga u Sa ima da odem pomirisati?black wrote:mozda A*Men Pure Havane Thierry Mugler, mislim da je oko 150kmnjonjica wrote:Decki recite mi koji muski parfem ima u sebi dominantan duhan i vaniliju...
Ili ako neko ovdje ima dekant?
Hvala za hint
- konahawaii
#6596 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
https://www.fragrantica.com/perfume/Fra ... 29147.html ako nadjes, ovaj je topnjonjica wrote:Decki recite mi koji muski parfem ima u sebi dominantan duhan i vaniliju...
https://www.fragrantica.com/perfume/Mug ... 11444.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Vik ... 30499.html
neces fuliti ni s jednim
ovaj probaj ako volis takve, imas u inomi u alti, mada je skup
https://www.fragrantica.com/perfume/Par ... 16939.html
-
THEC
#6597 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ako se dobro sjecam Pure Havane je bio u PLazi, u Merkatoru pa eto mozes tamo vidjeti mada vjerujem da i u ostalim Plazinim radnjama ima i cijena je 147 KM
- konahawaii
#6598 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Mislim da ima u Mercatoru (lozionicka). Trebao bi da imas i Spicebomb extreme tamo
-
housetent
#6599 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Imas u bbi u Plazi,100 ml 147 kmnjonjica wrote:Decki recite mi koji muski parfem ima u sebi dominantan duhan i vaniliju...
-
moonca
#6600 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jucer sam u shopu ovaj -njuh-njuh ...
jako dobar
..jel' ga netko ima?

jako dobar
..jel' ga netko ima?