Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Edin H. wrote:Neke može poštedjeti, a neke ne. Ako me doista kazni, idem iz reprezentacije,
Ako je ovo izjavio, sto se mene tice Pape ovu seljacinu moze komotno nogirati. Pa on k`o da je u najmanju
ruku nivo Ronalda a ne prosjecnog fudbalercica znj lige. Fuj!
Izvinjavam se na greskama,nesto me tastatura zeza evo ispravke istog teksta:
Ma i bez ovih maruna Susic jos uvjek moze sastaviti dobar tim i pobjediti u Meksiku.Mozda sam ja nepopravljivi optimista,ali ja bih u napad stavio i Vedu i Muslimovica.Ova tekma se ubila za Muslimovica i mislim da pase njegovom temperamentu,a stvarno volio bih da zabije koji gol jer niko se ne zna radovati tome ko on.Tu su jos Miske ,Pjana,Medo za sredine ,tu je i Salihovic ima tu igraca i ne vidim razloga da placemo za Ibricicem koji i onako ni u pola dobre partije nije pruzao kao u Hajduku ili Nadarevicem.Sve mi se cini da su vidjeli da im se primakao kraj igre u repki pa nesto izvode.Rahimica i mogu shvatiti.Covjek je u godinama,malo igra,a vjerojatno je i ranije selektoru govorio da ne moze vise.Samo sto mi jos nemamo zamjene za njega.Kako god 100% sam uz Susica i treba ove manekene udaljiti iz repke.
Sta smo mi docekali....da nam jedan mikado hladno kaze,ako me suspenduju odricem se repke
Semir Stilic koji je,ako ne bolji,sigurno nista slabiji od mikada...ceka priliku godinama da debituje
evo kako to rade ozbiljni NS-ovi i ozbiljni ljudi:
Reprezentativci Meksika, s kojima će naš nacionalni tim odigrati prijateljski susret u četvrtak ujutro u 2 sata po našem vremenu, danas će u Atlanti odraditi prvi zajednički trening.
Naime, meksički reprezentativci koji dolaze iz evropskih klubova već su doputovali u Atlantu (Giovani Dos Santos, Hector Moreno, Carlos Salcido, Javier Hernandez, Pablo Barrera i Francisco Javier Rodriguez), dok će selektor Jose Manuel de la Torre i reprezentativci koji nastupaju za meksičke klubove danas doputovati u američki grad.
mikogoago wrote:Izvinjavam se na greskama,nesto me tastatura zeza evo ispravke istog teksta:
Ma i bez ovih maruna Susic jos uvjek moze sastaviti dobar tim i pobjediti u Meksiku.Mozda sam ja nepopravljivi optimista,ali ja bih u napad stavio i Vedu i Muslimovica.Ova tekma se ubila za Muslimovica i mislim da pase njegovom temperamentu,a stvarno volio bih da zabije koji gol jer niko se ne zna radovati tome ko on.Tu su jos Miske ,Pjana,Medo za sredine ,tu je i Salihovic ima tu igraca i ne vidim razloga da placemo za Ibricicem koji i onako ni u pola dobre partije nije pruzao kao u Hajduku ili Nadarevicem.Sve mi se cini da su vidjeli da im se primakao kraj igre u repki pa nesto izvode.Rahimica i mogu shvatiti.Covjek je u godinama,malo igra,a vjerojatno je i ranije selektoru govorio da ne moze vise.Samo sto mi jos nemamo zamjene za njega.Kako god 100% sam uz Susica i treba ove manekene udaljiti iz repke.
Vise volim 4. jakosnu grupu sa Susicem koji kaznjava balerine iz ruske i engleske lige (a te svoje prijetnje mogu okaciti macku o rep - i za to ima kazna), nego 3. i blamiranje protiv Spanije i Portugala sa Cirom reklamozderom i ublehasem.
BSn wrote:Vise volim 4. jakosnu grupu sa Susicem koji kaznjava balerine iz ruske i engleske lige (a te svoje prijetnje mogu okaciti macku o rep - i za to ima kazna), nego 3. i blamiranje protiv Spanije i Portugala sa Cirom reklamozderom i ublehasem.
protiv španije bi se većina repki izblamirala, a protiv portugala nije bila nikakva blamaža; ljudi su nas pobijedili tačno za onoliko koliko su kvalitetniji od nas. da se razumijemo, ne branim ćiru, a za papeta sam (dok su mnogi negativno govorili o njemu kad je izabran) govorio da čovjeku treba dat priliku. eto, dobio je priliku, i ja bih mu se sad uredno zahvalio. još da sam ja neko...
mikogoago wrote:Izvinjavam se na greskama,nesto me tastatura zeza evo ispravke istog teksta:
Lati se ti geografije. Kod tebe tu škripi.
Dobro si.Jebiga popizdio sam zbog ovih manekena pa vise ne znam ni staa pisem.Mislio sam napisati pobijediti Meksiko.Al ajd mozete mi oprostiti ja sam ciko u godinama
BSn wrote:Vise volim 4. jakosnu grupu sa Susicem koji kaznjava balerine iz ruske i engleske lige (a te svoje prijetnje mogu okaciti macku o rep - i za to ima kazna), nego 3. i blamiranje protiv Spanije i Portugala sa Cirom reklamozderom i ublehasem.
protiv španije bi se većina repki izblamirala, a protiv portugala nije bila nikakva blamaža; ljudi su nas pobijedili tačno za onoliko koliko su kvalitetniji od nas. da se razumijemo, ne branim ćiru, a za papeta sam (dok su mnogi negativno govorili o njemu kad je izabran) govorio da čovjeku treba dat priliku. eto, dobio je priliku, i ja bih mu se sad uredno zahvalio. još da sam ja neko...
Protiv Spanije smo zijanili i bespotrebno kartonirali sami sebe (Mikado isao na pobjedu ), a s Portugalom smo samo iskihali Cirinu glupost iz utakmice sa Spanijom. Elem, da dodje Nikic, bio bi mi drazi od Cire koji nas je prodao Portugalu i koji ni za jedan poraz nije bio kriv, nego je maltretirao igrace svojim izjavama.
A sto bi se Susicu vec sad zahvalio? Covjek ocito pravi ozbiljan tim od te reprezentacije, bez jeb*vanja majki "Ibri i onom sedmom sto su postigli golove, a ja im reko samo 5". Ne moze napraviti nista manje od Cire - plasirat se necemo sigurno, ko sto nismo ni sa Cirom.
Baka i dalje ostaje najuspjesniji bh. selektor, a Susic mi je opet drazi i konkretniji od njega. Jest da ne mislim da je dobar trener i strateg, al' sto se tice menadzerskih osobina, ovakvog jos nismo imali.
LSD wrote:Auuu Burek šta izjavi za Ćirinog sina a toliko se uložilo u tog momka i toliko se forsirao povuci rijec.
Povuci cu njega za ushi kad ga vidim u gradu, ako bude ovakav scenario kako sam napisao gore.
Evo ti sta kaze. Je's se sad izvadio da mu usi ne iscupas?
Ne daj Bože da se to desi, ali ukoliko Sušić doista pokrene postupak, ne preostaje mi ništa drugo nego da se oprostim od reprezentacije. Svi znaju da sam uvijek želio igrati za BiH i uvijek sam jedva čekao okupljanja, ali sada sam zaista na vrijeme zamolio selektora da me poštedi i to sa razlogom", rekao je Ibričić za Dnevni avaz i dodao:
"Nisam spreman, treniram tek 15 dana i ne želim u Atlanti blamirati i sebe i reprezentaciju. Mislio sam da smo svi mi prijatelji u reprezentaciji, ali očito je da selektor ima različite stavove prema igračima. Neke može poštedjeti, a neke ne. Ako me doista kazni, idem iz reprezentacije, ali iz sveg srca nadam se da se to neće desiti."
Ma vidi ti Senijada ,Ćirinog ljubimca e moj Pape šta dozvoli sebi hoces da popuštaš Džeki,pa Štiliću, pa Rahimiću, petom desetom i onda dođe do ove zayebancije kada te više ni ne pitaju vec logicno zakljucuju u stilu "kad možeš njega poštediti , možeš onda i mene"....ista stvar i sa Begovićem, kao i sa Ibričićem.
Kome je trebao ovaj teferič u Atlanti sa Mexicom
Bitno je da Suljo,Iljo ,Munib,Bogdan i ostala banda sebi saviju 300 milja u džep
LSD wrote:Kome je trebao ovaj teferič u Atlanti sa Mexicom
Svakoj normalnoj reprezentaciji koja ima ambicije da nesto napravi. Renomirani protivnik, publicitet, sansa
za uigravanje i dokazivanje...fakat neobicno sto ne igramo sa Iranom?
LSD wrote:Bitno je da Suljo,Iljo ,Munib,Bogdan i ostala banda sebi saviju 300 milja u džep
E jbg sad, koliko god ih ja mrzio, od emocija se ne zivi. Sve te zajebancije oko reprezentacije se moraju i platiti..
Pape u trenutnoj situaciji trebaš primjeniti jednu javnu akciju ".ebanja majki" svima koji se ne odazovu i ne pozivati ih više ni po cijenu neodlaska bilo gdje. Seljačka posla...
LSD wrote:Kome je trebao ovaj teferič u Atlanti sa Mexicom
Svakoj normalnoj reprezentaciji koja ima ambicije da nesto napravi. Renomirani protivnik, publicitet, sansa
za uigravanje i dokazivanje...fakat neobicno sto ne igramo sa Iranom?
Kako da se uigravamo i dokazujemo kad ljudi lete pola dana, dodju, prespavaju, ne stignu se ni aklimatizirati na vremensku promjenu i igraju?
Pa onda opet nazad u avion, leti preko cijelog svijeta i igraj za klub sutra. Jedino sto mogu dobiti iz svega toga je povreda. Logicnije i svrshishondije je igrati protiv San Marina na Kosevu, nego s Meksikom u USA.
Ipak, ako je vec tako odluceno, a neko zeli da sam sebe postedi, onda ga kazniti na sve moguce nacine, a posebno jos ako prijeti da se vise nece ni odazivati.
BSn wrote:Kako da se uigravamo i dokazujemo kad ljudi lete pola dana, dodju, prespavaju, ne stignu se ni aklimatizirati na vremensku promjenu i igraju?
Igraci meksika koji nastupaju po Evropi vec su u Atlanti i treniraju. To sto su nase organizacione sposobnosti
jos uvijek nivo koride i teferica je druga prica.
BSn wrote: Logicnije i svrshishondije je igrati protiv San Marina na Kosevu,
Sto na Kosevu? Protiv reprezentacije San Marina mozemo i na Nevic Polju, a ne treba ni igrace bezze zamarati, Vlasic
iz Turbeta ce im zabiti 5 komada.
BSn wrote:Kako da se uigravamo i dokazujemo kad ljudi lete pola dana, dodju, prespavaju, ne stignu se ni aklimatizirati na vremensku promjenu i igraju?
Igraci meksika koji nastupaju po Evropi vec su u Atlanti i treniraju. To sto su nase organizacione sposobnosti
jos uvijek nivo koride i teferica je druga prica.
BSn wrote: Logicnije i svrshishondije je igrati protiv San Marina na Kosevu,
Sto na Kosevu? Protiv reprezentacije San Marina mozemo i na Nevic Polju, a ne treba ni igrace bezze zamarati, Vlasic
iz Turbeta ce im zabiti 5 komada.
1. Normalno, sve treba uzeti u obzir. Kad se takve tekme dogovaraju, osim love, treba se razmisljati i kako sta, a posto kod nas niko nema dovoljno pameti za to, onda bolje i da se ne dogovaraju. Sto se tice repke Meksika - oni su prisiljeni da idu i igraju u svojoj zemlji. Npr., Brazil cesto organizira tekme po Evropi, jer vecina njihovih igraca igra tu, dok npr. te Latinoamericke zemlje kada igraju na svom kontinentu ne zovu uvijek najbolje igrace, bas da ih postede potezanja preko bare.
2. Protiv San Marina bi se makar moglo nesto pokusati odigrati, iskusat taktike, etc. Protiv Meksiska ostaje jedino da se svi kolektivno cuvaju povrede i da se stede maksimalno koliko mogu kako bi se vratili u Evropu i svoje timove sto spremniji.
BSn wrote:Kad se takve tekme dogovaraju, osim love, treba se razmisljati i kako sta, a posto kod nas niko nema dovoljno pameti za to, onda bolje i da se ne dogovaraju.
Nije bolje, mora se cupati, pokusavati, pa makar i na silu. Ako nista mozda se nesto i nauci, vidi kako to drugi i
pametniji od nas rade...znam, znam, dok nama cent u glavu-metar u dupe, al` ne smije se predavati
BSn wrote:Protiv San Marina bi se makar moglo nesto pokusati odigrati, iskusat taktike, etc
Ma nema potrebe sa njima nista uigravati ako hoces neki uspjeh. Sve sto protiv njih upali ne vazi za one bolje koje
moras pobjedjivati ako zelis napred.
Ma haj', ionako je proslo vrijeme kad bi' ja zbog sporta ustajo u sitne sate.
Procitat cu ujutro na sa-x rezultat i to je to, al po svemu se ne nadam ni iksu, kamo li cemu vise. Mislim, ne bih se nadao ni da idu svi, a kamo li ovako.
Uglavnom, nesto dobro i iz ovoga izadje - da se neke spusti na zemlju. Samo se nadam da ima neko u Savezu ko ce stati iza Susica u ovome i opaliti ex-zvjezdicu splitskog 'ajduka po usima.
ja ne kontam kako igraci mexica mogu doci u ameriku a nasi ne mogu. ibricic se ne mora oprastati od reprezentacije, njemu se treba zabraniti da igra za reprezentaciju fuj da nije repke pola nas nebi ni culo za njeg....
Sve i da je Pape odazivanje pozivu stavio pod moranje,opet bi na ovoj temi bilo isto "nije trebao tako,Džeko je tek došao u novi klub","jebo ga Mexiko,šta ih ima tjerati da igraju tamo","treba ga otjerati maltretira igrače","kome on glumi mangupa"...itd Jednostavno je,ovdje se samo čeka neka odluka,pa bilo kakva da je,uvijek će se naći oni kojima to ne odgovara i koji jedva čekaju da pljunu po nečemu,a to se posebno odnosi na Sušića koji je bio na tapetu prije nego što je i došao,jer nije imao uspjeha sa klubovima koje je vodio do tada(mada to nema nikakve veze).Iako smo pod njegovim vodstvom odigrali po meni najdopadljiviju utakmicu od postanka reprezentacije(Slovačka),opet ni to nije dovoljno pojedinim AKA "jesam vam rek'o" da čovjeku pruže priliku da pokaže šta može i zna.Zato je svaka rasprava sa pojedincima besmislena.....
johnny_blazze wrote:ja ne kontam kako igraci mexica mogu doci u ameriku a nasi ne mogu. ibricic se ne mora oprastati od reprezentacije, njemu se treba zabraniti da igra za reprezentaciju fuj da nije repke pola nas nebi ni culo za njeg....
Zato što Mexico granici sa Amerikom (kao npr. mi sa Hrvatskom) i normalno da je njima 100x lakše doci na tu utakmicu.
A mi preko velike bare put Atlante...ne bi ni mi išli tek tako na lijepe oci na megdan meksikancima, vec ce Mexico za naš dolazak platiti 300.000 americkih dolara ...zato se ugovorio sav ovaj cirkus.
Meni zaista nije jasno zashto se tih 300 000 dolara spominje kao neshto wow, kada je to sasvim normalno u danashnje doba?!
Nema vishe igranja na lijepe ochi, nego hocesh protivnika, nije problem, plati pa se klati.
300 000 za nas je cifra koja pokazuje da smo u usponu, nije to tek tako ponudjeno, pogotovo ako se zna da jedan Brazil koshta milion dolara.