Izrael je opet pocinio zlocin!
- hrastov žižak
#6576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
stara pjesma Roma iz Grčke, zatim preuzeta od Sefarda, ovdje odpjevana od strane Tunižanke sa zamjenom riječi Palestina umjesto alamo (Naci en Palestina - Rođena u Palestini)
sefardska verzija
treba znati da se Levijeva zalaže za mir između Izraelaca i Palestinaca, uostalom zar bi i mogla drukčije osoba koja ovako izvodi pjesmu koja pjeva o apatridstvu.
sefardska verzija
treba znati da se Levijeva zalaže za mir između Izraelaca i Palestinaca, uostalom zar bi i mogla drukčije osoba koja ovako izvodi pjesmu koja pjeva o apatridstvu.
Last edited by hrastov žižak on 18/11/2012 14:33, edited 1 time in total.
- harač
#6577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kao što rekoh, ne volim diskriminitrati među tom literaturomhtcxone wrote:OVO JE ISKLJUCIVO VEZANO ZA OVE CIONISTICKI NADAHNUTE PISCE KOJI su vijekovima trazili izgovor za lose u knjigama, a ono sto je dobro u njima su ispravljali i tjerali na to da bude na zlo... ko je čitao njihove spise (Pisane u za vrijeme babiloonskog cartsva) shvatit ce koliko su u to vrijeme bili bolesni ljudi...harač wrote:slažem se. za sve "nadahnute" te knjige je kerozin i izmišljenhtcxone wrote:TO JE NJIHOVA SVETA ZEMLJA!!!!! molim te nemoj da ti govoris sto oni tjeraju palestince sa te zemlje, tako pise u NJIHOVIM knjigama da je Bog njima to ostavio i da oni tu mogu doći i tjerati koga hoće!
Nemaš ti pojma![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
odoh i ja napisati knjigu gdje se kaze da je zgrada kod vječne moja i da mi je to Bog lično rekao i istjerati sve iz zgrade, imam validan dokaz![]()
![]()
![]()
vjerovatno nisu ni sad mnogo bolji...
uzmi sve sto nije jevrejsko, jer to je tvoje, svi oni su vasi robovi itd
u svakoj knjizi (kuran, bibilija) je zabranjeno kamatarenje, lihvarenje) jedino jevreji to dozvoljavaju, pa su tako i strpali svijet pod noge, gddje IZRAELSKI TJ JEVREJSKI mocnici drze oko 87% američkog KAPITALA (industrija,banke) time vođeni, mozemo zamisliti sta bi se desilo americi da se suprostavi i PO JEDNOM pitanju izraelu...
-
Nebitan32
#6578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odnos snaga nema nikakve veze s tim. Na donjoj poveznici imas razgovor izmedu Beslagica, nacelnika Tuzle i JNA-cetnickog majora. Svi znamo kakav je bio odnos snaga JNA prema braniocima RBIH pa i sam mozes cuti sta je rekao Beslagic.nOrMaLaC wrote:Nisam se htio umiješati do sada, ali lično mislim da se ovdje vodi jedna vrlo prljava i borbena i politička borba.
Sa jedne strane ne mogu razumijeti Hamas nikako. Ne znam da li su uopšte svjesni Izraelske nadmoć u odnosu na ljudstvo i oružje nego oni? Oni bi samo bili u prednosti u slučaju borbe prsa u prsa, ali mislim da je i Izraelska vojska svjesna toga, jer je područje Gaze vrlo gusto naseljena, i vjerovatna takva bi borba bila pogubna za Izraelske vojnike
hem zbog gustog područja, hem zbog mogućih samoubojica, jer je Hamas izjavio da postoje oko 3000 osoba spremne na takve korake.
Oni su sa jedne strane granatirali Izrael a ovi sa druge strane Gazu. Ovi imaju 3 a ovi drugi oko 42 poginulih.
Ovima jednima rakete padaju u more ili na ne naseljene podnjeblja, a ovi drugi imaju 60% preciznih udara sa raketama.
http://www.youtube.com/watch?v=Uz53MHdGqAk
Po toj logici se ni Vijetnamci nisu trebali boriti protiv amera ali ipak jesu. I pored sillnih zrtava (preko 3 miliona) i potpuno razorene zemlje. Nisu odustali i na kraju su ostvarli svoj cilj. Slobodna drzava. Istina s puno zratava ali to je nesto na sto su oni kao kolektiv, kao narod bili spremni.
Primjera ima na pretek. A i ti kao osoba ne bi dozvolio da te neko maltretira u sopstvenoj kuci. Ne? Siguran sam da bi se suprostavio pa makar na suprotnoj strani imao tipa od 2m i 120kg.
Ako gledamo na duze staze, izraelcima bi najvise odgovarala pasivna palestinska odbrana jer tako mogu da izbacuju Palestince jednog po jednog. Uzimaju kucu po kucu, selo po selo, naselje po naselje i konstantno sire prostor... To se desava na tzv. zapadnoj obali i Jerusalimu. Ako pogledas teritorij te tzv. Gaze onda vidis da se izraelska vojska morala povuci s tog teritorija i tamo vise nema kolonizacije. Zrtve su tu, prisutne i to u velikom broju ali i je i ucinak Izraela znatno manji nego u na drugim palestinskim teritorijama.
Uz to i sami jug Izraela je nestabilan i onemogucava se "normalan" zivot. To povlaci sa sobom i manju naseljenost i vise troskove na izraelskoj strani.
Buducnost ce pokazati hoce li se isplatiti ta strategija.
- hrastov žižak
-
occupylove
#6580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dok god cijene nafte ne skacu ?
sve je OK , rat moze ici dalje , tacnije agresija na Palestince
osvjezena lista globalnih protesta za Gazu i za mir ;
https://docs.google.com/document/d/1Iq4 ... asic?pli=1
sve je OK , rat moze ici dalje , tacnije agresija na Palestince
osvjezena lista globalnih protesta za Gazu i za mir ;
https://docs.google.com/document/d/1Iq4 ... asic?pli=1
-
amazon
#6581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da ti onda objasnim onda sa naseg primjera, kad sam bio mali do moga sela je bio prazan prostor, onda su neki ljudi koji su imali zemlju u posjedu, prodali zemlju Bosnjacima, i od njih par sada se napravilo veliko selo. I sta bi trebalo sad, otjerati te ljude, vratiti zemlju koju su ljudi posteno kupili. Jer je to nekada bila Hrvatska zemlja. Sad
kako rijesiti problem Palestine, mislis onako kako predlaze Iranski predsjednik, da je to pametno. Ne branim ni Izraelce, obje strane nece kompromis, Hamas bi izbrisao Izrael sa lica zemlje, e ne moze ni to. Sad jel bolje ginuti uzalud, ili mirnim putem ici? Moje misljenje je mirnim putem, jer iza Izraeala stoji pola svijeta..[/quote]
Mirnim putem kako sam ti vec objasnio dolazis do kontra situacije
da se izbrise Palestina sa lica zemlje polagano ali sigurno - to moze pretpostavljam?
Drugo sta to predlaze Iranski predsjednik ?
(osim da ce Zionizam biti izbrisan sa lica zemlje
kao sto je i Nazizam izbrisan) (da postoje jos pokoji ostaci Nazizma
ali sve je to sitno i nistavno)
Bolje poginuti uzdignute glave nego nestati povijajuci ledja
Drugo to o kupovini zemlje ti je tolika glupost da nisi svjstan svoje nesvijesti
Tu i tamo koja kuca pokoji komad zemlje se kupi od covjeka koji skonta
"j..o ovo sve vise ode ja dok mi nisu dosli i oteli bez para"
a ogromna zemlja je oteta zapljenjena Palestinci protjerani
pa imas 5 miliona IZBJEGLICA (po UN-u a ni Izrael ne porice te cifre
al jasno i glasno kazu da se ti ljudi nece vise nikad vratiti)
- znaci izbjeglica nije neko ko proda kucu
vec neko kome su na prag dosli i rekli
"ovo sad moje a tebi eno put tamo za West Bank i Gazu
budi malo tamo pa cemo za koju deceniju doci opet da i tvoje dijete a i unuce
otjeramo i odatle pa dokle stignemo"[/quote]
Sada Izrael protjerao 5 mil ljudi, eeeeeeeee..5 mil, Znas li ti koliko je to ljudi.. A samo me interesuje na cemu se vama zasniva ta simpatija prema Palestincima a mrznja prema Izraelu..Kako niko ne otvori temu kako Turci gaze Kurde ili kako su ubijali Armence. Mislim da znam ali pravicu se da ne znam..
kako rijesiti problem Palestine, mislis onako kako predlaze Iranski predsjednik, da je to pametno. Ne branim ni Izraelce, obje strane nece kompromis, Hamas bi izbrisao Izrael sa lica zemlje, e ne moze ni to. Sad jel bolje ginuti uzalud, ili mirnim putem ici? Moje misljenje je mirnim putem, jer iza Izraeala stoji pola svijeta..[/quote]
Mirnim putem kako sam ti vec objasnio dolazis do kontra situacije
da se izbrise Palestina sa lica zemlje polagano ali sigurno - to moze pretpostavljam?
Drugo sta to predlaze Iranski predsjednik ?
(osim da ce Zionizam biti izbrisan sa lica zemlje
kao sto je i Nazizam izbrisan) (da postoje jos pokoji ostaci Nazizma
ali sve je to sitno i nistavno)
Bolje poginuti uzdignute glave nego nestati povijajuci ledja
Drugo to o kupovini zemlje ti je tolika glupost da nisi svjstan svoje nesvijesti
Tu i tamo koja kuca pokoji komad zemlje se kupi od covjeka koji skonta
"j..o ovo sve vise ode ja dok mi nisu dosli i oteli bez para"
a ogromna zemlja je oteta zapljenjena Palestinci protjerani
pa imas 5 miliona IZBJEGLICA (po UN-u a ni Izrael ne porice te cifre
al jasno i glasno kazu da se ti ljudi nece vise nikad vratiti)
- znaci izbjeglica nije neko ko proda kucu
vec neko kome su na prag dosli i rekli
"ovo sad moje a tebi eno put tamo za West Bank i Gazu
budi malo tamo pa cemo za koju deceniju doci opet da i tvoje dijete a i unuce
otjeramo i odatle pa dokle stignemo"[/quote]
Sada Izrael protjerao 5 mil ljudi, eeeeeeeee..5 mil, Znas li ti koliko je to ljudi.. A samo me interesuje na cemu se vama zasniva ta simpatija prema Palestincima a mrznja prema Izraelu..Kako niko ne otvori temu kako Turci gaze Kurde ili kako su ubijali Armence. Mislim da znam ali pravicu se da ne znam..
-
DesertWind
#6582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dobro te je chetalju
na cemu se zasniva tvoj agitativan stav prema jednom od najgorih rezima na svijetu? cisto onako da ides uz nos bosnjacima i ljudima kojima ovaj genocid agresija i koncentracioni logor nije normalan?
nema tu simpatija nego gadjenje prema naci-fasistickom rezimu koji provodi drzavni i organizovani teror nad skoro golorukim narodom....
ne mozemo nista ucinit - slab sam licno i nemocan bilo sta da promijenim ali bar mogu reci da neko ko "polovi" i relativizira krivicu za ovakvo unistenje i ubijanje je i sam medju tim krvolocima

mene licno je stid u kakvom svijetu zivim
na cemu se zasniva tvoj agitativan stav prema jednom od najgorih rezima na svijetu? cisto onako da ides uz nos bosnjacima i ljudima kojima ovaj genocid agresija i koncentracioni logor nije normalan?
nema tu simpatija nego gadjenje prema naci-fasistickom rezimu koji provodi drzavni i organizovani teror nad skoro golorukim narodom....
ne mozemo nista ucinit - slab sam licno i nemocan bilo sta da promijenim ali bar mogu reci da neko ko "polovi" i relativizira krivicu za ovakvo unistenje i ubijanje je i sam medju tim krvolocima

Last edited by DesertWind on 18/11/2012 16:34, edited 1 time in total.
-
amazon
#6583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
[quote="DesertWind"]dobro te je chetalju[/quot
Prvo nisam Srbin, drugo nisam ni na strani Izraela niti na strani Palestinaca. A sto se tebe tice, ronis suze samo zato sto su iste vjere kao i ti, da su Palestinci druge vjere nikad ih ne bi ni spomenuo..A tvoj nacin izrazavanja je na nivou dijeteta kad ostane bez argumenata.
Prvo nisam Srbin, drugo nisam ni na strani Izraela niti na strani Palestinaca. A sto se tebe tice, ronis suze samo zato sto su iste vjere kao i ti, da su Palestinci druge vjere nikad ih ne bi ni spomenuo..A tvoj nacin izrazavanja je na nivou dijeteta kad ostane bez argumenata.
-
DesertWind
#6584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nemam sta argumentovat priglupim stavovima.amazon wrote:DesertWind wrote:dobro te je chetalju[/quot
i koje druge vjere? ovo je jedinstven koncentracioni logor na svijetu koji veze sa vjerom nema nego sa ljudskoscu - eto toliko sezu tvoji pogledi na vjersko i nevjersko - gdje to muslimani gnjetu ljude druge vjere i izivljavaju se na ljudima organizovano drzavno i sistematski - da se odmah odreknem svoje? btw - svi srbi nisu chetalji.
Last edited by DesertWind on 18/11/2012 16:43, edited 1 time in total.
-
amazon
#6585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
DesertWind wrote:dobro te je chetalju
Goloruki narod tuce raketama Izrael, a dobro znas da Iran koristi Hamas za svoje ciljeve, namjerno provocirajuci sukobe. I sta sad uplices Bosnjake, to je tvoj licni stav a ne svi Bosnjaka. I ko je prvi ispalió rakete, sta ocekujes da Izrael ih gadja cvijecem dok ovi rakete ispaljuju..
-
DesertWind
#6586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
mene je licno stid tebe - zato sto lupas svasta - Hamas napravio Izrael - hajde - a ubijaju im vodje po svijetu....
Eto onako rekreativno pucaju nekim priprostim raketicama po Izraelu iako su im svi tokovi zivota blokirani i zive u rezervatu ko stoka... svercujuci zivotne potrepstine....
nemoj da me zajebavas majke ti
Eto onako rekreativno pucaju nekim priprostim raketicama po Izraelu iako su im svi tokovi zivota blokirani i zive u rezervatu ko stoka... svercujuci zivotne potrepstine....
- cyprus
#6587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno da su potezi Izraela sada i unazad 60 godina za svaku osudu, to uopšte nije diskutabilno... ali mi nije jasno kako neko ovdje može podržavati maloumnu bagru iz Hamasa
Jedan citat koji sam vidio danas: 'Prema najnovijim istraživanjima, broj stručnjaka za izraelsko-palestinsko pitanje u BiH višestruko premašuje broj osoba koje znaju sva slova.'
Jedan citat koji sam vidio danas: 'Prema najnovijim istraživanjima, broj stručnjaka za izraelsko-palestinsko pitanje u BiH višestruko premašuje broj osoba koje znaju sva slova.'
-
amazon
#6588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovu zadnju recenicu( mene je stid...) nisam ja uopce napisao, kako se ubacila nemam pojmaDesertWind wrote:mene je licno stid tebe - zato sto lupas svasta - Hamas napravio Izrael - hajde - a ubijaju im vodje po svijetu....
-
DesertWind
#6589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
da "za svaku osudu" - joj sto ste fini pravi onako multieticni i kulturnicyprus wrote:Naravno da su potezi Izraela sada i unazad 60 godina za svaku osudu, to uopšte nije diskutabilno... ali mi nije jasno kako neko ovdje može podržavati maloumnu bagru iz Hamasa![]()
de nam ti reci sta bi ti uradio da si zatvoren k'o zivotinja u zicu i rezervat - nema mrdanja tamo nema 'vamo - doleti bombarder slozi ti u kucu pobije ti familiju ostanes sam? normala je l da - i dalje bi bio kul i zivio kao da se nista nije desilo
hajd eto matere ti reci kako bi se ponas'o?
koja je to politicka alternativa palestincima? da nije mozda mahmud abas?
- muhafuca
#6590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
to je opste poznata cinjenica kao sto sam ti napisaoamazon wrote:Sada Izrael protjerao 5 mil ljudi, eeeeeeeee..5 mil, Znas li ti koliko je to ljudi..
ni Izrael ne porice te cifre samo kaze "ti ljudi se vise nikad nece vratiti i to je to"
Izvor UN RWA (relief and works Agency)Today, 5 million Palestine refugees are eligible for UNRWA services
http://www.unrwa.org/etemplate.php?id=86
Na tome sto znamo pokoju cinjenicu o onome o cemu se usudimo komentarisatiamazon wrote:A samo me interesuje na cemu se vama zasniva ta simpatija prema Palestincima a mrznja prema Izraelu..Kako niko ne otvori temu kako Turci gaze Kurde ili kako su ubijali Armence. Mislim da znam ali pravicu se da ne znam..
za razliku od tebe koji se zijanis na osnovne fakte teme o kojoj pokusavas pricati
Moze se i o Turskoj pricati nije problem i o Kurdima i o Saudiji i o Bahrainu i o Siriji
i o Iranu i o Bosancima , Bosnjacima Srbima Hravatima itd Autima Kamionima o cemu hoces
samo s ljudima koji blage veze imaju o bilo kojoj od ovih tema
-
nedimkooo
#6591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vidim svi su za arape a đe su bidnuli oni kad se kodnas pucalo zato ću ja bidnuti za izrajel nije fora da zanjija niko neće
- cyprus
#6592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kad neko ironiše sa multietnikom i kulturom to dovoljno govori o njemu samom...DesertWind wrote:da "za svaku osudu" - joj sto ste fini pravi onako multieticni i kulturnicyprus wrote:Naravno da su potezi Izraela sada i unazad 60 godina za svaku osudu, to uopšte nije diskutabilno... ali mi nije jasno kako neko ovdje može podržavati maloumnu bagru iz Hamasa![]()
Jedan citat koji sam vidio danas: 'Prema najnovijim istraživanjima, broj stručnjaka za izraelsko-palestinsko pitanje u BiH višestruko premašuje broj osoba koje znaju sva slova.'- za osudu bez kazne je l da
![]()
de nam ti reci sta bi ti uradio da si zatvoren k'o zivotinja u zicu i rezervat - nema mrdanja tamo nema 'vamo - doleti bombarder slozi ti u kucu pobije ti familiju ostanes sam? normala je l da - i dalje bi bio kul i zivio kao da se nista nije desilo![]()
hajd eto matere ti reci kako bi se ponas'o?
koja je to politicka alternativa palestincima? da nije mozda mahmud abas?
Ne znam zašto ti uopšte odgovaram ali eto: Da, Mahmud Abas jeste alternativa... Sa njim Palestina ima šansu da nekad postane država, a sa Hamasom nema ni milimetra te šanse...
Čak i kad bi zanemarili zločinački karakter Hamasa (koliko god cionisti također bili zločinci, to nikako ne može pravdati Hamasove zločine, taman da su milion puta manji), ono što fascinira je njihova maloumnost i nebriga za vlastite civile... Čak se čovjek zapita da li je moguće da su toliko glupi da savršeno idu na ruku izraelskim nacionalistima...
A što se tiče osude i kazne... Pa ja ih ne mogu kazniti, ali mogu osuditi (što i činim)... Isto kao i ti... Samo ti vrlo selektivno osuđuješ i to reklo bi se da ti je vjeroispovjest onog kojeg osuđuješ presudni kriterij...
-
DesertWind
#6593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
takvo relativiziranje krivice samo i zasluzuje ironiju i nista vise....
vjeroispovijest ne odredjuje civilizovanost.
palestina jeste nazalost meta politickog potkusurivanja raznih politickih frakcija medjutim davat palestincima isto mjesto kao i cionistima je smijesno....
hamas je legalno izabrana vlast od palestinaca - mozda je glup mozda je retardiran mozda imaju glupe poglede viziju i vojno djelovanje - ali je legalno izabran.... dzaba je.
palestina jeste nazalost meta politickog potkusurivanja raznih politickih frakcija medjutim davat palestincima isto mjesto kao i cionistima je smijesno....
hamas je legalno izabrana vlast od palestinaca - mozda je glup mozda je retardiran mozda imaju glupe poglede viziju i vojno djelovanje - ali je legalno izabran.... dzaba je.
- cyprus
#6594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I izraelske vlasti su legalno izabrane, šta to znači? A šta? Relativizacija krivice je nazivanje stvari njihovim imenom? Cionisti su jedino zlo, a Hamas je dobro? Malo morgen...DesertWind wrote:takvo relativiziranje krivice samo i zasluzuje ironiju i nista vise....
-
DesertWind
#6595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
a po tebi su trebali da se poredaju lijepo pred streljacki vod i da MIRNO cekaju da im buldozeri ruse kuce i otimaju zemlju je l da?
rezon ti je - malo sutra
rezon ti je - malo sutra
-
amazon
#6596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta radis na forumu sa tolikim znanjem pitam se. Kako da nisi u grupi za rijesavanje Izraelsko-Palestinskog pitanjamuhafuca wrote:to je opste poznata cinjenica kao sto sam ti napisaoamazon wrote:Sada Izrael protjerao 5 mil ljudi, eeeeeeeee..5 mil, Znas li ti koliko je to ljudi..
ni Izrael ne porice te cifre samo kaze "ti ljudi se vise nikad nece vratiti i to je to"Izvor UN RWA (relief and works Agency)Today, 5 million Palestine refugees are eligible for UNRWA services
http://www.unrwa.org/etemplate.php?id=86
Na tome sto znamo pokoju cinjenicu o onome o cemu se usudimo komentarisatiamazon wrote:A samo me interesuje na cemu se vama zasniva ta simpatija prema Palestincima a mrznja prema Izraelu..Kako niko ne otvori temu kako Turci gaze Kurde ili kako su ubijali Armence. Mislim da znam ali pravicu se da ne znam..
za razliku od tebe koji se zijanis na osnovne fakte teme o kojoj pokusavas pricati
Moze se i o Turskoj pricati nije problem i o Kurdima i o Saudiji i o Bahrainu i o Siriji
i o Iranu i o Bosancima , Bosnjacima Srbima Hravatima itd Autima Kamionima o cemu hoces
samo s ljudima koji blage veze imaju o bilo kojoj od ovih tema
- cyprus
#6597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ne pada ti na um da bi Izraelci ako ništa teže našli izgovor za svoja djela da nije Hamasa... Ovako ga i ne trebaju tražiti, izgovor se nameće sam...DesertWind wrote:a po tebi su trebali da se poredaju lijepo pred streljacki vod i da MIRNO cekaju da im buldozeri ruse kuce i otimaju zemlju je l da?
rezon ti je - malo sutra
-
DesertWind
#6598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
brojimo slucajeve kojima je izivljavanje i branjenje isto a naci-fasizam normalan
a ne pada ti napamet da palestinci zive u izolaciji?
mislim ovo je smijesna diskusija
samo zato sto se i radi o nekim muslićima ovakav fasizam je svjetski aminovan.
cetnicka doktrina:
cyprus wrote:A ne pada ti na um da bi Izraelci ako ništa teže našli izgovor za svoja djela da nije Hamasa... Ovako ga i ne trebaju tražiti, izgovor se nameće sam...DesertWind wrote:a po tebi su trebali da se poredaju lijepo pred streljacki vod i da MIRNO cekaju da im buldozeri ruse kuce i otimaju zemlju je l da?
rezon ti je - malo sutra
a ne pada ti napamet da palestinci zive u izolaciji?
mislim ovo je smijesna diskusija
samo zato sto se i radi o nekim muslićima ovakav fasizam je svjetski aminovan.
cetnicka doktrina:
Last edited by DesertWind on 18/11/2012 17:46, edited 1 time in total.
- cyprus
#6599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pada mi napamet... Samo dok je Hamasa, oni nikad i neće izaći iz izolacije... Sa Abasom bi imali neku šansu...
Dokle više pravdat idiotluke Hamasa izolacijom?
-
DesertWind
#6600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
halo nije hamas bio otpocetka jesi l ti pri sebi?cyprus wrote:Pada mi napamet... Samo dok je Hamasa, oni nikad i neće izaći iz izolacije... Sa Abasom bi imali neku šansu...
je li i to gore Hamas? ili je jedini kredibilitet koji imas broj nabijenih postova pa da te smatram pametnim
Last edited by DesertWind on 18/11/2012 17:50, edited 1 time in total.