HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
iceman2010

#6576 Re: HS kablovska

Post by iceman2010 »

kako sk zna koliko hs ima korisnika? moze li sk dokazati da hs to radi? moze li eurosport ili njihov zastupnik dokazati da telemach lazira broj kprisnika?

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
The Realist

#6577 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

StupskaBitanga wrote:Nije više ni problem u SK koliko u HS
HS lažira broj korisnika i neće da plati cifru koji SK traži. Tu priča počinje i završava
I ja bih sumnjao u to, da nije situacija sa BHT-om kakva jeste. Oni barem objavljuju sve, dok sumnjam da to rade ostali, uključujući i Telemach, mada meni nije jasno kako to neko ne provjeri, jer preko računa bi moralo sve lako ići.

Nije da se više naplaćuje tako što se hoda od vrata do vrata.
iceman2010

#6578 Re: HS kablovska

Post by iceman2010 »

The Realist wrote:
StupskaBitanga wrote:Nije više ni problem u SK koliko u HS
HS lažira broj korisnika i neće da plati cifru koji SK traži. Tu priča počinje i završava
I ja bih sumnjao u to, da nije situacija sa BHT-om kakva jeste. Oni barem objavljuju sve, dok sumnjam da to rade ostali, uključujući i Telemach, mada meni nije jasno kako to neko ne provjeri, jer preko računa bi moralo sve lako ići.

Nije da se više naplaćuje tako što se hoda od vrata do vrata.
ma nece niko to da radi. digitalni paketi jos vise kompliluju situaciju. telemach uvijek moze da umanji broj korisnika tako sto ce reci da taj i taj progeam gleda samo 5000 korisnika, a da ih u stvarnosti ima 20000. ne postoji nikakva kontrola niti obaveza koja ce te informacije uciniti javnim ili barem dostupnim zainteresovanim stranama. da se hoce moglo bi se, ali se izgleda namjerno ne zeli da zavede red.

bosniamaj

#6579 Re: HS kablovska

Post by bosniamaj »

I BHT objavljuje podatke javno samo zato jer moraju, da su oni d.o.o. i još privatni, ne bi ni oni :)
iceman2010

#6580 Re: HS kablovska

Post by iceman2010 »

bosniamaj wrote:I BHT objavljuje podatke javno samo zato jer moraju, da su oni d.o.o. i još privatni, ne bi ni oni :)
da im neko to stavi u obavezu i da na adekvatan nacin provjerava te informacije pod prijetnjom sankcija morali bi

The Realist

#6581 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

iceman2010 wrote: ma nece niko to da radi. digitalni paketi jos vise kompliluju situaciju. telemach uvijek moze da umanji broj korisnika tako sto ce reci da taj i taj progeam gleda samo 5000 korisnika, a da ih u stvarnosti ima 20000. ne postoji nikakva kontrola niti obaveza koja ce te informacije uciniti javnim ili barem dostupnim zainteresovanim stranama. da se hoce moglo bi se, ali se izgleda namjerno ne zeli da zavede red.

HS nema dodatne pakete, tako da ako imaš digitalnu, "gledaš sve", ili kako oni određuju broj korisnika za pojedini kanal?

Kod Telemacha također možeš vidjeti ko šta plaća i samim time vidjeti koliko se šta "gleda". Ne može to biti tako teško za provjeriti.
The Realist

#6582 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

bosniamaj wrote:I BHT objavljuje podatke javno samo zato jer moraju, da su oni d.o.o. i još privatni, ne bi ni oni :)
Nije bitno zašto rade, ali rade.
uncas

#6583 Re: HS kablovska

Post by uncas »

Imam HS internet i koristim wireless router za spajanje.Medjutim malo malo veza puca. Onda gasim modem i router na minut i poslije je sve ok. Zvao sam ove nesretnike i oni mi prodaju pricu da je do routera i da bi trebao kupiti novi od njih. Meni je to suplja pa me interesuje da li neko ima ili je imao slican problem.Da li je kupovina njihovog routera rjesenje.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
The Realist

#6584 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

uncas wrote:Imam HS internet i koristim wireless router za spajanje.Medjutim malo malo veza puca. Onda gasim modem i router na minut i poslije je sve ok. Zvao sam ove nesretnike i oni mi prodaju pricu da je do routera i da bi trebao kupiti novi od njih. Meni je to suplja pa me interesuje da li neko ima ili je imao slican problem.Da li je kupovina njihovog routera rjesenje.

"Njihov" router radi, ali je preskup. Isti možeš skoro duplo jeftinije nabaviti u trgovinama.
uncas

#6585 Re: HS kablovska

Post by uncas »

Ja sad koristim Belkin ali imam onaj od telemacha TP Link. Njega sam prvo probao instalirati ali bezuspjesno. Koji model oni prodaju?

The Realist

#6586 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Meni su prodali D-link, DIR 600 (valjda je to to). 99KM, s tim da ti oni dođu instalirati.

Ne znam koliko sada košta, ali znam da na PIK-u ima od 40, pa do 60KM (ovi zadnji su novi, a evo neki lik prodaje za 40 i piše nov - ne znam je li stvarno). Uglavnom, može se jeftinije naći.
kemox

#6587 Re: HS kablovska

Post by kemox »

The Realist wrote:Meni su prodali D-link, DIR 600 (valjda je to to). 99KM, s tim da ti oni dođu instalirati.

Ne znam koliko sada košta, ali znam da na PIK-u ima od 40, pa do 60KM (ovi zadnji su novi, a evo neki lik prodaje za 40 i piše nov - ne znam je li stvarno). Uglavnom, može se jeftinije naći.
Imam ja taj ruter http://shop.imtec.ba/wirelles-mrezna-op ... outer.html
Njihovo podešavanje je 25 km

RUTER dođe podešen samo trebaš zaštiti Wireless

U link baru u browser-u ukucaj 192.168.0.1 pritisni enter

User Name: admin pasword: ništa ne treba ukucati
Setup>Wireless setting>MANUAL WIRELESS NETWORK SETUP>Network Key:(ukucaj šifru)>Wireless Network Name:Ukucaj ime mreže

ŠTA IMA 25 KM
respo

#6588 Re: HS kablovska

Post by respo »

The Realist wrote:
iceman2010 wrote: ma nece niko to da radi. digitalni paketi jos vise kompliluju situaciju. telemach uvijek moze da umanji broj korisnika tako sto ce reci da taj i taj progeam gleda samo 5000 korisnika, a da ih u stvarnosti ima 20000. ne postoji nikakva kontrola niti obaveza koja ce te informacije uciniti javnim ili barem dostupnim zainteresovanim stranama. da se hoce moglo bi se, ali se izgleda namjerno ne zeli da zavede red.

HS nema dodatne pakete, tako da ako imaš digitalnu, "gledaš sve", ili kako oni određuju broj korisnika za pojedini kanal?

Kod Telemacha također možeš vidjeti ko šta plaća i samim time vidjeti koliko se šta "gleda". Ne može to biti tako teško za provjeriti.
hs ima dodatni paket a to su 2 hbo kanala
The Realist

#6589 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

respo wrote:
The Realist wrote:

hs ima dodatni paket a to su 2 hbo kanala
A da, jer tu nemaju izbora. Ali to su samo dva kanala i to je to i vidim da nemaju nekih problema sa HBO-om.
sargon

#6590 Re: HS kablovska

Post by sargon »

Ljudi ne zaliećite se na ublehe operatera i sami tražite routere, ima ih novih 30KM, polovnih još povoljnije... Instalacija je jednostavna...
uncas

#6591 Re: HS kablovska

Post by uncas »

kemox wrote:
The Realist wrote:Meni su prodali D-link, DIR 600 (valjda je to to). 99KM, s tim da ti oni dođu instalirati.

Imam ja taj ruter http://shop.imtec.ba/wirelles-mrezna-op ... outer.html
Njihovo podešavanje je 25 km

RUTER dođe podešen samo trebaš zaštiti Wireless

U link baru u browser-u ukucaj 192.168.0.1 pritisni enter

User Name: admin pasword: ništa ne treba ukucati
Setup>Wireless setting>MANUAL WIRELESS NETWORK SETUP>Network Key:(ukucaj šifru)>Wireless Network Name:Ukucaj ime mreže

ŠTA IMA 25 KM
Vjerovatno je ovaj jer su spominjali oko 55 KM. Kakva instalacija i placanje. To bi sam radio. Vidjecu na piku ima li ovih routera samo ne mogu vjerovati da je to rijesenje.

kemox

#6592 Re: HS kablovska

Post by kemox »

uncas wrote:Imam HS internet i koristim wireless router za spajanje.Medjutim malo malo veza puca. Onda gasim modem i router na minut i poslije je sve ok. Zvao sam ove nesretnike i oni mi prodaju pricu da je do routera i da bi trebao kupiti novi od njih. Meni je to suplja pa me interesuje da li neko ima ili je imao slican problem.Da li je kupovina njihovog routera rjesenje.

Jednostavno možeš provjeriti jeli do modema ili je do rutera

Kad ti slijedeći put pukne veza isključi samo ruter iz struje ako proradi internet onda ti je do rutera ako ne do HS-a je

Najjeftinije rutere imaš u Games shopu na Otoci u Merkuru.
Alfa159

#6593 Re: HS kablovska

Post by Alfa159 »

Pozdrav HS-ovci:)
Imam njihov internet i spojena dva racunara, i to je bilo ok 2 mjeseca no nedavno nemam interneta, zovem njih kaze lik da se mora odraditi konfiguracija modema valjda.
Kaze meni lik odradi konfiguraciju, e zna li ko to objasniti, ali pjeske:)
Ja imam modem cisco 2100 a router D link go-rt-n150
hajde hakeri pomazite :)
mucky72

#6594 Re: HS kablovska

Post by mucky72 »

bosnian1873

#6595 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Konačno reakcija nekoga za Telemach.

P.S HS je ponovo zaljepio titlove na Eurochannel,slika se opet pokvarila ;(
HS,vratite normalno kakvo je i bilo.
bosnian1873

#6596 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Imam router ASUS RT-N10E i ovaj HS-ov modem
http://www.anewmorning.com/wp-content/u ... torola.jpg i sve glatko radi.
chakany

#6597 Re: HS kablovska

Post by chakany »

bosnian1873 wrote:Konačno reakcija nekoga za Telemach.

P.S HS je ponovo zaljepio titlove na Eurochannel,slika se opet pokvarila ;(
HS,vratite normalno kakvo je i bilo.
Neka poprave sliku i neka stoji titl, to bi bilo najbolje rješenje za Eurochannel.
Kad je slika dobra, onda stave opciju biranja titla, i onda titl nije baš najbolji.
Ovako, popravite HS-ovci sliku i stavite titl :D
clarion_

#6598 Re: HS kablovska

Post by clarion_ »

Jel može neko objasniti šta predstavlja ovaj razdjeljnik i kakva prigušenja su u pitanju? Pitam zbog interneta i digitalne, gdje koji da stavim?
Image
bosnian1873

#6599 Re: HS kablovska

Post by bosnian1873 »

Pokrenuta tužba protiv IKO Medie-vlasnika Sportkluba.

Radi zabrane emitovanja tenis-a i zabranje emitovanja u drugim operaterima širom BiH.
clarion_

#6600 Re: HS kablovska

Post by clarion_ »

bosnian1873 wrote:Pokrenuta tužba protiv IKO Medie-vlasnika Sportkluba.

Radi zabrane emitovanja tenis-a i zabranje emitovanja u drugim operaterima širom BiH.
Haman ne daju ni telemachu whahahah
Locked