13. Jan. 2011. 16:55 Banned user for reason “Krsenje pravila sa-x foruma”29Black wrote: Opa kume,da ti nisi jedan od ovih kvazi mafijasa cim si toliko ljut i nakurcen.
I da,tata ti je glup.
» 29Black
14 dana
13. Jan. 2011. 16:55 Banned user for reason “Krsenje pravila sa-x foruma”29Black wrote: Opa kume,da ti nisi jedan od ovih kvazi mafijasa cim si toliko ljut i nakurcen.
I da,tata ti je glup.
Jedan od napadača je sa mnom u srednju išaoTvrtko II Kotromanić wrote:evo objavljena imena, jedan od napadaca isao sa mnom u osnovnu![]()
jest bio vazda onako mahalac i to, al ne bih nikad rekao za njega da ce bit u ovim vodama, bas steta, dobar momak bio
spokojni smo sve dok tvrde da je sigurnosna situacija zadovoljavajućaKenCo wrote:vidim raja se nije iznenadila zbog ovog danasnjeg pucanja po gradu. nekima je i smijesno. jesmo se mi to pomirili sa tim da se svaki dan puca u nasem gradui da svako od nas moze nastradati ni kriv ni duzan
sve zbog sake iskompleksiranih maloljetnika
![]()
kad ce se gradjani pobuniti ? ako nista kao onda kad je Denis Mrnjavac stradao.
i ja sam cuo da ima neki propust u zakonu oko ovoga...Chata87 wrote:Ja koliko sam cuo (ne znam jel tacno) pucaju jedni drugima u noge jer se to tretira kao teza povreda a ne kao pokusaj ubistva. Valjda to u zakonu nesto pise, od struka pa doleVjerovatno zato vidimo ovoliko upucanih u natkoljenice i donji dio tijela...
vjerovatno kad opet neko neduzan stradaKenCo wrote:kad ce se gradjani pobuniti ? ako nista kao onda kad je Denis Mrnjavac stradao.
pucanje u noge je osobito teska tjelesna povreda, doveden je u opasnost zivot povrjedzene osobe, ili je neki vazan dio tijela ili organ te osobe povrjedzen,a u posebnu grupu spada kada je osoba onesposobljena za rad.... tako da ipak ja mislim da se tretira kao pokusaj ubistva, samo sto savijest drugacije podnosi ranjavanje i ubistvo, to su neke njihove "moralne norme" kada pucaju u nogeChata87 wrote:Ja koliko sam cuo (ne znam jel tacno) pucaju jedni drugima u noge jer se to tretira kao teza povreda a ne kao pokusaj ubistva. Valjda to u zakonu nesto pise, od struka pa doleVjerovatno zato vidimo ovoliko upucanih u natkoljenice i donji dio tijela...
Mozda je to taj neki propust u zakonu, koji sam nacuo, jer u drugom slucaju svi oni pucali jedni drugima u cijelo tijelo bez ikakvih problema. Lakse je pogoditi nekoga u stomak ili gornji dio tijela nego u nogu... mislim da je jedino logicno objasnjenje upravo ova razlika u tretiranju povrede. I cinjenica da ih pustaju nakon par sati vjestacenja i davanja izjava ide u prilog ovoj tvrdnji... volio bih da se neki advokat javi i potvrdi/diskredituje ovu tvrdnjujohnny_blazze wrote: pucanje u noge je osobito teska tjelesna povreda, doveden je u opasnost zivot povrjedzene osobe, ili je neki vazan dio tijela ili organ te osobe povrjedzen,a u posebnu grupu spada kada je osoba onesposobljena za rad.... tako da ipak ja mislim da se tretira kao pokusaj ubistva, samo sto savijest drugacije podnosi ranjavanje i ubistvo, to su neke njihove "moralne norme" kada pucaju u noge
i meni zanima ali logicki gledano trebalo bi se tretirati kao pokusaj lisavanja zivota, jer postoje velike sanse da se zakaci neku arteriju i da iskrvari, kao sto je neko napisao mozda je ipak sve do advokata kako ce odraditi svoj posao i uvjeriti sudsko vijece...Chata87 wrote:Mozda je to taj neki propust u zakonu, koji sam nacuo, jer u drugom slucaju svi oni pucali jedni drugima u cijelo tijelo bez ikakvih problema. Lakse je pogoditi nekoga u stomak ili gornji dio tijela nego u nogu... mislim da je jedino logicno objasnjenje upravo ova razlika u tretiranju povrede. I cinjenica da ih pustaju nakon par sati vjestacenja i davanja izjava ide u prilog ovoj tvrdnji... volio bih da se neki advokat javi i potvrdi/diskredituje ovu tvrdnjujohnny_blazze wrote: pucanje u noge je osobito teska tjelesna povreda, doveden je u opasnost zivot povrjedzene osobe, ili je neki vazan dio tijela ili organ te osobe povrjedzen,a u posebnu grupu spada kada je osoba onesposobljena za rad.... tako da ipak ja mislim da se tretira kao pokusaj ubistva, samo sto savijest drugacije podnosi ranjavanje i ubistvo, to su neke njihove "moralne norme" kada pucaju u noge
ma jok nisu oni organizovani i pametni za to, ovo rade zato sto MOGU pa se malo kur..pici wrote:sad valjda pištolji su demode, treba nešto jače, auto-bombe......kasnije se prelazi na nuklearke.....ma ništa opasno....djeca se malo prepucavaju ko će ćiji kvart tj maHalu preuzet, drogs, prostituišen-kurvišen, kockešen itd
Mah, krivično djelo se karaktariše prema posljedicamam, a ne prema dijelu tijela u koji je pucano. Ima ljudi koji prežive i metak u glavu i to onda ipak bude ubistvo u pokušaju. A, kao što je već neko rekao, može se desiti i da neko iskrvari od rane na nozi i to je onda ubistvo (a može biti i djelo u sticaju, teška tjelsesna - > ubistvo).johnny_blazze wrote:i meni zanima ali logicki gledano trebalo bi se tretirati kao pokusaj lisavanja zivota, jer postoje velike sanse da se zakaci neku arteriju i da iskrvari, kao sto je neko napisao mozda je ipak sve do advokata kako ce odraditi svoj posao i uvjeriti sudsko vijece...Chata87 wrote:Mozda je to taj neki propust u zakonu, koji sam nacuo, jer u drugom slucaju svi oni pucali jedni drugima u cijelo tijelo bez ikakvih problema. Lakse je pogoditi nekoga u stomak ili gornji dio tijela nego u nogu... mislim da je jedino logicno objasnjenje upravo ova razlika u tretiranju povrede. I cinjenica da ih pustaju nakon par sati vjestacenja i davanja izjava ide u prilog ovoj tvrdnji... volio bih da se neki advokat javi i potvrdi/diskredituje ovu tvrdnjujohnny_blazze wrote: pucanje u noge je osobito teska tjelesna povreda, doveden je u opasnost zivot povrjedzene osobe, ili je neki vazan dio tijela ili organ te osobe povrjedzen,a u posebnu grupu spada kada je osoba onesposobljena za rad.... tako da ipak ja mislim da se tretira kao pokusaj ubistva, samo sto savijest drugacije podnosi ranjavanje i ubistvo, to su neke njihove "moralne norme" kada pucaju u noge