SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyblue18 »

29Black wrote: Opa kume,da ti nisi jedan od ovih kvazi mafijasa cim si toliko ljut i nakurcen.
I da,tata ti je glup.
13. Jan. 2011. 16:55 Banned user for reason “Krsenje pravila sa-x foruma”
» 29Black

14 dana
Comrad

#6577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Ne znate brate kako je to...hiljade sklekova, hiljade trbusnjaka

Logovan

#6578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Logovan »

Tvrtko II Kotromanić wrote:evo objavljena imena, jedan od napadaca isao sa mnom u osnovnu :-)
jest bio vazda onako mahalac i to, al ne bih nikad rekao za njega da ce bit u ovim vodama, bas steta, dobar momak bio :-?
Jedan od napadača je sa mnom u srednju išao :roll: uvijek bio problematičan, što je tražio to je i dobio
black

#6579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

bilo bi krajnje vrijeme da neko neshto uradi...ali chini mi se naj***li smo dok se sjete, i ja sve vise razmisljam o dozvoli i utoci
ChataDodajStaHoces

#6580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ChataDodajStaHoces »

Ja koliko sam cuo (ne znam jel tacno) pucaju jedni drugima u noge jer se to tretira kao teza povreda a ne kao pokusaj ubistva. Valjda to u zakonu nesto pise, od struka pa dole :) Vjerovatno zato vidimo ovoliko upucanih u natkoljenice i donji dio tijela...
KenCo

#6581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KenCo »

vidim raja se nije iznenadila zbog ovog danasnjeg pucanja po gradu. nekima je i smijesno. jesmo se mi to pomirili sa tim da se svaki dan puca u nasem gradu :? i da svako od nas moze nastradati ni kriv ni duzan :-) sve zbog sake iskompleksiranih maloljetnika :roll:

kad ce se gradjani pobuniti ? ako nista kao onda kad je Denis Mrnjavac stradao.
perfect_guy

#6582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by perfect_guy »

KenCo wrote:vidim raja se nije iznenadila zbog ovog danasnjeg pucanja po gradu. nekima je i smijesno. jesmo se mi to pomirili sa tim da se svaki dan puca u nasem gradu :? i da svako od nas moze nastradati ni kriv ni duzan :-) sve zbog sake iskompleksiranih maloljetnika :roll:

kad ce se gradjani pobuniti ? ako nista kao onda kad je Denis Mrnjavac stradao.
spokojni smo sve dok tvrde da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#6583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bodkin »

Chata87 wrote:Ja koliko sam cuo (ne znam jel tacno) pucaju jedni drugima u noge jer se to tretira kao teza povreda a ne kao pokusaj ubistva. Valjda to u zakonu nesto pise, od struka pa dole :) Vjerovatno zato vidimo ovoliko upucanih u natkoljenice i donji dio tijela...
i ja sam cuo da ima neki propust u zakonu oko ovoga...
ChataDodajStaHoces

#6584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

KenCo wrote:kad ce se gradjani pobuniti ? ako nista kao onda kad je Denis Mrnjavac stradao.
vjerovatno kad opet neko neduzan strada :( tuzna istina...
johnny_blazze

#6585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnny_blazze »

Chata87 wrote:Ja koliko sam cuo (ne znam jel tacno) pucaju jedni drugima u noge jer se to tretira kao teza povreda a ne kao pokusaj ubistva. Valjda to u zakonu nesto pise, od struka pa dole :) Vjerovatno zato vidimo ovoliko upucanih u natkoljenice i donji dio tijela...
pucanje u noge je osobito teska tjelesna povreda, doveden je u opasnost zivot povrjedzene osobe, ili je neki vazan dio tijela ili organ te osobe povrjedzen,a u posebnu grupu spada kada je osoba onesposobljena za rad.... tako da ipak ja mislim da se tretira kao pokusaj ubistva, samo sto savijest drugacije podnosi ranjavanje i ubistvo, to su neke njihove "moralne norme" kada pucaju u noge
JThomas

#6586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

pa pretpostavljam da se na sudu i sa dobrim advokatom može vaditi da nije bilo umišljaja da ga ubije, nego samo da rani. mada je to smiješna priča, jer ako pogodi femoralnu arteriju ili genitalije, čovjek će iskrvariti za pet minuta.
drndalo

#6587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drndalo »

Sinoc oko 22:00 sata na A. Polju, B faza, kod toplane, sta bi ??? Vidio sam 7-8 pol. auta sa rotacijama, i da pretresaju bar 2 auta, i vjerovatno one koji su bili u njima...? Kakvi su "domacini" u pitanju...??? Bio sam predaleko da skontam i jednu facu, ako bih je i znao...
branimir stulic

#6588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by branimir stulic »

Puče jutros u Patkama na carsiji... Dobro je pa je situacija normalna....po Irfanu Neficu...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by 1946 »

Ma sve je to pod kontrolom. Mafijaša :wink:
innovision

#6590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by innovision »

jebo ih grob ih jebo cuj pod kontrolom kakvom kontrolom :x :x
ChataDodajStaHoces

#6591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

johnny_blazze wrote: pucanje u noge je osobito teska tjelesna povreda, doveden je u opasnost zivot povrjedzene osobe, ili je neki vazan dio tijela ili organ te osobe povrjedzen,a u posebnu grupu spada kada je osoba onesposobljena za rad.... tako da ipak ja mislim da se tretira kao pokusaj ubistva, samo sto savijest drugacije podnosi ranjavanje i ubistvo, to su neke njihove "moralne norme" kada pucaju u noge
Mozda je to taj neki propust u zakonu, koji sam nacuo, jer u drugom slucaju svi oni pucali jedni drugima u cijelo tijelo bez ikakvih problema. Lakse je pogoditi nekoga u stomak ili gornji dio tijela nego u nogu... mislim da je jedino logicno objasnjenje upravo ova razlika u tretiranju povrede. I cinjenica da ih pustaju nakon par sati vjestacenja i davanja izjava ide u prilog ovoj tvrdnji... volio bih da se neki advokat javi i potvrdi/diskredituje ovu tvrdnju :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#6592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Kao što smo i očekivali, oba ova događaja u zadnja 24 sata desila su se u "lošim" dijelovima grada, dakle na Alipašinom, u Švrakinom, na Dobrinji, Otoci... :( (sweet irony!)
johnny_blazze

#6593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnny_blazze »

Chata87 wrote:
johnny_blazze wrote: pucanje u noge je osobito teska tjelesna povreda, doveden je u opasnost zivot povrjedzene osobe, ili je neki vazan dio tijela ili organ te osobe povrjedzen,a u posebnu grupu spada kada je osoba onesposobljena za rad.... tako da ipak ja mislim da se tretira kao pokusaj ubistva, samo sto savijest drugacije podnosi ranjavanje i ubistvo, to su neke njihove "moralne norme" kada pucaju u noge
Mozda je to taj neki propust u zakonu, koji sam nacuo, jer u drugom slucaju svi oni pucali jedni drugima u cijelo tijelo bez ikakvih problema. Lakse je pogoditi nekoga u stomak ili gornji dio tijela nego u nogu... mislim da je jedino logicno objasnjenje upravo ova razlika u tretiranju povrede. I cinjenica da ih pustaju nakon par sati vjestacenja i davanja izjava ide u prilog ovoj tvrdnji... volio bih da se neki advokat javi i potvrdi/diskredituje ovu tvrdnju :D
i meni zanima ali logicki gledano trebalo bi se tretirati kao pokusaj lisavanja zivota, jer postoje velike sanse da se zakaci neku arteriju i da iskrvari, kao sto je neko napisao mozda je ipak sve do advokata kako ce odraditi svoj posao i uvjeriti sudsko vijece...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by pici »

sad valjda pištolji su demode, treba nešto jače, auto-bombe......kasnije se prelazi na nuklearke.....ma ništa opasno....djeca se malo prepucavaju ko će ćiji kvart tj maHalu preuzet, drogs, prostituišen-kurvišen, kockešen itd
johnny_blazze

#6595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnny_blazze »

pici wrote:sad valjda pištolji su demode, treba nešto jače, auto-bombe......kasnije se prelazi na nuklearke.....ma ništa opasno....djeca se malo prepucavaju ko će ćiji kvart tj maHalu preuzet, drogs, prostituišen-kurvišen, kockešen itd
ma jok nisu oni organizovani i pametni za to, ovo rade zato sto MOGU pa se malo kur..
c0d14c

#6596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by c0d14c »

vecinom to rade oni koje su maltretirali ostali bez pistolja i dodje do pistolja i ko je ko on i pocne pucat
blueblue

#6598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by blueblue »

Treba izbjegavati Stari Grad, narocito Carsiju :run:
BadBoy

#6599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BadBoy »

johnny_blazze wrote:
Chata87 wrote:
i meni zanima ali logicki gledano trebalo bi se tretirati kao pokusaj lisavanja zivota, jer postoje velike sanse da se zakaci neku arteriju i da iskrvari, kao sto je neko napisao mozda je ipak sve do advokata kako ce odraditi svoj posao i uvjeriti sudsko vijece...
Mah, krivično djelo se karaktariše prema posljedicamam, a ne prema dijelu tijela u koji je pucano. Ima ljudi koji prežive i metak u glavu i to onda ipak bude ubistvo u pokušaju. A, kao što je već neko rekao, može se desiti i da neko iskrvari od rane na nozi i to je onda ubistvo (a može biti i djelo u sticaju, teška tjelsesna - > ubistvo).
JThomas

#6600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

karakteriše se i prema umišljaju i prema posljedici. zato i imaš kategorije kao što je pokušaj ubistva (gdje ima umišljaja, ali nema posljedice), i na drugoj strani recimo tešku tjelesnu povredu sa smrtnom posljedicom (kad nema umišljaja, ali nastupi posljedica) sve se to mora vagati u svakom konkretnom slučaju. naravno da u zakonu nema ništa to ispod/iznad struka, ali lupam, ako je neko upucan u nogu, onda advokat na sudu može jako dobro bazirati odbranu na tome da nije bilo ubilačke namjere, već samo da se rani. a tužiocu je mnogo teže dokazati ubilačku namjeru u takvom slučaju
Locked