Slazem se...dallton wrote: ide ovo odlicno, izgleda da su postigli fine dogovore iza zatvorenih vrata...sad kad se ukidaju vize, i jos srbija dobije sporazum onda ce ih eu pogurati maksimalno...
Dešavanja u Srbiji
-
behavac
#6576 Re: Desavanja u Srbiji
-
dallton
#6577 Re: Desavanja u Srbiji
ispunjavaju se nasi politicki ciljevi - bit ce beograd grad s najvecom populacijom na balkanu, bar jedno 3 miliona u narednih 10 godina
- bokakotorska
#6578 Re: Desavanja u Srbiji
zar vi jos niste culi koja je razlika izmedju
nogometasa i
fudbalera
?
nogometasa i
fudbalera
?
-
behavac
#6579 Re: Desavanja u Srbiji
Nogometasi ne idu u Juznu Afriku...bokakotorska wrote:zar vi jos niste culi koja je razlika izmedju
nogometasa i
fudbalera
?
- draganbl
#6580 Re: Desavanja u Srbiji
Nadam se da je u Zenici zadržan i naziv footbaler. U protivnom, mrka kapabehavac wrote:Nogometasi ne idu u Juznu Afriku...bokakotorska wrote:zar vi jos niste culi koja je razlika izmedju
nogometasa i
fudbalera
?
Nisam nikada navijao za svoje dvije reprezentacije na nekom važnom takmičenju. Evo prilike da to bude u JAR.
-
behavac
#6581 Re: Desavanja u Srbiji
Нисам желио коментарисати неукусне коментаре о патријарху.
Његову светос могу да нападају само нељуди, поготово у овом тренутку.
Нека му је вјечна слава и хвала !
Патријарх Српски Господин Павле 1914-2009.
- ilija cvorovic
#6582 Re: Desavanja u Srbiji
Iskreno sam navijao za BiH u Lisabonu. Ovakvi textovi me lako vratiše u realnost.draganbl wrote:Nadam se da je u Zenici zadržan i naziv footbaler. U protivnom, mrka kapabehavac wrote:Nogometasi ne idu u Juznu Afriku...bokakotorska wrote:zar vi jos niste culi koja je razlika izmedju
nogometasa i
fudbalera
?.
![]()
Nisam nikada navijao za svoje dvije reprezentacije na nekom važnom takmičenju. Evo prilike da to bude u JAR.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#6583 Re: Desavanja u Srbiji
"Njegovoj svetosti" koji je blagosiljao rijeci "...muslimanski narod ce nestati...", izgovorene za skupstinskom govornicom RBiH od strane jednog od najvecih zlocinaca u modernoj istoriji, zelim sretan boravak u paklu iliti dzehenemu. 
-
kupusar167
#6584 Re: Desavanja u Srbiji
stovani Ile...
vjerujem da je moj zadnji post pogresno protumacen.
Zelim da kazem da uvijek imam respekt prema mrtvima.
Medjutim bivsi poglavar SPC se u svojim boljim godinama nije pokazao kao osoba koja propovjeda mir.
Za njegove izjave postoji mnostvo dokumenta.
Dakle, nisam ih ja izmislio, cak je od nekih forumasa boldirao njegove izjave.
Postovani pokojnik je bio osoba koja umjesto da smiruje situaciju on je dodavao ulje na vatru.
Imao je sa sigurnoscu moc da utice na nize svestenike a oni opet na obicne ljude i vjernike.
Cak u mnoge akcije islo se uz blagoslov svestenih lica SPC.
Ja jesam Bosanac, Bosnjak, islamske vjeroispovjesti sto automatski ne znaci da podrzavam reisa Cerica.
U svim sekularnim drzavama je vjera od politike odvojena.
Ali i pored toga sto je BiH deklarativno sekularna drzava petljaju se svestena lica gdje im nije mjesto.
Jednostavno ja ne vidim neku pozitivnu osobinu kod pokojnog Pavla.
Nadji bilo koju izjavu u kojoj se pok. Pavle protiv ratova u u EX-YU izjasnio.
Ako je nadjes ja cu odmah da revidiram sve moje komentare koje sam iznio ovdje.
Toliko za ovaj put...
Sve naj...
Medjutim bivsi poglavar SPC se u svojim boljim godinama nije pokazao kao osoba koja propovjeda mir.
Postovani pokojnik je bio osoba koja umjesto da smiruje situaciju on je dodavao ulje na vatru.
Imao je sa sigurnoscu moc da utice na nize svestenike a oni opet na obicne ljude i vjernike.
Ja jesam Bosanac, Bosnjak, islamske vjeroispovjesti sto automatski ne znaci da podrzavam reisa Cerica.
Ali i pored toga sto je BiH deklarativno sekularna drzava petljaju se svestena lica gdje im nije mjesto.
Toliko za ovaj put...
Sve naj...
- Bosanac sa dna kace
#6585 Re: Desavanja u Srbiji
ако је оно светац, светост, и "најпрви" србин, какви су онда тек остали предводници срба а тек народbehavac wrote:Нисам желио коментарисати неукусне коментаре о патријарху.
-
behavac
#6586 Re: Desavanja u Srbiji
Nazalost ipak nisu nogometasi...draganbl wrote:Nadam se da je u Zenici zadržan i naziv footbaler. U protivnom, mrka kapabehavac wrote:Nogometasi ne idu u Juznu Afriku...bokakotorska wrote:zar vi jos niste culi koja je razlika izmedju
nogometasa i
fudbalera
?.
![]()
Al idemo dalje...ostade jos jedna...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#6587 Re: Desavanja u Srbiji
behavac wrote:Nazalost ipak nisu nogometasi...draganbl wrote: Nadam se da je u Zenici zadržan i naziv footbaler. U protivnom, mrka kapa.
![]()
Nisam nikada navijao za svoje dvije reprezentacije na nekom važnom takmičenju. Evo prilike da to bude u JAR.![]()
Al idemo dalje...ostade jos jedna...
Postao/la Jazz_Junkie dana 18/11/2009 23:28
Samir Handanovič
Jasmin Handanovič
Zlatan Ljubijankič
Zlatko Dedič
Suad Filekovič
Elvedin Džinič
Amer Jukan
Mirnes Šišić
Armin Bačinovič
Miran Burgič
Slovenija je nekako bosanska zamjena na SP.
Vjerovatno mislis na ovu.
-
behavac
#6588 Re: Desavanja u Srbiji
Moze biti...toplo toplo...na S je...Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Slovenijabehavac wrote:ostade jos jedna...
Vjerovatno mislis na ovu.
A nedavno sam i bio kod Janeza...
- ilija cvorovic
#6589 Re: Desavanja u Srbiji
[quote="kupusar167"]stovani Ile...
Poruke Patrijarha Pavla -
* TO šta će činiti drugi, to zavisi od njih, to je u njihovim rukama, ali šta ćemo činiti mi, u našim je rukama. Bog očekuje od nas, očekuju i sveti preci naši, da uvek postupamo kao narod Božiji, kao ljudi svesni, koji znaju šta rade, jer ima i onih koji to ne znaju...
* OBAVEZNI smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi. Nema toga interesa, ni
nacionalnog, ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi.
* PRIPADAJUĆI mučeničkom narodu srpskom, mi svedočimo da je bolje da i nestanemo kao ljudi, nego da opstajemo kao neljudi. Bolji je i mrtav čovek, nego živ nečovek...
* KAD bi osnivanje naše nezavisne države i njeno održanje i napredak bili mogući samo zločinom, ja bih pre pristao da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi zajedno sa mnom, nego što bih pristao na neljudsko i nečovečno. Eto, to je za mene Kosovski zavet i opredeljenje za Carstvo nebesko.
Na kraju, ne znam šta bih prije rekao (ne odnosi se na tebe) - stidite se i sramotite, ili - hvala što mi razbijate iluzije.
* TO šta će činiti drugi, to zavisi od njih, to je u njihovim rukama, ali šta ćemo činiti mi, u našim je rukama. Bog očekuje od nas, očekuju i sveti preci naši, da uvek postupamo kao narod Božiji, kao ljudi svesni, koji znaju šta rade, jer ima i onih koji to ne znaju...
* OBAVEZNI smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi. Nema toga interesa, ni
* PRIPADAJUĆI mučeničkom narodu srpskom, mi svedočimo da je bolje da i nestanemo kao ljudi, nego da opstajemo kao neljudi. Bolji je i mrtav čovek, nego živ nečovek...
* KAD bi osnivanje naše nezavisne države i njeno održanje i napredak bili mogući samo zločinom, ja bih pre pristao da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi zajedno sa mnom, nego što bih pristao na neljudsko i nečovečno. Eto, to je za mene Kosovski zavet i opredeljenje za Carstvo nebesko.
Na kraju, ne znam šta bih prije rekao (ne odnosi se na tebe) - stidite se i sramotite, ili - hvala što mi razbijate iluzije.
-
dallton
#6590 Re: Desavanja u Srbiji
jel lazu njegove rijeci ili one gore slike? sta se dzaba palite i branite, frajer je bio ono sto je: standardni produkt srpskog naroda, srbi svi i svugdje, pobijmo, silujmo, koljimo sto mozemo a pricajmo o svom "junastvu i hriscanskom moralu"...ne moze ta suplja proci, nije ovo 18 vijek a ni srpska kraljevina - ako mozete lagati sebe, ne mozete vise isfolirati druge, znam da vam je to skroz novo stanje, al sta ces naviknut ce te seilija cvorovic wrote:kupusar167 wrote:stovani Ile...
- vaca
#6591 Re: Desavanja u Srbiji
Nisam imala namjeru da se javljam, posebno ne ovim povodom. Ali evo da se pridružim zahvalama...ilija cvorovic wrote: Na kraju, ne znam šta bih prije rekao (ne odnosi se na tebe) - stidite se i sramotite, ili - hvala što mi razbijate iluzije.
- vaca
#6592 Re: Desavanja u Srbiji
Znam da svugdje ima...svakakvih likova. Ali da će se ovakvi stavovi prodavati i prolaziti kao društveno prihvatljivi..od strane velikog broja građana. Bogami se iznenadih.
Doviđenja.
Doviđenja.
-
dallton
#6593 Re: Desavanja u Srbiji
koju tacno iluziju ti razbijamo? iluziju da ima budala i idiota koji vjeruju u tudje lazi o humanosti dok oni isti koji to pricaju su u stanju da cine sve stvari koje sam vec naveo milion puta od opsade grada do masovnog silovanja do genocida?vaca wrote:Nisam imala namjeru da se javljam, posebno ne ovim povodom. Ali evo da se pridružim zahvalama...ilija cvorovic wrote: Na kraju, ne znam šta bih prije rekao (ne odnosi se na tebe) - stidite se i sramotite, ili - hvala što mi razbijate iluzije.
eh ako ti je ta iluzija razbijena, onda si na velikom dobitku
-
dallton
#6594 Re: Desavanja u Srbiji
dallton wrote:
argumentovani odgovor - jel ove donje slike neko mozda napravio u photoshopu da stvori opticku iluziju? ili su "istrgnute iz konteksta" i donja slika nam recimo ne kaze da je u stvari kontekst bio da je pavle dosao kod rase i mladica da zajedno otvore novu bolnicu u srebrenici - to ono znas suzivot i folovi...
Bosanac sa dna kace wrote:slika vrijedi kolko hiljadu rijeci
vladiku milesevskog Filareta, patrijarh Pavle nije cak ni ukorio, vladika je inace clan sinoda SPC kojim je predsjedavo Pavle
- kiky
#6595 Re: Desavanja u Srbiji
nevjerovatni su ovi branioci lika i djela ...
na svaki konkretan dokaz ( dal slika dal dokument, tekst i sl. ) o pavinom učešču u sveopštem zločinu počinjenom u ime srpstva i spc-a oni odgovaraju nekim bajama o tome kako je pavo reko ovo ili ono ...
a to što je radio i što su mu ruke krvave do lakta a đepovi pucaju od pokradnog ... to nikom ništa ...
čak se jasno vidi da im ( braniocima lika i djela ) to dođe kao nešto normalno ...
dabogda vam bilo ono što je pavo želio i radio drugima ...
na svaki konkretan dokaz ( dal slika dal dokument, tekst i sl. ) o pavinom učešču u sveopštem zločinu počinjenom u ime srpstva i spc-a oni odgovaraju nekim bajama o tome kako je pavo reko ovo ili ono ...
a to što je radio i što su mu ruke krvave do lakta a đepovi pucaju od pokradnog ... to nikom ništa ...
čak se jasno vidi da im ( braniocima lika i djela ) to dođe kao nešto normalno ...
- ilija cvorovic
#6596 Re: Desavanja u Srbiji
Samo ću reći - dabogda nam bilo.kiky wrote:nevjerovatni su ovi branioci lika i djela ...
Last edited by ilija cvorovic on 19/11/2009 13:48, edited 1 time in total.
- nosara
#6597 Re: Desavanja u Srbiji
Orao pao, orao pao...!ilija cvorovic wrote:Samo ću reći - dabogda.kiky wrote:nevjerovatni su ovi branioci lika i djela ...
- vaca
#6598 Re: Desavanja u Srbiji
Ne, nego iluziju da je broj dobronamjernih i pristojnih ljudi u ovoj zemlji ipak veći od ovih koje ti spominješ.dallton wrote:koju tacno iluziju ti razbijamo? iluziju da ima budala i idiota koji vjeruju u tudje lazi o humanosti dok oni isti koji to pricaju su u stanju da cine sve stvari koje sam vec naveo milion puta od opsade grada do masovnog silovanja do genocida?vaca wrote:Nisam imala namjeru da se javljam, posebno ne ovim povodom. Ali evo da se pridružim zahvalama...ilija cvorovic wrote: Na kraju, ne znam šta bih prije rekao (ne odnosi se na tebe) - stidite se i sramotite, ili - hvala što mi razbijate iluzije.
-
Maestor
#6599 Re: Desavanja u Srbiji
Da je TITO ziv eee. Gadite mi se balije. 
-
dallton
#6600 Re: Desavanja u Srbiji
vaca wrote:Ne, nego iluziju da je broj dobronamjernih i pristojnih ljudi u ovoj zemlji ipak veći od ovih koje ti spominješ.dallton wrote:koju tacno iluziju ti razbijamo? iluziju da ima budala i idiota koji vjeruju u tudje lazi o humanosti dok oni isti koji to pricaju su u stanju da cine sve stvari koje sam vec naveo milion puta od opsade grada do masovnog silovanja do genocida?vaca wrote:
Nisam imala namjeru da se javljam, posebno ne ovim povodom. Ali evo da se pridružim zahvalama...
dobronamjernih - jel to onih sto bi trebalo kraj svojih ociju i pameti da klicu zivio isti frajer koji je naredjivao nase ubijanje?
evo da ne bude da nismo dobronamjerni - meni je zao sto nije zivio jos najmanje 40 godina, da gleda kako kosovo postaje dio albanije i da se njemu radi ono sto je on drugima htjeo...
pristojnih - zasto biti "pristojan" prema ocitom starom srpskom podrzavaocu koljaca kakav je bio pavle? koja definicija pristojnosti zahtjeva da se u toku proces izrazavanja pristojnosti postane idiot? pa nema vise budala, deficit je osjeca se na svakom koraku
evo malo o dobronamjernosti proslih i buducih vladika iz stranih izvora, dwelle
ma kako neko kao sto se je ovaj fasista @dallton moze biti nedobronamjeran i nepristojan prema ovakvim bozjim ljudima i svecima kao sto je mrtvi pavle i vrlo zivahni amfilohije, ccccc, ljudi tolika dobra djela ucinili...ma to @dallton izmislja, sve je to radi mrznjeNacionalistu i pragmatičara Pavla mijenja tvrdolinijaš Amfilohije?
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavla - Nije spriječio blagoslov oružja u ratu
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Pavla - Nije spriječio blagoslov oružja u ratu
Sinod Srpske parvoslavne crkve je preuzeo sve ingerencije patrijarha Pavla koji se mjesecima nalazi na liječenju. Štampa piše o njegovoj ulozi u ratovima u Hrvatskoj i BiH i o njegovom mogućem nasljedniku Amfilohiju.
Za predsjedavajućeg Sinoda izabran je vladika crnogorski Amfilohije Radović, koji bi trebao postati i nasljednik teško bolesnog Patrijarha Pavla. Suedeutsche Zeitung piše, pozivajući se na beogradsku štampu, o bliskim vezama ovog klerikalnog tvrdolinijaša sa porodicom Radovana Karadžića. "Na pogrebu Karadžićeve majke Amfilohije je držao posmrtni govor. Poznat je njegov ironični apel bivšoj tužiteljici Haškog tribunala Karli del Ponte da skupa s njim potraži u crnogorskim manastirima odbjegle ratne zločince. Tokom sahrane ubijenog srbijanskog premijera Đinđića Amfilohije je održao zapaljiv govor protiv navodne antisrpske politike Zapada," piše Suedeutsche.
Šutnja za vrijeme rušenja Hrvatske i BiH
Kada je riječ o patrijarhu Pavlu, list piše da je on podržavao agresivnu politiku Slobodana Miloševića i paravojnih grupacija u Hrvatskoj i Bosni protiv nezavisnosti tih dviju država. On je šutao dok su rušene susjedne države i provođeno etničko čišćenje. Kada su popovi blagoslovljavali oružje i paravojne formacije u ratu potiv bosanskih Muslimana, patrijarh Pavle nije učinio ništa. Dvije sedmice nakon masakra u Srebrenici nad oko 8000 muškaraca i dječaka pričestio je osumnjičene za ratne zločine Radovana Karadžića i Ratka Mladića. 1997. godine je podržao je apel nacionalističkih intelektualaca koji su tražili povlačenje naloga za hapšenje dvojice vođa bosanskih Srba.
Enorman utjecaj na pitanje Kosova
Raskid sa režimom Slobodana Miloševića počeo je tek nakon što su završeni ratovi u Hrvatskoj i BiH. Za razliku od tvrdolinijaša u crkvi on je podržao donošenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Kada je Milošević lažirao izbore i počeo novi rat na Kosovu, crkava ga je nazvala „bezbožnim čovjekom“ i zatražila njegovu ostavku. Od tada je Pavle imao simpatije prema demokratskoj opoziciji koja je u jesen 2000. godine Miloševića srušila s vlasti. Ipak, odobravao je, bivajući stalno između nacionalizma i pragmatizma, audijencije za mnoge Miloševićeve generale prije nego što su morali odgovarati pred Haškim tribunalom. Za vrijeme vlade Vojislava Koštunice crkva je imala enorman utjecaj, prije svega po pitanju Kosova. Prilikom slavljenja pravoslavnog Vaskrsa Pavle je osudio "tirane ovog svijeta" koji priznaju Kosovo.