Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#6576 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

spinel_ wrote:
Mustang1 wrote:Kad vidim sta je Georgeu bilo molim Boga da i Mirza ne igra nikakve utakmice osim prvenstva
onakve povrede se samo glupim amerima mogu dogoditi i nikome vise.. generalno gledano
:? Ono se moglo svakom desiti. Kako puce noga ko ledenica :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6577 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:
hrasno38 wrote:Igranje za reprezentaciju svoje zemlje nije volontiranje nego majku mu valjda i neka obaveza. I nije bilo nikakvo seljacko prepucavanje nego je lijepo receno da Jusuf nije ispostovao ni savez, ni selektora a ni svoje suigrace. I nemojte stalno spominajti to ugranje za mladu reprezentaciju jer je on sam izjavio da zeli igrati i niko ga nije tjerao jer bio siguran u rosteru za A reprezentaciju. Kako to odjednom povreda koljena i tri dana prije toga odigra odlicnu utakmicu protiv Svedske i kompletne kvalifikacije za mladu a da nije spomenuo da ga boli koljeno. Ja tvrdim da iza ovoga stoji sasvim sigurno Denver i neko ko se ne odvaja od Nurkica i djeli mu savjete.
Odjednom? Koliko se sjecam on je izjavio da ima problema sa koljenima, ja mislim cak i prije utakmice sa svedskom, fyi. Da se povrijedio prilikom proslave na parketu. Tako da to nije bas 'odjednom'. Mozda je odjednom za nas savez i boga pitaj kakvog doktora, koji se vjerovatno nisu udostojili ni da pregledaju momka.

B diviziju sam spomenuo zbog toga sto savez pokusava da nama dokaze da Nurkic NECE DA IGRA. Ej, a igro im lik b diviziju 2 sedmice ranije. Pa ko je ovdje lud? I to ono supacki daj vijest na portale, medije.

Ponavljam jos jednom, ja ne mogu stati na stranu ljudi koje vodi spodoba i dokazani lopov Konakovic. Jednostavno ne mogu tim ljudima da vjerujem.

A ja se slazem s tim da Juka jeste pogrijesio sto nije ovim tupanima donio papir i rekao evo ljudi, ako ne znaju, onda zovnut nekog nek im nacrta sta mu je sa koljenima.
Samo da razjasnimo neke stvari a to je da ne branim ni savez ni Nurkica ako je sve ovo tacno sto pise. Nurkic je reprezentativac BiH i bez obzira kolika zvijezda bio (a jos uvijek je zvjezdica) u toj reprezentaciji ima svoja prava i obaveze. Dakle niti sam ja niti ste vi ti koji mozemo tvrditi da li je Juka povrijedjen ili ne ali zato postoje ljekari i nalazi. Dakle Jukino je bilo samo to dase vrati donese nalaze iako treba da ga pogledaju nasi doktori ion je svoje obaveze ispunio. Ajde dodjite vi na posao poslije bolovanja bez doznaka!!!! U reprezentaciji ne bi smjelo biti po tom pitanju zvijezda i onih koji to nisu. Ivanovic sasvim sigurno nije neki lijevi selektor koji ce trpiti zvjezde i njihove ispade jer je on radio sa puno vecim i jacim igracima nego sto su nasi reprezentativci.
A s obzirom da ljude u savezu nazivate tupanima zaitsa bih volio da neko od vas vec dokazanih forumskih strucnjaka sjedne umjesto Haruna i dovede sve to u red. Najlakse je palamuditi po forumima i sve zivo kritikovati.
Mustang1

#6578 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

spinel_ wrote:
Mustang1 wrote:Kad vidim sta je Georgeu bilo molim Boga da i Mirza ne igra nikakve utakmice osim prvenstva
onakve povrede se samo glupim amerima mogu dogoditi i nikome vise.. generalno gledano
Samo glupi amer moze ruzno doskociti i slomiti nogu ?
palermo

#6579 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Ajde dodjite vi na posao poslije bolovanja bez doznaka!!!! U reprezentaciji ne bi smjelo biti po tom pitanju zvijezda i onih koji to nisu. Ivanovic sasvim sigurno nije neki lijevi selektor koji ce trpiti zvjezde i njihove ispade jer je on radio sa puno vecim i jacim igracima nego sto su nasi reprezentativci.
Pa običan radnik sasvim sigurno mora donijeti doznake. Onim drugim, neobičnim, rijetkim, nezamjenjivim, pa njih se ne zamara tim sitnicama....za njih uvijek neko drugi to radi.

U reprezentaciji postoje zvijezde, hvala bogu, imamo ih, ali očito nismo navikli da ih imamo. I ne znamo kako se prema njima ponašati. Ne znam šta će Ivanović uraditi,i šta misli,ali nadam se da neće zbog nečijeg hira (makar i svojega) zatvoriti vrata Nurkiću......Ivanović je tu godinu, dvije......Nurkić bi nas trebao nositi narednih deset....
Tomahawk11
Globalni moderator

#6580 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Kakvo zatvaranje vrata, zbog ovog syebati sve bi bilo ludilo. Nurkic mora igrati na EP, kvalifikacije mogu i bez njega.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6581 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
Ajde dodjite vi na posao poslije bolovanja bez doznaka!!!! U reprezentaciji ne bi smjelo biti po tom pitanju zvijezda i onih koji to nisu. Ivanovic sasvim sigurno nije neki lijevi selektor koji ce trpiti zvjezde i njihove ispade jer je on radio sa puno vecim i jacim igracima nego sto su nasi reprezentativci.
Pa običan radnik sasvim sigurno mora donijeti doznake. Onim drugim, neobičnim, rijetkim, nezamjenjivim, pa njih se ne zamara tim sitnicama....za njih uvijek neko drugi to radi.

U reprezentaciji postoje zvijezde, hvala bogu, imamo ih, ali očito nismo navikli da ih imamo. I ne znamo kako se prema njima ponašati. Ne znam šta će Ivanović uraditi,i šta misli,ali nadam se da neće zbog nečijeg hira (makar i svojega) zatvoriti vrata Nurkiću......Ivanović je tu godinu, dvije......Nurkić bi nas trebao nositi narednih deset....
Halo ba Palermo ovdje pricamo o reprezentaciji u kojoj su svi reprezentativci BiH. To sto je Nurkic potpisao za Denver jos uvijek ga ne cini Teletovicem koji za razliku od njega ipak je sazrio i kao igrac i kao reprezentativac i kao covjek. Momak od 20 godina i sa nijednim ozbiljnim nastupom za reprezentaciju se ne moze tako ponasati. U stvari moze ali onda nije za drzavnog dresa. Ali nadam se da ce ipak kad tad izaci potpuna istina pa cemo onda moci konkretnije razgovarati.
palermo

#6582 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Halo ba Palermo ovdje pricamo o reprezentaciji u kojoj su svi reprezentativci BiH. To sto je Nurkic potpisao za Denver jos uvijek ga ne cini Teletovicem koji za razliku od njega ipak je sazrio i kao igrac i kao reprezentativac i kao covjek. Momak od 20 godina i sa nijednim ozbiljnim nastupom za reprezentaciju se ne moze tako ponasati. U stvari moze ali onda nije za drzavnog dresa. Ali nadam se da ce ipak kad tad izaci potpuna istina pa cemo onda moci konkretnije razgovarati.
Mislio nešto napisati,ali odustao.....nema smisla....
phillie

#6583 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

Ali nadam se da ce ipak kad tad izaci potpuna istina pa cemo onda moci konkretnije razgovarati.
Da je srece, ni ovo nije trebalo izaci u javnost....

btw: nasi izgubili od Francuske 52:68 i borice se za 12 mjesto protiv Crne Gore....prilika za revans i castan oprostaj od ovog turnira. Izborili smo opstanak i cini mi se ispunili cilj koji je pred ove momke postavljen (ako je postavljen)
BHF_Manijak

#6584 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

Bajic naslijedio nadimak "treca cetvrtina", levatina...
Tomahawk11
Globalni moderator

#6585 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

BHF_Manijak wrote:Bajic naslijedio nadimak "treca cetvrtina", levatina...
Jel ono Sabit pado u 3/4?
palermo

#6586 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:
BHF_Manijak wrote:Bajic naslijedio nadimak "treca cetvrtina", levatina...
Jel ono Sabit pado u 3/4?
Menso
insaneinthebrain

#6587 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

famozna "treca cetvrtina", boljka svih nasih kosarkaskih reprezentacija
It_is_a_Leclerc

#6588 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Mene konkretno zaboli appendix, i kad bi Nurkić umjesto dobro jutro psovao krv čelnim ljudima saveza.

I dalje je jedino što mene zanima, nastup i perspektiva jednog od najboljih mladih košarkaša Evrope za moju reprezentaciju.

Sve te priče o ponosu i časti, obavezi prema reprezentativnom dresu su šubidubidarije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6589 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Danas u 18:00 sa Srbijom. Ima li gdje prijenos?
Romanista 101%

#6590 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

kod Ace nismo padali u trecoj
nema me tamo

#6591 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:Danas u 18:00 sa Srbijom. Ima li gdje prijenos?
????
Tomahawk11
Globalni moderator

#6592 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:
Tomahawk11 wrote:Danas u 18:00 sa Srbijom. Ima li gdje prijenos?
????
Jel se cudis ili i ti pitas? Prijateljska, u Italiji. Vjerovatno da nema.
nema me tamo

#6593 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Ma pitam...
Možda i ima prijenos..
Da li je bio kad smo igrali s Italijanima prijateljsku tamo?

A bio je prijenos kad smo igrali sa srbima u Sloveniji prije 2 god..
Vidjecemo..
Romanista 101%

#6594 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

samo nadjoh snimak, veceras u 22:30 na Rai sport 2, Ita-Can direktno u 20:30

22:30 Basket: Nazionale - Torneo di Trieste Bosnia - Serbia
Romanista 101%

#6595 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

raisport 2 ce prenosti sve utakmice OSIM ove prve :roll:
betametazon

#6596 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by betametazon »

9:9 trenutno :D
Korisnica_

#6597 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Korisnica_ »

Vidim Crnogorci se prilicno redaju na nasim juniorima.

Atic uopste nije igrao, pitam se zasto?
Romanista 101%

#6598 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

jesmo li srbiju i u jednom sportu do sada dobili?
Mračajski proto

#6599 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mračajski proto »

Jesmo u sportu zvani turbo-folk.
Dionysios

#6600 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dionysios »

Dobili smo ih u rukometu. Mislim da nismo nikada u kosarci.
Post Reply