Slike starog Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
agent_zero

#6576 Re: Slike starog Sarajeva

Post by agent_zero »

Hriste Boteva se do kraja rata zvala ulica koja danas nosi ime Mehneda Handžića.
PM72

#6577 Re: Slike starog Sarajeva

Post by PM72 »

Filter wrote:
PM72 wrote:Škola na Bjelavama pa se strmekneš niz Hriste Boteva i uletiš u hajduk Veljkovu pored pumpe...
:D ostario si @PM72, mislis na mehmeda handzica (ja to nekad sve zvao asikovac :D )
hriste boteva ti je haman sva ravna ko tepsija.

elem, tu je bilo nocno sankanje za velike. kad uvece u 10-11 izadje stara bagra sa zeljeznim sankama, mozes samo gledati :shock: :lol:
a onda mati drobi, ulicar vakav nakav, ko jos u ta doba visi na cesti... :roll: :D
Čuj Hriste Boteva ravna ko tepsija... :lol: Milion puta sam gore-dole sletio...

Glavni sankaš bio sadašnji šaner Gera pa Narcis,Faruk...ih kad je to bilo.Pa bradati i smrdljivi Ostoja što je čizme vezao žicom i nosio sjekiru preko ramena.E on mi je bio trauma ćaća ga jebo smrdljivi.
dječak sa šibicama

#6578 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

muha_sa wrote:ama :-) gdje smo sve ligurali i odakle smo se spuštali na ligurama i slicurama to ne bih nazvo hrabršcu vec budalaštinom :-) teškim hajvanlukom :lol: al šta djeca znaju šta je budalaština :-)

na Trebevic pa lodrama(lodre=sanke :) ) niz padine pa niz Komatin, Širokacu te basamcima do 7 brace---to nije bilo sankanje vec spust niz haman bob stazu---nigdje snjega vec sami led--furamo a iskre ispod ligura frcaju :-)
Eh, lijepe strmine, tu nema kocenja... mi smo niz Sirokacu do 7 brace ili niz Zagrice i Save Skarica do Mjedenice. Brat bratu 45 stepeni nagib.

Djeca su ulijetala ljudima u basce, to leti preko ograde, to stare nane i dede gadjaju kalosama.
vicious

#6579 Re: RE: Re: Slike starog Sarajeva

Post by vicious »

PM72 wrote:
Filter wrote:
PM72 wrote:Škola na Bjelavama pa se strmekneš niz Hriste Boteva i uletiš u hajduk Veljkovu pored pumpe...
:D ostario si @PM72, mislis na mehmeda handzica (ja to nekad sve zvao asikovac :D )
hriste boteva ti je haman sva ravna ko tepsija.

elem, tu je bilo nocno sankanje za velike. kad uvece u 10-11 izadje stara bagra sa zeljeznim sankama, mozes samo gledati :shock: [emoji38]
a onda mati drobi, ulicar vakav nakav, ko jos u ta doba visi na cesti... :roll: :D
Čuj Hriste Boteva ravna ko tepsija... [emoji38] Milion puta sam gore-dole sletio...

Glavni sankaš bio sadašnji šaner Gera pa Narcis,Faruk...ih kad je to bilo.Pa bradati i smrdljivi Ostoja što je čizme vezao žicom i nosio sjekiru preko ramena.E on mi je bio trauma ćaća ga jebo smrdljivi.
E dje se sjeti Ostoje! [emoji38] [emoji38]
PM72

#6580 Re: Slike starog Sarajeva

Post by PM72 »

Ko nije bjež'o pred njim ne zna šta je strah. :lol: Sjećam se jednog ogromnog stabla duda na koje nam se komšije nisu dale penjat'.Ostoja dođe sa sjekirom,odsječe granu i sjedne da jede.Niko ni mukajet a mi djeca iz ćoška posmatramo.Bio je kažu dobroćudan i nije nikog dirao ali ja sam u njegovom liku zamišljao sve najgore.Kad nisam htio da jedem -odu šatro do balkona i zovu Ostoju da dođe :D onda ja to sve naguram usta ko pelikan i progutam uz krokodilske suze niz lice...
muha_sa

#6581 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

šta je metuzalemi--što to ne pišete :?

nije ovo tema samo za turanje slika :D vec da pored odlicnih slika koju i prozborimo kako se nekad u šeheru živjelo :D
PM72

#6582 Re: Slike starog Sarajeva

Post by PM72 »

muha_sa wrote:šta je metuzalemi--što to ne pišete :?

nije ovo tema samo za turanje slika :D vec da pored odlicnih slika koju i prozborimo kako se nekad u šeheru živjelo :D
U Sarajevu ćeš prije udariti na dinosauruse nego na one koji znaju bacit' koju na ovoj temi...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6583 Re: Slike starog Sarajeva

Post by bitanga_sa_otesa »

jbga mene naribase sto nekad proserem o autima,starim zgradurinama i slicno.pa kontam bolje da sutim.po starom gradu ne znam bas puno jer sam odrastao na malti i u pofalicima kod benzinske.
muha_sa

#6584 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:jbga mene naribase sto nekad proserem o autima,starim zgradurinama i slicno.pa kontam bolje da sutim.po starom gradu ne znam bas puno jer sam odrastao na malti i u pofalicima kod benzinske.
eh u pofalicima--mada to nisu pofalici :lol: u toj zgradi kod beMzinske je bila "Koka" Varaždin :) Nino bio šef iliti nakav direktor---redovno smo se opijali u bifeu kod Joleta :-) :lol:
Innovation

#6585 Re: Slike starog Sarajeva

Post by Innovation »

bitanga_sa_otesa wrote:jbga mene naribase sto nekad proserem o autima,starim zgradurinama i slicno.pa kontam bolje da sutim.po starom gradu ne znam bas puno jer sam odrastao na malti i u pofalicima kod benzinske.
Vi se bas niste imali gdje sankati :cry: , a niste imali ni svog Jazica. :)
muha_sa

#6586 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

Innovation wrote:
jesu---sa Huma se tarlakali :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6587 Re: Slike starog Sarajeva

Post by mali_milojica »

Kao djeca smo se najvise sankali gdje je sada Sehidsko groblje na Kovacima. Vecinom je to zavrsavalo u dnu parka,a nekad se znalo spustiti i do Carsije.
Znalo se spustati od Visegradske kapije na Mejdan,pa produzis Jekovcem ili Sirokcem,kako kad.
Kad nije bilo snijega,ljeti smo se spustali na trokolicama.
dragma
Vozim: Pješe

#6588 Re: Slike starog Sarajeva

Post by dragma »

bitanga_sa_otesa wrote:Image
:thumbup:
black

#6589 Re: Slike starog Sarajeva

Post by black »

Image
zikamu

#6590 Re: Slike starog Sarajeva

Post by zikamu »

Innovation wrote:
U isto doba ono sto je Jazic bio na Carsiji, to je Ljubo bio na Staroj stanici i Pofalicima (stariji bi se morali sjecati) :D
... a sto se slika tice; da smo ofalili - jesmo. Svaka bila po nekol'ko puta dosad, al' nema veze...samo nek' se okrece...
Sjecal' se kogod sankanja niz Dalmatinsku bez mreze na Titovoj kad se islo "na nevidjeno"? :lol: Bilo je i takvih hajvana, doduse kad je u Sarajevu bilo pet auta... al' opet - nikad ne znas...
muha_sa

#6591 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

black wrote:Image
:thumbup:

ovo ko ovaj izbacio ruku kroz prozor :?

malo morgen :-)
bitanga_sa_otesa

#6592 Re: Slike starog Sarajeva

muha_sa wrote: eh u pofalicima--mada to nisu pofalici :lol: u toj zgradi kod beMzinske je bila "Koka" Varaždin :) Nino bio šef iliti nakav direktor---redovno smo se opijali u bifeu kod Joleta :-) :lol:
poslovodja ba :) ,mama me uvijek slala u tu prodavnicu,mi smo do 1980. zivjeli u onoj prvoj zgradi do automehanike,koka je bila u ovoj iza nje :-D
nego smijem li staviti 15-tak slika da te malo podsjetim ??? nisu vidjene dosad nigdje 8-)
muha_sa

#6593 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:
muha_sa wrote: eh u pofalicima--mada to nisu pofalici :lol: u toj zgradi kod beMzinske je bila "Koka" Varaždin :) Nino bio šef iliti nakav direktor---redovno smo se opijali u bifeu kod Joleta :-) :lol:
poslovodja ba :) ,mama me uvijek slala u tu prodavnicu,mi smo do 1980. zivjeli u onoj prvoj zgradi do automehanike,koka je bila u ovoj iza nje :-D
nego smijem li staviti 15-tak slika da te malo podsjetim ??? nisu vidjene dosad nigdje 8-)
turaj--šta cekaš :-)
bitanga_sa_otesa

#6594 Re: Slike starog Sarajeva

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
bitanga_sa_otesa

#6595 Re: Slike starog Sarajeva

Image
exliberal-ex

#6596 Re: Slike starog Sarajeva

Post by exliberal-ex »

Izvrsno vjece je dugo imalo svoju garazu u toj zgradi, ulaz bio od benzinske pumpe (cek kako se zvao taj servis ???)....znam kad sam prvi put usao unutra pa onda vozi u krug dok se nepopnes na vrh....a gore svjetlo, toplo....cujes kad neko dolazi autom skripe gume a bilo je ono tajt da se smota pogotovo ako si vozi neko dugo auto ( dal mercedese ili audije).

nego nevezano za to pade mi na pamet nesto

najstarija cevabdjinica u sarajevu....ja fakat neznam nista o tome....muha ti si metuzalem...ti bi to trebo znat :D :
ljevoruki

#6597 Re: Slike starog Sarajeva

Post by ljevoruki »

"bitanga_sa_otesa"
.
Automehanika u Pofalicima, koja je ovo godina?
trambusek88

#6598 Re: Slike starog Sarajeva

Post by trambusek88 »

bitanga_sa_otesa wrote: Image
GSP-ov (Grasov) Taxi
muha_sa

#6599 Re: Slike starog Sarajeva

Post by muha_sa »

exliberal-ex wrote:Izvrsno vjece je dugo imalo svoju garazu u toj zgradi, ulaz bio od benzinske pumpe (cek kako se zvao taj servis ???)....znam kad sam prvi put usao unutra pa onda vozi u krug dok se nepopnes na vrh....a gore svjetlo, toplo....cujes kad neko dolazi autom skripe gume a bilo je ono tajt da se smota pogotovo ako si vozi neko dugo auto ( dal mercedese ili audije).

nego nevezano za to pade mi na pamet nesto

najstarija cevabdjinica u sarajevu....ja fakat neznam nista o tome....muha ti si metuzalem...ti bi to trebo znat :D :
prvo da se bitangi zahvalim na slikama :thumbup: :kiss:

ne znam koja je najstarija, al se sjecam Mrkve i Hasetove :-D
Hasetova je bila u mojoj ulici :-D preko puta tramvaja na slici :-D
kasnije je Hase (1969.) otvorio devetku a burazer Ešrefaga na caršiji Sport

u taj vakat kod Mrkve za roštiljem radio Šahin--kasnije Šahin otvorio Želju
amar1994

#6600 Re: Slike starog Sarajeva

Post by amar1994 »

slike su 8) :thumbup: :thumbup:
Post Reply