Slike starog Sarajeva
- agent_zero
#6576 Re: Slike starog Sarajeva
Hriste Boteva se do kraja rata zvala ulica koja danas nosi ime Mehneda Handžića.
-
PM72
#6577 Re: Slike starog Sarajeva
Čuj Hriste Boteva ravna ko tepsija...Filter wrote:PM72 wrote:Škola na Bjelavama pa se strmekneš niz Hriste Boteva i uletiš u hajduk Veljkovu pored pumpe...ostario si @PM72, mislis na mehmeda handzica (ja to nekad sve zvao asikovac
)
hriste boteva ti je haman sva ravna ko tepsija.
elem, tu je bilo nocno sankanje za velike. kad uvece u 10-11 izadje stara bagra sa zeljeznim sankama, mozes samo gledati![]()
![]()
a onda mati drobi, ulicar vakav nakav, ko jos u ta doba visi na cesti...![]()
Glavni sankaš bio sadašnji šaner Gera pa Narcis,Faruk...ih kad je to bilo.Pa bradati i smrdljivi Ostoja što je čizme vezao žicom i nosio sjekiru preko ramena.E on mi je bio trauma ćaća ga jebo smrdljivi.
- dječak sa šibicama
#6578 Re: Slike starog Sarajeva
Eh, lijepe strmine, tu nema kocenja... mi smo niz Sirokacu do 7 brace ili niz Zagrice i Save Skarica do Mjedenice. Brat bratu 45 stepeni nagib.muha_sa wrote:amagdje smo sve ligurali i odakle smo se spuštali na ligurama i slicurama to ne bih nazvo hrabršcu vec budalaštinom
teškim hajvanlukom
al šta djeca znaju šta je budalaština
![]()
na Trebevic pa lodrama(lodre=sanke) niz padine pa niz Komatin, Širokacu te basamcima do 7 brace---to nije bilo sankanje vec spust niz haman bob stazu---nigdje snjega vec sami led--furamo a iskre ispod ligura frcaju
![]()
Djeca su ulijetala ljudima u basce, to leti preko ograde, to stare nane i dede gadjaju kalosama.
- vicious
#6579 Re: RE: Re: Slike starog Sarajeva
E dje se sjeti Ostoje! [emoji38] [emoji38]PM72 wrote:Čuj Hriste Boteva ravna ko tepsija... [emoji38] Milion puta sam gore-dole sletio...Filter wrote:PM72 wrote:Škola na Bjelavama pa se strmekneš niz Hriste Boteva i uletiš u hajduk Veljkovu pored pumpe...ostario si @PM72, mislis na mehmeda handzica (ja to nekad sve zvao asikovac
)
hriste boteva ti je haman sva ravna ko tepsija.
elem, tu je bilo nocno sankanje za velike. kad uvece u 10-11 izadje stara bagra sa zeljeznim sankama, mozes samo gledati[emoji38]
a onda mati drobi, ulicar vakav nakav, ko jos u ta doba visi na cesti...![]()
Glavni sankaš bio sadašnji šaner Gera pa Narcis,Faruk...ih kad je to bilo.Pa bradati i smrdljivi Ostoja što je čizme vezao žicom i nosio sjekiru preko ramena.E on mi je bio trauma ćaća ga jebo smrdljivi.
-
PM72
#6580 Re: Slike starog Sarajeva
Ko nije bjež'o pred njim ne zna šta je strah.
Sjećam se jednog ogromnog stabla duda na koje nam se komšije nisu dale penjat'.Ostoja dođe sa sjekirom,odsječe granu i sjedne da jede.Niko ni mukajet a mi djeca iz ćoška posmatramo.Bio je kažu dobroćudan i nije nikog dirao ali ja sam u njegovom liku zamišljao sve najgore.Kad nisam htio da jedem -odu šatro do balkona i zovu Ostoju da dođe
onda ja to sve naguram usta ko pelikan i progutam uz krokodilske suze niz lice...
- muha_sa
#6581 Re: Slike starog Sarajeva
šta je metuzalemi--što to ne pišete
nije ovo tema samo za turanje slika
vec da pored odlicnih slika koju i prozborimo kako se nekad u šeheru živjelo 
nije ovo tema samo za turanje slika
-
PM72
#6582 Re: Slike starog Sarajeva
U Sarajevu ćeš prije udariti na dinosauruse nego na one koji znaju bacit' koju na ovoj temi...muha_sa wrote:šta je metuzalemi--što to ne pišete![]()
nije ovo tema samo za turanje slikavec da pored odlicnih slika koju i prozborimo kako se nekad u šeheru živjelo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6583 Re: Slike starog Sarajeva
jbga mene naribase sto nekad proserem o autima,starim zgradurinama i slicno.pa kontam bolje da sutim.po starom gradu ne znam bas puno jer sam odrastao na malti i u pofalicima kod benzinske.
- muha_sa
#6584 Re: Slike starog Sarajeva
eh u pofalicima--mada to nisu pofalicibitanga_sa_otesa wrote:jbga mene naribase sto nekad proserem o autima,starim zgradurinama i slicno.pa kontam bolje da sutim.po starom gradu ne znam bas puno jer sam odrastao na malti i u pofalicima kod benzinske.
-
Innovation
#6585 Re: Slike starog Sarajeva
Vi se bas niste imali gdje sankatibitanga_sa_otesa wrote:jbga mene naribase sto nekad proserem o autima,starim zgradurinama i slicno.pa kontam bolje da sutim.po starom gradu ne znam bas puno jer sam odrastao na malti i u pofalicima kod benzinske.
- muha_sa
#6586 Re: Slike starog Sarajeva
jesu---sa Huma se tarlakaliInnovation wrote:Vi se bas niste imali gdje sankatibitanga_sa_otesa wrote:jbga mene naribase sto nekad proserem o autima,starim zgradurinama i slicno.pa kontam bolje da sutim.po starom gradu ne znam bas puno jer sam odrastao na malti i u pofalicima kod benzinske., a niste imali ni svog Jazica.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#6587 Re: Slike starog Sarajeva
Kao djeca smo se najvise sankali gdje je sada Sehidsko groblje na Kovacima. Vecinom je to zavrsavalo u dnu parka,a nekad se znalo spustiti i do Carsije.
Znalo se spustati od Visegradske kapije na Mejdan,pa produzis Jekovcem ili Sirokcem,kako kad.
Kad nije bilo snijega,ljeti smo se spustali na trokolicama.
Znalo se spustati od Visegradske kapije na Mejdan,pa produzis Jekovcem ili Sirokcem,kako kad.
Kad nije bilo snijega,ljeti smo se spustali na trokolicama.
- dragma
- Vozim: Pješe
#6588 Re: Slike starog Sarajeva
bitanga_sa_otesa wrote:
- black
-
zikamu
#6590 Re: Slike starog Sarajeva
U isto doba ono sto je Jazic bio na Carsiji, to je Ljubo bio na Staroj stanici i Pofalicima (stariji bi se morali sjecati)Innovation wrote:Vi se bas niste imali gdje sankatibitanga_sa_otesa wrote:jbga mene naribase sto nekad proserem o autima,starim zgradurinama i slicno.pa kontam bolje da sutim.po starom gradu ne znam bas puno jer sam odrastao na malti i u pofalicima kod benzinske., a niste imali ni svog Jazica.
... a sto se slika tice; da smo ofalili - jesmo. Svaka bila po nekol'ko puta dosad, al' nema veze...samo nek' se okrece...
Sjecal' se kogod sankanja niz Dalmatinsku bez mreze na Titovoj kad se islo "na nevidjeno"?
- muha_sa
#6591 Re: Slike starog Sarajeva
black wrote:
ovo ko ovaj izbacio ruku kroz prozor
malo morgen
- bitanga_sa_otesa
#6592 Re: Slike starog Sarajeva
poslovodja bamuha_sa wrote: eh u pofalicima--mada to nisu pofaliciu toj zgradi kod beMzinske je bila "Koka" Varaždin
Nino bio šef iliti nakav direktor---redovno smo se opijali u bifeu kod Joleta
![]()
nego smijem li staviti 15-tak slika da te malo podsjetim ??? nisu vidjene dosad nigdje
- muha_sa
#6593 Re: Slike starog Sarajeva
turaj--šta cekašbitanga_sa_otesa wrote:poslovodja bamuha_sa wrote: eh u pofalicima--mada to nisu pofaliciu toj zgradi kod beMzinske je bila "Koka" Varaždin
Nino bio šef iliti nakav direktor---redovno smo se opijali u bifeu kod Joleta
![]()
,mama me uvijek slala u tu prodavnicu,mi smo do 1980. zivjeli u onoj prvoj zgradi do automehanike,koka je bila u ovoj iza nje
![]()
nego smijem li staviti 15-tak slika da te malo podsjetim ??? nisu vidjene dosad nigdje
- bitanga_sa_otesa
- bitanga_sa_otesa
- exliberal-ex
#6596 Re: Slike starog Sarajeva
Izvrsno vjece je dugo imalo svoju garazu u toj zgradi, ulaz bio od benzinske pumpe (cek kako se zvao taj servis ???)....znam kad sam prvi put usao unutra pa onda vozi u krug dok se nepopnes na vrh....a gore svjetlo, toplo....cujes kad neko dolazi autom skripe gume a bilo je ono tajt da se smota pogotovo ako si vozi neko dugo auto ( dal mercedese ili audije).
nego nevezano za to pade mi na pamet nesto
najstarija cevabdjinica u sarajevu....ja fakat neznam nista o tome....muha ti si metuzalem...ti bi to trebo znat
:
najstarija cevabdjinica u sarajevu....ja fakat neznam nista o tome....muha ti si metuzalem...ti bi to trebo znat
- ljevoruki
#6597 Re: Slike starog Sarajeva
Automehanika u Pofalicima, koja je ovo godina?"bitanga_sa_otesa"
.
- trambusek88
#6598 Re: Slike starog Sarajeva
GSP-ov (Grasov) Taxibitanga_sa_otesa wrote:![]()
- muha_sa
#6599 Re: Slike starog Sarajeva
prvo da se bitangi zahvalim na slikamaexliberal-ex wrote:Izvrsno vjece je dugo imalo svoju garazu u toj zgradi, ulaz bio od benzinske pumpe (cek kako se zvao taj servis ???)....znam kad sam prvi put usao unutra pa onda vozi u krug dok se nepopnes na vrh....a gore svjetlo, toplo....cujes kad neko dolazi autom skripe gume a bilo je ono tajt da se smota pogotovo ako si vozi neko dugo auto ( dal mercedese ili audije).
najstarija cevabdjinica u sarajevu....ja fakat neznam nista o tome....muha ti si metuzalem...ti bi to trebo znat:
ne znam koja je najstarija, al se sjecam Mrkve i Hasetove
Hasetova je bila u mojoj ulici
kasnije je Hase (1969.) otvorio devetku a burazer Ešrefaga na caršiji Sport
u taj vakat kod Mrkve za roštiljem radio Šahin--kasnije Šahin otvorio Želju
- amar1994
#6600 Re: Slike starog Sarajeva
slike su