FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mrtva kokoš
#6577 Re: FC Barcelona
ultimu lupa nostalgija neka ga 
- ultima_palabra
#6578 Re: FC Barcelona
Haj ba šta se palite odmah
On je relativno kasno postao pravi igrač, čak je trebao biti prodat Tenerifama... kažu da je dolazak Davidsa na pola godine 2004, spasio i Xavija i Rijkaarda i Laportu i još neke kojima se spremala noga.
Ipak to sve samo uvećava ono što je postigao kasnije... veliki igrač.
-
LSD
#6579 Re: FC Barcelona
Tacno zaista....pa lako je Messiu i Pedru trpati kad imaju Xavia iza sebe...mislim, ne kažem da se i oni ne krecu i da se ne trude (nikome ne pada samo s neba) ali je mnogo mnogo lakše kad imaš Xavia u ekipi koji to distribuira na ovakav nacin.ultima_palabra wrote:Haj ba šta se palite odmahOn je relativno kasno postao pravi igrač, čak je trebao biti prodat Tenerifama... kažu da je dolazak Davidsa na pola godine 2004, spasio i Xavija i Rijkaarda i Laportu i još neke kojima se spremala noga.
Bez njega to daleko teže ide, realno govoreci.
- Distortion
#6580 Re: FC Barcelona
Ko ide na tekmu u Split?
Moram se pohvalit da sam kupio kartu, istok
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6581 Re: FC Barcelona
Uživaćeš u bravurama Jeffrena, Fontasa i kompanije.Distortion wrote:Ko ide na tekmu u Split?
- ultima_palabra
#6582 Re: FC Barcelona
Pa nisu ni ovi iz Hajduka levati, stavili su neku klauzulu o tome ko mora igratiEntropio wrote:Uživaćeš u bravurama Jeffrena, Fontasa i kompanije.Distortion wrote:Ko ide na tekmu u Split?
Sigurno neće biti Južnoamerikanaca, a ostali će biti tu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6583 Re: FC Barcelona
sve to što si rekao, generalno, nema veze sa Barcelonom. čist marketing, i prodaja vijesti. Barcelona se sad najbolje konzumira pa se i prodaje na sve strane. toga ima u svakom sportu... svi navijaju za Šumahera, Federera, Hermana Mayera, Lejkerse... to ti je čisti kapitalizam. nigdje tu fudbala nema.hz__semir wrote: Kontraš u dušiSvi navijaju za Barcelonu, pa ja malo pucam kontru
![]()
A sad ozbiljno, Barcelona kao klub mi je draza nego Real Madrid, uvijek bila i uvijek ce biti, ali mi se jednostavno gadi ova euforija koja se digla, gdje su sad odjednom svi navijaci Barcelone, gdje se prati šta Messi zigu, koliko puta su se Pique i Shakira poljubili, šta rade igrači u avionu, šta rade u autobusu, šta rade u svlačionici, kakve kopačke nose na ovoj, kakve na onoj utakmici. Pišu se nekakva politička sranja, raspravlja se o Kataloniji, o Kralju, koga "oni" priznaju, koga ne priznaju i ostala sranja. A da i ne govorim da 90% tih navijača ne zna šta je ofsajd, a kamoli fudbal, ali eto oni su "navijači", stave šal, odu u sportcentra i "navijaju".
Danas sutra, nek se ista stvar desi s nekim drugim Klubom, moja reakcija će biti ista. Jednostavno, nervira me preseravanje.
svi znaju da su slike Pollocka preskupe, i svi će se složiti da je to neka visoka umjetnost. čak će te i napasti da si glup, jer ne kontaš sve te šare, fleke i mrlje... ako zatražiš objašnjenje, nećeš ga dobiti. čak i kadje nešto mainstream, samo oni koji istinski cijene tu vrijednost (bila u sportu, bila u politici, bila u umjetnosti), znaće ti je objasniti i dočarati.
ja sam često povlačio analogiju između ove manije sa Barcelonom, sa onom koju su imali Bullsi. pomno sam pratio njihovih zadnjih par sezona sa Jordanom u sastavu i vladalo je isto razmišljanje: jebli vas više Bullsi
a to je kod Barcelone, meni i najbitnije. lijepo je vidjeti i neke lijepe geste (dizanje pehara od strane Abidala, ali i tretman koji je Larrson imao, iako je više bio na klupi zbog povreda nego u igri), ali one koje su direktno vezane i za teren.
ostalo... koga briga... a da ne pominjem one koji miješaju politiku, pa Kataloniju porede sa RS
- Distortion
#6585 Re: FC Barcelona
Postoji ugovor, nisu ljudi u Hajduku budale da daju tolike pare a da ovi posalju drugu postavu. Barcelona ima dosta simpatizera na Balkanu i ljudi žele vidjeti uživo ovu generaciju igrača i ne gleda se svaki dan Barcelona. Nece biti ovih juznoamerikanaca kao sto je rekao ultima i to je to...ultima_palabra wrote:Pa nisu ni ovi iz Hajduka levati, stavili su neku klauzulu o tome ko mora igratiEntropio wrote:Uživaćeš u bravurama Jeffrena, Fontasa i kompanije.Distortion wrote:Ko ide na tekmu u Split?
Moram se pohvalit da sam kupio kartu, istokIpak su izvalili 2 mil ojra...
Sigurno neće biti Južnoamerikanaca, a ostali će biti tu.
Kupanje, dernek, tekma
- Charuga
- Globalni moderator
#6586 Re: FC Barcelona
Antoine Griezmann na meti Katalonaca
Barcelona želi dovesti talentovanog Francuza
Uoči nove sezone je Barcelona, aktuelni evropski i španski prvak, opasno zagrizla za mladog čileanskog fudbalera Alexisa Sancheza, inače člana talijanskog Udinesea.
Međutim, pomama za tim krilnim igračem je velika, traži ga još mnoštvo klubova, pa su zato Katalonci spremni i izgubiti u toj borbi. O tome govori i Barcelonino traženje sličnog igrača na drugim stranama, a posljednji navodi kazuju da su zainteresovani za talentovanog Francuza, 20-godišnjeg Antoinea Griezmanna, inače igrača Real Sociedada.
Mladi fudbaler koji je prošao sve francuske selekcije, do one sadašnje do 21 godine, ima valjani ugovor s Real Sociedadom do 2015. godine, kao i klauzulu da može otići iz kluba ukoliko netko ponudi 30 miliona eura.
U Barceloni se nadaju da bi mogli "pobiti" dio te svote određenom posudbom nekog od svojih igrača.
Uoči nove sezone je Barcelona, aktuelni evropski i španski prvak, opasno zagrizla za mladog čileanskog fudbalera Alexisa Sancheza, inače člana talijanskog Udinesea.
Međutim, pomama za tim krilnim igračem je velika, traži ga još mnoštvo klubova, pa su zato Katalonci spremni i izgubiti u toj borbi. O tome govori i Barcelonino traženje sličnog igrača na drugim stranama, a posljednji navodi kazuju da su zainteresovani za talentovanog Francuza, 20-godišnjeg Antoinea Griezmanna, inače igrača Real Sociedada.
Mladi fudbaler koji je prošao sve francuske selekcije, do one sadašnje do 21 godine, ima valjani ugovor s Real Sociedadom do 2015. godine, kao i klauzulu da može otići iz kluba ukoliko netko ponudi 30 miliona eura.
U Barceloni se nadaju da bi mogli "pobiti" dio te svote određenom posudbom nekog od svojih igrača.
- Lunizz
#6587 Re: FC Barcelona
Joj dobrile igro sad Managera i pobjedim 2:4 Sociedada ovaj mali mi zabi golPlavih_11 wrote:Antoine Griezmann na meti Katalonaca
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6588 Re: FC Barcelona
važi mali za velikog talenta, al ne kontam šta će im desno krilo...jedino što more pokriti i desnog beka, a nije baš potpuno ofenzivan da bi bio onaj krilni napadačPlavih_11 wrote:The deal on Hercules player Kiko Femenia (20) could be closed today. His club and agents are waiting for Barcelona's final approval.
- Charuga
- Globalni moderator
#6589 Re: FC Barcelona
Aktualni europski prvak je praktički sve zgotovio oko transfera 16-godišnjeg Elliotta Kebbieja iz Leeds Uniteda, za kojeg su veliki interes iskazali Manchester United i Everton. Tako je Barça prvi put zavrila u dvorište zemlje koja joj je dosad otimala njezine talente.
Barcelona je nakon pobjede u finalu Lige prvaka na Wembleyju Manchester Unitedu zadala još jedan veliki udarac. Španjolski i europski prvaci uspjeli su u svoje redove dovesti 16-godišnje čudo iz djeteta iz Leedsa, Elliotta Kebbieja.
Mladi Englez je 2009. godine bio na probi na Old Traffordu, ali Sir Alex Fersugon tada nije bio spreman izdvojiti 1,1 milijun eura. Kebbie je izrazito brzo krilo koji je čelnike Barcelone impresionirao u njihovom trening kampu La Masiji. Iz Leedsa su potvrdili da su veliku nadu u svojim redovima htjeli Manchester United i Everton, ali se 16-godišnji Englez odlučio za Španjolsku. Treniranje u La Masiji očito je impresioniralo mladog Kebbieja i on je odlučan u namjeri da ode u Španjolsku. "Klub je zadržao pravo na odštetu ako igrač odluči nastaviti karijeru u Španjolskoj", stoji na službenoj stranici Leeds Uniteda.
U engleskog drugoligašu su uvjereni kako će odšteta biti vrlo visoka ako da transfera dođe. Leeds je inače pravi rasadnik mladih talenata, pa su za pet milijuna 2006. godine klub napustili Tom Taiwo i Michael Woods te potpisali za Chelsea. Prije dvije godine za 700.000 eura u Everton su prodali Lukea Garbutta. Ode li Kebbie na Nou Camp, bit će to prava osveta Barcelone Englezima, koji su njima svojedobno oteli današnje velike zvijezde Cesca Fabregasa i Gerarda Piquea.
http://sportski.net.hr/
Barcelona je nakon pobjede u finalu Lige prvaka na Wembleyju Manchester Unitedu zadala još jedan veliki udarac. Španjolski i europski prvaci uspjeli su u svoje redove dovesti 16-godišnje čudo iz djeteta iz Leedsa, Elliotta Kebbieja.
Mladi Englez je 2009. godine bio na probi na Old Traffordu, ali Sir Alex Fersugon tada nije bio spreman izdvojiti 1,1 milijun eura. Kebbie je izrazito brzo krilo koji je čelnike Barcelone impresionirao u njihovom trening kampu La Masiji. Iz Leedsa su potvrdili da su veliku nadu u svojim redovima htjeli Manchester United i Everton, ali se 16-godišnji Englez odlučio za Španjolsku. Treniranje u La Masiji očito je impresioniralo mladog Kebbieja i on je odlučan u namjeri da ode u Španjolsku. "Klub je zadržao pravo na odštetu ako igrač odluči nastaviti karijeru u Španjolskoj", stoji na službenoj stranici Leeds Uniteda.
U engleskog drugoligašu su uvjereni kako će odšteta biti vrlo visoka ako da transfera dođe. Leeds je inače pravi rasadnik mladih talenata, pa su za pet milijuna 2006. godine klub napustili Tom Taiwo i Michael Woods te potpisali za Chelsea. Prije dvije godine za 700.000 eura u Everton su prodali Lukea Garbutta. Ode li Kebbie na Nou Camp, bit će to prava osveta Barcelone Englezima, koji su njima svojedobno oteli današnje velike zvijezde Cesca Fabregasa i Gerarda Piquea.
http://sportski.net.hr/
- BHF_Manijak
#6590 Re: FC Barcelona
Nije da kontriram ili nesto izmisljam, uostalom svi koji ne prate fudbal od 2006. i pocetka Barcine ere to ce znati, Xavi jeste kasno posto igacina, sjecam se njegovih pocetaka, on i Puyol odron bili zivotami, sjecam se Bahe i njegovog ibrecenja u fazonu "pa kako ovakav jedan odbrambeni moze uopste igrati u tako velikom klubu", Xavi isto tako nista nije bio posebno, ne znam sta mu je "slomilo" karijeru, ali onda odjednom KLIK i ko da ej novi covjek doso, Xavi postade igracina i covjek sa najubitacnijim pasom mozda na svijetu!ultima_palabra wrote:Nešto gledam ovaj gol slučajno, pa mi nije jasno da se nekad lopta ovako odbijala od Xavija![]()
- Distortion
#6591 Re: FC Barcelona
http://www.sportsport.ba/ino_kosarka/ba ... iona/58880
BARCELONA U KOŠARCI PRVAK ŠPANIJE...
Znači samo je nedostajala ona titula prvaka Evrope u košarci pa da to bude vrh...

BARCELONA U KOŠARCI PRVAK ŠPANIJE...
Znači samo je nedostajala ona titula prvaka Evrope u košarci pa da to bude vrh...
- Better Man
#6592 Re: FC Barcelona
Za mene licno najbolji igrac Barcelone u zadnjih 7 godina je Ronaldinho! kad je on bio u formi to je bilo strava gledati. kakve je poteze izvodio i kakve je Realu davao golove sutevima iz mjesta. Prije njega je bio jos jedan magicni Brazilac sa ludim i genijalnim potezima, a to je Rivaldo. Sjecam se kad su igrali protiv Valencije zadnje kolo i Valenciji trebala pobjeda da ide u LP, a Barceloni dovoljan bio remi. Utakmica zvrsena 3:3. Rivaldo odigrao maestralnu partiju i zabio sva 3 gola za Barcelonu. Vrhunac njegove briljantne igre u toj utakmici je bio treci gol koji je zabio skaricama. Svaka cast Messiu, ali ova dvojica kad su bili u formi su bili daleko iznad njega po potezima i majstorijama.
-
LSD
#6593 Re: FC Barcelona
Xavi je u sezoni 2004/05 kada su i uzeli titulu sa Rajkardom (dakle sa 25 godina života) proglašen najboljim igracem španske lige....to je bila godina potpune afirmacije i sticanje najvecih priznanja jer nije mala stvar biti zvanicno najbolji igrac španske Primere.BHF_Manijak wrote:Nije da kontriram ili nesto izmisljam, uostalom svi koji ne prate fudbal od 2006. i pocetka Barcine ere to ce znati, Xavi jeste kasno posto igacina, sjecam se njegovih pocetaka, on i Puyol odron bili zivotami, sjecam se Bahe i njegovog ibrecenja u fazonu "pa kako ovakav jedan odbrambeni moze uopste igrati u tako velikom klubu", Xavi isto tako nista nije bio posebno, ne znam sta mu je "slomilo" karijeru, ali onda odjednom KLIK i ko da ej novi covjek doso, Xavi postade igracina i covjek sa najubitacnijim pasom mozda na svijetu!ultima_palabra wrote:Nešto gledam ovaj gol slučajno, pa mi nije jasno da se nekad lopta ovako odbijala od Xavija![]()
Uostalom, evo prica o tom velikom majstoru fudbala, vjerovatno i najboljem veznjaku svijeta trenutno.
http://www.barcabih.com/kolumne/pri%C4% ... g-veznjaka
Last edited by LSD on 14/06/2011 23:57, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#6594 Re: FC Barcelona
I reko sam njegovih pocetaka, tj kad ga je tek uvodio u igru, kada je imao nekih 20-21 godinu, i ono sto sam vidio prokomentarisao sam u smislu "LSD wrote:Xavi je u sezoni 2004/05 kada su i uzeli titulu sa Rajkardom (dakle sa 25 godina života) proglašen najboljim igracem španske lige.BHF_Manijak wrote:Nije da kontriram ili nesto izmisljam, uostalom svi koji ne prate fudbal od 2006. i pocetka Barcine ere to ce znati, Xavi jeste kasno posto igacina, sjecam se njegovih pocetaka, on i Puyol odron bili zivotami, sjecam se Bahe i njegovog ibrecenja u fazonu "pa kako ovakav jedan odbrambeni moze uopste igrati u tako velikom klubu", Xavi isto tako nista nije bio posebno, ne znam sta mu je "slomilo" karijeru, ali onda odjednom KLIK i ko da ej novi covjek doso, Xavi postade igracina i covjek sa najubitacnijim pasom mozda na svijetu!ultima_palabra wrote:Nešto gledam ovaj gol slučajno, pa mi nije jasno da se nekad lopta ovako odbijala od Xavija![]()
Uostalom, evo prica o tom velikom majstoru fudbala, vjerovatno i najboljem veznjaku svijeta trenutno.
- ultima_palabra
#6595 Re: FC Barcelona
E ja im priče, počinju kad je čovjeku bilo 23 godineLSD wrote:Xavi je u sezoni 2004/05 kada su i uzeli titulu sa Rajkardom (dakle sa 25 godina života) proglašen najboljim igracem španske lige....to je bila godina potpune afirmacije i sticanje najvecih priznanja jer nije mala stvar biti zvanicno najbolji igrac španske Primere.BHF_Manijak wrote:Nije da kontriram ili nesto izmisljam, uostalom svi koji ne prate fudbal od 2006. i pocetka Barcine ere to ce znati, Xavi jeste kasno posto igacina, sjecam se njegovih pocetaka, on i Puyol odron bili zivotami, sjecam se Bahe i njegovog ibrecenja u fazonu "pa kako ovakav jedan odbrambeni moze uopste igrati u tako velikom klubu", Xavi isto tako nista nije bio posebno, ne znam sta mu je "slomilo" karijeru, ali onda odjednom KLIK i ko da ej novi covjek doso, Xavi postade igracina i covjek sa najubitacnijim pasom mozda na svijetu!ultima_palabra wrote:Nešto gledam ovaj gol slučajno, pa mi nije jasno da se nekad lopta ovako odbijala od Xavija![]()
Nije Xavi ni tada bio odron, jednostavno se uklapao u sivilo tima.
- respo
#6596 Re: FC Barcelona
puyol je koliko se sjecam oko 98-e poceo u prvom timu biti manje vise pored de boera koji je dosao te godine i ne sjecam se ko je jos bio tada uz njega
a i ova dvojica su tu negdje oko '00-e usli tad je u barci bila kolonija holandjana
a i ova dvojica su tu negdje oko '00-e usli tad je u barci bila kolonija holandjana
-
solo2
#6597 Re: FC Barcelona
Par pitanja za sve vas koji "gotivite" Barcu.
Koga najvise volite vidjeti na poziciji lijevog beka: Adriana, Abidala ili Maxwella?
Odlaskom Puyola, sta mislite koji bi igrac mogao doci na njegovo mjesto?
Koga najvise volite vidjeti na poziciji lijevog beka: Adriana, Abidala ili Maxwella?
- simonese
#6598 Re: FC Barcelona
Emir Spahicsolo2 wrote:Par pitanja za sve vas koji "gotivite" Barcu.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6599 Re: FC Barcelona
Logično, Abidala. Ali mislim da će Abidal većinu naredne sezone odigrati na CB, a Puyol će polako odlaziti u drugi plan. Na LB će prvi izbor biti Adriano, ili neko koga dovedu kao pojačanje.solo2 wrote:Par pitanja za sve vas koji "gotivite" Barcu.
-
hajrazguli
#6600 Re: FC Barcelona
Ma Barcelona je ove sezone imala srece kao
niko dosad.Real je realno jaci na svakoj poziciji i
to ce dogodine i dokazati .
niko dosad.Real je realno jaci na svakoj poziciji i
to ce dogodine i dokazati .