Jos nemam primjedbi...
Sarajevski taksisti- dno dna
-
moonca
#6576 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hm...jucer Sam opet bill na relaciji.... bbi_ AP_ bbi... djevojka je vozila sa taxi, jako.jako slatka, ljubazna.. Malo je sporije vozila...ali koliko je naplatila....tu je negdje
Jos nemam primjedbi...
Jos nemam primjedbi...
- zomri
#6577 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Istrolovaše Suljagića da valja
http://source . ba/clanak/Amila/491695/Krenuli-smo-taksijem-sa-aerodroma-predstavljajuci-se-kao-strani-drzavljanin-evo-koliko-nam-je-naplatio
http://source . ba/clanak/Amila/491695/Krenuli-smo-taksijem-sa-aerodroma-predstavljajuci-se-kao-strani-drzavljanin-evo-koliko-nam-je-naplatio
-
moonca
#6578 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
(Taman tako, ok je kad ja ostavim baksis, ali da me ti nesto ucjenjujes, ma cao zdravo,stani na prvom prosirenju da se razilazimo.)
Apsolutno NE.
Kako ces ti odredjivati cijenu. Njegov biznis...on nudi...ti prihvatis I'll ne...
.na kratkim relacijama, zbilja treba imati razumjevanja..ili plati Malo vise...ili upotrijebi svoje brze nogice....
Apsolutno NE.
Kako ces ti odredjivati cijenu. Njegov biznis...on nudi...ti prihvatis I'll ne...
.na kratkim relacijama, zbilja treba imati razumjevanja..ili plati Malo vise...ili upotrijebi svoje brze nogice....
- Blixen
#6579 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pitam urbanu glavicu dijametra od 60 cm na standu u gradu "moze li do Avlije?"
nece da vozi
kazem mu jarane ja sam posao u Avliju nisam na Aerodrom
nista on
nece da vozi
kazem mu jarane ja sam posao u Avliju nisam na Aerodrom
nista on
- thekupus
#6580 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Hahahaha jesi li ti realan, Suljagiću? Privatni biznis ne znači da može postavljati cijenu kako mu prahne, Ministarstvo mora ovjeriti cjenovnik, a ne jednom naplatiš 5 KM, a drugi put cvaju.moonca wrote:(Taman tako, ok je kad ja ostavim baksis, ali da me ti nesto ucjenjujes, ma cao zdravo,stani na prvom prosirenju da se razilazimo.)
Apsolutno NE.
Jebem ti ja mozak koji ovako razmišlja kao ti.
-
moonca
#6581 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
thekupus wrote:Hahahaha jesi li ti realan, Suljagiću? Privatni biznis ne znači da može postavljati cijenu kako mu prahne, Ministarstvo mora ovjeriti cjenovnik, a ne jednom naplatiš 5 KM, a drugi put cvaju.moonca wrote:(Taman tako, ok je kad ja ostavim baksis, ali da me ti nesto ucjenjujes, ma cao zdravo,stani na prvom prosirenju da se razilazimo.)
Apsolutno NE.
Treba ih kazniti...vozis svoj auto...I Miran.
- SmokingMan
#6582 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ko će ih kazniti?Ljudi 10 godina uredno rade po principu dva cjenovnika. 
- petunija
#6583 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne bih da kvarim dernek, ali lično nikad nisam imala problem ni sa jednim taksistom (najčešće koristim upravo SA taksi). Vozili su me i na kratku relaciju, uvijek uključe taksimetar i nisam ( još
) imala loše iskustvo.
I, ne započinju nikakvu priču ako i sama ćutim.
-
ja1977
#6584 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Blago vama, izuzetak koji potvrdjuje pravilopetunija wrote:Ne bih da kvarim dernek, ali lično nikad nisam imala problem ni sa jednim taksistom (najčešće koristim upravo SA taksi). Vozili su me i na kratku relaciju, uvijek uključe taksimetar i nisam ( još) imala loše iskustvo.
- Edin H.
#6585 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da li ce biti kakvo skromno obiljezavanje obljetnice?SmokingMan wrote:Ko će ih kazniti?Ljudi 10 godina uredno rade po principu dva cjenovnika.
- dječak sa šibicama
#6586 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Necu upotrijebiti svoje nogice nego cu cimnuti konkurenciju, platiti relaciju makar bila 2 kilometra, dobar dan dobar dan, dovidjenja dovidjenja.
Usput taxo ostao bez 4 marke. Ko mu jebe mater, neka ceka musteriju za aerodrom.
Usput taxo ostao bez 4 marke. Ko mu jebe mater, neka ceka musteriju za aerodrom.
-
Hakiz
#6587 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nismo svi buržuji.moonca wrote:thekupus wrote:Hahahaha jesi li ti realan, Suljagiću? Privatni biznis ne znači da može postavljati cijenu kako mu prahne, Ministarstvo mora ovjeriti cjenovnik, a ne jednom naplatiš 5 KM, a drugi put cvaju.moonca wrote:(Taman tako, ok je kad ja ostavim baksis, ali da me ti nesto ucjenjujes, ma cao zdravo,stani na prvom prosirenju da se razilazimo.)
Apsolutno NE.
Treba ih kazniti...vozis svoj auto...I Miran.
- Dope_Man
#6588 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema tu fer ili nije fer. Zna se cijena pocetna + kilometraza po taksimetru. Fer je da on rsdi svoj posao kako treba da radi, a ne da izvolijeva i da mu je mrsko voziti jer ne moze odmah oguliti. Nikad mu marke ne bi dao, mogao bi mu samo zalupiti vrata da se tako ijedan ponasao u rijetkim prilikama kad sam uzimao taxi.moonca wrote: Imala Sam kracu voznju..Pofalici- C. Vila...kad Sam mu rekla destinaciju....zakolutao ocima....kazem naplati koliko hoces..ne mogu hodati...I bilo je 5 km......mislim da je fer...
.
-
moonca
#6589 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dope_Man wrote:Nema tu fer ili nije fer. Zna se cijena pocetna + kilometraza po taksimetru. Fer je da on rsdi svoj posao kako treba da radi, a ne da izvolijeva i da mu je mrsko voziti jer ne moze odmah oguliti. Nikad mu marke ne bi dao, mogao bi mu samo zalupiti vrata da se tako ijedan ponasao u rijetkim prilikama kad sam uzimao taxi.moonca wrote: Imala Sam kracu voznju..Pofalici- C. Vila...kad Sam mu rekla destinaciju....zakolutao ocima....kazem naplati koliko hoces..ne mogu hodati...I bilo je 5 km......mislim da je fer...
.
U nazad par godina su bili bezobrazniji....kako sam mogla primjrtiti, sada su ljubazniji....mada uvijek. Ce ih biti nezadovoljnih..
Ne,znam....znala sam da ce reagovati..ovaj je bio pristojan i zezao se .....
Meni vise semta kada sporo vozi ...jedan je bio jako dobar, svaku sansu je koristio da ubrza i koristi tramvajsku traku...
- Ady88
#6590 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Evo mozete uzeti 1000KM samo snimite video
Prilog Source.ba portala o taksisti dobio epilog: Dajemo nagradu 1000 KM onome ko donese račun sa aerodroma da mu je naplaćeno više
Nakon što smo objavili video prilog o taksisti, koji nam je vožnju od aerodroma do SCC-a naplatio 30KM, dobili smo poziv iz Sarajevo taksija.
Prilog Source.ba portala o taksisti dobio epilog: Dajemo nagradu 1000 KM onome ko donese račun sa aerodroma da mu je naplaćeno više
Nakon što smo objavili video prilog o taksisti, koji nam je vožnju od aerodroma do SCC-a naplatio 30KM, dobili smo poziv iz Sarajevo taksija.
Code: Select all
http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/Amila/491752-
Hakiz
#6592 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Suljagiću, misliš na fiskalni račun? 
- karanana
#6593 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
uopste ne razumijem ovog panja.
pa kad dadnu racun onda ni ne naplate vise. problem je sto ovi ni ne daju racune a uzmu ti 30 maraka do hrasnog.
pa kad dadnu racun onda ni ne naplate vise. problem je sto ovi ni ne daju racune a uzmu ti 30 maraka do hrasnog.
- medvjed23
#6594 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nisam ni ja, mada, naravno, ne sumnjam da ima problematičnih taksista.. međutim, neki ljudi odgovornost za svaku neugodnost kroz koju prođu dijele na način: 0% bezgrešnom meni, 100% drugoj strani koja je oličenje najvećeg zla.. to, uz činjenicu da ovdje uglavnom piše jedna strana relacije taksisti - mušterije, deformiše sliku stvarnosti..petunija wrote:Ne bih da kvarim dernek, ali lično nikad nisam imala problem ni sa jednim taksistom (najčešće koristim upravo SA taksi). Vozili su me i na kratku relaciju, uvijek uključe taksimetar i nisam ( još) imala loše iskustvo.
- Porodice Foht
#6595 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Tako je. To bi onda morao snimiti kad ti da racun a uzmu vise para, sta li!karanana wrote:uopste ne razumijem ovog panja.
- SmokingMan
#6596 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Istina je da meni lik jedne prilike za vožnju od Stupa do Dolac Malte nije izdao račun (onaj pisani),a Sarajevo taksi je u pitanju.Dok mi je isti vozač predhodni put izdao račun,i to tek na moj upit.A trebao mi je uredno izdati ovaj put,bez moje sugestije...Ady88 wrote:Evo mozete uzeti 1000KM samo snimite video![]()
http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/Amila/491752
-
invincible1921
#6597 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni sinoc naplati od malte do stupa 12 marakaSmokingMan wrote:Istina je da meni lik jedne prilike za vožnju od Stupa do Dolac Malte nije izdao račun (onaj pisani),a Sarajevo taksi je u pitanju.Dok mi je isti vozač predhodni put izdao račun,i to tek na moj upit.A trebao mi je uredno izdati ovaj put,bez moje sugestije...Ady88 wrote:Evo mozete uzeti 1000KM samo snimite video![]()
http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/Amila/491752
Ko i reko bi mu nesto, al sta cu mu rec pise na taksimetru 12 mraka.
- SmokingMan
#6598 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni sinoc naplati od malte do stupa 12 marakainvincible1921 wrote:
Istina je da meni lik jedne prilike za vožnju od Stupa do Dolac Malte nije izdao račun (onaj pisani),a Sarajevo taksi je u pitanju.Dok mi je isti vozač predhodni put izdao račun,i to tek na moj upit.A trebao mi je uredno izdati ovaj put,bez moje sugestije...
Meni je od autobuskog teminala do Robota u ulici Azize Šaćirbegović uzeo nekih 7.5 KM.
- Porodice Foht
#6599 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni je od autobuskog teminala do Robota u ulici Azize Šaćirbegović uzeo nekih 7.5 KM.[/quote]SmokingMan wrote:Meni sinoc naplati od malte do stupa 12 marakainvincible1921 wrote:
Istina je da meni lik jedne prilike za vožnju od Stupa do Dolac Malte nije izdao račun (onaj pisani),a Sarajevo taksi je u pitanju.Dok mi je isti vozač predhodni put izdao račun,i to tek na moj upit.A trebao mi je uredno izdati ovaj put,bez moje sugestije...![]()
a inace iz grada tacnije od vjecne vatre do stupa je negdje 10tak maraka ...mozda 11
![]()
Obojica ste u bubnju za 1000 KM... ali kurko dok ne snimite i posaljete dokaz onom glavatom
- seoBIH
#6600 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kakve veze ima sta piše na taksimetru kada mogu lazirati? Da je pisalo 100KM tom logikom bi platio?