TEMU u BiH - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

suspect_zero

#6576 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by suspect_zero »

De ba ne cjepidlačite :-) pamuk, lan, viskoza sasvim ok za ove pare. Opet kažem pocela su snizenja i kod nas pa prohodajte drugacije kad se pod rukom osjeti.
Ja sam narucila par haljinica lanenih i pamucnih sada za ljeta i super su.

Jbg., pogledajte sastav, dimenzije, recenzije i koliko je prodavač prodao....i fer su sto se tice oštećenja robe, uslikas i ne traze nazad artikle nego vrate pare kao kredit za sljedecu narudzbu.

P.S. jeli se jos neko posvadja sa onim njihovim AI chat pomoćnikom :D
semirsar

#6577 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by semirsar »

suspect_zero wrote: 12/08/2026 21:40 De ba ne cjepidlačite :-) pamuk, lan, viskoza sasvim ok za ove pare. Opet kažem pocela su snizenja i kod nas pa prohodajte drugacije kad se pod rukom osjeti.

Jbg., pogledajte sastav, dimenzije, recenzije i koliko je prodavač prodao....i fer su sto se tice oštećenja robe, uslikas i ne traze nazad artikle nego vrate pare kao kredit za sljedecu narudzbu.

joj jesam ja, i sad me safata napad smijanja kad se sjetim, krivo mi sto ne sacuvah to :pisnuo:
najgore mi je to sto ni danas nisam siguran jel ziv insan ili fakat AI, mozda zbog google translatora :mrgreen:
uglavnom sasuo sam mu sve od do i njima i x-expressu :skoljka: :run:
fakat mi bi lakse poslije toga, istu noc dodje full refund vise od 250KM a za dva dana dodje i paket :-)
javim se opet, reko da vam vratim paket, nema potrebe veli, zavrsili smo... rekoh jes to ljut matere ti, odgovori sa nenenenene i smajli zbunjola :pisnuo:
Mehemed
Vozim: automobil

#6578 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Mehemed »

I ja sam odlučio da pokušam i naručio par majica i šorceva, samo one gdje piše 100% cotton, pa ću vidjeti hoće li šta valjati dok stigne.
leki hz

#6579 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by leki hz »

suspect_zero wrote: 12/08/2026 21:40 De ba ne cjepidlačite :-) pamuk, lan, viskoza sasvim ok za ove pare. Opet kažem pocela su snizenja i kod nas pa prohodajte drugacije kad se pod rukom osjeti.

Nisam se svađala, ali sam se iznenadila da u roku minute mi vratiše pare. Prije nekih tri mjeseca naručim onaj ruksak za avion i poslije toliko vremena uzmem da izmjerim, kad ono 5 cm širi nego što piše. Ovi iz agencije stavili dimenzije 40x25x20, mene već huja fata, ne može ni povrat novca jer je istekao rok. I obratim se tamo na podršku, nudili djelimični povrat, ja stavila druge opcije, kad vratiše komplet iznos, bez vraćanja artikla.
Eh sad, odem na zvaničnu stranicu Ryanair-a kad ono dimenzije 40x30x20, tako da mi ipak odgovara. Morat ću sad pisati da im vratim novac nazad, jer ovi iz Sol Azura nisu u stanju napraviti update.
Emojti

#6580 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Emojti »

leki hz wrote: 13/08/2026 12:32 Nisam se svađala, ali sam se iznenadila da u roku minute mi vratiše pare. Prije nekih tri mjeseca naručim onaj ruksak za avion i poslije toliko vremena uzmem da izmjerim, kad ono 5 cm širi nego što piše. Ovi iz agencije stavili dimenzije 40x25x20, mene već huja fata, ne može ni povrat novca jer je istekao rok. I obratim se tamo na podršku, nudili djelimični povrat, ja stavila druge opcije, kad vratiše komplet iznos, bez vraćanja artikla.
Eh sad, odem na zvaničnu stranicu Ryanair-a kad ono dimenzije 40x30x20, tako da mi ipak odgovara. Morat ću sad pisati da im vratim novac nazad, jer ovi iz Sol Azura nisu u stanju napraviti update.
Neces moci novac nazad vratiti, to sto si im pisala to ti je ponudio chatbot a ne prava podrska, tako i meni za skoro sve nudi djelomican povrat novca ili drugu opciju potpuni povrat novca.
dječak sa šibicama

#6581 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dječak sa šibicama »

Mehemed wrote: 13/08/2026 08:48 I ja sam odlučio da pokušam i naručio par majica i šorceva, samo one gdje piše 100% cotton, pa ću vidjeti hoće li šta valjati dok stigne.
Neces se pokajati, sve sto sam uzeo a da je 100% pamuk, odlicno je. Majice kratkih rukava petnaestak km, ovi veci brojevi iako je kod Kineza i veci, manji nego kod nas :D

Zensko uzelo nekakve haljine tanke ljetne, prva liga ja se iznenadio, isto petnaestak maraka. U vise boja, ne razumijem se u zensku odjecu ali dosta lijepo izgleda i kaze udobna.

Imam i sorc, ali nisam odusevljen, nisam pazio pa vidim kasnije pola-pola pamuk sintetika, nije los ali alergican sam na poliester. Ima i lijepih dukseva kosulja od pamuka, i solidnih jakni se moze naci. Obucu ipak nikome ne bih preporucio, smece klasicno. Za obucu ipak intersport ili sportvision i slicno, ja tu kupim terrex ili skecersice za planinarenje tene, jesu one 200-300 ali noga uziva. Par sam patika kupio na temu, sve je to lose do jako lose, neudobno i cudno.
suspect_zero

#6582 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by suspect_zero »

leki hz wrote: 13/08/2026 12:32

Nisam se svađala, ali sam se iznenadila da u roku minute mi vratiše pare. Prije nekih tri mjeseca naručim onaj ruksak za avion i poslije toliko vremena uzmem da izmjerim, kad ono 5 cm širi nego što piše. Ovi iz agencije stavili dimenzije 40x25x20, mene već huja fata, ne može ni povrat novca jer je istekao rok. I obratim se tamo na podršku, nudili djelimični povrat, ja stavila druge opcije, kad vratiše komplet iznos, bez vraćanja artikla.

Dobro si me podsjetila za te ruksake, u caprisi bezobrazno skupi od 130 pa najvise, hajd ti sad cekaj akcije a nisu mi oni neko gdje cesto ulazim....elem gledala sam te na temu i skontam da je najbolje uzeti onaj sto se moze podesiti, mislim na one sto mozes 5 ili 10 cm suziti ili proširiti (joj kako sam ovo objasnila :lol: ). Ne znam, ja sam kontala da strogo vode racuna o dimenzijama i tezini pa cicala u bobu, Lufthansa meščini nije ni habera, samo mi ga frknula tamo.

Danas mi stigla pošiljka, isplatilo se svađati sa onim njihovim robotom, svašta mi doslo za 47, 30 :D
suspect_zero

#6583 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by suspect_zero »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2026 18:54
Mehemed wrote: 13/08/2026 08:48 I ja sam odlučio da pokušam i naručio par majica i šorceva, samo one gdje piše 100% cotton, pa ću vidjeti hoće li šta valjati dok stigne.
Neces se pokajati, sve sto sam uzeo a da je 100% pamuk, odlicno je. Majice kratkih rukava petnaestak km, ovi veci brojevi iako je kod Kineza i veci, manji nego kod nas :D

Zensko uzelo nekakve haljine tanke ljetne, prva liga ja se iznenadio, isto petnaestak maraka. U vise boja, ne razumijem se u zensku odjecu ali dosta lijepo izgleda i kaze udobna.

Imam i sorc, ali nisam odusevljen, nisam pazio pa vidim kasnije pola-pola pamuk sintetika, nije los ali alergican sam na poliester. Ima i lijepih dukseva kosulja od pamuka, i solidnih jakni se moze naci. Obucu ipak nikome ne bih preporucio, smece klasicno. Za obucu ipak intersport ili sportvision i slicno, ja tu kupim terrex ili skecersice za planinarenje tene, jesu one 200-300 ali noga uziva. Par sam patika kupio na temu, sve je to lose do jako lose, neudobno i cudno.

Jedine tene, opcenito obuća, me nisu nazuljale do ove sto sam kod njih uzela....kako znam za sebe, prvi put kad obujem bilo sta osim pokucnica mora me nazuljati i onda vazda sa flasterima. Ove uzela iz zajebancije, cisto bijele i bile oko cvaje...kontam ko ih sisa mogu do granapa, preudobne, mekane rahat u njima. Sa japankama zajeb, nisu me nazuljale ali pade onaj kratki pljusak prosle sedmice ja se potrefila u Titovoj...kad vrat ne slomih koliko se talizaju.
Mehemed
Vozim: automobil

#6584 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Mehemed »

Ja baš sa obućom nisam imao problema, kupovao neke jeftine po 20KM, jest da se vidi da su jeftine ali izdrže nekoliko mjeseci, za te pare se ne mogu požaliti.
Majice i šorceve sam čak gledao malo veći broj jer kinezi su sitni, pa će valjda biti dobro.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6585 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by konektovan »

Ne mogu da svarim da neko kupuje majice, sorceve, generslno odjecu s temus,..kad u nasim prodavnicama mozes kupit za istu lovu ili cak manje love, kvalitetniju odjecu.
tokio25

#6586 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by tokio25 »

konektovan wrote: 13/08/2026 23:21 Ne mogu da svarim da neko kupuje majice, sorceve, generslno odjecu s temus,..kad u nasim prodavnicama mozes kupit za istu lovu ili cak manje love, kvalitetniju odjecu.
jbg kupis za auto x stvar koja kosta 15 maraka kupis za kucu y koja kosta 15 i onda da bi popunio onaj uslov 40 maraka narucis tako neke majice sorceve ili sta vec
ja od odjece sta sam narucivao je uglavnom nesto sto nema ovdje
tipa kostimi gusara tj majice tajice i sl
zatim tako neke majice kojih takodjer nema ovdje duge neke sa preklopima itd
za oko kuce i tako za neke zabave solidna odjeca
suspect_zero

#6587 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by suspect_zero »

konektovan wrote: 13/08/2026 23:21 Ne mogu da svarim da neko kupuje majice, sorceve, generslno odjecu s temus,..kad u nasim prodavnicama mozes kupit za istu lovu ili cak manje love, kvalitetniju odjecu.
Da, ali ovdje pokusala naci majicu da je malo dekoltirana ono da nije srklet da me fata oko vrata, da ima Metallica neki znak i da je crna....nemaaa nigdje. Lik sto prodaje te neke preko puta Bezistana mi trazio da donesem majicu i sliku sa neta pa da kao pokusa nesto i to za petobu, reko hvala.
Od tih "blentavih" ostala mi jos ona sa mrtvackom glavom i ispruzeni srednji kostur prst i pise fak ju, jos to uradjeno nitnama....ako to uradim ovaj moj ce me ocerat' materi :lol:
leki hz

#6588 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by leki hz »

suspect_zero wrote: 13/08/2026 22:27

Jedine tene, opcenito obuća, me nisu nazuljale do ove sto sam kod njih uzela....kako znam za sebe, prvi put kad obujem bilo sta osim pokucnica mora me nazuljati i onda vazda sa flasterima. Ove uzela iz zajebancije, cisto bijele i bile oko cvaje...kontam ko ih sisa mogu do granapa, preudobne, mekane rahat u njima. Sa japankama zajeb, nisu me nazuljale ali pade onaj kratki pljusak prosle sedmice ja se potrefila u Titovoj...kad vrat ne slomih koliko se talizaju.
Ja kupila baletanke bijele, onaj materijal što se rasteže, udobne baš. Oprala ih neki dan, nisu se raspale :lol: . 12 marki ih platila :mrgreen:
mirota

#6589 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by mirota »

naravno da moze, ali meni lakse na temuu birati nego po radnjama ici :D
muha_sa

#6590 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by muha_sa »

mirota wrote: 14/08/2026 04:35

Hajd što ja ustajem vako rano--al doktore šta je sU tobom pa si ranoranilac :? :D
-Chesterfield-

#6591 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by -Chesterfield- »

muha_sa wrote: 14/08/2026 05:43

Hajd što ja ustajem vako rano--al doktore šta je sU tobom pa si ranoranilac :? :D
Ili je radio noćnu ili ga prostata zeza. :D
I ja se probudio u pet sati. Jučer krečio i sada me kosti bole.
muha_sa

#6592 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by muha_sa »

-Chesterfield- wrote: 14/08/2026 06:13

Ili je radio noćnu ili ga prostata zeza. :D
I ja se probudio u pet sati. Jučer krečio i sada me kosti bole.
Kako znam za sebe--a dugo znam :D ranoranioc sam bez obzira kad legnem---al ovih dana svako jutro ko duh--pola 5 i ende :-)
mirota

#6593 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by mirota »

zalijevam bascu, haha, malo poljoprivreda..inace se rano budim, ne spavam duze od 5 sahata
Mustang1

#6594 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Mustang1 »

Zorge wrote: 21/08/2025 06:21 Otkad je ovo Temu ubacio Nike, Newbalance i Adidas patike
Vidim ima i šortseva.
Kada bi još ubacio stvari nekih što se tiče tehnika kao što ima Aliexpres
I jel narucio neko? Imam kredita i popusta 20% pa reko da probam :D
tap3ah75

#6595 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by tap3ah75 »

Ako sam već naručivao sa profila ima li neka caka da prođem malo jeftinije prilikom sljedeće narudžbe?
Post Reply