Kakva je zgrada,prskaj nesta,prepadaj zohare da pobjegnu...konjislav wrote:Danas nađoh jedan fin stan blizu posla, odoh da ga pogledam i fakat je lijep, kad ono ima žohara u mašini za suđe i u frižideru. Odmah nam se zgadilo, đaba nam potroši vrijeme švabo.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#6576 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
moonca
#6577 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
De, sta ti je .konjislav wrote:Danas nađoh jedan fin stan blizu posla, odoh da ga pogledam i fakat je lijep, kad ono ima žohara u mašini za suđe i u frižideru. Odmah nam se zgadilo, đaba nam potroši vrijeme švabo.
To se desava i u luksuznim zgradama ... bitniji ti je -komsiluk, dio grada kao i cijenz, blizina prodavnica itd...
-
Nivelacija
#6578 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sjecam se da je bilo i u Bosni tih zohara do prije 10 godina, sistemski su rjeseni tako da ih vise nema u mom gradu.
Zaista tuzna slika iz Berlina.
- animals
#6580 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zohara ima i u Becu..Nivelacija wrote:Sjecam se da je bilo i u Bosni tih zohara do prije 10 godina, sistemski su rjeseni tako da ih vise nema u mom gradu.
normalna stvar za stare zgrade..
- pustopoljina
#6581 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zohara ima i u njujorku...bitno je da ne zivis u stanu gdje ima zohara.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6582 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jebali vas zohari, kod nas su zohari na vlasti
konjislav ove zohare u berlinu moze eskivirati a kako cemo mi sa ovim nasim zoharima
konjislav ove zohare u berlinu moze eskivirati a kako cemo mi sa ovim nasim zoharima
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#6583 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- pustopoljina
#6584 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mene je megabajticni razocarao kao covjek i kao komunista...znaci, vozi nekog americkog zderaca benzina, a moze voziti teslu.
- lmo
#6585 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
konjislave, donesi nam jedan par tih švapskih žohara u torbi..
makar da imamo nešto kako treba.
-
Fudo387
#6586 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja njemu nista ne vjerujem, cim zine slaze.pustopoljina wrote:Mene je megabajticni razocarao kao covjek i kao komunista...znaci, vozi nekog americkog zderaca benzina, a moze voziti teslu.
-
Melbourne_Australia
#6587 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo
Sutra ujutru na remo par dana...Nema veceg meraka, kad zivis u BIH i sve ti je u zivotu onako kako treba...Jebala vas dijaspora i zohari 
-
Fudo387
#6588 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo mu brata, sa’ce dernek.
- HAVANA
#6589 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pustopoljina wrote:Mene je megabajticni razocarao kao covjek i kao komunista...znaci, vozi nekog americkog zderaca benzina, a moze voziti teslu.
Ja skuter kupio,jebo auto.
- lmo
#6590 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jel u neum?Melbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo![]()
Sutra ujutru na remo par dana...Nema veceg meraka, kad zivis u BIH i sve ti je u zivotu onako kako treba...Jebala vas dijaspora i zohari
-
espn
#6591 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Živjela Njemačka. Najjača ekonomija evrope i svijet. Dom milionima migranata.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6592 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
njemacka je nasa majka, amerika je babo
Last edited by japin_mutapi on 28/02/2019 18:32, edited 1 time in total.
-
espn
#6593 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jeste li znali da je druga država po broju emigranata koji žive u njoj na svijetu - Njemačka, odmah iza Sjedinjenih Država.
- animals
#6594 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A Kanada, ili Australija..sve emigranti..espn wrote:Jeste li znali da je druga država po broju emigranata koji žive u njoj na svijetu - Njemačka, odmah iza Sjedinjenih Država.
tako da nema sanse da je Njemacka druga..
-
espn
#6595 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://www.google.com/search?client=ms ... 6XJMMTVq0wanimals wrote:A Kanada, ili Australija..sve emigranti..espn wrote:Jeste li znali da je druga država po broju emigranata koji žive u njoj na svijetu - Njemačka, odmah iza Sjedinjenih Država.
tako da nema sanse da je Njemacka druga..
Tako da ovo što nam pričaju kako Njemačka ne valja, može samo reći neko sa kuršlusom u glavi iz ko zna kojih razloga...
Last edited by espn on 28/02/2019 19:10, edited 1 time in total.
- 512MB
#6596 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Salu na stranu Fudo, razumijem ja da skolovani i obrazovani momCovi zele na zapad da se ostvare, okusaju medju najboljima i iskoriste saMse koje im se tamo nude... al sta tebe buraz drzi u AmeriKi? Rintat po kafanama i furat nocne smjene po kineskim restoranima mozes brate i u BiH. Nothing personal sho kaze svabo, samo sam radoznao...Fudo387 wrote:Ja njemu nista ne vjerujem, cim zine slaze.pustopoljina wrote:Mene je megabajticni razocarao kao covjek i kao komunista...znaci, vozi nekog americkog zderaca benzina, a moze voziti teslu.
- 512MB
#6597 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo ga, australski Bojan Krizaj... Nego, ne recel ti da si u Sölden? Il prvo more pa onda Sölden? Jebeno je pofatat termine te...Melbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo![]()
-
Hendrix
#6598 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sat od Bjelasnice...3 sata od mora, to je to...vrhunac zivota. Ne kontam kad radi uopste, mozda je na Australijskoj izbjeglickoj penziji?512MB wrote:Evo ga, australski Bojan Krizaj... Nego, ne recel ti da si u Sölden? Il prvo more pa onda Sölden? Jebeno je pofatat termine te...Melbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo![]()
-
paladinka
#6599 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Frka je no pocetku, ali...postoje namjesteni stanovi za takve slucajeve. Za kasnije Schufa , to je jedan dokument koji pokazuje da se nema dugova, taj pedant sigurno mozes i u Bosni podici , da nemas kreditnih dugova (ako hoces ). To sto negdje ima 3 hiljade intersanata, na kraju se negdje oko 5 procenata stvarno prijavi za stan,. i sto je najbitnije moras pogazati da stvarno imas interesa za stan , znaci par puta na zvati licni i pitati kakva je situacija i kao, da se ti se stan svidja i da bi vrlo rado tu zivio.bleicher wrote:@konjislav... Prvi savjet ne obaziri se na Fudu patriotu, uglavnomja i sl. likove mahom dijasporce. Neka si otisao i sretno ti.
Sto se tice stanova, uz uporedno trazenje, prvo se moras negdje prijaviti bez tog nema nista. Tu vidi tog rodjaka, ako ne moze kod njega onda google i zovi hostele, motele i monteurzimmer apartmane, neko vec ima opciju prijave.
Posto si novi i gori ti pod nogama najbolje ti je da ukljucis maklera. Internet immobilienscout ti je osnovna, ali ti ne bih preporucio. Probaj ebay kleinanzeige izmedju ostalog. Mozes traziti na scoutu i gdje je manja potraznja tj. gradici 20-50 km pored jer imaju vozovi a imas i auto.
Berlin ima gradske stanove, lista cekanja postoji ali sto se prije prijavis prije ces i dobiti.
Ne znam vise sta da ti kazem
Last edited by paladinka on 28/02/2019 21:55, edited 1 time in total.
-
belfy
#6600 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jednom davno si me Bato pitao jedno pitanje zasto zasto sam rekao nesto o tebi na ovoj temi, a mrsko mi pretrazivati... elem, evo zasto..._BataZiv_0809 wrote:Fudo387 wrote:Kol’ko su frajera nalozili, tooo konjislave, naprijed konjislave, idi u njemacku, ovdje nista ne valja...
Eto, cojek stana ne moze nac’...
Dobra je Njemacka, dobra.
Ostave ljudi kucu od tri sprata, namjestenu, i zabije se kod svabe u garsonjeru, dok je plati ostane mu za kifle.
Bizi bolan kuci dok nisi skroz pobudalio k’o i mi, ovo vani je sve zglajzalo.
Raji reci da su ti nesto zajebali za vizu, da ne ispadnes bas skroz levat.![]()
![]()