Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#6576 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

konjislav wrote:Danas nađoh jedan fin stan blizu posla, odoh da ga pogledam i fakat je lijep, kad ono ima žohara u mašini za suđe i u frižideru. Odmah nam se zgadilo, đaba nam potroši vrijeme švabo.
Kakva je zgrada,prskaj nesta,prepadaj zohare da pobjegnu... :D Al mogu mislit zene,moja bi skocila kroz prozor.
moonca

#6577 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

konjislav wrote:Danas nađoh jedan fin stan blizu posla, odoh da ga pogledam i fakat je lijep, kad ono ima žohara u mašini za suđe i u frižideru. Odmah nam se zgadilo, đaba nam potroši vrijeme švabo.
De, sta ti je .
To se desava i u luksuznim zgradama ... bitniji ti je -komsiluk, dio grada kao i cijenz, blizina prodavnica itd...
Nivelacija

#6578 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

Sjecam se da je bilo i u Bosni tih zohara do prije 10 godina, sistemski su rjeseni tako da ih vise nema u mom gradu.

Zaista tuzna slika iz Berlina.
espn

#6579 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

:lol:
animals

#6580 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Nivelacija wrote:Sjecam se da je bilo i u Bosni tih zohara do prije 10 godina, sistemski su rjeseni tako da ih vise nema u mom gradu.

Zaista tuzna slika iz Berlina.
Zohara ima i u Becu..
normalna stvar za stare zgrade..
pustopoljina

#6581 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Zohara ima i u njujorku...bitno je da ne zivis u stanu gdje ima zohara.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6582 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

jebali vas zohari, kod nas su zohari na vlasti

konjislav ove zohare u berlinu moze eskivirati a kako cemo mi sa ovim nasim zoharima
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#6583 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

:lol: čuj i u njemačkoj ima žohara :lol:
pustopoljina

#6584 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

Mene je megabajticni razocarao kao covjek i kao komunista...znaci, vozi nekog americkog zderaca benzina, a moze voziti teslu.
lmo

#6585 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

konjislave, donesi nam jedan par tih švapskih žohara u torbi.. :oops: makar da imamo nešto kako treba.
Fudo387

#6586 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

pustopoljina wrote:Mene je megabajticni razocarao kao covjek i kao komunista...znaci, vozi nekog americkog zderaca benzina, a moze voziti teslu.
Ja njemu nista ne vjerujem, cim zine slaze.
Melbourne_Australia

#6587 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo :izet: :izet: Sutra ujutru na remo par dana...Nema veceg meraka, kad zivis u BIH i sve ti je u zivotu onako kako treba...Jebala vas dijaspora i zohari :D
Fudo387

#6588 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Evo mu brata, sa’ce dernek.
HAVANA

#6589 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

pustopoljina wrote:Mene je megabajticni razocarao kao covjek i kao komunista...znaci, vozi nekog americkog zderaca benzina, a moze voziti teslu.

Ja skuter kupio,jebo auto. :gunjastajl: DaVdis sto mi je lijepa honda shadow 50cc :) Jedva cekam da otopli.Neki dan me cerka premuntala da je provozam,smrzo seeee :cry:
lmo

#6590 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

Melbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo :izet: :izet: Sutra ujutru na remo par dana...Nema veceg meraka, kad zivis u BIH i sve ti je u zivotu onako kako treba...Jebala vas dijaspora i zohari :D
jel u neum?
espn

#6591 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Živjela Njemačka. Najjača ekonomija evrope i svijet. Dom milionima migranata.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6592 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

njemacka je nasa majka, amerika je babo
Last edited by japin_mutapi on 28/02/2019 18:32, edited 1 time in total.
espn

#6593 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Jeste li znali da je druga država po broju emigranata koji žive u njoj na svijetu - Njemačka, odmah iza Sjedinjenih Država.
animals

#6594 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

espn wrote:Jeste li znali da je druga država po broju emigranata koji žive u njoj na svijetu - Njemačka, odmah iza Sjedinjenih Država.
A Kanada, ili Australija..sve emigranti..
tako da nema sanse da je Njemacka druga..
espn

#6595 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

animals wrote:
espn wrote:Jeste li znali da je druga država po broju emigranata koji žive u njoj na svijetu - Njemačka, odmah iza Sjedinjenih Država.
A Kanada, ili Australija..sve emigranti..
tako da nema sanse da je Njemacka druga..
https://www.google.com/search?client=ms ... 6XJMMTVq0w

Tako da ovo što nam pričaju kako Njemačka ne valja, može samo reći neko sa kuršlusom u glavi iz ko zna kojih razloga...
Last edited by espn on 28/02/2019 19:10, edited 1 time in total.
512MB

#6596 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:
Ja njemu nista ne vjerujem, cim zine slaze.
Salu na stranu Fudo, razumijem ja da skolovani i obrazovani momCovi zele na zapad da se ostvare, okusaju medju najboljima i iskoriste saMse koje im se tamo nude... al sta tebe buraz drzi u AmeriKi? Rintat po kafanama i furat nocne smjene po kineskim restoranima mozes brate i u BiH. Nothing personal sho kaze svabo, samo sam radoznao...
512MB

#6597 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Melbourne_Australia wrote:E ko danas nije bio na skijanju, taj se fakat zajebao..Dan je bio savrsenstvo :izet: :izet: Sutra ujutru na remo par dana...Nema veceg meraka, kad zivis u BIH i sve ti je u zivotu onako kako treba...Jebala vas dijaspora i zohari :D
Evo ga, australski Bojan Krizaj... Nego, ne recel ti da si u Sölden? Il prvo more pa onda Sölden? Jebeno je pofatat termine te...
Hendrix

#6598 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

512MB wrote:
Evo ga, australski Bojan Krizaj... Nego, ne recel ti da si u Sölden? Il prvo more pa onda Sölden? Jebeno je pofatat termine te...
Sat od Bjelasnice...3 sata od mora, to je to...vrhunac zivota. Ne kontam kad radi uopste, mozda je na Australijskoj izbjeglickoj penziji?
paladinka

#6599 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

bleicher wrote:@konjislav... Prvi savjet ne obaziri se na Fudu patriotu, uglavnomja i sl. likove mahom dijasporce. Neka si otisao i sretno ti.
Sto se tice stanova, uz uporedno trazenje, prvo se moras negdje prijaviti bez tog nema nista. Tu vidi tog rodjaka, ako ne moze kod njega onda google i zovi hostele, motele i monteurzimmer apartmane, neko vec ima opciju prijave.
Posto si novi i gori ti pod nogama najbolje ti je da ukljucis maklera. Internet immobilienscout ti je osnovna, ali ti ne bih preporucio. Probaj ebay kleinanzeige izmedju ostalog. Mozes traziti na scoutu i gdje je manja potraznja tj. gradici 20-50 km pored jer imaju vozovi a imas i auto.
Berlin ima gradske stanove, lista cekanja postoji ali sto se prije prijavis prije ces i dobiti.
Ne znam vise sta da ti kazem
Frka je no pocetku, ali...postoje namjesteni stanovi za takve slucajeve. Za kasnije Schufa , to je jedan dokument koji pokazuje da se nema dugova, taj pedant sigurno mozes i u Bosni podici , da nemas kreditnih dugova (ako hoces ). To sto negdje ima 3 hiljade intersanata, na kraju se negdje oko 5 procenata stvarno prijavi za stan,. i sto je najbitnije moras pogazati da stvarno imas interesa za stan , znaci par puta na zvati licni i pitati kakva je situacija i kao, da se ti se stan svidja i da bi vrlo rado tu zivio.
Last edited by paladinka on 28/02/2019 21:55, edited 1 time in total.
belfy

#6600 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:Kol’ko su frajera nalozili, tooo konjislave, naprijed konjislave, idi u njemacku, ovdje nista ne valja...
Eto, cojek stana ne moze nac’...
Dobra je Njemacka, dobra.
Ostave ljudi kucu od tri sprata, namjestenu, i zabije se kod svabe u garsonjeru, dok je plati ostane mu za kifle.
Bizi bolan kuci dok nisi skroz pobudalio k’o i mi, ovo vani je sve zglajzalo.
Raji reci da su ti nesto zajebali za vizu, da ne ispadnes bas skroz levat.
:lol: :lol: :lol:
jednom davno si me Bato pitao jedno pitanje zasto zasto sam rekao nesto o tebi na ovoj temi, a mrsko mi pretrazivati... elem, evo zasto...
Post Reply