tacno kad pogledam koliko sam ubacio do sad i kad mi prikaze total balance= nesvjest
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- Ostri_Mac
#6576 Re: Bitcoins
ja sam upravo uzeo AION 100+kom i isto XRP, sad cekam lambo moon jer sam prokockao sve koliko smijem zijanit'...

tacno kad pogledam koliko sam ubacio do sad i kad mi prikaze total balance= nesvjest
- HowForWhom
#6578 Re: Bitcoins
Drug, kao sto napisah... ja se bas ne razumijem u komlet tehnologiju pojedinog coina, ali vjerujem u blockchain i u sta god ulozim i zijanim necu kriviti nikoga, a ako dobijem stagod onda cu se zahvalitparappa wrote:Zbog forumskog iskustva...Pitar_na_motoru wrote:meni savjetuje, drugima se izvinjava![]()
![]()
![]()
Ma haj nek malo padne kad ga ti kupiš onda neka krene gore
- 512MB
#6579 Re: Bitcoins
I stvarno mislite da ce kripto valute propast?
Kineska centralna banka radi na vlastitoj kripto valuti DCEP: https://bitsonline.com/china-digital-currency-dcep/
Kineska centralna banka radi na vlastitoj kripto valuti DCEP: https://bitsonline.com/china-digital-currency-dcep/
- mirsek
#6580 Re: Bitcoins
Jeste ali ovdje ti je naglasak na KINESKA CENTRALNA BANKA.512MB wrote:I stvarno mislite da ce kripto valute propast?![]()
Ovo je samo neko njihovo testiranje mogucnosti upotrebe kriptovalute umjesto novca.
I onda gubis glavnu vodilju bitcoina plus u clanku pise da je 90% sadasnjih transakcija digitalno.Though the prospect of national cryptocurrencies often excites industry media in this space, there’s little for its long-time fans to cheer for, other than the chance to examine the technology used. The inherent promises of Bitcoin and its imitators include its decentralized, non-governmental nature.
No national digital currency, crypto- or otherwise, can satisfy these needs — it would remain centrally-controlled, its users trackable and subject to usage restrictions, with a value based on the same market conditions that determine countries’ existing fiat currencies.
-
Ci-Nick
#6581 Re: Bitcoins
Ja se na vašem mjestu ne bi dalje uvaljivao.
Prema nekim njemačkim istraživanjima 18% investitora u kripto je investiralo ne samo ušteđevinu nego i kreditna sredstva, ima tu i hipoteka.
Više puta sam odustao od dionica neke firme i izišao sa gubitkom.
Investiram u druge i dešavalo se da gubitak na dionicama koje sam držao pet godina popravim na drugim dionicama u dva mjeseca.
Stalno spominjete vrijednost Blockchaina, ne zaboravite da je eksploatacioni vijek novih tehnologija sve kraći.
Neke tehnologije neće čestito ni ući u primjenu a pregazit će ih neke nove tehnologije.
Ko je trebao zaraditi, zaradio je. Koliko primjećujem sve je manje sponzorisanih članaka.
Prema nekim njemačkim istraživanjima 18% investitora u kripto je investiralo ne samo ušteđevinu nego i kreditna sredstva, ima tu i hipoteka.
Investiram u druge i dešavalo se da gubitak na dionicama koje sam držao pet godina popravim na drugim dionicama u dva mjeseca.
Stalno spominjete vrijednost Blockchaina, ne zaboravite da je eksploatacioni vijek novih tehnologija sve kraći.
Neke tehnologije neće čestito ni ući u primjenu a pregazit će ih neke nove tehnologije.
Ko je trebao zaraditi, zaradio je. Koliko primjećujem sve je manje sponzorisanih članaka.
- HowForWhom
#6582 Re: Bitcoins
ja vala cekam WAN i do tad cu definitivno biti pod rucnom.Ostri_Mac wrote:ja sam upravo uzeo AION 100+kom i isto XRP, sad cekam lambo moon jer sam prokockao sve koliko smijem zijanit'...
-
almir90
#6583 Re: Bitcoins
Ni ja ne bih ulagao u dionice poltronskih (politički vođenih) firmi poput Elektroprivrede i BH Telecoma, jebote firma u kojoj direktor se javno žali na kadar u firmi, a ne može ništa uraditi. I ne idemo da te prozivamo za bezvezno ulaganje, to je tvoja stvar. Dok ti na ovoj temi, vidi se da pratiš, i čim krene kakav pad iskačeš k'o Dino sa Perfetom. Ako ti se ne sviđa ovaj svijet, to je uredu, ali čemu ovo pametovanje da nema od ovoga ništa?Ci-Nick wrote:Ja se na vašem mjestu ne bi dalje uvaljivao.
Last edited by almir90 on 09/03/2018 17:15, edited 1 time in total.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#6584 Re: Bitcoins
"Current Market Crash" What has hapened in last 48 hours.
1-News from Japan: Japan announced it would take action against cryptocurrency exchanges that currently do not comply with the Financial Service Agency’s customer protection and anti-money laundering measures.
2-SEC Press Release: The SEC just released a statement regarding potentially unlawful online digital currency trading platforms.
3-Binance FUD: there were users that had their account compromised and it looks to be due to faulty API integrations that had security vulnerabilities. Binance was not hacked but news impacted negatively in market.
4-Mt. Gox issue: Mt Gox hackers sold out 36 000 BTC and 35 000 BCH in last 2 months.
5- New entrants leaving and doing panic sells.
Pogotovo ovo je katastrofa za btc. Može se desiti da ubuduće sve više tih ukradenih btc-a bude prodano. Možda ipak bolje preći sa btc na nešto drugo dok ovi nisu sve prodali... A to može potrajati godinama.
1-News from Japan: Japan announced it would take action against cryptocurrency exchanges that currently do not comply with the Financial Service Agency’s customer protection and anti-money laundering measures.
2-SEC Press Release: The SEC just released a statement regarding potentially unlawful online digital currency trading platforms.
3-Binance FUD: there were users that had their account compromised and it looks to be due to faulty API integrations that had security vulnerabilities. Binance was not hacked but news impacted negatively in market.
4-Mt. Gox issue: Mt Gox hackers sold out 36 000 BTC and 35 000 BCH in last 2 months.
5- New entrants leaving and doing panic sells.
Pogotovo ovo je katastrofa za btc. Može se desiti da ubuduće sve više tih ukradenih btc-a bude prodano. Možda ipak bolje preći sa btc na nešto drugo dok ovi nisu sve prodali... A to može potrajati godinama.
-
Ci-Nick
#6585 Re: Bitcoins
Moj komentar nije bio nikakvo pametovanje nego glas razuma a isprovociran prije svega komentarima tipa:almir90 wrote:Ni ja ne bih ulagao u dionice poltronskih (politički vođenih) firmi poput Elektroprivrede i BH Telecoma, jebote firma u kojoj direktor se javno žali na kadar u firmi, a ne može ništa uraditi. I ne idemo da te prozivamo za bezvezno ulaganje, to je tvoja stvar. Kao ti na ovoj temi, vidi se da pratiš, i čim krene kakav pad iskačeš k'o Dino sa Perfetom. Ako ti se ne sviđa ovaj svijet, to je uredu, ali čemu ovo pametovanje da nema od ovoga ništa?Ci-Nick wrote:Ja se na vašem mjestu ne bi dalje uvaljivao.
512MB wrote:
Al u pravu je Seln, što se povukao sa teme.512MB wrote:Po analizama drugih poznatijih trejdera je tamaM dobar za uletit, al ne uzbudjuje me nesto posebno...
Ostavljam vas i ja pa uživajte.
512MB wrote:
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#6587 Re: Bitcoins
Nemam ništa protiv kritičnih glasova.Ci-Nick wrote:Ja se na vašem mjestu ne bi dalje uvaljivao.
U pravu si kada pišeš da ne treba dizati kredite za investicije u kripto... Treba investirati onoliko koliko smo spremni izgubiti. To smo ovdje već par puta napisali.
Što se tiče reinvestiranja... Možeš isto tako investirati u druge valute i tako se popraviti. Jednostavno ima predobrih ideja i koncepata ovdje. Decentralizacija putem blockchain tehnologije je ključna.
Ja recimo imam i neke dionice. Drzim Swiss Re, BMW, Bosch i još neke "jače" firme. Ono što bi tebi trebalo biti interesantno je činjenica da i takve firme testiraju blockchain. Pogotovo auto industrija je već bacila oko na to i ulažu nenormalno.
-
Tuzla111
#6588 Re: Bitcoins
Mozda ce crypto i uspjeti al necemo mi kao pojedinci jer bas kao u tvom primjeru, svaka banka moze napraviti svoju crypto ako zele na kraju krajeva a ne da pumpaju neke crypto koje vec postoje.512MB wrote:I stvarno mislite da ce kripto valute propast?![]()
Iz mog iskustva crypto je totalni BS i svi koji ulazu male pare u ovo su samo ovce jer se sve vodi i kontrolira od nekoliko ljudi koji imaju vecinu marketa i odlucuju sami kad zele da podicu a kad da obaraju valute.
Volio bi da mi neke objasni kakve crypto problema rijesava osim da omogucava kriminalcima da izbrisu trag novcu.
Crypto nit je brzi niti jeftiniji od recimo paypal-a kao jednog od nacina placanja online.
-
almir90
#6589 Re: Bitcoins
Sve šta koga zanima (ako ga zanima) može saznati pretraživajući net, i to u potpunosti besplatno. Ti ako ne znaš ništa, niti želiš da istražuješ, nemaš potrebe ni komentarisati.
- HowForWhom
#6590 Re: Bitcoins
Interesantno je da se kriticka masa pojavi kad cijena pocne padat. 
Cinjenica je da su mnogi uzeli i obogatili se bas.
Cinjenica je da su mnogi uzeli dosta para i fino zive jer su ih pametno reinvestirali.
Cinjenica je da blockchain ima smisla.
Cinjenica je da su mnogi cucnuli, pogotovo ovi koji su u ovoj godini ulozili (recimo ja
)
Postoji li mogucnost da sve propadne? Postoji!
Postoji li mogucnost da sve uspije? Postoji!
Da li je danas kasno uci u ovo? Nije kasno i mislim da ce se, ako je cak i balon, ogromne cifre vrtiti u ovome jer je u % jako malo ljudi u ovome.
Ulazem u ovo pare koje bih ulozio u "guzicu" u nadi da cu "nako" zaradit koji dinar i da ce mi se isplatiti kao sto je mnogima.
Dabogda vi kriticari zazalili sto niste ulozili danas
Cinjenica je da su mnogi uzeli i obogatili se bas.
Cinjenica je da su mnogi uzeli dosta para i fino zive jer su ih pametno reinvestirali.
Cinjenica je da blockchain ima smisla.
Cinjenica je da su mnogi cucnuli, pogotovo ovi koji su u ovoj godini ulozili (recimo ja
Postoji li mogucnost da sve propadne? Postoji!
Postoji li mogucnost da sve uspije? Postoji!
Da li je danas kasno uci u ovo? Nije kasno i mislim da ce se, ako je cak i balon, ogromne cifre vrtiti u ovome jer je u % jako malo ljudi u ovome.
Ulazem u ovo pare koje bih ulozio u "guzicu" u nadi da cu "nako" zaradit koji dinar i da ce mi se isplatiti kao sto je mnogima.
Dabogda vi kriticari zazalili sto niste ulozili danas
- victom
#6591 Re: Bitcoins
Pijem na ex, do dna, do dna
(od Sinana Sakića)
(od Sinana Sakića)
Last edited by victom on 01/03/2021 04:09, edited 2 times in total.
- drndalo
#6592 Re: Bitcoins
Tako brate, zapjevaj nam jednu nasu... 
- 512MB
#6593 Re: Bitcoins
Ci-Nick wrote: Ostavljam vas i ja pa uživajte.512MB wrote:
- 512MB
#6594 Re: Bitcoins
Victom jesi jos investiran?victom wrote:Pijem na ex, do dna, do dna
(od Sinana Sakića)
- victom
#6595 Re: Bitcoins
sve rasprodo dok je BTC još bio 11 K (malo prije velikog crash-a od (5. februrara))512MB wrote:Victom jesi jos investiran?victom wrote:Pijem na ex, do dna, do dna
(od Sinana Sakića)
sad samo pratim povremeno.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:09, edited 2 times in total.
-
almir90
#6596 Re: Bitcoins
Ja sam uzeo još Ripple-a, učvrstio poziciju, sa ovom kupovinom kada je jeftin sam izravnao sa onom kupovinom koje sam platio skuplje u Januaru. Trenutno nek se popne na nekih 1.05, i ja sam na nuli, sve iznad je plus. Definitivno sam najviše nade položio u Ripple, jer mi se sviđa na projektu koji rade, tj. omogućavanje bržih transfera novca i mogućnosti da sa njihoom tehnologijom i manje banke postanu konkurentnije na tržištu. Rade sa bankarskim sektorom, već se koriste xCurrent, xVia, postepeno se kreće i sa xRapidom, što je najvažnije što imamo XRP tokene da se krene sve više upotrebljavati xRapid.
A pored svega, treba malo biti i realan, bezveze mi je kada se priča o ukidanju banaka itd. Svijet ne može funkcionisati bez bankarskog sistema; ne slažem se ni ja da velike banke koriste svoj monoplistički položaj za rad nekih stvari koje baš i nisu moralne i etične. Ali, treba biti realan su one trenutno u najvećoj mogućnosti zbog velikih sredstava da ulažu u kriptovalute.
Kada pratim postove po Redditu, baš steknem dojam da se tamo vrti ogroman broj balavaca koji dvije čiste u glavi nemaju, niti imaju makar osnove poznavanja funkcionisanje ekonomije. Kakvo crno ukidanje banaka i kontrole država nad monetarnom politikom, pogotovo kada pričamo o sredstvu poput Bitcoin koji je valuta koja je podložna deflaciji - a sama deflacija je gora od inflacije.
A pored svega, treba malo biti i realan, bezveze mi je kada se priča o ukidanju banaka itd. Svijet ne može funkcionisati bez bankarskog sistema; ne slažem se ni ja da velike banke koriste svoj monoplistički položaj za rad nekih stvari koje baš i nisu moralne i etične. Ali, treba biti realan su one trenutno u najvećoj mogućnosti zbog velikih sredstava da ulažu u kriptovalute.
Kada pratim postove po Redditu, baš steknem dojam da se tamo vrti ogroman broj balavaca koji dvije čiste u glavi nemaju, niti imaju makar osnove poznavanja funkcionisanje ekonomije. Kakvo crno ukidanje banaka i kontrole država nad monetarnom politikom, pogotovo kada pričamo o sredstvu poput Bitcoin koji je valuta koja je podložna deflaciji - a sama deflacija je gora od inflacije.
-
Tuzla111
#6597 Re: Bitcoins
Ja pratim ovo duze vrijeme, mozda duze i od tebe. samo zato sto insam ovdje komentarisao ne znaci da ne znam nista.almir90 wrote:Sve šta koga zanima (ako ga zanima) može saznati pretraživajući net, i to u potpunosti besplatno. Ti ako ne znaš ništa, niti želiš da istražuješ, nemaš potrebe ni komentarisati.
Ja stojim iza misljenja da svi mali investitori su samo ovce. Sad, naravno da ce neko profitirati, al vecina nece.
-
almir90
#6598 Re: Bitcoins
Gore si napisao totalno laički bez poznavanja materije. Izvini, ali porediš šta radi Ripple sa PayPal, to dovoljno govori da nisi dovoljno naučio, čaba što si duže od mene. Ripple nije payment processor. U pitanju je B2B, ne B2C transfer.Tuzla111 wrote: Ja stojim iza misljenja da svi mali investitori su samo ovce. Sad, naravno da ce neko profitirati, al vecina nece.
-
Tuzla111
#6599 Re: Bitcoins
Ja nisam nikad ripple poredio sa paypalom.almir90 wrote:Gore si napisao totalno laički bez poznavanja materije. Izvini, ali porediš šta radi Ripple sa PayPal, to dovoljno govori da nisi dovoljno naučio, čaba što si duže od mene. Ripple nije payment processor. U pitanju je B2B, ne B2C transfer.Tuzla111 wrote: Ja stojim iza misljenja da svi mali investitori su samo ovce. Sad, naravno da ce neko profitirati, al vecina nece.
Ja sam rekao da sam prodao ripple koji sam imao i u koji sam vjerovao, a onda sam spomenuo da sve ovo o cemu se prica da je crypto bolji od standardnog procesiranja transfera novca je totalno BS.
Al evo ukratko, ulagaci i osnivaci raznih crypto currencies govore da je:|
crypto brzi
crypto decentralized
crypto ima manje provizija.
Eh sad,
Brzi nije, posebno bitcoin koji je najpoznatiji i lider, meni je trebalo po 10 minuta da probacim bitcoin. Naravno, druge valute su brze al jos uvijek mnogo sporije i komplikovanije od tradicionalnog online transfera novca.
Decentralizovan, qrac moj, dok ostlia jesu decentralizovani, ripple nije, al nebitno, sta je pozitivno u tome sto je crypto decentralizovan? Da kriminalci mogu prati novac. Ja sam cist i mogu dokazati porijeklo mog novca i volim da znam da kad ga staivm u banku imam pokrice i garanciju na to. Crypto je decentralizovan do mjere da pojedinci sa nekoliko stotina miliona imaju kompletnu kontrolu nad svim, ukljucujuci vrijednost novca u TVOM novcaniku. Ja volim da banka ima kontrolu nad mojim novcem neko neki tamo milioner u Hong Kongu.
Manje provizije? Kita moja, coinbase ima vecinsku kontrolu, nece da stave druge valute na njihovu platformu, imaju nevjerovatne provizije. Provizija kad kupis, kad promjenis valute, kad prodas, kad depozitiras.
Svi mali investitori u ovo su samo ovce, i imat srece da je samo bitconnect do sad izvukao stolicu ispod vas, moglo se desiti da mnogi tako urade i pitanje je vremena kad ce se to desiti. Mozda ne tako naglo, ali vremenom vas novac ce imati manju i manju vrijednost u tom marketu. Pametnom je dovljno da pogleda price charts zadnji mjesec ili dva.
- seoBIH
#6600 Re: Bitcoins
Nema veze, meni dosta 1000% zarada, ne mora ici na 3000%