Referendum(i) u RS-u

Locked
Dozer

#6576 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dozer »

seln wrote: Uzasno je koliko su djeca indoktrinirana.
Nazalost, nisu to samo djeca. Poznajem ih prilican broj koji imaju 30-35, i, vjerovao ili ne - imaju identicna razmisljanja ovoj djeci, ako ne cak i rigidnija.

I onda neko kaze da ovdje nema ko ratovati... :roll:
draganbl

#6577 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by draganbl »

jazzer wrote:Ako otac nacije kaze ovako, ko smo mi da mu se suprotstavljamo i ubjedjujemo ljude u drugacije :) .

Bez zajebancije, volio bi da mi neko od ovih forumasa, npr. ze kalanga, protumaci iz svog, objektivnog :) ugla
ovu cuvenu izjavu Dobrice Cosica.
Priznanja Dobrice Ćosića: „Laž je srpski državni interes“

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“
Zivo me interesuje sta misli o njemu, a u svjetlu ove izjave, jedan prosjecan srbin.
Prosječan Srbin u životu nije pročitao nijedan jedini red nijedne jedine Ćosićeve knjige.

Dobrica Ćosić je otac samo svojoj djeci, ako ih je uopšte i imao.
jazzer

#6578 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by jazzer »

draganbl wrote:
jazzer wrote:Ako otac nacije kaze ovako, ko smo mi da mu se suprotstavljamo i ubjedjujemo ljude u drugacije :) .

Bez zajebancije, volio bi da mi neko od ovih forumasa, npr. ze kalanga, protumaci iz svog, objektivnog :) ugla

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

Zivo me interesuje sta misli o njemu, a u svjetlu ove izjave, jedan prosjecan srbin.
Prosječan Srbin u životu nije pročitao nijedan jedini red nijedne jedine Ćosićeve knjige.

Da, tako sam i mislio. Izlapljeli starac, alkoholicar, nebitan lik totalno.. :)
Dozer

#6579 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dozer »

Sto, u sustini, i jeste. I uz to - mrtav.
draganbl

#6580 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by draganbl »

jazzer wrote:
draganbl wrote: Prosječan Srbin u životu nije pročitao nijedan jedini red nijedne jedine Ćosićeve knjige.

Da, tako sam i mislio. Izlapljeli starac, alkoholicar, nebitan lik totalno.. :)
Ćosić nije bio izlapjeli starac ni alkoholičar, posebno nije bio nebitan lik totalno. Interesantno je kako si sve to zaključio na osnovu toga što sam napisao da prosječan Srbin nije pročitao nijednu Ćosićevu knjigu.

Ćosić je bio jedan vrlo opasan lik koji će, nadam se, završiti na smetljištu istorije zbog ideologije koja je nanijela zlo srpskom, bošnjačkom i hrvatskom narodu.
Dozer

#6581 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Dozer »

Mislio sam da je bio nebitan lik vecini ljudi. Ali, po generalnu Srbijansku/srpsku politiku je bio i te kako bitan.
Šunj

#6582 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Šunj »

Građani u oglasima prodaju glasove za izbore, jedan glas 50 KM
Na internet oglasnicima građani BiH i registrovani glasači objavili su oglase u kojima navode da prodaju svoj glas za predstojeće izbore. Tako je korisnik iz Bijeljine objavio da prodaje svoj glas za 50 KM.
Image
Image
Image
BHCluster

#6583 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

PREMIJERKA NA DVA KOLOSIJEKA: Željka Cvijanović potvrdila da će biti izmijenjen Zakon o praznicima
Postoje dva kolosijeka, koja idu paralelno. Jedan je da se održi referendum, koji jeste jedan od koraka u funkciji provođenja odluke Ustavnog suda BiH, a drugi je da se izvrše određene izmjene samog Zakona o praznicima RS-a, u jednom dijelu koji se odnosi na obaveznost. Smatramo da na taj način izvršavamo ono što jeste odluka Ustavnog suda i istovremeno želimo da testiramo i vidimo kakva je volja naroda na referendumu - rekla je ona.
:lol: Kakva lakrdija

Ovaj datum proglasite pravoslavnim praznikom i to je to. :wink:
BHCluster

#6584 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Šunj wrote:Građani u oglasima prodaju glasove za izbore, jedan glas 50 KM
Na internet oglasnicima građani BiH i registrovani glasači objavili su oglase u kojima navode da prodaju svoj glas za predstojeće izbore. Tako je korisnik iz Bijeljine objavio da prodaje svoj glas za 50 KM.
Image
Image
Image
Veoma jeftin s obzirom da prodaje svoju buducnost...
ultima_palabra

#6585 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ultima_palabra »

BHCluster wrote:
PREMIJERKA NA DVA KOLOSIJEKA: Željka Cvijanović potvrdila da će biti izmijenjen Zakon o praznicima
Postoje dva kolosijeka, koja idu paralelno. Jedan je da se održi referendum, koji jeste jedan od koraka u funkciji provođenja odluke Ustavnog suda BiH, a drugi je da se izvrše određene izmjene samog Zakona o praznicima RS-a, u jednom dijelu koji se odnosi na obaveznost. Smatramo da na taj način izvršavamo ono što jeste odluka Ustavnog suda i istovremeno želimo da testiramo i vidimo kakva je volja naroda na referendumu - rekla je ona.

Izgleda da fakat povlače ručnu :lol:

Ne vjerujem da SNSD to može uraditi i preživjeti, ovo je onda uvertira za ustoličenje SDS-a i satelita... nije to dobro, nadao sam se vladavini Baje bar do 2022.
daddy-kool

#6586 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

ultima_palabra wrote:

Ne vjerujem da SNSD to može uraditi i preživjeti, ovo je onda uvertira za ustoličenje SDS-a i satelita... nije to dobro, nadao sam se vladavini Baje bar do 2022.
Vidjećemo dok se Baja vrati iz Beograda.
It ain't over until the main Baja sings.
moa

#6587 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

ultima_palabra wrote:
BHCluster wrote:

Stari moj oni se prave ludi, vjerski praznik na nivou entiteta i drzave ne moze, nismo ni Saudija, ni Iran.. Jesu ludi majko mila.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6588 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by pici »

bogumi ode prdCenik u sveCe... sveti Mile
muzicar_iz_parka

#6589 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by muzicar_iz_parka »

BHCluster wrote:
Šunj wrote:Građani u oglasima prodaju glasove za izbore, jedan glas 50 KM
Image
Image
Image
Veoma jeftin s obzirom da prodaje svoju buducnost...
Ja ne bi tako jeftino, bar 200 KM.
Nema pozitivne promjene bez obzira ko pobjedio, bolje unovčiti glas za pare nego dati za prazna obećanja poput države za čovjeka ili 100 000 radnih mjesta, ulaska u EU, itd.
daddy-kool

#6590 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

muzicar_iz_parka wrote:
Nema pozitivne promjene bez obzira ko pobjedio, bolje unovčiti glas za pare nego dati za prazna obećanja poput države za čovjeka ili 100 000 radnih mjesta, ulaska u EU, itd.
Svi glasovi su jednako vrijedni u demokratiji, a i ovi na piku su precijenjeni.
Realna vrijednost je 3-5 KM.
BHCluster

#6591 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

muzicar_iz_parka wrote:
Regresivnost je IN. :thumbup: :run:
channel10

#6592 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by channel10 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ovo kao u onom vicu, kad medvjed pita " jebi ga, jarane, jesi li ti lovac ili peder".

Stvarno je pička, pred ambasadorima k'o hinja obeća sve a pred biračima udr'ri u klin. Samo mi nije jasno kako to ljudi ne skontaju. Kladim se da će referendum biti odgođen 5 do 12 a da će Mile nakon toga održati veliki govor, tlapiće o RS-u, pobjedi, velikom narodu...velikom vođi...hm podsjeća me na nekoga...tako u krug do drugog referenduma.[/quote]
On je ovdje samo obecao da ce ih nastaviti handriti jer njegov prijedlog je da se ubaci u zakon da ga se ne mora slaviti, a to nije rjesenje zadatog problema od strane US. Ni dosad ga nisu morali slaviti jer jedini problem u vezi ovog praznika je krsna slava vs dan republike. Od necegaod ovo dvoje ce morati odustati i tada ce biti rijesen problem.
arzuhal

#6594 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Prvo Bakir i Mirsad Ćeman, pa Dodonije, svi nas pripremaju za prihvatanje žalbe i ponovno razmatranje:

Predsjednik RS-a rekao je i da je Vučića informisao o nekim dalekim mogućnostima u koje lično ne vjeruje, a to je da Ustavni sud povuče svoju odluku o Danu RS. Referendum bi u tom slučaju, kako kaže, bio besmislen.

To je to, 100%. Ustavni sud u iduću subotu će ustanoviti da je žalba prihvatljiva, to se neće protumačiti kao slabost Suda nego će se složiti neka priča, a RS će na hitnoj sjednici NSRS-a prolongirati referendum, i oni će složiti neku priču...Jildiraj :lol:
Juliuscezar

#6595 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Juliuscezar »

arzuhal wrote:Prvo Bakir i Mirsad Ćeman, pa Dodonije, svi nas pripremaju za prihvatanje žalbe i ponovno razmatranje:

Predsjednik RS-a rekao je i da je Vučića informisao o nekim dalekim mogućnostima u koje lično ne vjeruje, a to je da Ustavni sud povuče svoju odluku o Danu RS. Referendum bi u tom slučaju, kako kaže, bio besmislen.

To je to, 100%. Ustavni sud u iduću subotu će ustanoviti da je žalba prihvatljiva, to se neće protumačiti kao slabost Suda nego će se složiti neka priča, a RS će na hitnoj sjednici NSRS-a prolongirati referendum, i oni će složiti neku priču...Jildiraj :lol:
Kasnije ce ponovit ovu odluku o zabrani ali nikom vise nece biti zanimljivo
commendatore

#6596 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by commendatore »

BashTurk :mrgreen:
Kikibombona

#6597 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

I meni pade na pamet, momentalno! :D

Image
arzuhal

#6598 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

bhnapoleon1 wrote:
arzuhal wrote:Prvo Bakir i Mirsad Ćeman, pa Dodonije, svi nas pripremaju za prihvatanje žalbe i ponovno razmatranje:

Kasnije ce ponovit ovu odluku o zabrani ali nikom vise nece biti zanimljivo
Moguće da će ponoviti istu, ili će je minimalno izmijeniti. Možda se, u međuvremenu, nađe neki politički kompromis po kojem će se - a to bi po meni bilo sasvim ok - 9. januar nastaviti obilježavati ali kao Dan osnivanja Republike Srpske, a kojeg će slaviti i oblježavati samo Srbi i Hrvati u RS-u, uz krsnu slavu svetog arhiđakona Stefana, a za Dan Republike Srpske kojeg će obilježavati svi građani, dakle i Bošnjaci, uzeti 21. novembar, dan potpisivanja Dejtona kada je RS međuanrodno priznata kao administativna jedinica/entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine :bih:
Yug

#6599 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Yug »

Ma sve ce biti uredu ljudi ,samo opusteno,laganini :-D .

Image
oakville

#6600 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

draganbl wrote:

Naravno, pa nije taj Ćosić pravio srpsku kulturu kakva jeste, doduše bio je utjecajan politički. Prosječan srbin ne zna ništa o Dobrici Ćosiću, a kamoli da je čitao njegove knjige. Zasluga Dobrice Ćosića je što je opisao kako večinski srpski kolektivitet funkcioniše na jedan elokventniji način, a vidi se da funkcionira na lažima. Znači nije Dobrica Ćosić napravio srbe, nego samo opisao o kakvoj se kulturi i politici radi. Kao što ni Milošević nije bio pravi nacionalista, nego samo jedan dan slučajno rekao "Niko ne sme da vas bije" i vidio da je srpska masa ushićena. Poslije je sve bilo lako - kad vidiš da su nacionalisti generalno, udri im priču koja im godi.
Locked