[quote="annoy"]Ne kontam kad netko sa stažem od barem stotinu postova na forumu ne zna quotati
Nije tako teško[/quote
Amen!
al fakat
MOTO GP je super zabavanshalla wrote: Jbg ja znam ljude koji aktivno prate npr. MOTO GP ili biciklizam (ne zajebavam se) a meni je to bezze pa opet ne mogu reći da ih ne kontam
Meni je nfl zanimljiviji nego fudbal, kad bi birao npr GB vs. Chicago ili MANU vs LFC uvijek bi izabrao prvo. O rukometu, odbojci, tenisu da ne pricam. Steta samo sto su kasno utakmice a ja ranoraniocPoint. wrote:Zaista sam dao sansu americkom rukometu, pogledo par superbowla i jos par utakmica. Zaspo sam na dvije, dok sam na jednom superbowlu stigo pogledati i neku seriju, bez da sam ista propustio od utakmice. Toliko prekida, reklama, analiza, reeplaya...dzaba ti da znas sva pravila svijeta i sve formacije koje su matematicki moguce, americki rukomet je d o s a d a n. Jer da nije, valjda bi bio popularan i van drzava.
Jos kad bi objasnio zasto ti je nfl zanimljiviji od pravog fudbala, bilo bi dobro.Nepass wrote:Meni je nfl zanimljiviji nego fudbal, kad bi birao npr GB vs. Chicago ili MANU vs LFC uvijek bi izabrao prvo. O rukometu, odbojci, tenisu da ne pricam. Steta samo sto su kasno utakmice a ja ranoraniocPoint. wrote:Zaista sam dao sansu americkom rukometu, pogledo par superbowla i jos par utakmica. Zaspo sam na dvije, dok sam na jednom superbowlu stigo pogledati i neku seriju, bez da sam ista propustio od utakmice. Toliko prekida, reklama, analiza, reeplaya...dzaba ti da znas sva pravila svijeta i sve formacije koje su matematicki moguce, americki rukomet je d o s a d a n. Jer da nije, valjda bi bio popularan i van drzava.
Ne moze se zvati kad vec postoji taj sport i nema nikakve veze sa rukometomprog321 wrote:Football dolazi od rijeci foot. Noga.
Ovo sto Ameri igraju nema veze sa nogom. Trebalo bi se zvati American Handball.
I gdje se takimicenje ekipa iz dvije zemlje zove "Svjetsko prvenstvo" (pod navodnicima, jer World Series nije bukvalno to, at et..)shalla wrote:Slažem se u potpunosti, i za NFL i za baseballdječak sa šibicama wrote:Isto tako ja mogu reci da je misljenje kako NFL prate samo ljudi koji robuju pomodarstvu, jedna obicna predrasuda.
NFL je jednostavno interesantan sport. Kad naucis pravila i pocnes kuziti igru, shvatis koliko je zanimljivo. I ja sam nekada mislio da je to trcanje sa jajetom od lopte obicna glupost, dok nisam pogledao par utakmica. I jednostavno, svidjelo mi se.
Boli me q za reklame na super bowlu, ne interesiraju me ni statistike ni jel bolji Brady ili Payton, gledam kad potrefim utakmicu i uzivam.
A bas da je popularna stvar, i nije, bar kod nas ne.
Bejzbol me recimo nije kupio, pokusao sam ali meni je nedinamican, naporan za gledanje. Mozda je na tribini interesantan, hot dog, 6 piva, odes prosetas kad hoces, isto izlazak u prirodu.![]()
Kad smo već kod baseballa, jebeš ligu gdje u zadnjih 30 godina imaš koliko, 2-3 prvaka
Tema je kako i piseprog321 wrote:Tvoje ponavljane pogresnih stvari ne pravi ih istinitim.
Uostalom ovdje nije tema tog touch screena. Pa ne znam zasto se blamiras i dalje.
Dokaz da si u krivu je p800prog321 wrote:Ponavljas gluposti i ocekujes nakon nekog vremena da postane istina.
Dosta smo pricali o tome i dao sam ti dovoljno dokaza. Ti ako neces da vidis onda nema smisla. Ne mogu parirati tvom intelektualnom dometu. Do vidjenja .
Atmosfera, rivalstvo, minusi na stadionu, kontakt sport. Sve u svemu zanimljivije, mozda da igraju 40 utakmica po sezoni plus sp i ep a fudbal da se igra manje bilo bi drugacijePoint. wrote:Jos kad bi objasnio zasto ti je nfl zanimljiviji od pravog fudbala, bilo bi dobro.Nepass wrote:Meni je nfl zanimljiviji nego fudbal, kad bi birao npr GB vs. Chicago ili MANU vs LFC uvijek bi izabrao prvo. O rukometu, odbojci, tenisu da ne pricam. Steta samo sto su kasno utakmice a ja ranoraniocPoint. wrote:Zaista sam dao sansu americkom rukometu, pogledo par superbowla i jos par utakmica. Zaspo sam na dvije, dok sam na jednom superbowlu stigo pogledati i neku seriju, bez da sam ista propustio od utakmice. Toliko prekida, reklama, analiza, reeplaya...dzaba ti da znas sva pravila svijeta i sve formacije koje su matematicki moguce, americki rukomet je d o s a d a n. Jer da nije, valjda bi bio popularan i van drzava.
Kakva crna atmosfera, deru se samo defence klepcu onim mega rukama od gume, zderu hotdogove i piju losu pivu. Nigdje pjesme, nigdje zastava, baklji, salova, topovskih udara. Mada mislim da se zajebajes.Nepass wrote: Atmosfera, rivalstvo, minusi na stadionu, kontakt sport. Sve u svemu zanimljivije, mozda da igraju 40 utakmica po sezoni plus sp i ep a fudbal da se igra manje bilo bi drugacije
Pa nije atmosfera topovski udar i baklja to je primitivizam.Point. wrote:Kakva crna atmosfera, deru se samo defence klepcu onim mega rukama od gume, zderu hotdogove i piju losu pivu. Nigdje pjesme, nigdje zastava, baklji, salova, topovskih udara. Mada mislim da se zajebajes.Nepass wrote: Atmosfera, rivalstvo, minusi na stadionu, kontakt sport. Sve u svemu zanimljivije, mozda da igraju 40 utakmica po sezoni plus sp i ep a fudbal da se igra manje bilo bi drugacije
Baklja je vajik bila dio navijacke kulture. Sad sto neki zele od fudbalske atmosfere da naprave pozoriste a la americki fudbal sa kokicama i spicama, to je drugo.Nepass wrote:Pa nije atmosfera topovski udar i baklja to je primitivizam.Point. wrote:Kakva crna atmosfera, deru se samo defence klepcu onim mega rukama od gume, zderu hotdogove i piju losu pivu. Nigdje pjesme, nigdje zastava, baklji, salova, topovskih udara. Mada mislim da se zajebajes.Nepass wrote: Atmosfera, rivalstvo, minusi na stadionu, kontakt sport. Sve u svemu zanimljivije, mozda da igraju 40 utakmica po sezoni plus sp i ep a fudbal da se igra manje bilo bi drugacije
Ne zajebajem, veci je ugodjaj pogledati nfl nego fudbal. Govorim za sebe, naravno da ima ljudi koji vis vole tenis i fudbal. Ja isto ne kontam da neko moze gledati 2,5h tenis, meni je draze f1 ili biatlon pogledati