Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pakica_

#6576 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Ne, nego kontam gdje to ti jadan zivis pa huska raja kerove na dr. zivotinje :lol: cuj "siju smrt" :lol: :lol: :lol:
Ispade svi imamo strasne nemani :lol:
Sakrijte djecu, roditelje, nane, dede i mace, ide ciko izvest maltezera, sve ce vas poklat k'o zeceve :pisnula:
Ljakan

#6577 Re: Problem pasa lutalica

Post by Ljakan »

Suelureac wrote:Šta vam je draže - mačke ili psi? Meni psi.
Dzukele,pašcadija... :lol:
mada su macke pitomije i ne napadaju ljude,osim onih velikim maca,tigrova npr. :P
L u c i f e r

#6578 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

http://de po.ba/clanak/133150/potresne-fotografije-iz-azila-u-gladnom-polju-psi-sami-i-bolesni-ostavljeni-da-umru

Dje su oni dogtrastovski jadovi sa tolkim kesom i forumaski naprdivaci da him pomognu?

Sam dzaba pate jadne zivotinje...
Maharadza

#6579 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

L u c i f e r wrote:http://de po.ba/clanak/133150/potresne-fotografije-iz-azila-u-gladnom-polju-psi-sami-i-bolesni-ostavljeni-da-umru

Dje su oni dogtrastovski jadovi sa tolkim kesom i forumaski naprdivaci da him pomognu?

Haram im bilo, za sve je ovo kriv dogs trAst terorizam! :twisted:
5 0 5

#6580 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

L u c i f e r wrote:http://de po.ba/clanak/133150/potresne-fotografije-iz-azila-u-gladnom-polju-psi-sami-i-bolesni-ostavljeni-da-umru

ZZ UPI ilidža već tri godine prima novac u svrhu izdržavanja pasa u navedenom skloništu. Ugovorom između Općine Ilidža i ZZ UPI Ilidža godišnje se iz budžeta Općine izdvaja cca. 60.000,00 KM za potrebe ovih pasa. Do dana današnjeg niko nema odgovor na pitanje gdje je taj novac. To vjerovatno niko i ne zna osim odgovornih i uposlenih lica u ZZ UPI Ilidža. Od prvog dana pse u skloništu kao i sklonište održavaju volonteri svojim sredstvima i uz pomoć donatora (veterinarska obrada i njega, hrana, čišćenje, nabavke kućica za pse, te do najosnovnijih sredstava i alata za rad npr. deterdženti, crijeva za vodu, posude za hranu i vodu, četke i sl.).
L u c i f e r

#6581 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

5 0 5 wrote:

ZZ UPI ilidža već tri godine prima novac u svrhu izdržavanja pasa u navedenom skloništu. Ugovorom između Općine Ilidža i ZZ UPI Ilidža godišnje se iz budžeta Općine izdvaja cca. 60.000,00 KM za potrebe ovih pasa. Do dana današnjeg niko nema odgovor na pitanje gdje je taj novac. To vjerovatno niko i ne zna osim odgovornih i uposlenih lica u ZZ UPI Ilidža. Od prvog dana pse u skloništu kao i sklonište održavaju volonteri svojim sredstvima i uz pomoć donatora (veterinarska obrada i njega, hrana, čišćenje, nabavke kućica za pse, te do najosnovnijih sredstava i alata za rad npr. deterdženti, crijeva za vodu, posude za hranu i vodu, četke i sl.).
Ja, i...?
L u c i f e r

#6582 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Maharadza wrote:

Haram im bilo, za sve je ovo kriv dogs trAst terorizam! :twisted:
Ja sta je, jebo mu ja mater mafijasku...
5 0 5

#6583 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

L u c i f e r wrote: Ja, i...?
i nista. pitam se, gdje zavrsi 5 hiljada maraka drzavnih para svaki mjesec. samo me to zanima.
L u c i f e r

#6584 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

5 0 5 wrote:
i nista. pitam se, gdje zavrsi 5 hiljada maraka drzavnih para svaki mjesec. samo me to zanima.

Dje i ostali budzetski milioni, u dzepovima halkasa i guzicama budzetlija...
uglavnomja

#6585 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

5 0 5 wrote:
to su plate za 3-4 covjeka, zavisno od strucne spreme.
registrovana onako

#6586 Re: Problem pasa lutalica

Post by registrovana onako »

'
Last edited by registrovana onako on 15/07/2016 12:09, edited 1 time in total.
5 0 5

#6587 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

uglavnomja wrote: to su plate za 3-4 covjeka, zavisno od strucne spreme.
dobro hvala. ali ne pise tako u clanku. ili nisam dobro razumio. ja sam mislio da se radi o parama za ovo: (veterinarska obrada i njega, hrana, čišćenje, nabavke kućica za pse, te do najosnovnijih sredstava i alata za rad npr. deterdženti, crijeva za vodu, posude za hranu i vodu, četke i sl.). za koje se iz clanka mozemo vidjeti da dolazi od volenterskih i donatorskih para. jer tamo pise da niko ne zna gdje te pare idu.
L u c i f e r

#6588 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Vidim da bi neke i koke dale sam da su kako iz Sarajva, ali nisu jbg... 8-)
Holms

#6589 Re: Problem pasa lutalica

Post by Holms »

L u c i f e r wrote:Vidim da bi neke i koke dale sam da su kako iz Sarajva, ali nisu jbg... 8-)
provincijski kompleks
za sve je krivo Sarajevo
L u c i f e r

#6590 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Holms wrote:
L u c i f e r wrote:Vidim da bi neke i koke dale sam da su kako iz Sarajva, ali nisu jbg... 8-)
provincijski kompleks
za sve je krivo Sarajevo
Kako no ide ona pjesma iz audicije:

Mala moja,
evo ti ga evo
pa sa njega
gledaj SARAJEVO :izet:

:oops:
uglavnomja

#6591 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

5 0 5 wrote:
uglavnomja wrote: to su plate za 3-4 covjeka, zavisno od strucne spreme.
dobro hvala. ali ne pise tako u clanku. ili nisam dobro razumio. ja sam mislio da se radi o parama za ovo: (veterinarska obrada i njega, hrana, čišćenje, nabavke kućica za pse, te do najosnovnijih sredstava i alata za rad npr. deterdženti, crijeva za vodu, posude za hranu i vodu, četke i sl.). za koje se iz clanka mozemo vidjeti da dolazi od volenterskih i donatorskih para. jer tamo pise da niko ne zna gdje te pare idu.
clanak, kao profesionalno novinarsko djelo ne postoji, ovo je samo pismo ljudi, anomnimusa, bez imena i prezimena, koji vide samo ono sto oni zele da vide. i koji pojma nemaju kako to fercera u zivotu. ako su oni na maminom i tatinom budzetu i volonterski rade za kerove, valjda misle i da ce ti ljudi u zz ilidza isto, umjesto da od svoje plate kupe svojoj djeci sta im treba, kupovati hranu za pascad. radditi, a zivjeti od have.

ne daje opcina pare cukama, nego ljudima da se brinu o cukama.

uostalom na svakom radnom mjestu, osim usluznih, je zabranjen pristup nezaposlenim. sta ce tamo gomila ljudi da se vucara, da otvara kaveze, da zahebaje, da prijeti, da tuzi ... a inace su cukoljubci poznati po ljubaznosti, pristupacnosti, razumijevanju, dijalogu sa drugim :D motikom i pistoljem

svaka prica ima dvije strane. kakvo je tek stanje u toj zz kad cak i u pismu pise: " a ZZ UPI Ilidža egzistira na račun pasa u skloništu."
registrovana onako

#6592 Re: Problem pasa lutalica

'
Last edited by registrovana onako on 15/07/2016 12:09, edited 1 time in total.
registrovana onako

#6593 Re: Problem pasa lutalica

'
Last edited by registrovana onako on 15/07/2016 12:08, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#6594 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

registrovana onako wrote:
neki bi guze dali da ne moraju visiti na forumu cijeli dan, al nema :D
Fala ti, ne volim guze... :cry:

Al pitaj još koga, možda neko i šćedne da zaklanfa... :izet:
L u c i f e r

#6595 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

uglavnomja wrote:a inace su cukoljubci poznati po ljubaznosti, pristupacnosti, razumijevanju, dijalogu sa drugim :D motikom i pistoljem
:lol:
Leo_alfa

#6596 Re: Problem pasa lutalica

Post by Leo_alfa »

Zbog cega toliko animozitet prema Dogs Trust-u?
Zastozato

#6597 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Leo_alfa wrote:Zbog cega toliko animozitet prema Dogs Trust-u?
Da nije njih problem sa psima lutalicama ne bi ni postojao, kao sto ne postoji ni u jednoj normalnoj zemlji na svijetu. Sreca pa je Lokom malo sredio situaciju. Bio sam prije nekoliko dana u Vogosci gdje jedno vrijeme nisi mogao normalno ulicom prosetati i na moje iznenadjene vidio sam samo jednog psa lutalica. Hvala ti Lokome jer se u mojoj ulici stanje malo poboljsalo nakon sto ste dolazili, iako jos uvijek ima jedan manji copor. Mada mi se cini da su opet stali sa radom. Ima li ko kakve informacije?
Last edited by Zastozato on 03/07/2015 09:35, edited 1 time in total.
Adriatic

#6598 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Leo_alfa wrote:Zbog cega toliko animozitet prema Dogs Trust-u?
:lol: :run:
Leo_alfa

#6599 Re: Problem pasa lutalica

Post by Leo_alfa »

Ukapirao sam da ih se krivi za ovo stanje sa psima lutalicama, samo ne znam sta je konkretno problem s njima. Pitam jer ne znam stvarno o cemu se radi. Dogs Trust mi djeluje kao neko ko bi trebao takodje da radi na rjesavanju ovog problema...
Zastozato

#6600 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Oni kupe pse, uglavnom one koji nisu agresivni, i nakon sto ih sterilisu ponovo vracaju na ulicu. U mojoj ulici su nekakvi momci koji rade za Dog Trust pokupili nekoliko najpitomijih pasa koje sam i ja mogao uhvatiti, a inace to rade koristeci se nekakvim mrezama, amaterizam teski, oprema nula. Nijednog agresivnog psa nisu uhvatili a dolazili non stop, dok Lokom nije dosao i za nekoliko minuta zavrsio posao na jedan profesionalan nacin. Posto na ovaj nacin koji oni koriste nikad ne mogu ni vecinu pasa uhvatiti, a kamoli pse, problem se produbljuje jer se psi konstantno kote. Zato su oni najveci kocnicari rjesavanja problema pasa lutalica. Kad bi se Lokomu dozvolilo da nesmetano rade svoj posao problem bi bio rijesen za maksimalno mjesec dana.
Locked