Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Casual's

#6576 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Casual's »

homega

#6577 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by homega »

mangos wrote:Zivinice

mjesto gdje sam rodjen a gdje me Chmoljo sto puta banovao!
100 x za 4 dana? :?
Logovan

#6578 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Logovan »

emigrazione wrote:Gdje je sad Bakir Izetbegivic majku sebi jebo, gledam ovog Vucica covjek je na licu mjesta, bori se organizuje, naredjuje...Ceda roni po Obrenovcu pomaze...gdje su nase glavesine pizda im materina, gdje je sad Lagumdzija otac ga jebo frljavi...
Glavesine nam trenutno sjede u svojim vilama i razmisljaju kako da u narednom periodu zavaraju narod.
Kakvi su oni ljudi govori dovoljno to da su znali laprdati po medijima kada su zapaljena vlada i predsjednistvo a za ovakvo stanje niko da progovori.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6579 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

mangos wrote:Zivinice

mjesto gdje sam rodjen a gdje me Chmoljo sto puta banovao!

https://www.youtube.com/watch?v=xD54CuDoLP0
101.
Mustang1

#6580 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

besplatne usluge za sve vrste zubobolja za raseljena i ugrozena lica mozete najaviti na br 061791744 mozemo vam pomoci
Cyrax

#6581 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Cyrax »

Nuken wrote: Evo vam dokaza kako ide humanitara.Ako ima još ko da ne vjeruje neka se javi na PP :D
Pobijete govna i gotova stvar ako je vec istina da saka 20-godisnjaka hara tom humanitarnom.
lajk

#6582 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by lajk »

emigrazione wrote:Gdje je sad Bakir Izetbegivic majku sebi jebo, gledam ovog Vucica covjek je na licu mjesta, bori se organizuje, naredjuje...Ceda roni po Obrenovcu pomaze...gdje su nase glavesine pizda im materina, gdje je sad Lagumdzija otac ga jebo frljavi...
Bio u Visokom gdje nije bilo ni 15% kao u ostalim gradovima :roll:
titinho

#6583 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by titinho »

kako me sve ovo nervira, Bosna 10 puta gore prosla od Srbije a Srbija dobiva svu mogucu pomoc
Evo sad musliman milijarder donira covjeku koji je prijetio da ce ubijati muslimane a muslimanima u Maglaju ne da ni marke.
Pa gdje smo mi Bogu zgrijesili ? Hvala Bogu samo sto ima naseg naroda u dijaspori.

Kako sam razocaran u politiku, toliko sam ponosan na dijasporu.

kako smo mi nevazni svima osim nasem narodu

Hvala vam dijasporo moja najljepsa, hvala dobrom narodu u Bosni i Hercegovini !!!
ČičineBrčine

#6584 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ČičineBrčine »

strong69 wrote:
ČičineBrčine wrote:
strong69 wrote:Odzak je u teskoj situaciji... Cuo sam se sa ljudima tamo.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zasto siris dezinformaciju bezveze, koji je razlog ??????
Ako je mene lagao covjek koji zivi gore onda lazem i ja. Jesi li ti iz Odzaka? Rekao je da je situacija teska, da imaju mnogo mrtve stoke, da ljudi bjeze iz kuca i evaukisu se i da im je najvaznije da prezive.
Nisam u Odzaku ali mi je tu pola famelije i u kontaktu sam sa njima, i njih je uglavnom zaobisao belaj sa izuzetkom par sela i vikend naselja, a do Odzaka nije dosla voda. U tom kraju su nastradali Modrica i Samac.
dječak sa šibicama

#6585 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Denijal X Prvi, jel to neki Klingonac?

Ne kontam, takve informacije uvijek bacaju likovi koji se ne potpisu... jel to strah od lokalnih politickih mocnika, ili samo izmisljaju, ostaje nam da nagadjamo.
CoCoLoCo

#6586 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by CoCoLoCo »

It_is_a_Leclerc wrote:Ma ne može niko da koordinira. Ja sam to predložio ovdje i neki su mi bukvalno napisali da se nosim i ja sa "svojim ministrom i civilnom zaštitom" i da oni "hoće da dijele kako je njima volja" (kobiva, ja im zabranio). A, definitivno je činjenica da nam treba neko na krovu svega da nam kaže - "Ok, ljudi, hajmo sad skupljati za taj dio BiH, za tu namjenu, te namirnice"...

Da li postoji mogućnost da se zna koliikom konkretno zalihom donacija raspolaže Crveni križ ?
La clerk vec par postova kmekeces da te neko napao, pls ne lazi tako ti boga, samo ti je ukazano par puta vec, da se klizes po zivcima opasno sa tim velicanjem cz i crvenog krsta, sa obeshrabrivanjem naroda da ucini nesta na svoju ruku mimo tih kanala, da se prepustilo njima bilo bi mrtvih i od gladi a ne samo od poplava.
Vazda cu prije promislit svojom glavom i logicki sam ocjenit gdje i kako mogu pomoc, nego sto cu trcat slijepo nekom debilu samo zbog toga sto je u cz il ck i dozivit od njega nesta slicno ovome momku sto napisa
Dasi wrote:Upravo se vratio iz Maglaja. Ljudi dragi sta je ono? Da me pitaju hoces li da ti izgori sve ili da ovako poplavi bez razmisljanja bi potpisao da izgori. Ljudi moraju sve baciti (i odjecu su im javili da ne peru nego da bace), u kucama je po 10-20cm mulja koji ne mozes za tri dana ocistiti. Ja i par momaka i djevojaka nasli nekog dedu i nanu i njima pomogli i kasnije neku samu zenu. Prvo nas htjeli u dzamiju uvaliti da iznosimo cilime kad samo to odbili i rekli da hocemo starijima da pomognemo onda nas dovukli pred opstinu da cistimo parking pa smo i to odbili i otisli trazili starije ljude da im pomognemo.
Svi govore da im vise nije potrebna ni hrana ni voda toliko koliko su im potrebne ruke da im pomognu da to ociste.
Molim sve koji mogu da se organizuju u ovo dan/dva da odu i pomognu starijima u ciscenju kuca. Treba im gumenih cizama i lopata ali ravnih lopata a ne onih zasiljenih za pjesak ili sta li su vec koje su nama uvalili danas.
Znaci dodjem i frajer me posalje da lopatam sta je njemu klincu cejf, ej parking ispred opstine lolol.
Shvatam ja da ima vas ovcica i sistemskih igraca koji ne znate bez naredjenja i nekoga iznad vas donosit odluke sami za sebe i logicki razmisljat, al hvala bogu ima nas koji ne padamo na te price, i da takvih poput nas ne bi, ponavljam ti jos jednom, bilo bi mrtvih od gladi koliko hoces.
Prema tome da zakljucimo jednom za svagda, nit te ko napao, nit te ko otjerao igdje kao sto lazes, samo ti je ukazano na to da se klizes po zivcima opasno jer velicas te nesposobne institucije koje bi trebale bit sposobne, ali je isuvise jasno i ocigledno da nisu.
Nego da te pitam samo jedno, jel zovnushe oni tebe, cekas li jos poziv na telefon od gospode? :D
Alfons Kauders

#6587 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

hm... ako ce se pricati o tome kolika su govna politicari... bojim se da otkrivate toplu vodu

a vode nam pun kurac svakako

ali ako cemo vec o politici... sigurno se u sdpu sad grizu za muda sto su otjerali radoncica iz fotelje
Oligarh

#6588 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Oligarh »

Gledam sad na srbijanskom Pinku kako je iz Italije doletio neki veliki transportni avion sa morem opreme iz nekog UN projekta (pumpe za preciscavanje vode, brzi motorni camci, lijekovi...). Osjetio sam se nekako bas malo jadno, jer do nas osim par spasilackih ekipa nista nije jos konkretno stiglo.

Hvala Hrvatskoj i Sloveniji na helikopterima, mnogo su znacili. Alu sve sto je u BiH sitglo je ili simbolicno ili je zakasnilo kao ovi britanski spasioci.
O'zone
Globalni moderator

#6589 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Casual's wrote:SERICI (Zenica)
https://www.youtube.com/watch?v=naazpg7cPS8
Jbmti, jbmti, jbmti..
Alfons Kauders

#6590 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

titinho wrote:kako me sve ovo nervira, Bosna 10 puta gore prosla od Srbije a Srbija dobiva svu mogucu pomoc
Evo sad musliman milijarder donira covjeku koji je prijetio da ce ubijati muslimane a muslimanima u Maglaju ne da ni marke.
Pa gdje smo mi Bogu zgrijesili ? Hvala Bogu samo sto ima naseg naroda u dijaspori.

Hvala vam dijasporo moja najljepsa, hvala dobrom narodu u Bosni i Hercegovini !!!
ima jednostavno i bolno objasnjenje

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Boy_Who_Cried_Wolf

a nasi su radili upravo to, godinama, decenijama... kmechanje, trazenje sadake... i sad kad fakat treba... jbg

mi sad imamo par generacija koje su odrasle u tom sadakistan folu... a ispucali se svi moguci aduti i vise nema budala
Janjicar

#6591 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
titinho wrote:kako me sve ovo nervira, Bosna 10 puta gore prosla od Srbije a Srbija dobiva svu mogucu pomoc

a nasi su radili upravo to, godinama, decenijama... kmechanje, trazenje sadake... i sad kad fakat treba... jbg

mi sad imamo par generacija koje su odrasle u tom sadakistan folu... a ispucali se svi moguci aduti i vise nema budala
tacno tako, a EU poucena iz rata znaju da su nasi sve pokrali vise ne zele novac davaju vec konkretne donacije ali s obzirom na nasa govna i to ce se pokrast.
vješalica

#6592 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vješalica »

Oligarh wrote:Gledam sad na srbijanskom Pinku kako je iz Italije doletio neki veliki transportni avion sa morem opreme iz nekog UN projekta (pumpe za preciscavanje vode, brzi motorni camci, lijekovi...). Osjetio sam se nekako bas malo jadno, jer do nas osim par spasilackih ekipa nista nije jos konkretno stiglo.

Hvala Hrvatskoj i Sloveniji na helikopterima, mnogo su znacili. Alu sve sto je u BiH sitglo je ili simbolicno ili je zakasnilo kao ovi britanski spasioci.
Technisches Hilfswerk je navodno krenuo prema BiH i Srbiji.
A to što je zakasnilo sve,treba poći od nas,koliko smo mi tome kumovali.
Last edited by vješalica on 19/05/2014 00:30, edited 1 time in total.
Trgenbauer

#6593 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Trgenbauer »

Image

Image

Image

Image

valjda su stigli Austrijanci, info sa fb (ne znam koji grad) :bih:
strong69

#6594 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by strong69 »

ČičineBrčine wrote: Nisam u Odzaku ali mi je tu pola famelije i u kontaktu sam sa njima, i njih je uglavnom zaobisao belaj sa izuzetkom par sela i vikend naselja, a do Odzaka nije dosla voda. U tom kraju su nastradali Modrica i Samac.
Pitaj ih onda kako su prosli ljudi koji se bave poljoprivredom? Ostali su bez usjeva, hrane, traktora... Danas su nakon sto je nasip izdrzao spasavali stoku. U Prudu je zabiljezeno veliko stradanje koka nosilja i svinja. I to nije problem? Mali broj farmera iz sela oko Odzaka i iz Odzaka je ostao netaknut. Momak s kojim sam pricao je farmer i zivi od toga. Posto je on na sigurnom kaze da ispred kuce i na svom imanju ima na desetina krava i druge stoke koju su ljudi doveli tu da ih spase.
Ali bice vremena da se o stetama prica. Nazalost.
O'zone
Globalni moderator

#6595 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

FOTO: Teško stanje u Kopanicama, sanacija nasipa nije uspjela...
19. maj 2014. u 00:07

Ekipe inženjeraca, volontera i Oružanih snaga BiH oko 22 sata povukli su se sa nasipa u Kopanicama gdje su od ranog jutra pokušavali sanirati nasip kojeg je sava provalila u dužini od oko stotinjak metara. Unatoč silnom trudu, nije postignut željeni učinak. Kako se požalio predsjednik ronilačkog kluba “Nemo” iz Brčkog, Neđo Mićić Tulija, zakazali su helikopteri, javlja Radiobrcko.ba.

Iako je gradonačelnik Anto Domić cijeli dan molio sve u zemlji da nam pošalju helikopter sposoban za transport teških čeličnih konstrukcija kojima bi se krpio nasip, nitko nam nije mogao pomoći, kaže Tulija. On napominje da su nakon toga pokušali rušiti stabla i s njima praviti privremenu branu kako bi barem usporili isticanje save preko nasipa, ali silina vode je bila prejaka.

No, unatoč svemu spasioci ne odustaju. Zbog skoro nikakve vidljivosti, večeras su morali prekinuti pokušaje i vraćaju se rano ujutro nazad sa teškom mehanizacijom. U međuvremenu su dobili obećanje da će im stići jedan helikopter koji će moći do nasipa u Kopanicama prevesti teške čelične konstrukcije i džambo vreće s pijeskom kako bi s time pokušali zakrpiti nasip. Na stadion u Dubravama su dovezene pomenute konstrukcije, a volonteri u Brčkom večeras su već počeli pripremati vreće pijeska za nasip kako bi se cijela akcija što brže izvela.

Spasilački timovi cijelu noć dežuraju i obilaze poplavljeno područje te evakuiraju stanovništvo. Prihvatni centar u Brčkom radi neprestano a i građani se dobro odazivaju u pomoć. Već su počeli pristizati i rvi kontigenti pomoći izvan Brčko distrikta a za očekivati je sutra više pomoći.
VjecitiStudent

#6596 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Imao je Nerko danas par epskih opisa na TV.
Butmiran

#6597 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Butmiran »

http://www.radio sarajevo.ba/novost/151983/foto-horde-zla-cistile-maglajske-ulice

Danas se u Butmiru napunio jedan veliki kamion i pola drugog hranom, pićem, odjećom i ostalim potrepštinama.
Peryton_

#6598 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Peryton_ »

Meni je nekako najtuznije kad se vracamo sa ovih akcija ciscenja i pomaganja.
Iz blata, rusevina, mulja dodjes u toplu sobu sa tekucom vodom, strujom.
Stegne nesto pravo u grudima.
Alfons Kauders

#6599 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote:

tacno tako, a EU poucena iz rata znaju da su nasi sve pokrali vise ne zele novac davaju vec konkretne donacije ali s obzirom na nasa govna i to ce se pokrast.
jbg, ali bilo je dobro dok je trajalo... desetine hiljada nevladinih organizacija, za borbu za sve i svasta, protiv svega i svacega...

a sad kurac

zahvalite se dragim liderima i NGO nehljebima koji su dobar dio populacije pretvorili u profesionalne prosjake na nesto visem nivou, s kravatama i ajfonima
Last edited by Alfons Kauders on 19/05/2014 00:34, edited 1 time in total.
ČičineBrčine

#6600 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ČičineBrčine »

Oligarh wrote:Gledam sad na srbijanskom Pinku kako je iz Italije doletio neki veliki transportni avion sa morem opreme iz nekog UN projekta (pumpe za preciscavanje vode, brzi motorni camci, lijekovi...). Osjetio sam se nekako bas malo jadno, jer do nas osim par spasilackih ekipa nista nije jos konkretno stiglo.

A brate kod nas je problem sto tri glave misle i sve tako nanize nisu u stanju vanrednu situaciju proglasiti na drzavnom nivou a kamo li sta dalje niko od glavesina ne izlazi u javnost jer onaj drugi ce odmah demantovati ili nesto kontrirati jbg drzava bez drzave. Da se raja nije samoorganizovala bilo bi mrtvih ko u filmovima, Vidis da u Srbiji kukaju na sve strane a kod nas tisina....
Naletih maloprije na slike Komsica u Olovu a recimo do sad sam mu psovao gdje je kad je najteze, mozda i mediji bojkotuju politikuse ili je obrnuto samo ne kontam sto ne kukaju strancima kao Srbi, za ne povjerovat je da Arapi njima salju pomoc a Bosni nista imam neki osjecaj da oni i ne znaju da je kod nas veci belaj tj da misle da je samo Srbija nastradala.
Post Reply