L u c i f e r wrote:Smrcak15 wrote:L u c i f e r wrote:
Kada prvi put budes smogao hrabrosti da to pitanje razmotris iskreno i objektivno, a ne sa namjerom da pronadjes dogmatsko opravdanje, shvatices koliko su besmislene tvoje tvrdnje i postaces ateista...
evo recimo da razmisljamo tako
i da Bog koji je svemocan blokira svaki grijeh svakog covjeka
onda se mozemo pitati kakva je poenta sa nasim zivotom ovdje na zemlji? ako si omogucen samo da radis dobro a onemogucen da radis zlo, kako onda da se pokaze ko zasluzuje Raj a ko Pakao?
kako testirati onda ljude?
vas ateisticki problem jeste sto nevjerujete u buduci svijet i sve kontate , samo ovaj svijet i nista vise, i iz te perpektive se radjaju ovi vasi problemi, jer ne razmisljate da Bog sudi ,kaznjava i nagradjuje djela ljudi, pa neko u pakao neko u Raj, i zato dopusta da se dese neke stvari sto vi nemozete svariti, jer ovaj svijet je jedan kratak trenutak naspram vjecnog zivota.
kad kontate, kako Bog dopusta ovakva zla djela, i onda kontate sa smrcu se sve zavrsava, kao da i zlocinac i zrtva imaju isti kraj, pa vam postaje problematicno to sto Bog dopusta, jer nemate u podsvijesti da ce i zlocinac i zrtva biti ozivljeni i sudjeno im, pa svko dobiti ono sto je zasluzio, svako ce da naplati za nepravdu ucinjenu, do te mjere da ce poravnati racuni izmedju cak rogate ovce i one koja nema rogove kad su se bole , do te mjere ce se obracunavati sve na sudnjem danu, pa sta onda mislis ljudske odnose kako ce sve to ici.
Smrle dragi...
Nivo tvoje dogmaticne fiksacije je zaista fascinantan.
Ti si sam sebi utuvio islamsku ideologiju i nisi kadar stvari pogledati iz drugog, neapolegetskog, aspekta.
Mada na trenutke, suocen sa racionalnim argumentima, u lucidnim trenucima priznas da nema dokaza za bozje postojanje, ope malo kasnije nosen navikom tvrdoglavo zajmis starim dobro poznatim dogmatskim stazama.
Kakvo vise crno testiranje bolan ne bio, i vjecito vadjenje na famoznu, "slobodnu volju", pobogu si brate?
To je tako nonsensan koncept, da je to nevjerovatno, samo ako ga iole objektivno pogledas sa strane, bez dogmatskih naocara.
Bog stvorio svakog covjeka onakvim kakav jeste.
Stvorio sejtana onakvog kakav jeste.
Stvorio dzehenem onakav kakav jeste.
Stvorio kaznu za nevjerovanje i koristenje te famozne slobodne volje onakvu kakva jeste.
I sta?
Covjek naopak.
Sejtan naopak.
A Bog dobar i samilostan.
Nemoj ba zajebavati.
Priznaj sebi da nemas muda pomisliti nista protiv boga, to bi barem bilo posteno, umjesto sto presipas iz supljeg u prazno, dokazujuci nedokazivo i pravdajuci neopravdivo.
Ovo ti velim jer si mi simpatican sa tim svojim digitronom i jutjubom, i jer me podsjecas na mene iz rane mladosti kada sam, vjerovao ili ne, namjeravao da jednog dana osnujem islamsku stranku.
Mnogo citanja i razmisljanja kasnije, Lucifer je rodjen...
Smrle dragi...
Nivo tvoje dogmaticne fiksacije je zaista fascinantan.
Ti si sam sebi utuvio islamsku ideologiju i nisi kadar stvari pogledati iz drugog, neapolegetskog, aspekta.
Mada na trenutke, suocen sa racionalnim argumentima, u lucidnim trenucima priznas da nema dokaza za bozje postojanje, ope malo kasnije nosen navikom tvrdoglavo zajmis starim dobro poznatim dogmatskim stazama.
zbog raznih disuskija sa raznim ljudima i raznim pitanjima primoran sam da razmisljam hipoteticki sta bi bilo kad bi bilo, znaci moram uzimati sve u obzir, i ovo i ono, tako da nije samo kao sto ti mislis, jednosmjerna ulica.
Kakvo vise crno testiranje bolan ne bio, i vjecito vadjenje na famoznu, "slobodnu volju", pobogu si brate?
To je tako nonsensan koncept, da je to nevjerovatno, samo ako ga iole objektivno pogledas sa strane, bez dogmatskih naocara.
ja nerazumijem zasto je nonsens koncept, meni je racionalan i logican.
a to sto ti kazes nonsens meni nije nikakav dokaz protiv.
Bog stvorio svakog covjeka onakvim kakav jeste.
Stvorio sejtana onakvog kakav jeste.
Stvorio dzehenem onakav kakav jeste.
Stvorio kaznu za nevjerovanje i koristenje te famozne slobodne volje onakvu kakva jeste.
I sta?
Covjek naopak.
Sejtan naopak.
A Bog dobar i samilostan.
zbaoravio si , Stvorio razum da covjek upravlja sa samim sobom.
pa kad ti se svidja zlo, i htio bi uradit to zlo sto na oci izgleda lijepo , tvoj razum proradi i kaze stop, nije uredu, mijenjaj pravac.
eh to je testiranje, hoces li koristiti razum i kad ti se nudi nesto lose da ha izbjegnes, i ako ti se nudi nesto dobro da ga uradis. to je poenta i sustina testa.
Nemoj ba zajebavati.
Priznaj sebi da nemas muda pomisliti nista protiv boga, to bi barem bilo posteno, umjesto sto presipas iz supljeg u prazno, dokazujuci nedokazivo i pravdajuci neopravdivo.
a sta bi to trebao imati protiv njega, dao nam zivot, dao nam mnogo toga, dao nam uputu, dao razum itd itd sad je do nas kako cemo se postaviti.
ja necu da krivim Boga za ono sto ljudi rade jedni protiv drugih kao sto vi napadate Boga kao da je on krivac sto ljudi potegnu ruku jedni na druge, a bog kaze ne radite to.
Ovo ti velim jer si mi simpatican sa tim svojim digitronom i jutjubom, i jer me podsjecas na mene iz rane mladosti kada sam, vjerovao ili ne, namjeravao da jednog dana osnujem islamsku stranku.
Mnogo citanja i razmisljanja kasnije, Lucifer je rodjen
evo vidis ja takve upale mozga i imana nisam nikad dobivao da osnivam nekakve stranke pa makar bile i islamske. nego uvijek hladne glave u svemu treba biti.