Radić je bio rezervisan za invalide, sposobni su mogli da brste lišće sa granadrndalo wrote: Jah, a neclanovi su bili gladni i jeli samo radic na lesho...
Ili da stoje u redu za "kruh"
U kojoj si ti kategoriji bio?
Radić je bio rezervisan za invalide, sposobni su mogli da brste lišće sa granadrndalo wrote: Jah, a neclanovi su bili gladni i jeli samo radic na lesho...
U titin vakat, prikljucak se placao oko milje, jos si moro kanal za kabal kopat.spreca wrote:Sve sam to imao i ranije osim interneta i mobilca i fiksnog telefona.....i ovaj fiksni telefon je humanitarna pomoc cini mi se Holandske vlade ....SDA kadar je trazio 1000 DM za telefonMaraschino wrote:
Sta je selo imalo ranije? Zemlju, zapregu i volove! Tobejarabi, ne tjeraj me da grijesim.![]()
Danas imas telefon, internet, tv, asfalt, vodovod, 2 kupatila u svakoj kuci...i ne pitaj kako ali je puno bolje.
Jedino da onima u selu neko poruci da je Tito mrtav i da dignu guzice i traze posao.mamu im
,dok to nisu saznali iz Holandske vlade i otjerali ih u picku materinu.....mi smo platili 350DM za neke radove i slicno....a eto asvalta nisam imao ni u Titino vrijeme a nemam ga ni danas 30 godina posle Tite
detroit-mercy wrote:Ako mislimo na istu, onda bolje da nije tudragma wrote:Samo, nekako mi pusto bez moje proleterke na temi.![]()
![]()
Cim ko sta zucne protiv Tite ili Juge oda zove administraciju da te vodi u Banovice na ugljenokop
Ma nisam ni to, dje cu, da mi sutra cuna otpadne...bizi.detroit-mercy wrote:Sta te briga, ne potrosis se, dje jos mozes za marku guzitFudo387 wrote:Ma sta imam znati o Rusiji, odvedu me oni nasi klosari u neku bajtu kod nas, tamo trebe iz Rusije, 50 maraka sat taslacenja.
A on pare namlatio?
zajebavasspreca wrote:Sve sam to imao i ranije osim interneta i mobilca i fiksnog telefona.....i ovaj fiksni telefon je humanitarna pomoc cini mi se Holandske vlade ....SDA kadar je trazio 1000 DM za telefonMaraschino wrote:
Sta je selo imalo ranije? Zemlju, zapregu i volove! Tobejarabi, ne tjeraj me da grijesim.![]()
Danas imas telefon, internet, tv, asfalt, vodovod, 2 kupatila u svakoj kuci...i ne pitaj kako ali je puno bolje.
Jedino da onima u selu neko poruci da je Tito mrtav i da dignu guzice i traze posao.mamu im
,dok to nisu saznali iz Holandske vlade i otjerali ih u picku materinu.....mi smo platili 350DM za neke radove i slicno....a eto asvalta nisam imao ni u Titino vrijeme a nemam ga ni danas 30 godina posle Tite
Fudo kuco stara ...da ti kaze spreca, u Rusiji je od 95 do 2005 se bez problema mogao zaraditi milioncic dolara ko je znao.....a znam i one koji su zaradili i stotine miliona.....tih godina je u Moskvi bilo oko 100 hiljada jugoslovena a od toga je bilo oko 67 hiljada srba...Bosanaca je bilo najmanje oko hiljadu i svi su dobro zaradili ......da sam bio pametan i tada se bacio u gradjevinu danas bi pitao posto je TK da kupimFudo387 wrote:
Sve je to u redu, al’ sta’s u Rusiji?
![]()
Jebem ga ako nisu mazno atomsku kad se sve raspadalo i nedje je utalilo, ne vidim drugog nacina da tamo dodjes do love.
Ne zajebavam seMaraschino wrote:zajebavasspreca wrote:Sve sam to imao i ranije osim interneta i mobilca i fiksnog telefona.....i ovaj fiksni telefon je humanitarna pomoc cini mi se Holandske vlade ....SDA kadar je trazio 1000 DM za telefonMaraschino wrote:
Ma covjek je velika zvjerka tamo, prodaje led RusimaFudo387 wrote:Ma nisam ni to, dje cu, da mi sutra cuna otpadne...bizi.detroit-mercy wrote:Sta te briga, ne potrosis se, dje jos mozes za marku guzitFudo387 wrote:Ma sta imam znati o Rusiji, odvedu me oni nasi klosari u neku bajtu kod nas, tamo trebe iz Rusije, 50 maraka sat taslacenja.
A on pare namlatio?
Samo nema logike da one bjeze iz Rusije kod nas, a opet tamo spreconi pije pivu s Putinom.
spreca wrote:Fudo kuco stara ...da ti kaze spreca, u Rusiji je od 95 do 2005 se bez problema mogao zaraditi milioncic dolara ko je znao.....a znam i one koji su zaradili i stotine miliona.....tih godina je u Moskvi bilo oko 100 hiljada jugoslovena a od toga je bilo oko 67 hiljada srba...Bosanaca je bilo najmanje oko hiljadu i svi su dobro zaradili ......da sam bio pametan i tada se bacio u gradjevinu danas bi pitao posto je TK da kupimFudo387 wrote:
Sve je to u redu, al’ sta’s u Rusiji?
![]()
Jebem ga ako nisu mazno atomsku kad se sve raspadalo i nedje je utalilo, ne vidim drugog nacina da tamo dodjes do love.......a ako trebas kakvu bombicu samo se javi
....evo ima jedan zemljak iz zvornika prodaje kucu za Milion dolara ako si kupac....8 km od Moskve
Kako god ja se sa vama nebih mjenjaodetroit-mercy wrote: Ma covjek je velika zvjerka tamo, prodaje led Rusima
Daj ba probudi se SSSR-a nema bolan odavno.....i koga su to slali po kazni u rusiju,ko nije htio nije morao ici...naravno da se u to vrijeme niko nije otimao za rusiju ...svi su htjeli tamo gdje je toplijedragma wrote:
![]()
De bolan @spreča uozbilji se, opštepoznata je činjenica da su onomad raju slali u Rusiju po kazni...
Ni ja s'tobomspreca wrote:Kako god ja se sa vama nebih mjenjaodetroit-mercy wrote: Ma covjek je velika zvjerka tamo, prodaje led Rusima
Sto bi se mijenjao ako ti je tamo dobro.spreca wrote:Kako god ja se sa vama nebih mjenjaodetroit-mercy wrote: Ma covjek je velika zvjerka tamo, prodaje led Rusima
Hoces asfalt i sa Raseva?spreca wrote:Ne zajebavam seMaraschino wrote:zajebavasspreca wrote: Sve sam to imao i ranije osim interneta i mobilca i fiksnog telefona.....i ovaj fiksni telefon je humanitarna pomoc cini mi se Holandske vlade ....SDA kadar je trazio 1000 DM za telefonmamu im
Onaj lola je Zaseoka kod Zvornika.....njega neznam ali znam mu brata i jos uvijek je ovdje a radio na gradjevinidetroit-mercy wrote:Ni ja s'tobomspreca wrote:Kako god ja se sa vama nebih mjenjaodetroit-mercy wrote: Ma covjek je velika zvjerka tamo, prodaje led Rusima.
Nego, znas li cime se je bavio po Rusiji onaj lola sto u Tuzli izgradi hotel/banju?
U Švedsku na primjerspreca wrote:Daj ba probudi se SSSR-a nema bolan odavno.....i koga su to slali po kazni u rusiju,ko nije htio nije morao ici...naravno da se u to vrijeme niko nije otimao za rusiju ...svi su htjeli tamo gdje je toplijedragma wrote:
![]()
De bolan @spreča uozbilji se, opštepoznata je činjenica da su onomad raju slali u Rusiju po kazni...
Ja da sam tolika lola ko Spreca, ja bi dao od sebe da mi se asvalt kroz selo uradi.Maraschino wrote:Hoces asfalt i sa Raseva?spreca wrote:Ne zajebavam seMaraschino wrote:
zajebavasProlazi ti pored kuce pa hoces i dvoriste da ti asfaltiraju.
![]()
Struju smo dobili '53.god. Morali stubove kupovati za prikljucak a ujedno bila reklama i za druge da to uvode.
Telefon prosao pocetkom 80-tih za onu tvornicu pa pitali hoce li jos neko prikljucak. Nas tri porodice uzeli. Morali 4-5 stubova kupiti a prikljucak bio kao danas 3 000 KM. Sada i vec odavno se ne placa prikljucak. samo koristenje.
Danas ti ulicna rasvjeta ispred kuce a ti kukas na danasnje selo.
daj nemoj me zajebavati....put spasa znas kud je isao?......od rata do sad za taj put su samo jednom dali nesto malo kamena da se pospe ...nedaj boze da se opet zarati sam biga miniro...koih jebe da vidim kuda ce bjezatiMaraschino wrote:
Hoces asfalt i sa Raseva?Prolazi ti pored kuce pa hoces i dvoriste da ti asfaltiraju.
![]()
Struju smo dobili '53.god. Morali stubove kupovati za prikljucak a ujedno bila reklama i za druge da to uvode.
Telefon prosao pocetkom 80-tih za onu tvornicu pa pitali hoce li jos neko prikljucak. Nas tri porodice uzeli. Morali 4-5 stubova kupiti a prikljucak bio kao danas 3 000 KM. Sada i vec odavno se ne placa prikljucak. samo koristenje.
Danas ti ulicna rasvjeta ispred kuce a ti kukas na danasnje selo.
Jarane... za par godina to ce selo biti praznodetroit-mercy wrote: Spreca se stisno ko cviljak a vam gazdu izigrava.
Jarane, uzmi ti to love i uhvati se noge, nikad ti ne znas sa njima, sam’ im dodje zuta minuta i hop, oktobarska ili neka druga revolucija. Halali Huso materi.spreca wrote:Fudoooo ....da nije bilo rusinja ti picke nebi vidio dok se nisi ozenio![]()
![]()
To su Bakirovi svedjani...iz juge se nije islo u sveCku to bar znasdragma wrote:
U Švedsku na primjer
Fudo387 wrote:Jarane, uzmi ti to love i uhvati se noge, nikad ti ne znas sa njima, sam’ im dodje zuta minuta i hop, oktobarska ili neka druga revolucija. Halali Huso materi.spreca wrote:Fudoooo ....da nije bilo rusinja ti picke nebi vidio dok se nisi ozenio![]()
![]()
Ja, natrpaj nam i jedan kamioncic tih Olgi.dobre su one.
Kako bolan nije islo? A Ibrahimovic?spreca wrote:To su Bakirovi svedjani...iz juge se nije islo u sveCku to bar znasdragma wrote:
U Švedsku na primjer