juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dragma
Vozim: Pješe

#6576 Re: juga 1950.-1990.

Post by dragma »

drndalo wrote: Jah, a neclanovi su bili gladni i jeli samo radic na lesho...
Radić je bio rezervisan za invalide, sposobni su mogli da brste lišće sa grana :D

Ili da stoje u redu za "kruh" :lol:

U kojoj si ti kategoriji bio?
detroit-mercy

#6577 Re: juga 1950.-1990.

Post by detroit-mercy »

spreca wrote:
Maraschino wrote:
Sta je selo imalo ranije? Zemlju, zapregu i volove! Tobejarabi, ne tjeraj me da grijesim. :D

Danas imas telefon, internet, tv, asfalt, vodovod, 2 kupatila u svakoj kuci...i ne pitaj kako ali je puno bolje.
Jedino da onima u selu neko poruci da je Tito mrtav i da dignu guzice i traze posao.
Sve sam to imao i ranije osim interneta i mobilca i fiksnog telefona.....i ovaj fiksni telefon je humanitarna pomoc cini mi se Holandske vlade ....SDA kadar je trazio 1000 DM za telefon :lol: mamu im :izet: ,dok to nisu saznali iz Holandske vlade i otjerali ih u picku materinu.....mi smo platili 350DM za neke radove i slicno....a eto asvalta nisam imao ni u Titino vrijeme a nemam ga ni danas 30 godina posle Tite :lol:
U titin vakat, prikljucak se placao oko milje, jos si moro kanal za kabal kopat.
dragma

#6578 Re: juga 1950.-1990.

Post by dragma »

detroit-mercy wrote:
dragma wrote:Samo, nekako mi pusto bez moje proleterke na temi. :sad: :kiss:
Ako mislimo na istu, onda bolje da nije tu :mrgreen:
Cim ko sta zucne protiv Tite ili Juge oda zove administraciju da te vodi u Banovice na ugljenokop :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:

Džaba, opet je ne bih dao ni za državu :kiss:
Fudo387

#6579 Re: juga 1950.-1990.

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
Fudo387 wrote:Ma sta imam znati o Rusiji, odvedu me oni nasi klosari u neku bajtu kod nas, tamo trebe iz Rusije, 50 maraka sat taslacenja.
A on pare namlatio? :D
Sta te briga, ne potrosis se, dje jos mozes za marku guzit :mrgreen:
Ma nisam ni to, dje cu, da mi sutra cuna otpadne...bizi.
Samo nema logike da one bjeze iz Rusije kod nas, a opet tamo spreconi pije pivu s Putinom. :D
Maraschino

#6580 Re: juga 1950.-1990.

Post by Maraschino »

spreca wrote:
Maraschino wrote:
Sta je selo imalo ranije? Zemlju, zapregu i volove! Tobejarabi, ne tjeraj me da grijesim. :D

Danas imas telefon, internet, tv, asfalt, vodovod, 2 kupatila u svakoj kuci...i ne pitaj kako ali je puno bolje.
Jedino da onima u selu neko poruci da je Tito mrtav i da dignu guzice i traze posao.
Sve sam to imao i ranije osim interneta i mobilca i fiksnog telefona.....i ovaj fiksni telefon je humanitarna pomoc cini mi se Holandske vlade ....SDA kadar je trazio 1000 DM za telefon :lol: mamu im :izet: ,dok to nisu saznali iz Holandske vlade i otjerali ih u picku materinu.....mi smo platili 350DM za neke radove i slicno....a eto asvalta nisam imao ni u Titino vrijeme a nemam ga ni danas 30 godina posle Tite :lol:
zajebavas :D
spreca

#6581 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

Fudo387 wrote:
Sve je to u redu, al’ sta’s u Rusiji?
:lol:
Jebem ga ako nisu mazno atomsku kad se sve raspadalo i nedje je utalilo, ne vidim drugog nacina da tamo dodjes do love. :D
Fudo kuco stara ...da ti kaze spreca, u Rusiji je od 95 do 2005 se bez problema mogao zaraditi milioncic dolara ko je znao.....a znam i one koji su zaradili i stotine miliona.....tih godina je u Moskvi bilo oko 100 hiljada jugoslovena a od toga je bilo oko 67 hiljada srba...Bosanaca je bilo najmanje oko hiljadu i svi su dobro zaradili ......da sam bio pametan i tada se bacio u gradjevinu danas bi pitao posto je TK da kupim :lol: ......a ako trebas kakvu bombicu samo se javi :lol:....evo ima jedan zemljak iz zvornika prodaje kucu za Milion dolara ako si kupac....8 km od Moskve :mrgreen:
spreca

#6582 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

Maraschino wrote:
spreca wrote:
Maraschino wrote:

Ne zajebavam se
detroit-mercy

#6583 Re: juga 1950.-1990.

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote:
Fudo387 wrote:Ma sta imam znati o Rusiji, odvedu me oni nasi klosari u neku bajtu kod nas, tamo trebe iz Rusije, 50 maraka sat taslacenja.
A on pare namlatio? :D
Sta te briga, ne potrosis se, dje jos mozes za marku guzit :mrgreen:
Ma nisam ni to, dje cu, da mi sutra cuna otpadne...bizi.
Samo nema logike da one bjeze iz Rusije kod nas, a opet tamo spreconi pije pivu s Putinom. :D
Ma covjek je velika zvjerka tamo, prodaje led Rusima :mrgreen:
dragma

#6584 Re: juga 1950.-1990.

Post by dragma »

spreca wrote:
Fudo387 wrote:
Sve je to u redu, al’ sta’s u Rusiji?
Jebem ga ako nisu mazno atomsku kad se sve raspadalo i nedje je utalilo, ne vidim drugog nacina da tamo dodjes do love. :D
Fudo kuco stara ...da ti kaze spreca, u Rusiji je od 95 do 2005 se bez problema mogao zaraditi milioncic dolara ko je znao.....a znam i one koji su zaradili i stotine miliona.....tih godina je u Moskvi bilo oko 100 hiljada jugoslovena a od toga je bilo oko 67 hiljada srba...Bosanaca je bilo najmanje oko hiljadu i svi su dobro zaradili ......da sam bio pametan i tada se bacio u gradjevinu danas bi pitao posto je TK da kupim :lol: ......a ako trebas kakvu bombicu samo se javi :lol:....evo ima jedan zemljak iz zvornika prodaje kucu za Milion dolara ako si kupac....8 km od Moskve :mrgreen:

De bolan @spreča uozbilji se, opštepoznata je činjenica da su onomad raju slali u Rusiju po kazni... :lol:
spreca

#6585 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

detroit-mercy wrote: Ma covjek je velika zvjerka tamo, prodaje led Rusima :mrgreen:
Kako god ja se sa vama nebih mjenjao :D
spreca

#6586 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

dragma wrote:

De bolan @spreča uozbilji se, opštepoznata je činjenica da su onomad raju slali u Rusiju po kazni... :lol:
Daj ba probudi se SSSR-a nema bolan odavno.....i koga su to slali po kazni u rusiju,ko nije htio nije morao ici...naravno da se u to vrijeme niko nije otimao za rusiju ...svi su htjeli tamo gdje je toplije
detroit-mercy

#6587 Re: juga 1950.-1990.

Post by detroit-mercy »

spreca wrote:
detroit-mercy wrote: Ma covjek je velika zvjerka tamo, prodaje led Rusima :mrgreen:
Ni ja s'tobom :mrgreen: .
Nego, znas li cime se je bavio po Rusiji onaj lola sto u Tuzli izgradi hotel/banju?
Fudo387

#6588 Re: juga 1950.-1990.

Post by Fudo387 »

spreca wrote:
Sto bi se mijenjao ako ti je tamo dobro.
Sto se mene tice sve im to tamo pokupuj i pojebi. :D
spreca

#6589 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

Fudoooo ....da nije bilo rusinja ti picke nebi vidio dok se nisi ozenio :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#6590 Re: juga 1950.-1990.

Post by Maraschino »

spreca wrote:
Maraschino wrote:
spreca wrote: Sve sam to imao i ranije osim interneta i mobilca i fiksnog telefona.....i ovaj fiksni telefon je humanitarna pomoc cini mi se Holandske vlade ....SDA kadar je trazio 1000 DM za telefon :lol: mamu im :izet: ,dok to nisu saznali iz Holandske vlade i otjerali ih u picku materinu.....mi smo platili 350DM za neke radove i slicno....a eto asvalta nisam imao ni u Titino vrijeme a nemam ga ni danas 30 godina posle Tite :lol:
Ne zajebavam se
Hoces asfalt i sa Raseva? :D Prolazi ti pored kuce pa hoces i dvoriste da ti asfaltiraju. :-)
Struju smo dobili '53.god. Morali stubove kupovati za prikljucak a ujedno bila reklama i za druge da to uvode.
Telefon prosao pocetkom 80-tih za onu tvornicu pa pitali hoce li jos neko prikljucak. Nas tri porodice uzeli. Morali 4-5 stubova kupiti a prikljucak bio kao danas 3 000 KM. Sada i vec odavno se ne placa prikljucak. samo koristenje.
Danas ti ulicna rasvjeta ispred kuce a ti kukas na danasnje selo. :oops:
spreca

#6591 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

detroit-mercy wrote:
spreca wrote:
Ni ja s'tobom :mrgreen: .
Nego, znas li cime se je bavio po Rusiji onaj lola sto u Tuzli izgradi hotel/banju?
Onaj lola je Zaseoka kod Zvornika.....njega neznam ali znam mu brata i jos uvijek je ovdje a radio na gradjevini
dragma

#6592 Re: juga 1950.-1990.

Post by dragma »

spreca wrote:
dragma wrote:

Daj ba probudi se SSSR-a nema bolan odavno.....i koga su to slali po kazni u rusiju,ko nije htio nije morao ici...naravno da se u to vrijeme niko nije otimao za rusiju ...svi su htjeli tamo gdje je toplije
U Švedsku na primjer :D
detroit-mercy

#6593 Re: juga 1950.-1990.

Post by detroit-mercy »

Maraschino wrote:
spreca wrote:
Maraschino wrote:

Ne zajebavam se
Hoces asfalt i sa Raseva? :D Prolazi ti pored kuce pa hoces i dvoriste da ti asfaltiraju. :-)
Struju smo dobili '53.god. Morali stubove kupovati za prikljucak a ujedno bila reklama i za druge da to uvode.
Telefon prosao pocetkom 80-tih za onu tvornicu pa pitali hoce li jos neko prikljucak. Nas tri porodice uzeli. Morali 4-5 stubova kupiti a prikljucak bio kao danas 3 000 KM. Sada i vec odavno se ne placa prikljucak. samo koristenje.
Ja da sam tolika lola ko Spreca, ja bi dao od sebe da mi se asvalt kroz selo uradi.
Spreca se stisno ko cviljak a vam gazdu izigrava :mrgreen: .
spreca

#6594 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

Maraschino wrote:
daj nemoj me zajebavati....put spasa znas kud je isao?......od rata do sad za taj put su samo jednom dali nesto malo kamena da se pospe ...nedaj boze da se opet zarati sam biga miniro...koih jebe da vidim kuda ce bjezati :lol: :lol: :lol: a obecavali da ce ga asvaltirati.......stacu vam ja kad niste imali hrastovine za stubove za struju pa ste morali kupovati :mrgreen: .....a mi u svoju shumu i sjeci koliko treba :lol: .....koliko ti je danas prikljucak za struju?
spreca

#6595 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

detroit-mercy wrote: Spreca se stisno ko cviljak a vam gazdu izigrava :mrgreen: .
Jarane... za par godina to ce selo biti prazno
Fudo387

#6596 Re: juga 1950.-1990.

Post by Fudo387 »

spreca wrote:Fudoooo ....da nije bilo rusinja ti picke nebi vidio dok se nisi ozenio :lol: :lol: :lol:
Jarane, uzmi ti to love i uhvati se noge, nikad ti ne znas sa njima, sam’ im dodje zuta minuta i hop, oktobarska ili neka druga revolucija. Halali Huso materi.
Ja, natrpaj nam i jedan kamioncic tih Olgi. :D dobre su one.
spreca

#6597 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

dragma wrote:
To su Bakirovi svedjani...iz juge se nije islo u sveCku to bar znas
Maraschino

#6598 Re: juga 1950.-1990.

Post by Maraschino »

Juga je bila fina za neke a za mene srednja zalost.
spreca

#6599 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

Fudo387 wrote:
spreca wrote:Fudoooo ....da nije bilo rusinja ti picke nebi vidio dok se nisi ozenio :lol: :lol: :lol:
Jarane, uzmi ti to love i uhvati se noge, nikad ti ne znas sa njima, sam’ im dodje zuta minuta i hop, oktobarska ili neka druga revolucija. Halali Huso materi.
Ja, natrpaj nam i jedan kamioncic tih Olgi. :D dobre su one.
:lol: :lol: :lol: bolje su Natashe :lol: :lol: lova je na sigurnom...na zapadu a ja cu lako za nedaj boze :mrgreen:
Maraschino

#6600 Re: juga 1950.-1990.

Post by Maraschino »

spreca wrote:
dragma wrote:
To su Bakirovi svedjani...iz juge se nije islo u sveCku to bar znas
Kako bolan nije islo? A Ibrahimovic?
Islo se svuda samo da se pobjegne od bijede. Nailazio sam na zene(mnogo njih) koje su dosle '70 god. Kazu da su bile roblje dok se nisu malo snasle.
Poslije cazinske bune, mnogi su otisli vani. To je bilo 60-tih a kazu kao da je rat tek zavrsen. Jad i bijeda bili. Sta su danas Krajisnici od Bihaca do V.Kladuse? Tito im obezbijedio? :D
Locked