Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Hafis

#6576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ma ljut je nam nešto danas, i omaklo mu se slučajno...sad će se on brzo tebi izvinuti :)
seln

#6577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote:S tom razlikom što je Čova, onako usput u pauzi između dva šupljačenja, osigurao i praunuke, a ovaj nije.
Tako, brate, lijepo reci sta cijenis kod politicara. Nikakvo cudo da ti Zeljko ne valja.
seln

#6578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Ana Maria wrote:
seln wrote:
Ana Maria wrote:DF je opcenito sastavljena od ljudi koji svoje interese nisu mogli ostvariti u drugim strankama, pa sad pokusavaju nesto da ostvare preko ove stranke. Tako je i Hanka i ovi predsjednici OO koji su "izabrani" neki dan (uglavnom bivsi clanovi SDP-a), u DF samo radi ostvarivanja licnog interesa. Da su navedeni mogli uciniti neku promjenu nabolje za narod, davno bi to realizovali, a ne bi setali iz stranke u stranku prodavajuci maglu.
Vallah, neka si ti uzela na sebe muke jos jedne registracije da bi nam to priopcila...pa nek propadne i selo i adet.
Naravno, jesmo li demokratska drzava ili nismo. Valjda imam pravo da izrazim svoje misljenje. Prilikom registracije nije bilo muke (kako ti to navodis), naprotiv stranica klix je super organizovana, tako da se za nekoliko sekundi mozes registrovati i izraziti svoje misljenje na ponudjene teme ;) Nije slucajaj kao kod stranica (fb grupa) Demokratske Fronte, gdje izrazis misljenje, pa ukoliko nije u korist stranke, bude izbrisano i zabrani se dalje komentarisanje, iako se u nazivu stranke u prvi plan istice zagovaranje demokratije.
Neka,neka, hoshgeldum....
ima ovdje jos trolova i klonova.
StupskaBitanga

#6579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Dragi Komšo šta se ovo radi u USK
Kako ovo opravdati mislim niste ni počeli a već zabijate autogolove
Hafis

#6580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

StupskaBitanga wrote:Dragi Komšo šta se ovo radi u USK
Kako ovo opravdati mislim niste ni počeli a već zabijate autogolove
Ja mislim da Komšo za ovo i ne zna. Skrivaju to od njega Hanka i ekipa, inače bi prsti letili k'o iverje.
palermo

#6581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

madner wrote:

Prenapuhana je prica jer kada bi usli u pricu stranki koje su njima kao prihvatljive vidili bi gdje bi rangirali Hanku.

Tesko, dosad je sve blacenje licnosti bez konkretne stvari. Ako zbog toga budu gurali ljude u drugi plan, tesko da ce im iko ostati duze od 3 minute.
Dobro rečeno.

Al dodao bih još i ovo, ako Komšo bude stranku pravio po mjeri sarajevske čaršije piši propalo. Par puta sam napisao, ja za tu Hanku ne bih ni čuo da nije ovog foruma. Kao i 99,99 % mostaraca, tuzlaka, zeničanina.....i onda ona ispadne problem zbog koje ne može DF biti prihvatljiv.Ili problem koji u začetku uništava DF.

Naša stranka se pretvorila u kantonalnu strančicu čiji dosezi ne idu dalje od stupske petlje (iako, moram priznati simpatičnu strančicu) . Nadam se da Komšo neće praviti iste greške, i osluškivati samo glas sarajevske čaršije.I jedino do njega držati.
elig

#6582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by elig »

Zeljko K. je odavno izgubio podrsku bosnjaka nadam se da ce izlaskom iz SDP-a izgubit podrsku i ono malo komunista sto ima.

Mozda i naj veci ne prijatelj drzave iz federacije
palermo

#6583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

elig wrote:Zeljko K. je odavno izgubio podrsku bosnjaka nadam se da ce izlaskom iz SDP-a izgubit podrsku i ono malo komunista sto ima.

Al dobro je svakako, što je izgubio podršku nepismenih
madner

#6584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

palermo wrote:
madner wrote:

Prenapuhana je prica jer kada bi usli u pricu stranki koje su njima kao prihvatljive vidili bi gdje bi rangirali Hanku.

Tesko, dosad je sve blacenje licnosti bez konkretne stvari. Ako zbog toga budu gurali ljude u drugi plan, tesko da ce im iko ostati duze od 3 minute.
Dobro rečeno.

Al dodao bih još i ovo, ako Komšo bude stranku pravio po mjeri sarajevske čaršije piši propalo. Par puta sam napisao, ja za tu Hanku ne bih ni čuo da nije ovog foruma. Kao i 99,99 % mostaraca, tuzlaka, zeničanina.....i onda ona ispadne problem zbog koje ne može DF biti prihvatljiv.Ili problem koji u začetku uništava DF.

Naša stranka se pretvorila u kantonalnu strančicu čiji dosezi ne idu dalje od stupske petlje (iako, moram priznati simpatičnu strančicu) . Nadam se da Komšo neće praviti iste greške, i osluškivati samo glas sarajevske čaršije.I jedino do njega držati.
Sto je najgore, za taj isti NS kruze slicne price.
Treba slusat carsiju, ali traziti dokaze.
Havatar

#6585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

palermo wrote:
elig wrote:Zeljko K. je odavno izgubio podrsku bosnjaka nadam se da ce izlaskom iz SDP-a izgubit podrsku i ono malo komunista sto ima.

Al dobro je svakako, što je izgubio podršku nepismenih
Ako se bude postavljao elitisticki sigurno nece moci da osvoji mnogo glasova posto nema u Bosni mnogo ljudi plave krvi a i oni koji jesu su vec u drugim strankama.
palermo

#6586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Havatar wrote: Ako se bude postavljao elitisticki sigurno nece moci da osvoji mnogo glasova posto nema u Bosni mnogo ljudi plave krvi a i oni koji jesu su vec u drugim strankama.
Naravno druže, ne smije se postavljati elitistički. Ali on sam mora biti elita (što nažalost nije, ali ne znači da oni oko njega to nisu, ili da ih ne može privući). Zadatak elite i jeste da vodi ljude, a ne da se elita povodi za nepismenim.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

madner wrote:
-LIBERO- wrote:
madner wrote: Tesko, dosad je sve blacenje licnosti bez konkretne stvari. Ako zbog toga budu gurali ljude u drugi plan, tesko da ce im iko ostati duze od 3 minute.
Ali koja izjava, k'o da citam nekog zagrizenog SDPovca koji to isto govori za D. Hadzica...ili zagrizenog SDAovca, koji tvrdi da je "sve po zakonu". :D

Onda nista. Ja licno, bas po ovoj konkretnom primjeru, zapravo mogu zakljuciti da je sve to u 5 grama. Svi svoje brane, ne priznaje se da ovi moji nisu bas bezgresni i da se moze "potkrasti" nepotizam i korupcija i sl.
Podsjeti me, sta su ono tacno optuzbe protiv Hanke? :D
Jako jakooo dobro znas o kojim se stvarima radi, kao sto znas da je Hanka dizala ruku svaki put u Domu naroda, kada je trebalo izglesati "vitalni bosnjacki interes" sa sva moguca pitanja koja je pokretala SDA, da bi se odrzala na vlasti, tj. sa polugama vlasti koje kontrolisu.

Pogledaj i skupstinu KS. Hanka apsolutno, ali apsolutno, sinhronizovano izgleda i operira sa SDA. ;-)

Evo namjerno nisam pobrojavao, vec opste poznate, stvari vezano za porodicu i neke kao slucajnosti. :D A uvjeren sam da si upoznat i o njima.
palermo wrote:
Druze, kakvi su ti to rezoni? :D Ti barem nisi neko ko ne rasudjuje jasno, i prezcizno.

Pa ja bih vrlo rado da me ti posavjetujes i da kazes o nekim licnostima iz tvoga grada i kantona, jer ti licno eto vjerujem. I logicno je da si ti bolje upucen u ta vasa desavanja, talove, nepotizam i slicno. Kao sto sam recimo ja bolje upucen u neka desavanja talove i nepotizam ovdje u Sarajevu.

Isto tako. Kazes nebi nikada culi..i ona kao ispada problem zasto za DF nebi trebali glasati mostarci, tuzlaci i sl.
Pa covejce, ona je fakticki Zeljkina desna ruka. Gdje god se mrdne ona je tu. Licno znam toliko toga o njoj da mi je mucnina sto je takva situacija i sto je tako bliska sa ZK i bitna u DF. Sta treba sutra ocekivati kada DF udje u vlas na drzavnome ili federalnom nivou. Hoce li i onda Hanka krenuti u uhodanu logiku i politicku trgovinu, kao sto je to uradila u KS.

Hoce li i dalje nastaviti sinhronizovano politicki djelovati u Domu naroda sa SDA?

Daj nemoj tako povrsno razmisljati, molim te. :D ;-)

Ovo sve sto pisem je iz cinjenice sto je DF jedna ,od dvije moguce i jedine, opcije koju cu podrzati na slijedecim izborima.

Nije zlonamjerna prica. Tita mi. :D
oakville

#6588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Još malo i preimenovanje teme u "Demokratska fronta Hanke Paldum."
madner

#6589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

-LIBERO- wrote:
madner wrote:
Podsjeti me, sta su ono tacno optuzbe protiv Hanke? :D
Jako jakooo dobro znas o kojim se stvarima radi, kao sto znas da je Hanka dizala ruku svaki put u Domu naroda, kada je trebalo izglesati "vitalni bosnjacki interes" sa sva moguca pitanja koja je pokretala SDA, da bi se odrzala na vlasti, tj. sa polugama vlasti koje kontrolisu.

Pogledaj i skupstinu KS. Hanka apsolutno, ali apsolutno, sinhronizovano izgleda i operira sa SDA. ;-)

Evo namjerno nisam pobrojavao, vec opste poznate, stvari vezano za porodicu i neke kao slucajnosti. :D A uvjeren sam da si upoznat i o njima.
Stani sekundu, Hanka je izasla iz SDP-a jer se ne slaze sa politikom istog. Ne ocekujes valjda da onda podrzi tu politiku svojim glasanjem? Sto se tice zloupotrebe nacionalnih interesa, apsolutno to podrzavam. Jedini nacin da se isti uklone jeste koristenje za sve zivo.

Netacno, Hankin kadar je Marjanovic koji je naljutio Zeljkovica zbog svojih poteza. Ova vlast u KSu ima tu srecu da opozicija nije u stanju da sakupi dovoljno glasova da je obori. Zato i nema zamjene za Marjanovica, bilo bi jasno da su izgubili vecinu.
ultima_palabra

#6590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pa ne mora glasati ni za SDA... eno ti NS, ne glasaju ni za jedne ni za druge, to je jedini način da ostaneš čist u onom blatu.
madner

#6591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Neutralitet je takodje stav. Da nije glasala za smjenu vladu, ista bi prezivjela kao manjinska vlada. Dakle Hanka koja je izasla iz SDP-a zbog politike SDP-a bi odrzala SDP vladu. NSizam je odlican, dok se ne treba nesto konkrento uraditi i pomaknuti.
ultima_palabra

#6592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pa mogla je glasati za smjenu stare i protiv imenovanja nove vlade. Hajde donekle je pozitivno da su se ljudi upoznali sa Marjanovićem, ali nakon njegove ostavke je definitivno trebala uslijediti i njen opoziv podrške... izgleda da su interesi jači od principa.
madner

#6593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sto bi opet znacilo da stara vlada ostaje u tehnickom mandatu. Bolje onda glasati protiv smjene. :roll:

Pa nije bilo glasanja o povjerenju nakon smjene, ali ni ovi nisu smjeli imenovati novog ministra. Sto znaci da ova vlada vjerovatno vise nema podrsku vecine, ali da ne postoji druga vecina da je smjeni.
palermo

#6594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:
Druze, kakvi su ti to rezoni? :D Ti barem nisi neko ko ne rasudjuje jasno, i prezcizno.

Pa ja bih vrlo rado da me ti posavjetujes i da kazes o nekim licnostima iz tvoga grada i kantona, jer ti licno eto vjerujem. I logicno je da si ti bolje upucen u ta vasa desavanja, talove, nepotizam i slicno. Kao sto sam recimo ja bolje upucen u neka desavanja talove i nepotizam ovdje u Sarajevu.

Isto tako. Kazes nebi nikada culi..i ona kao ispada problem zasto za DF nebi trebali glasati mostarci, tuzlaci i sl.
Pa covejce, ona je fakticki Zeljkina desna ruka. Gdje god se mrdne ona je tu. Licno znam toliko toga o njoj da mi je mucnina sto je takva situacija i sto je tako bliska sa ZK i bitna u DF. Sta treba sutra ocekivati kada DF udje u vlas na drzavnome ili federalnom nivou. Hoce li i onda Hanka krenuti u uhodanu logiku i politicku trgovinu, kao sto je to uradila u KS.

Hoce li i dalje nastaviti sinhronizovano politicki djelovati u Domu naroda sa SDA?

Daj nemoj tako povrsno razmisljati, molim te. :D ;-)

Ovo sve sto pisem je iz cinjenice sto je DF jedna ,od dvije moguce i jedine, opcije koju cu podrzati na slijedecim izborima.

Nije zlonamjerna prica. Tita mi. :D
Ne mislim da je zlonamjerna priča. Ali.....

Elitizam ima, kao uostalom i sve, više lica. Jedno od lica elitizma pokazuješ i ti u svojim postovima, samo što se tvoj elitizam temelji na savršenoj čistoči,savršenom i besprijekornom poštenju, savršenoj slici ljudi sa kojima bi ti htio da budeš. I naravno, kao i svaki drugi elitizam, on , po defaultu, sužava krug ljudi koji mogu biti sa tobom, i nužno te pretvara, tebe i tvoje istomišljenike u idealiste koji gube vezu sa stvarnošću, stvarnim ljudima.
Ne znam Hanku, nemam pojam valja li ona ili ne valja, ali još uvijek an ovom forumu nisam vidio validan dokaz (pogrešno, ne čak dokaz, nego razlog zašto je ona toliko nepoželjna). Pomogla karijerama svoje djece, pa pobogu mi evo više od 60 godina živimo u plemenskom društvu, u kojem je jedan od vrhunskih kriterija vrijednosti čovjeka, koliko je on pomogao svojoj djeci da stanu na noge(šta god to značilo). Na bilo koji način. Budemo li to uzimali kao kriterij, sa nama ili protiv nas, bojim se da je Madner u pravu kad kaže, velika većina bi ostala samo 3 minute sa nama (tako nešto reče :mrgreen: ).
Jednom smo se na forumu sukobili ( u mišljenju naravno) o Emini Ganić i njenom političkom angažovanju.Negdje na istom fonu je ova priča

Mislim da bi bilo dobro da fokus okrenemo sa priče o tome zašto neko ne može sa nama, u priču o tome šta taj neko može dobro uraditi za nas. Ja bih volio čuti Hanku, njene javne istupe, vidjeti njena djela i onda suditi o njoj.
Naravno da ja ne mislim da ne trebaju postojati kriteriji, norme, po kojima sudimo o moralu i poštenju nekoga. Ali, napravimo li ih suviše rigidnim,izvan životne stvarnosti, onda zaista rizikujemo da postanemo moderni Don Kihoti koje nitko ne shvata ozbiljno
ultima_palabra

#6595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Sto bi opet znacilo da stara vlada ostaje u tehnickom mandatu. Bolje onda glasati protiv smjene. :roll:

Pa nije bilo glasanja o povjerenju nakon smjene, ali ni ovi nisu smjeli imenovati novog ministra. Sto znaci da ova vlada vjerovatno vise nema podrsku vecine, ali da ne postoji druga vecina da je smjeni.
I zašto je onda loše da prva vlada ostane u tehničkom mandatu, a ok je da ova ostane u de facto istom statusu? :D
madner

#6596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
madner wrote:Sto bi opet znacilo da stara vlada ostaje u tehnickom mandatu. Bolje onda glasati protiv smjene. :roll:

I zašto je onda loše da prva vlada ostane u tehničkom mandatu, a ok je da ova ostane u de facto istom statusu? :D
Zato sto bi bilo nespojivo dati podrsku SDPovoj politici nakon izlaska iz stranke. :roll:
ultima_palabra

#6597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pa sam Željko je govorio da neće biti revanšizma prema bivšoj stranci, just for the sake of it.
madner

#6598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa nije bilo just for the sake of it. Bio je pokusaj da se napravi nesto bolje. Sto je i u segmentu koji je DF imao bilo uspjesno.

No posto nije imao podrsku drugih, DF ministar je dao ostavku. Da misle da ne mogu bolje od SDP-a, ne bi ni pravili stranku. :D
ultima_palabra

#6599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

OK, ali pokušavanje pravljenja nečeg boljeg sa Konakovićem, Backovićem, Čardžićem, Radeljašom i co. te označava kao nekog ko pravi loše političke procjene. U najmanju ruku.
madner

#6600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

To je pak do biraca, oni su ti koji direktno daju mandat istima. Mislim moze se i glava zabiti u pjesak ala NS i cekati da biraci izaberu ekipu sa kojom se moze raditi. Ili pokazati biracima da ima alternativa.

Ima li neko da ne misli da je DFov kadar bio bolji od ostatka i da bi, ako dobije odgovarajuci broj glasova isti mogao puno vise uraditi? :D
Post Reply