Pa ja ne nudim rjesenje niti ga trazim. Ja ukazujem na cinjenicu da ne moze vise ovako jedan narod praviti budalom. Ne moze vise samo moj narod traziti pomirenje i eto da se kao svi slazemo. Proso voz ba.konami666 wrote: ↑13/08/2024 09:06 Ok, zanima me sta je onda po tebi rjesenje problema? Kako rijesiti taj problem? Cinjenica je da Srbi imaju entitet a Hrvati imaju 50% glasa u Federaciji. Sta uciniti ako se tri naroda ne mogu smisliti? I budi realan jer ona prica da “svi Hrvati trebaju u Hrvatsku i svi Srbi trebaju u Srbiju ako im se ne sviđa Bosna” nije realna. Dakle, konkretno, kako rijesiti problem kako bi se izbjegao beskonacni status quo. Takodjer, cekati da vrijeme ucini svoje pa da se druga dva naroda isele opet ne pije vode jer se svi iseljavaju iz bosne. Pored toga sto se svi iseljavaju, imas problematiku konstitutivnosti, sto znaci da bez obzira koliko bilo predstavnika 3 naroda, opet u vlasti mora biti 1:1:1.
Cisto me zanima razmisljanje i ideje za rjesenje balkanskog cvora![]()
Svaki pokusaj poredjenja je ono van svake pameti. Imamo li mi novine kao Informer... navijacke nacionalisticke huligane tipa Delija... desetine zlocinaca osudjenih u Hagu koje drzava i dalje velica... folklorni repertoar zasnovan na vjecnoj osveti Turcima itd...
Dodik nas i dalje zove muslimanima, nece da prizna ni naziv Bosnjak. I mi da kao trazimo rjesenje? Mi se borimo za opstanak.