Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#65726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:
Kako mislis Nova prodaje turske serije Hayatu?
Tursku seriju "Instambulska nevjesta" koju emituju u svom programu su prodali Hayatu, koji emituje tu istu seriju pod nazivom "Snaha".
chakany

#65727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Ovo sa RTS-ovim kanalima postaje poprilično iritantno vezano za zatamnjivanje. Bukvalno su počeli skoro sve što je vrijedno pažnje zatamnjivati.
Prvo su počeli zatamnjivati sport, hajde to nekako i razumijem, ali zatamnjivati serije i filmove, to mi baš nikako nije jasno :?
fusion_ba

#65728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:
fusion_ba wrote:
Kako mislis Nova prodaje turske serije Hayatu?
Tursku seriju "Instambulska nevjesta" koju emituju u svom programu su prodali Hayatu, koji emituje tu istu seriju pod nazivom "Snaha".
Pa ne prodaje Nova tu seriju nego neki turski TV kanal. :?
Usput tu seriju je Hayat/ATV počeo emitovati prije Nove.
MTV

#65729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

chakany wrote:Ovo sa RTS-ovim kanalima postaje poprilično iritantno vezano za zatamnjivanje. Bukvalno su počeli skoro sve što je vrijedno pažnje zatamnjivati.
Prvo su počeli zatamnjivati sport, hajde to nekako i razumijem, ali zatamnjivati serije i filmove, to mi baš nikako nije jasno :?
Na LOLi uz naravno zatamnjen sport zna biti zatamnjen Navy CIS, poneki film a jednom dal greskom ili ne bili su zatamnjeni dokumentarci. Sada se dokumentarci ugl ne tamne.
A sve serije sto su isle na RTS 1 ili 2 se ne tamne na tematskom kanalu RTS Drama.
MTV

#65730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote:
crnivrag wrote:
Po tv profilu najvise epizoda te serije je emitovala Nova TV pa Hayat/ATV pa pink Srbija.

Inace turske serije prodaju obicno TV kanali Kanal D, aTV i jos neki.
Nova TV nasim BiH kanalima prodaje svoje serije a ne turske. :)
chakany

#65731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

MTV wrote:
chakany wrote:Ovo sa RTS-ovim kanalima postaje poprilično iritantno vezano za zatamnjivanje. Bukvalno su počeli skoro sve što je vrijedno pažnje zatamnjivati.
Na LOLi uz naravno zatamnjen sport zna biti zatamnjen Navy CIS, poneki film a jednom dal greskom ili ne bili su zatamnjeni dokumentarci. Sada se dokumentarci ugl ne tamne.
A sve serije sto su isle na RTS 1 ili 2 se ne tamne na tematskom kanalu RTS Drama.
Za moj ukus imaju najjači filmski i serijski program u regionu, i stvarno je šteta što je većinom zatamnjen.
Zatamnjuju i kod nas dokumentarce :-) Priča o Bogu sa Morganom Freemanom se isto zatamnjuje.
Stvarno ne znam koji je razlog, jer na HRT-ovim kanalima se mogu pogledati filmovi, dokumentarci i ostalo. Još samo fali da i na HRT počnu zatamnjivati te sadržaje.
fusion_ba

#65732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

MTV wrote:
fusion_ba wrote:
crnivrag wrote:
Po tv profilu najvise epizoda te serije je emitovala Nova TV pa Hayat/ATV pa pink Srbija.

Inace turske serije prodaju obicno TV kanali Kanal D, aTV i jos neki.
Nova TV nasim BiH kanalima prodaje svoje serije a ne turske. :)
Pa i ja kazem. Nemaju turske serije u BiH nikakve veze sa Novom TV.
Jeste možda Nova prestigla ali znam da je na Hayatu počela prije nego na Novoj. Ne pratim ali prate moji kući pa znam. :lol: u Turskoj 1ep serije traje 2ipo sata, a kako ih ovi naši sijeku po svom, ko zna ko je dokle stigao :lol:
Rugafet

#65733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Kace nam turit Domu Tv na listu kanala
sencobih

#65734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Nemojte čekati novu godinu nego nam odmah poskupite tzv.KKS za jedno 2-3 marke , vas je ova kupovina sigurno puno koštala.
afannedim

#65735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Na kakav škart od kanala se baca drkica jel moguće ovo. :lol: :mrgreen:
zateznistub

#65736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

afannedim wrote:Na kakav škart od kanala se baca drkica jel moguće ovo. :lol: :mrgreen:
:thumbup:
hemed

#65737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

afannedim wrote:Na kakav škart od kanala se baca drkica jel moguće ovo. :lol: :mrgreen:
doma,rts ovi nekakvi to je skart mrtvi ja nmg da vjerujem da to raja trazi da gleda :skoljka:

ps. trazili su pinkove kad ono petaka buraz ako ces gledat onaj šljam od kanala :-)
rolltroll

#65738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolltroll »

sencobih wrote:Nemojte čekati novu godinu nego nam odmah poskupite tzv.KKS za jedno 2-3 marke , vas je ova kupovina sigurno puno koštala.
ne brini se za to, poskupljenje će biti do kraja godine, eventualno početkom naredne.
ovdje nije dozvoljeno drugačije mišljenje, očekuj drvlje i kamenje na svoj post, kao što je bio i na moj prethodni koji se odnosio na moju nevjericu da se neko bavi i da su nekom bitni radio kanali koje nam telemach daje u paketu. Kažu to je bonus, bonus je i unifi i wi fi i kanal ovaj i kanal onaj, a cijene samo idu gore. Šta onda mi to plačamo kad nam je sve bonus od Telemacha?
hemed wrote:
doma,rts ovi nekakvi to je skart mrtvi ja nmg da vjerujem da to raja trazi da gleda :skoljka:

ps. trazili su pinkove kad ono petaka buraz ako ces gledat onaj šljam od kanala :-)
ovdje se sve nešto traži, samo da bi se tražilo imam osjećaj. Kanala poput Nove TV ima na pretek. Ne shvatam čemu hype za tim kanalima gdje svakih 20 minuta su 10 minuta reklame a sadržaj filmskog i serijskog programa je isti kao i na 10 drugih kanala koje imamo.

Za mene je unapređenje usluge smanjenje cijena paketa, nikako radio kanali, Doma i tv i takve gluposti.
Radar71

#65739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

al' navalja gluposti jebote :-)
hemed

#65740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

rolltroll apsolutno se slazem s tobom, unapredjenje je smanjenje ovih abnormalno visokih cijena paketa, sto je za nase standarde previse
Benq

#65741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote:unapredjenje je smanjenje ovih abnormalno visokih cijena paketa, sto je za nase standarde previse
I ja bih volio da je jeftinije, ali nazivati trenutne cijene "abnormalno visokim" je smijesno. Za par maraka manje mozes uzeti paket kod konkurencije i uz to dobiti macehinski odnos od strane podrske, a o kvaliteti usluga je suvisno i pricati.
hemed

#65742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Benq wrote:
hemed wrote:unapredjenje je smanjenje ovih abnormalno visokih cijena paketa, sto je za nase standarde previse
I ja bih volio da je jeftinije, ali nazivati trenutne cijene "abnormalno visokim" je smijesno. Za par maraka manje mozes uzeti paket kod konkurencije i uz to dobiti macehinski odnos od strane podrske, a o kvaliteti usluga je suvisno i pricati.
dobro i nadao sam se da ces se ti javiti telemach 2 da ih branis, nista novo od tebe
Benq

#65743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote: dobro i nadao sam se da ces se ti javiti telemach 2 da ih branis, nista novo od tebe
Drago mi je da mislis na mene :)

U nedostatku argumenata lijepi etikete :)
hemed

#65744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Benq wrote:
hemed wrote: dobro i nadao sam se da ces se ti javiti telemach 2 da ih branis, nista novo od tebe
Drago mi je da mislis na mene :)

U nedostatku argumenata lijepi etikete :)
:izet:
rolltroll

#65745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolltroll »

cijene paketa su kao u Njemačkoj, a naše plate daleko od toga. Međutim, poenta je da usljed nedostatka konkurencije, oko čega se svi možemo složiti, nećemo ni imati konkurentnije cijene. Vara se svako ko misli da je ovo zadnje povećanje cijena od strane Telemacha. Živi bili pa vidjeli. Za dvije godine od ovog momenta možemo opet porazgovarati o cijenama a koje će procentualno gledajući biti sigurno veće za 20% ili više s tim da se taj trend bez zdrave konkurencije nikad neće prekinuti.
Nisam protiv Telemacha, dapače, ali vidim u kojem ovo sve pravcu ide. Ono što ću uvijek istaći vezano za Telemach jeste njihova podrška korisnicima, tu su besprijekorni...
hemed

#65746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

rolltroll wrote:cijene paketa su kao u Njemačkoj, a naše plate daleko od toga. Međutim, poenta je da usljed nedostatka konkurencije, oko čega se svi možemo složiti, nećemo ni imati konkurentnije cijene. Vara se svako ko misli da je ovo zadnje povećanje cijena od strane Telemacha. Živi bili pa vidjeli. Za dvije godine od ovog momenta možemo opet porazgovarati o cijenama a koje će procentualno gledajući biti sigurno veće za 20% ili više s tim da se taj trend bez zdrave konkurencije nikad neće prekinuti.
Nisam protiv Telemacha, dapače, ali vidim u kojem ovo sve pravcu ide. Ono što ću uvijek istaći vezano za Telemach jeste njihova podrška korisnicima, tu su besprijekorni...
evo ti cist primjer kad je HS bio placao sam do 50 KM, 48 tako tu negdje, imao sam 2 resivera jedan njihov, drugi sma ja kupio od njih 100 KM i tjt, nema rente i tako tih gluposti, imao sam arene djaba nije bilo paketa da te gule ko mandarinu, nego si imao digitalnu i tu je sve, osim hbo i cinemax koji je bio 6km da se doplati, danas imam taj triogrande family placam rentu na 2 resiver 6 KM , i arena hd paket 6 KM, sto izadje oko 72-75KM mjesecno, sto je pola od onoga vise nego sto sam placao dok je bio HS, i on dodje meni palamudi kako je telemach jeftin
sasajev

#65747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sasajev »

rolltroll wrote:cijene paketa su kao u Njemačkoj, a naše plate daleko od toga. Međutim, poenta je da usljed nedostatka konkurencije, oko čega se svi možemo složiti, nećemo ni imati konkurentnije cijene. Vara se svako ko misli da je ovo zadnje povećanje cijena od strane Telemacha. Živi bili pa vidjeli. Za dvije godine od ovog momenta možemo opet porazgovarati o cijenama a koje će procentualno gledajući biti sigurno veće za 20% ili više s tim da se taj trend bez zdrave konkurencije nikad neće prekinuti.
Samo da te pitam ovo... Kazes cijene paketa kao u Njemackoj a nase plate daleko od toga... Pa jel ti mislis da ce dobavljac opreme koju koristi Telemah ili bilo koji operater davati po cijenama u skladu sa nasim standardom ili koliko ona kosta, bilo u Njemackoj, Australiji ili Novom Zelandu...
Nije Telemah kriv sto nam je drzava u qurcu, i oni imaju svoje troskove i nabavku opreme i ljudstva.
Ne ulazim u to kolike su im marze, zarada i slicno samo kazem da ti ta prica po osnovu standarda u drzavi ne stoji
Rugafet

#65748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Pa kad sve zivo imas onda onako iz zajebancije trazis i ove neke kanale da ih jednostavno samo onako imas u semi.
Rugafet

#65749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

hemed wrote: evo ti cist primjer kad je HS bio placao sam do 50 KM, 48 tako tu negdje, imao sam 2 resivera jedan njihov, drugi sma ja kupio od njih 100 KM i tjt, nema rente i tako tih gluposti, imao sam arene djaba nije bilo paketa da te gule ko mandarinu, nego si imao digitalnu i tu je sve, osim hbo i cinemax koji je bio 6km da se doplati, danas imam taj triogrande family placam rentu na 2 resiver 6 KM , i arena hd paket 6 KM, sto izadje oko 72-75KM mjesecno, sto je pola od onoga vise nego sto sam placao dok je bio HS, i on dodje meni palamudi kako je telemach jeftin
Eh i ja se sjecam kada je Drina bila 1 KM i gorivo npr. isto tako, a vidi danas situacije
crnivrag

#65750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Edin Džeko i Telemach

Image

Dugi niz godina smo u vašim kućama i uveseljavamo vas kroz pregršt zabavnih, edukativnih i sportskih sadržaja. Donijeli smo vam najnaprednije usluge kroz najširi asortiman TV kanala, najbrži internet i najpovoljniju fiksnu telefoniju, a sve s ciljem da budete ispunjeni u svojim domovima, jer su nam vaše zadovoljstvo i osmijesi oduvijek bili na prvom mjestu.

Ušli smo u vaše kuće, ali nedostajalo nam je još nešto kako bi naša veza sa vama postala još čvršća - željeli smo da uđemo u vaša srca.

Taj put je najteži, ali u želji da vam pokažemo koliko nam je stalo, počeli smo razmišljati o dodatnim stvarima koje nas vežu, o ljudima do kojih je stalo i vama i nama…i došli smo do jednog čovjeka. Taj čovjek za sve nas predstavlja univerzalni osmijeh, snagu i ponos, koji nas spaja bez obzira na naše razlike. Njegovo ime je Edin Džeko.

U želji da dopremo do vaših srca, ostvarili smo saradnju sa Edinom koji je donio mnogo radosti Bosni i Hercegovini i čiji golovi i postignuća usrećuju sve nas. U nadi da će Edinov uspjeh reflektovati sve ono što Telemach vama pruža, unaprijedili smo našu ponudu, jer baš kao i Edin, i mi želimo da uvijek budemo korak ispred konkurencije i najbolji u onome što radimo.

Svaki korisnik nam je veoma bitan, što direktno pokazujemo i kroz brzo rješavanje reklamacija, koje u 95 posto slučajeva obrađujemo unutar 24 sata. Uz sve nabrojano, neopisiva nam je čast da upravo Edin Džeko potvrđuje našu opredjeljenost za podizanje standarda građana Bosne i Hercegovine, te ćemo, tokom narednih dvanaest mjeseci, zajedno sa Edinom, pored vrhunskih telekomunikacijskih usluga promovirati i projekte koji će u fokusu imati dobrobit djece. Sa ponosom možemo da kažemo da smo već sada počeli sa njihovom realizacijom.

Prvi u nizu će biti Roditeljska kuća, jer nam je želja da uz saradnju sa Edinom, koji i svojim potezima van terena dokazuje da je uzor mladim generacijama i sinonim humanosti, i mi sami učestvujemo u društveno-odgovornim aktivnostima i pružimo pomoć onima kojima je istinski potrebna.

A kada je u pitanju naša ponuda, pravimo novi iskorak. Nakon što smo nedavno podigli brzinu uploada za 50% svim našim korisnicima DUO i TRIO paketa, danas krećemo sa novom, do sada neviđenom akcijom. Svim našim novim korisnicima TRIO paketa, kao i postojećim korisnicima koji se odluče za prelazak na TRIO paket, dajemo besplatan internet 12 mjeseci ili besplatnu pretplatu na fiksnu telefoniju 24 mjeseca. Uz to, poklanjamo i premium filmske kanale u HD rezoluciji u okviru HBO / HBO Premium paketa na 12 mjeseci i Cinestar Premiere HD paket na 24 mjeseca, sportske kanale u Arena Sport SD paketu na 24 mjeseca, kao i Pink paket TV kanala, također na 24 mjeseca.

Ulaganja kompanije Telemach su i dalje usmjerena na unaprjeđenje infrastrukturne mreže na narednu generaciju širokopojasnog pristupa internetu, međusobnu povezanost gradova Bosne i Hercegovine i šireg regiona putem optičkih kablova i unaprjeđenje digitalnih TV platformi. Ova ulaganja pružaju neposrednu i značajnu korist za državljane BiH u smislu izbora TV sadržaja, brzine interneta i povoljnih usluga fiksne telefonije, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog razvoja, te svakako približavaju standard življenja naših građana, barem kada je ovaj segment razvoja u pitanju, standardu EU građana.

Hvala vam što ste nam ukazali svoje povjerenje i trudit ćemo se da ga i dalje opravdavamo.
https://telemach.ba/a33353/podrska/vije ... emach.html
Locked