Smrdljive, zločinačke pizde. Samo znaju po civilima rokati.Nespin wrote: ↑17/03/2022 10:51 "Denacifikacija" Mariupola i Ukrajine:
https://apnews.com/article/russia-ukrai ... 8d090e38e3SpoilerShow
Slava Ukrajini!
Smrdljive, zločinačke pizde. Samo znaju po civilima rokati.Nespin wrote: ↑17/03/2022 10:51 "Denacifikacija" Mariupola i Ukrajine:
https://apnews.com/article/russia-ukrai ... 8d090e38e3SpoilerShow
Koliko god je dobro što ruski agresor u globalu gubi i pokazao se kao slabašan, toliko i nije jer to može putku biti povod da pritisne dugme, u onom svom ludilu. Bože me ti sačuvaj kako samo ubijaju civile i djecu, pogledam svaki skoro video i bude mi mučno.

Powerline damaged near Zaporizhiye Nuclear Power Plant. Repairs impossible now due to active fighting
SanskiBiser wrote: ↑17/03/2022 11:39
Rusi i kamfulaze kamiona, taman svaki prava logorska vatra....mislim u ovo droba dronova i FLIR kamera raditi kamfulazu ovako...
Kontaj tu logiku parkira kamion, posijece oko njega sumu i napravi cistinu i onda zatrpa kamion stablima i sibljem koje je posjekao na toj istoj cistini...
oplakahSanskiBiser wrote: ↑17/03/2022 11:39
Rusi i kamfulaze kamiona, taman svaki prava logorska vatra....mislim u ovo droba dronova i FLIR kamera raditi kamfulazu ovako...
Kontaj tu logiku parkira kamion, posijece oko njega sumu i napravi cistinu i onda zatrpa kamion stablima i sibljem koje je posjekao na toj istoj cistini...
Sve što sam ja napisao stoji. Ti si se prvi referirao na navijače, a samo skretanje u desno među huliganima Rusiji je počelo mnogo ranije nego li je Andriy Biletsky imao neku zapaženu ulogu na tribini.ime_kojeg_nema wrote: ↑17/03/2022 11:10Ako cemo o korijenima modernog neonacizma u istocnoj Evropi bojim se da se moramo vratiti u rane osamdesete, puno prije Putinovog dolaska na vlast, pa cak i prije urusavanja sistema u zemljama bivseg socijalistickog bloka. Krenulo je tada u kontekstu skinheads subkulture i oi panka. Vec si tada imao naci i rasisticke bendove u skoro svim zemljama istocne Evrope, pa i kod nas u Jugi (Ljubljana i Novi Sad su prednjacili). Imao si ih i u Sarajevu. Lik koji je osnovao Sorab 28 je Sarajlija, mislim da je cak i osamdesetih imao naci bend u Sa. Tvrdnja da je desnicarski pokret generisan pod Putinovim mentorstvom jednostavno nije tacna. Sve je krenulo ranije.splinter wrote: ↑17/03/2022 08:44
To je krenulo još godinama prije ali malo istočnije i preko granice. Ne zaboravimo da su većina jačih hools grupa u Rusiji izrazito desničarske orijentacije i sa nazi predznakom, od Music Hall-a (Zenit St Petersburg) preko Yaroslavke (CSKA) ili Gladiators-a ( Spartak) itd. . .
Zanimljivo da njihova pojava, uspon i omasovljenje koincidira sa dolaskom Putina na vlast, a razvoj cijelog tog desničarskog pokreta je generiran pod njegovim brižnim mentorstvom.
cek dok se @madner dosjeti
SanskiBiser wrote: ↑17/03/2022 12:07cek dok se @madner dosjeti![]()
Samo sto ima i druga strana medaljeSpoilerShow
![]()
Ma on je izgleda imao totalno pogresne podatke sa terena kada je ovo pripremao.. Ocito da nije ocekivao nikakav otpor od strane Ukrajinaca i to mu je bila fatalna greska.. Mogu zamisliti u kakvoj su situaciji njegovi savjetnici i saradnici sa kojima je pripremao invaziju.. Ukrajina postala groblje ruske balavurdije i otpad za rusko zeljezo..
SanskiBiser wrote: ↑17/03/2022 11:55
Nesto se desava u Odesi, ovo je granatiranje jutros u blizini plaze.