jebte ispascemo kanton s najvise milionera
SDP
-
aratet
#65652 Re: SDP
Nemoj se iznenaditi i da jesmo.sumirprimus wrote: ↑05/02/2021 13:09jebte ispascemo kanton s najvise milionera![]()
![]()
![]()
Sve iste djelatnosti koje se bore za tendere.
-
sumirprimus
#65653 Re: SDP
da. nazalost. i tu je najvece nerazumijevanje, podjela na javni i realni sektor a u sustini, su oni usko povezani i jedni te isti kupe veliku lovu, a raja na dnu se glodje za sicu...
-
putokaz1
#65654 Re: SDP
Normalni ljudi koji se bore protiv kriminala da li dolazio iz SDA(i PDA) ili iz SDP
Moji protivnici su
Kriminal:Izetbegovići,Kukići
Nacionalizam,svih vrsta:Nema Hrvata u SD SDA vladi,ili nedozvoljavanje Srbinu u rukovodstvo vijeća SDA
Politika u sport,kupovina utakmica:Salibasic PDA,Struja SDA
Pranje para Kukići,SDA itd
Pronevjera novca vodjenjem Zdravstvene ustanove:Arapčići SDA,Sakići PDA
Podjela pozicija pa makar i s crnim vragom:SDP ,NS,SD, DF
Kršenje statuta ,Zakona:smjena vlade za dan Šilja PDA,ili Kršenje u OV Lukavac od strane SDA
Zapošljavanje po stranačkoj liniji:Rade svi od UKC SD do Salibašićevog Sina PDA,preko SDA u domu Zdravlja
Stvaranje novih Javnih ,nepotrebnih,preduzeća SD(PDA DF SBIH) i tiha podrška SDP
Moji su protivnici Politike a ne jedna stranka.
Nemožeš biti protiv SDA a podržavati tuđi Kriminal,Nepotizam,Nacionalizam,Kradje,Prijetnje.
Nemože Kriminal SDP SD PDA biti dobar a SDA loš.
Iako je SDA što se tiče Bošnjaka lider nakaradne politike, PDA SDP(od skora) SBB nisu ništa bolji jer podržavaju ljude poput Kukića ili Bakira u Goraždu
SDP=Nedosljedno bez Karaktera osim izuzetaka
-
aratet
#65655 Re: SDP
Ukratko.
Priznajem da je SDA najgora ali neka im vlast.
Priznajem da je SDA najgora ali neka im vlast.
-
putokaz1
#65656 Re: SDP
Pa kad imaju PDA da im štiti ledja kao SBB 2014(i DF) te SBB i DF 2018
Sad je 2022 PDA koji će SDA-u u čuvati ledja
Moramo promjeniti ponašanje da bi pokušali vratiti izgubljeno povjerenje ulaskom s onim kojeg naši glasači mrze
Opet će Bakir pobjediti jer su NS i SDP propali i na TK,i na KS-smanjuje se njihov rejting
Na KS u Korist NIPa,a TK vidjet ćemo gdje će ovi što neće s Kukićem
SDP MORA bukvalno mora zamjeniti Nermina Nikšića to je Broj1. a dalje ISPOČETKA
-
aratet
#65657 Re: SDP
Oni ne mogu zajedno nikad jer se spore oko nečeg gdje nijedna strana neće popustiti.putokaz1 wrote: ↑05/02/2021 14:45Pa kad imaju PDA da im štiti ledja kao SBB 2014(i DF) te SBB i DF 2018
Sad je 2022 PDA koji će SDA-u u čuvati ledja
Moramo promjeniti ponašanje da bi pokušali vratiti izgubljeno povjerenje ulaskom s onim kojeg naši glasači mrze
Opet će Bakir pobjediti jer su NS i SDP propali i na TK,i na KS-smanjuje se njihov rejting
Na KS u Korist NIPa,a TK vidjet ćemo gdje će ovi što neće s Kukićem
SDP MORA bukvalno mora zamjeniti Nermina Nikšića to je Broj1. a dalje ISPOČETKA
Elektroprivreda i Rudnik. Predati ovo je automatski predati 10 000 glasova, minimum.
-
putokaz1
#65658 Re: SDP
Zavisi sve ako se obori SDA vlada,kuko dobija Rudnik Banovice,racunica jasna
-
costacurta
#65659 Re: SDP
Ovo je priča NVO palamuduša.Kriza nedostajuće vizije je centralni problem savremenih makroekonomskih i uopće javnih politika, što dijelom vrijedi i za lokalne nivoe. Kao dugogodišnjem profesoru makroekonomije čini mi izazov upustiti se u promjenu paradigme dosadašnjeg upravljanja javnim resursima, što u našim uslovima pretpostavlja postizanje transparentnosti javnog upravljanja, nultu tolerantnost prema korupciji, kao i podizanje odgovornosti za sve nivoe javnog trošenja", kazao je Hodžić za Klix.ba.
Naučili tih neki fraza i izraza i samo palamude li palamude, kao samo nek zvuči mudro i pametno (makroekonomija, paradigma, nulta tolerantnost....... wow jbte
De da te pitam profesore vezamo za "paradigmu upravljanja javnim resursima"?
Jedina promjena te paradigme bila bi otpuštanje prekobrojnih botova, glasačke armije uhljeba i nepotrebnog višaka koji parazitiraju i uništavaju ekonomiju i javna preduzeća. Kako misliš to uraditi? Nemaš pojma ni ti.
Ovo isto sam slušao od tebe i 2006. i 2014. nakon protesta kada smo te molili da se uključiš u formiranje vlade ili na bilo koji način da daš svoj doprinos promjeni. I ti i Besim i Zlaja i Vedad i Svetlana ste izbjegavali, niste htjeli.
Lakše je laprdati iza katedre i biti u opoziciji davati neka objašnjenja koja osim što zvuče kao nešto pametno, mudro, a pola običnog puka pojma nema o čemu pričaš, doduše ne razumije ni on sam u jednom trenutku šta priča kad se zanese.
Al hajd,
Kad vidim Salku da priča o raspodjeli javnih sredstava onda mi Kadrija dođe ko meHlem
-
Login7777
#65660 Re: SDP
Mijenja čovjek paradigmu sa Kukom i ekipom.
Nulta tolerancija za korupciju, a MUP kukićima.
Demagogija.
Nulta tolerancija za korupciju, a MUP kukićima.
Demagogija.
- Leverage
#65661 Re: SDP
To ako ti i "pola običnog puka" niste u stanju da razumijete ovih par rečenica možda je problem u vama. Imate neke druge političke opcije koje se obraćaju na jednostavniji način, pa bujrum.costacurta wrote: ↑05/02/2021 19:29Ovo je priča NVO palamuduša.Kriza nedostajuće vizije je centralni problem savremenih makroekonomskih i uopće javnih politika, što dijelom vrijedi i za lokalne nivoe. Kao dugogodišnjem profesoru makroekonomije čini mi izazov upustiti se u promjenu paradigme dosadašnjeg upravljanja javnim resursima, što u našim uslovima pretpostavlja postizanje transparentnosti javnog upravljanja, nultu tolerantnost prema korupciji, kao i podizanje odgovornosti za sve nivoe javnog trošenja", kazao je Hodžić za Klix.ba.
Naučili tih neki fraza i izraza i samo palamude li palamude, kao samo nek zvuči mudro i pametno (makroekonomija, paradigma, nulta tolerantnost....... wow jbte)
De da te pitam profesore vezamo za "paradigmu upravljanja javnim resursima"?
Jedina promjena te paradigme bila bi otpuštanje prekobrojnih botova, glasačke armije uhljeba i nepotrebnog višaka koji parazitiraju i uništavaju ekonomiju i javna preduzeća. Kako misliš to uraditi? Nemaš pojma ni ti.
Ovo isto sam slušao od tebe i 2006. i 2014. nakon protesta kada smo te molili da se uključiš u formiranje vlade ili na bilo koji način da daš svoj doprinos promjeni. I ti i Besim i Zlaja i Vedad i Svetlana ste izbjegavali, niste htjeli.
Lakše je laprdati iza katedre i biti u opoziciji davati neka objašnjenja koja osim što zvuče kao nešto pametno, mudro, a pola običnog puka pojma nema o čemu pričaš, doduše ne razumije ni on sam u jednom trenutku šta priča kad se zanese.![]()
Al hajd,
Kad vidim Salku da priča o raspodjeli javnih sredstava onda mi Kadrija dođe ko meHlem![]()
Dakle "molili" ste ga da preuzme tad i nije preuzeo, sad kad je preuzeo opet ne valja
Po zakonu nije moguće otpustiti preko 90% tih radnika, ako ih otpustiš slijede tužbe koje će dobiti i ogromne odštete koje ne bi izdržao ni njemački budžet, a onda bi takvi poput tebe dotrčali da pričaju kako je Kadrija budala i da ne poznaje zakon.
Umjesto što trabunjaš ove infantilne budalaštine na nivou djeteta koje pohađa osnovnu školu, bolje bi ti bilo da pustiš ljude da rade i onda komentarišeš konkretno šta se uradilo a šta ne.
Niko ozbiljan ne očekuje da će za manje od dvije godine TK postati Zapadna Njemačka, tj. onaj ko očekuje nerealna je budala, to se ne bi desilo ni da je Angela Merkel lično Premijerka. Ova vlada treba se vrijednovati na konkretnim potezima, šta su zatekli a šta uradili, kako su radili prije njih a kako sad. Te dvije opcije će biti ponuđene na izborima i birači će odlučiti koja im bolje paše. Ne postoji treća opcija koja će preko noći napraviti Disneyland i krajnje je infantilno ponašati se u stilu ako nema takve opcije eto sad svi ne valjaju. Imaš što imaš i biraš bolje, vrlo jednostavno.
-
putokaz1
#65662 Re: SDP
Najbolje je rijesio problem previse uhljeba SDA u JU -Edin Delic.Posto nije mogao smijeniti 1000de SDA uhljeba osnovao je 2 Nova Javna Preduzeca gdje ce zaposlit nove uhljebe SD PDA DF SBIH i SDPako budu slusali,ako zatreba i SDA....Nemamo dovoljno Javnih Ustanova niti zaposlenih u neprivrednim djelatnostima
- Leverage
#65663 Re: SDP
Pričaš gluposti, postoji apsolutna potreba za formiranjem tih preduzeća kao i za radnicima koji će tu raditi. Misliš da će se vozila sama obilaziti i provjeravati da li je plaćen parking, naravno da to neko mora da radi.putokaz1 wrote: ↑05/02/2021 21:48 Najbolje je rijesio problem previse uhljeba SDA u JU -Edin Delic.Posto nije mogao smijeniti 1000de SDA uhljeba osnovao je 2 Nova Javna Preduzeca gdje ce zaposlit nove uhljebe SD PDA DF SBIH i SDPako budu slusali,ako zatreba i SDA....Nemamo dovoljno Javnih Ustanova niti zaposlenih u neprivrednim djelatnostima
Edin Delić je napravio grešku što je otišao sa Bijedićem i promovisao koaliciju sa SDA i to je tako.
Međutim, način na koji radi u Lukavcu je nešto što taj grad nije vidio dugo vremena, nema nikakve sumnje da se radi o ubjedljivo najboljem načelniku Lukavca nakon rata, a broj glasova i procenat koji je dobio govore najbolje o tome. Pokrenuti su konkretni projekti koji od Lukavca prave mjesto dostojno da se zove gradom. Dakle, kažem to vrlo otvoreno kao SDP-ovac bez obzira što nakon tog poteza sa Bijedićem više nije omiljen u SDP-u. To što ti pričaš je obična laprdancija i palamuđenje koje nikog ne zanima.
-
costacurta
#65664 Re: SDP
"infantilno"?!
Opa Aki, jesmol rekli da prijaviš kad naučiš novu riječ
I ti ko i Kadrija. Samo jedno te isto, samo neka je uvrijediti i poniziti. Nije to lijepo u tvojim godinama.
Apropo teme,
Šta je probl u privatizaciji?
Kako inače misliš da će krenuti u promjene bez izmjene zakona?
Sad kad imaju skupštinsku većinu tj zakonodavnu i sve promjene koje su bitne za izmjenu paradigme o javnim preduzećima nemaju smetnji da se dese.
Hoće li npr i dalje insistirati, sad kao premijer, na neovisnosti univerziteta i po pitanju tošenja budžetskog novca ili će u skladu sa ovom pričom o paradigmi ipak tražiti racionalizaciju troškova od senata UNTZ, kao i izvještaje i reviziju poslovanja?
Kakva ba Angela Merkel, 'ta lupaš i izvrćeš.
Učeli vas još šta na tim seansama u SDPu osim da budete drski i da ponižavate? Ne vjerujem da je ovakav govor produkt "usavršavanja" u Turalibegovoj 43, više mi ova oholost i hinjavost vuče na Đorđevu 8.
Ajd sad fino i sa Dignity and Respect, vidiš kako se ja tebi fino obratim, dam argumente a ti meni da sam "infantilan", malouman.
Opa Aki, jesmol rekli da prijaviš kad naučiš novu riječ
I ti ko i Kadrija. Samo jedno te isto, samo neka je uvrijediti i poniziti. Nije to lijepo u tvojim godinama.
Apropo teme,
Šta je problem da se promijeni zakon?Po zakonu nije moguće otpustiti preko 90% tih radnika, ako ih otpustiš slijede tužbe koje će dobiti i ogromne odštete koje ne bi izdržao ni njemački budžet, a onda bi takvi poput tebe dotrčali da pričaju kako je Kadrija budala i da ne poznaje zakon.
Sad kad imaju skupštinsku većinu tj zakonodavnu i sve promjene koje su bitne za izmjenu paradigme o javnim preduzećima nemaju smetnji da se dese.
Hoće li npr i dalje insistirati, sad kao premijer, na neovisnosti univerziteta i po pitanju tošenja budžetskog novca ili će u skladu sa ovom pričom o paradigmi ipak tražiti racionalizaciju troškova od senata UNTZ, kao i izvještaje i reviziju poslovanja?
Kakva ba Angela Merkel, 'ta lupaš i izvrćeš.
Učeli vas još šta na tim seansama u SDPu osim da budete drski i da ponižavate? Ne vjerujem da je ovakav govor produkt "usavršavanja" u Turalibegovoj 43, više mi ova oholost i hinjavost vuče na Đorđevu 8.
Ajd sad fino i sa Dignity and Respect, vidiš kako se ja tebi fino obratim, dam argumente a ti meni da sam "infantilan", malouman.
- Leverage
#65665 Re: SDP
Nije lijepo u tvojim godinama kritikovati čovjeka koji je tek počeo raditi. Napisao si 20 istih postova punih predrasuda i gluposti i očekuješ da je neko korektan s tobom. Ne ide. To što ti misliš o sebi da se nekom obraćaš sa poštovanjem nema veze sa realnošću. Drzak si i bezobrazan i dobio si ono što zaslužuješ.costacurta wrote: ↑05/02/2021 22:12 "infantilno"?!![]()
Opa Aki, jesmol rekli da prijaviš kad naučiš novu riječ![]()
Apropo teme,Šta je problem da se promijeni zakon?Po zakonu nije moguće otpustiti preko 90% tih radnika, ako ih otpustiš slijede tužbe koje će dobiti i ogromne odštete koje ne bi izdržao ni njemački budžet, a onda bi takvi poput tebe dotrčali da pričaju kako je Kadrija budala i da ne poznaje zakon.
Kakva ba Angela Merkel, 'ta lupaš i izvrćeš.![]()
Ajd sad fino i sa Dignity and Respect, vidiš kako se ja tebi fino obratim, dam argumente a ti meni da sam "infantilan", malouman.![]()
Problem je što su ti zakoni na nivou FBiH i što se oni i kad se promijene ne bi mogli retroaktivno primjenjivati na ugovore potpisane po starom zakonu. Nema nikakvih uslova da se to uradi, ali ima uslova da se vrše različite preraspodjele odgovornosti unutar preduzeća, ukratko da ih se natjera da rade nešto. Ali to tek kad se bude dio vlasti na nivou FBiH.
Može se promijeniti mnogo stvari i bez otpuštanja uhljeba, evo recimo ministar Baraković je prije par dana naložio direktorima koji su skrivali pozicije na konkursima da hitno obrazlože zašto su to radili i napomenuo ih da ih (po zakonu) čekaju novčane kazne za to. To će automatski dovesti do transparentnijeg konkursa u julu i augustu jer više niko neće smjeti da sakriva pozicije, što će dovesti do izbora kandidata koji bolje stoje na listama i samim tim do povećanja kvalitete u samom nastavnom procesu.
Na desetine takvih i sličnih stvari moguće je napraviti u svim resorima i to je ono po čemu će se vrijednovati ova vlada.
-
costacurta
#65666 Re: SDP
Pišem o premijeru, koji je javna ličnost podlozan kritikama i pohvalama, iznosim argumente, to što si se ti unio u ulogu njegovog advokata i glasnogovornika je tvoj problem. Pričam.o Kadriji jer sam radio sa njim na nekim projektima i vrlodobro znam koji je njegov domet.Nije lijepo u tvojim godinama kritikovati čovjeka koji je tek počeo raditi. Napisao si 20 istih postova punih predrasuda i gluposti i očekuješ da je neko korektan s tobom. Ne ide. To što ti misliš o sebi da se nekom obraćaš sa poštovanjem nema veze sa realnošću. Drzak si i bezobrazan i dobio si ono što zaslužuješ.
Znači Ne vrijeđam tebe i ne znam zašto kritike prema SDPu i Kadriji uzimaš kao kritike na svoj račun? Ok, razumijem partijski zadatak, bot si i to al' nemoj pregoniti
Ovo za Baraka i skrivanje pozicija neću koment, tvrdiš da je skrivano nešto. Ok slažem se, ali 500 pozicija je u pitanju, bujrum inspekciju rada, prosvjetnu insp od škole do škole i opleti. Jednostavno. Krivične prijave i zatvorske kazne, ali opet zakon moraš mijenjat. Eto ne treba mu ništa sa federalnog nivoa.
Ne cekaj juni ni august. Sad direktorima i svima pokaži djelima šta je paradigma. Obični puk ne konta te fraze i izraze, raja hoće djela.
Priču prodaji onim luzerima studentima za katedrom a raji se pokaži djelima. Tad ću ga cijeniti.
-
costacurta
#65667 Re: SDP
Šta bolan da očekujem pozitivno od njega kad je neki dan rekao da stanje u budžetu TK ovisi od situacije u Njemačkoj.
Dr nauka iz ekonomije, makroekonomije preciznije.
Još jedan dokaz da je promašaj je i Lakić kao ministar financija. Znači ne vjerujem da ga je Kadrija imenovao.
Al hajd, nek sam drzak i bezobrazan.. ...... i infantilan
Dr nauka iz ekonomije, makroekonomije preciznije.
Još jedan dokaz da je promašaj je i Lakić kao ministar financija. Znači ne vjerujem da ga je Kadrija imenovao.
Al hajd, nek sam drzak i bezobrazan.. ...... i infantilan
-
putokaz1
#65668 Re: SDP
Potreba za novim Javnim preduzecima e svasta,ja znam za potrebu da se Uhljebe kadrovi. A broj glasova Kupovinom sljunkom asfaltom paketicem predizbore i nije neko mjerilo.Tako su i Drugi dobijali. Oko naplate parkinga misljenja su podijeljena,od novog bezveznog novca u budzet do nove pljacke gradjana.Sve zavisi koja mjesta ce se naplacivati,i kome ce se naplacivati.U Gracanici ,Zivinicama mozda i Srebrenik -nisam siguran imaju Aparati ali nisam nikad platio.U Tuzli jesam i to Duplo.Ako bi naplacivali obicnom narodu a Uhljebima NE onda bi to bila pljacka.Ko smije naplatit nesto zamjeniku Pravobranioca u Lukavcu.Od farse Fabrika vode,Otimanje Parkingom,Uhljebna preduzeca ocekujem ko Luna Park na Malinjaku ili Viseci Autoput preko Tabaka i Modraca,jedino ce se uhljebit biracko tijelo za pokusaj obnove mandata 2024,tad nece biti popularnosti samo Ucjene poslom ko i u drugim sredinama.A Statut grada moze dobit Livno a Lukavac Daleko su izbori valja cuvat za 2022
-
Nivelacija
#65669 Re: SDP
Ko vlada ovim aerodromom u Zivinicama?
SDP? SDA? Neko treci?
SDP? SDA? Neko treci?
-
costacurta
#65670 Re: SDP
To Bog Alah jedino zna.
Sjećam se onog problema sa prilaznim svjetlima koji traje i dan danas ja mislim, vlasnik parcele ne da da se siječe šuma, Grad Živinice to ne interesuje niti hoće da riješe taj problem a aerodrom ispašta.
Ako je Kamenjaković bio u SDPu, a sad je u SDAu hajd ga znaj koja je politička opcija direktor aerodroma kad ovaj neće da riješi problem vlasništva nad parcelom, ni dok je bio u SDPu ni sad kad je gradonačelnik SDA.
- bunk