BHTelecom All About
Moderator: Benq
- REDDEVILS
#65652 Re: BHTelecom All About
Kakav 4K kanal to Telemach neda ni svojim korisnicima vec ih ucijenjuje kako bi presli na Eon smece od boxa jer ko foll samo njihov box moze isporuciti 4K signal putem koaksijalnog kablacrnivrag wrote:Uposlenik BH Telecoma je upravo priznao da im niko ne brani da otkupe SK paket, već ne žele da plate 5 KM po korisniku za 14 SK kanala u HD i 4K rezoluciji (SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK 4K, SK eSports HD, SK Holf HD, SK4, SK5, SK6, SK7, SK8, SK9, SK10), već očito žele da za nekoliko feninga po korisniku dobiju te kanale._Reds_ wrote: Telemach godinama pLAĆA kazne sbog SK-a, ali to su mizerne kazne da bi išta promjenili.
Pa google za monopol je znao platiti kaze u milijardama, ali kod nas je sve korumpirano.
U onda dižu tužbe, jer im se ne sviđa cijena tog paketa.
-
mirza_15
#65653 Re: BHTelecom All About
M:tel i Telemach su imali sastanak u Beogradu gdje su dogovorili razmjenu Arena i SK kanala, pa ih uveli isti dan. Plus jedni drugima nisu konkurencija. Nema to veze sa prihvatanjem potpuno iste ponude.diablobih wrote:Mislis ne placa vec godinama, jer su dali svima uslove, Mtel ih je prihvatio npr._Reds_ wrote:Telemach godinama pLAĆA kazne sbog SK-a, ali to su mizerne kazne da bi išta promjenili.channel10 wrote:Ocito onda da i ja nisam razumio kome pare idu.
Na osnovu ove price se moze zakljuciti da oni nece nikad uvesti SK paket. Oni su ebena chahura i nemaju muda nista promijeniti. Oni su zadovoljni sa ovim sto sad imaju i to je to.
Pa google za monopol je znao platiti kaze u milijardama, ali kod nas je sve korumpirano.
- He1972
#65654 Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:SK se mora platiti za svakog korisnika jer insistiraju na tome. S obzirom da BH Telecom ima oko 200k pretplatnika mojaTV to bi bilo skoro 1 milion KM mjesečno. Teško bi to bilo pokriti paketima.
Također, za druge kanale je potrebno plaćati za neki minimalan broj pretplatnika bez obzira da li ih imaš. Najlakše bi bilo povećati pretplatu za 5-6 KM svima i ubaciti nekoliko kvalitetnih kanala koje bi gledalo 5k od onih 200k.
ama ko hebe SK dopizdiše bolan više sa tim smećem, dajte nam bolan viasat docu i filmskih još
-
didgeridoo
#65655 Re: BHTelecom All About
Tuzba nije zbog cijene paketa vec zbog naprasne promjene cijene paketa. U trenutku kada je izrecena presuda Konkurencijskog vijeca, cijena paketa je "skocila" duplo. Njima to ne znaci nista jer su ujedno i operater i vlasnik TV kanala pa prespi iz jedan dzep u drugi.crnivrag wrote:Uposlenik BH Telecoma je upravo priznao da im niko ne brani da otkupe SK paket, već ne žele da plate 5 KM po korisniku za 14 SK kanala u HD i 4K rezoluciji (SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK 4K, SK eSports HD, SK Holf HD, SK4, SK5, SK6, SK7, SK8, SK9, SK10), već očito žele da za nekoliko feninga po korisniku dobiju te kanale._Reds_ wrote: Telemach godinama pLAĆA kazne sbog SK-a, ali to su mizerne kazne da bi išta promjenili.
- He1972
#65656 Re: BHTelecom All About
arnes_king wrote:Ima nas i kojima ti sportski kanali nista ne znače. Licno nikada nisam upalio takve kanale niti cu. Nisam svakako neki koji visi pola dana pred TV, ali i kada gledam, gledam nesto korisno.channel10 wrote:Vidio sam da si gore napisao, ali dok sam ja pisao svoj post, ti si vec otkucao svoj u kome pise da traze za sve korisnike. Kako god, neka je Bog na pomoci korisnicima Moje tv.
tako je, debili zadrli na sk ko da plaćaju da ih se gleda, hebo sportske daj nam dokumentaraca, nauke, filmova
- zubi
#65657 Re: BHTelecom All About
Ovozateznistub wrote:Da se malo "ta tlane" ubacim u priču...
Jebo više i sk, kome je to bitno? Bht Mora poboljšati programsku se u kako zna i umije... Ima kanala po svijetu koji bi dobro došli a sigurno bi poboljšali uslugu. Tm nije bez mane, masa se žali na EON i na uslugu i sl. Ali imaju mnogo bolju programsku semu ali setu sa konstantnih poskupljenjima koji su me i o tjerali nazad na moja tv.
Nejse, kanala kanala kanala...jebo ga više nadzorna kamera
Koji ba SK??? Ko da je to JEDINI kanal koji se može uvesti i unaprijediti usluga??? Zube istupismo pišući ovdje - Viasat kanali, Cinestar... eto na to nema monopol konkrencija, pa se ništa ne poduzima, totalno odsustvo uvažavanja želja korisnika...
- He1972
#65658 Re: BHTelecom All About
crnivrag wrote:Uposlenik BH Telecoma je upravo priznao da im niko ne brani da otkupe SK paket, već ne žele da plate 5 KM po korisniku za 14 SK kanala u HD i 4K rezoluciji (SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK 4K, SK eSports HD, SK Holf HD, SK4, SK5, SK6, SK7, SK8, SK9, SK10), već očito žele da za nekoliko feninga po korisniku dobiju te kanale._Reds_ wrote: Telemach godinama pLAĆA kazne sbog SK-a, ali to su mizerne kazne da bi išta promjenili.
daj više odhebite sa sk, gurni ga sebi dje sunce ne sja
- escobar__
#65659 Re: BHTelecom All About
Što ne ubace neke od postojećih kanala u HD listu (koju ionako dodatno naplaćuju) - recimo FOX, National Geographic, History? Eto to se svakako dodatno plaća, šta je tu problem?
Na ovo šupljiranje o tome gdje idu pare dok u shemi imaš čitav paket Mitrovićevih govana ne treba ni obraćat pažnju.
Na ovo šupljiranje o tome gdje idu pare dok u shemi imaš čitav paket Mitrovićevih govana ne treba ni obraćat pažnju.
- Kockasti
#65660 Re: BHTelecom All About
Nemoj tako covjek je ipak korisnik TMHe1972 wrote:crnivrag wrote:Uposlenik BH Telecoma je upravo priznao da im niko ne brani da otkupe SK paket, već ne žele da plate 5 KM po korisniku za 14 SK kanala u HD i 4K rezoluciji (SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK 4K, SK eSports HD, SK Holf HD, SK4, SK5, SK6, SK7, SK8, SK9, SK10), već očito žele da za nekoliko feninga po korisniku dobiju te kanale._Reds_ wrote: Telemach godinama pLAĆA kazne sbog SK-a, ali to su mizerne kazne da bi išta promjenili.
daj više odhebite sa sk, gurni ga sebi dje sunce ne sja
-
channel10
#65661 Re: BHTelecom All About
Ne gledam ih ni ja evo 2-3 mjeseca, ali je lijepo imati mogucnost pogledati utakmicu kad krenu prvenstva subotom. Reprezentacija je na SK kanalima....arnes_king wrote:Ima nas i kojima ti sportski kanali nista ne znače. Licno nikada nisam upalio takve kanale niti cu. Nisam svakako neki koji visi pola dana pred TV, ali i kada gledam, gledam nesto korisno.channel10 wrote:Vidio sam da si gore napisao, ali dok sam ja pisao svoj post, ti si vec otkucao svoj u kome pise da traze za sve korisnike. Kako god, neka je Bog na pomoci korisnicima Moje tv.
- diablobih
#65662 Re: BHTelecom All About
Je li i Eronet imao neki sastanak ili su oni isto samo platili? Svi koji su htjeli, platili su.mirza_15 wrote:
M:tel i Telemach su imali sastanak u Beogradu gdje su dogovorili razmjenu Arena i SK kanala, pa ih uveli isti dan. Plus jedni drugima nisu konkurencija. Nema to veze sa prihvatanjem potpuno iste ponude.
Nego eto brani veliki Telemach i sve ostale kanale sto ima konkurencija BHTu ocigledno i to samo njima brane
-
sencobih
#65663 Re: BHTelecom All About
Eto neka korisnici telemaha prate bečku filharmoniju, ne znam šta to društvena krema i elita gledaju , daj prosvijetlii malo ovih 200k ljudi da znaju šta da gledaju, i koje usluge imaju u paketu.escobar__ wrote:Zato što nema potrebe, velika većina njihovih korisnika "vise" na kanalima poput Izvorne TV, prate Zvezde Granda i gledaju turske serije. Njima je i onaj prethodni GUI bio sasvim dovoljan, a ove dodatne opcije (EPG, timeshift, snimalice i sl.) ne znaju ni koristit, a vjerovanto ne znaju ni da ih imaju.
Zato Telekom nema potrebe radit bilo šta na tome, ovo malo korisnika što se "odlije" na druge operatere im ne znači ništa.
-
sencobih
#65664 Re: BHTelecom All About
Mozda je tvoja reprezentacija na SK kanalima, moja reprezentacija nijechannel10 wrote:Ne gledam ih ni ja evo 2-3 mjeseca, ali je lijepo imati mogucnost pogledati utakmicu kad krenu prvenstva subotom. Reprezentacija je na SK kanalima....arnes_king wrote:Ima nas i kojima ti sportski kanali nista ne znače. Licno nikada nisam upalio takve kanale niti cu. Nisam svakako neki koji visi pola dana pred TV, ali i kada gledam, gledam nesto korisno.channel10 wrote:Vidio sam da si gore napisao, ali dok sam ja pisao svoj post, ti si vec otkucao svoj u kome pise da traze za sve korisnike. Kako god, neka je Bog na pomoci korisnicima Moje tv.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#65665 Re: BHTelecom All About
crnivrag wrote:Uposlenik BH Telecoma je upravo priznao da im niko ne brani da otkupe SK paket, već ne žele da plate 5 KM po korisniku za 14 SK kanala u HD i 4K rezoluciji (SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK 4K, SK eSports HD, SK Holf HD, SK4, SK5, SK6, SK7, SK8, SK9, SK10), već očito žele da za nekoliko feninga po korisniku dobiju te kanale._Reds_ wrote: Telemach godinama pLAĆA kazne sbog SK-a, ali to su mizerne kazne da bi išta promjenili.
I onda dižu tužbe, jer im se ne sviđa cijena tog paketa.
Ovdje treba znati razliku:
1. da li je 5KM po korisniku koji gleda ove kanale
2. ili je u pitanju po SVAKOM KORISNIKU, kako potencira mirza_15.
Ako je ovo drugo, naravno da nisu ludi da pristanu na takav zahtjev. Sta ima neka nana sa SK i da joj bude nametnut kanal koji mora placati dodatno.
-
channel10
#65666 Re: BHTelecom All About
Si siguran?
Kosarka?
Kosarka?
- PajaELdin
#65667 Re: BHTelecom All About
Daj majke ti ne mori vise sa tih 200 000 korisnika od kojih je polovina penzioneri, ili nemaju drugu opciju osim Telecoma. Da izbace iz ponude ove procetnicke kanale Pink grupacije sa slikom k'o goblen iz 80-tih godina i koji nisu culi za 16:9 format, a kamol HD nedaj Boze mozda bi se i moglo nesto normalno ubaciti. Al nek' se Mitrovic gura.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#65668 Re: BHTelecom All About
Pa evo ja bih prvi prešao na BHT da imaju SK, jer mi je dopizdio Telemach. Ako tebi ne treba SK, onda trazi neki drugi kanal. Reci da je jedan SK kanal nepotreban, moze samo neznalica.
- escobar__
#65669 Re: BHTelecom All About
200k korisnika od kojih su 195k bilmezi kojima je Izvorna TV i Pink sasvim ok ponuda. 
- un1ted
#65670 Re: BHTelecom All About
Dobro i? Svako ima izbor šta da gleda to nije tema.
Ako moraju platiti za SVE KORISNIKE, neovisno da li paketiraju, onda ih razumijem što ne uvode, imali su ankete i vjerovatno 50% korisnika ne želi SK, niti povećanje cijene pretplate.
Ako mogu napraviti paket i placati samo za korisnike koji uzmu paket, onda ne vidim opravdanje zašto ne uvedu SK.
Ako moraju platiti za SVE KORISNIKE, neovisno da li paketiraju, onda ih razumijem što ne uvode, imali su ankete i vjerovatno 50% korisnika ne želi SK, niti povećanje cijene pretplate.
Ako mogu napraviti paket i placati samo za korisnike koji uzmu paket, onda ne vidim opravdanje zašto ne uvedu SK.
-
Android Knego
#65671 Re: BHTelecom All About
alibaba_i_30_godina wrote: Možeš provjeriti tamo na Portalu kada uđeš u svoj račun i postavke negdje, ali ti je možda lakše nazvati 1444 i pitati ih da ti provjere i kažu koliko imaš bodova.
Hvala vam obojici.Del_Boy1 wrote: Prvo se uloguj na portal pa onda otvori ovaj link.
https://www.bhtelecom.ba/bonus_plus.html
- Mirzareli
#65672 Re: BHTelecom All About
Da hoce otrcane Pinkove izbaciti ,a umjesto njih ubaciti CineStar ili neke druge filmske kanale koji ne prikazuju Robocopa i Terminatora 265 x godisnje.
Ja kad vidim one Pinkove i njihov sadržaj tacno mi se povraca.
-
r_faruk
#65673 Re: BHTelecom All About
A Ramba ko jebe 'a?Mirzareli wrote:Da hoce otrcane Pinkove izbaciti ,a umjesto njih ubaciti CineStar ili neke druge filmske kanale koji ne prikazuju Robocopa i Terminatora 265 x godisnje.Ja kad vidim one Pinkove i njihov sadržaj tacno mi se povraca.
- escobar__
#65675 Re: BHTelecom All About
Imam Albis STB, zadnjih dan-dva problem, gledam TV i odjedanput crni ekran s porukom Nema video streama. Prebacivanje na drugi i vraćanje na gledani kanal rješavaju problem ali postaje već iritantno, je li neki generalni problem ili da prijavim smetnju?
Je li se ko susretao s ovim?
Je li se ko susretao s ovim?