Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#65626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:
Rado ćemo provjeriti Vaše navode s kolegama iz nadležnog sektora, zamolićemo Vas da nam se javite u inbox s podacima od korisnika za kojeg znate da mu je fakturisana ugradnja zaštite od groma.
Podsjećamo da se niti jedna naša usluga niti servis ne naplaćuje na adresi ili kod podizvođaća radova.
Sve što treba da bude naplaćeno prikazano je na mjesečnom računu.
Iskreno da vam kazem, stvarno necu. Vas posao je da znate sta vam radnici rade. Na kraju krajeva imate kontrole. Valjda postoji neki sef koji vrsi nadzor nad radnicima iradovima.
Dali smo Vam odgovor, na adresi korisnici ne plaćaju naše usluge niti ugradnju dodatne opreme.
Možete prenijeti Vašem komšiji da je dovoljno da nam se javi, rado ćemo provjeriti Vaše navode, kome je i šta platio?
Benq

#65627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: Iskreno da vam kazem, stvarno necu. Vas posao je da znate sta vam radnici rade. Na kraju krajeva imate kontrole. Valjda postoji neki sef koji vrsi nadzor nad radnicima iradovima.
Zdruzdjo druze nemoj me pogresno shvatit ali to je onda sve rekla-kazala bez dokaza. Ako su ti vec rekli da oni nista ne naplacuju mimo racuna onda je neko od podizvodjaca uradio to na svoju ruku i prodao/ugradio ko zna sta, a takve radnje se mogu sprijecit samo ako se preko naloga dodje do tih tehnicara koji su dolazili na adresu kod tvog kolege. Zamisli da imas firmu i radnike koji ti rade iza ledja, kako ces tome stati u kraj ako ti dodje musterija i popljuje te a nece da saradjuje i da ti da odredjene informacije kako bi tome stao u kraj.
Kal El

#65628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kal El »

Pozdrav raja, imam HBO Premium, ali mi ne radi na TV-u.

Prije paar mjeseci sam pitao ljude iz TM-a za soluciju i uspjeli su mi napraviti tako što su nešto restartovali i čovjek mi je rekao ali jednostavno se ne mogu sjetiti :/ najradije bih da ih ne smaram s tim pa eto ako neko zna šta treba uraditi da bih opet imao HBO na TV-u (kablovski kanal, HBO Go radi bez problema).
Benq

#65629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Kal El wrote:Pozdrav raja, imam HBO Premium, ali mi ne radi na TV-u.

Prije paar mjeseci sam pitao ljude iz TM-a za soluciju i uspjeli su mi napraviti tako što su nešto restartovali i čovjek mi je rekao ali jednostavno se ne mogu sjetiti :/ najradije bih da ih ne smaram s tim pa eto ako neko zna šta treba uraditi da bih opet imao HBO na TV-u (kablovski kanal, HBO Go radi bez problema).
Ako su u pitanju HBO kanali a imas modul onda izvadi modul iz tv-a i ponovo ga vrati u tv. Ako to ne uspije, izvadi modul ponovo, ugasi tv, upali i stavi modul.

Ako je u pitanju resiver, mozes ga resetovati preko mojtelemach portala ili rucno kroz Meni ili gasenjem iz struje.

Koju poruku imas na HBO kanalima ?
zdruzdjo

#65630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Benq wrote:
Zdruzdjo druze nemoj me pogresno shvatit ali to je onda sve rekla-kazala bez dokaza. Ako su ti vec rekli da oni nista ne naplacuju mimo racuna onda je neko od podizvodjaca uradio to na svoju ruku i prodao/ugradio ko zna sta, a takve radnje se mogu sprijecit samo ako se preko naloga dodje do tih tehnicara koji su dolazili na adresu kod tvog kolege. Zamisli da imas firmu i radnike koji ti rade iza ledja, kako ces tome stati u kraj ako ti dodje musterija i popljuje te a nece da saradjuje i da ti da odredjene informacije kako bi tome stao u kraj.
Sve sto cu uraditi je da cu komsiji prenjeti ovo. I pokazati prepisku sa telemach-om. Do njega je sta ce on raditi i hoce li ista.
Ja znam kako bih ja uradio, a da borim tudje bitke, necu.
zdruzdjo

#65631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote: Dali smo Vam odgovor, na adresi korisnici ne plaćaju naše usluge niti ugradnju dodatne opreme.
Možete prenijeti Vašem komšiji da je dovoljno da nam se javi, rado ćemo provjeriti Vaše navode, kome je i šta platio?
Prenjeti cu mu. Do njega je sta ce on raditi. I zato i ne zelim da se mjesam. Znam sta bih ja i kako bih
I ovo sto sam napisao, je bilo vise upitnog karaktera.
Benq

#65632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

zdruzdjo wrote: Sve sto cu uraditi je da cu komsiji prenjeti ovo. I pokazati prepisku sa telemach-om. Do njega je sta ce on raditi i hoce li ista.
Ja znam kako bih ja uradio, a da borim tudje bitke, necu.
To je to :thumbup:

Jer vidis da su @Rugafetu postavili i nista nije naplaceno, a tvom kolegi je naplaceno 30KM.
vanjki

#65633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vanjki »

zasto jos uvijek nema racuna na mail a vec je 8? sta je sa aplikacijom moj telemach tj.uopste nije azurirana sa mojim racunom
radiša

#65634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

to nikom ne radi,do njih je.
zdruzdjo

#65635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Benq wrote:
Jer vidis da su @Rugafetu postavili i nista nije naplaceno, a tvom kolegi je naplaceno 30KM.
Ma ne ulazim uopste u to. Mozda su oni njemu i prodali to i da je znao da to ide "ispod ruke". Pojma nemam.
Pitacu ga cim ga vidim. I reci mu ovo.
Njegove pare - njegova stvar.

Hocu reci
Ako postoji to, rado bih imao. I platio.
Ali onda hocu da neko i snosi posljedice u slucaju belaja i da iz ove famozne 3.7 se obrise dio sa grmljavinom.
Ili brate kazes, ako hoces ovo sokocalo placas jednokratno dodatnih xy km i mi snosimo troskove popravke za ostecenje od groma.
Ako ne onda sipak.
Kao i sa auto-osiguranjem. Platis nesto dodatno i osiguras putnike u autu. Ako se desi belaj Osiguranje placa.
zateznistub

#65636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

zdruzdjo wrote:
Rugafet wrote: E vidis sad sam se sjetio, meni su naknadno dolazili i na tavan stavili tu zastitu, kasnije sam vidio da je to neka kutijica spojena na kablove, velicine je kutije cigara mozda malo manja. Nisam nista platio
Evo sad razgovarao sa tetom 1360 i ona kaze da to nemaju na fakturama da se naplacuje. I da nemaju to u ponudi uopste. A komsija uredno platio. Kaze miguce da je podizvodjac nesto na svoju ruku. Hmmmmm.
Teta nema pojma, odavno se na nove priključke stavlja prenaponska zaštita kao dio instalacije a i možda komšo malo baca bombe da je platio. U svakom slucaju pri novim Priključcima je obavezno postavljanje zaštite i nenaplaćuje se..
kakaljin

#65637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

zateznistub wrote:
zdruzdjo wrote:
Rugafet wrote: E vidis sad sam se sjetio, meni su naknadno dolazili i na tavan stavili tu zastitu, kasnije sam vidio da je to neka kutijica spojena na kablove, velicine je kutije cigara mozda malo manja. Nisam nista platio
Evo sad razgovarao sa tetom 1360 i ona kaze da to nemaju na fakturama da se naplacuje. I da nemaju to u ponudi uopste. A komsija uredno platio. Kaze miguce da je podizvodjac nesto na svoju ruku. Hmmmmm.
Teta nema pojma, odavno se na nove priključke stavlja prenaponska zaštita kao dio instalacije a i možda komšo malo baca bombe da je platio. U svakom slucaju pri novim Priključcima je obavezno postavljanje zaštite i nenaplaćuje se..
A sta je sa starim priključcima
zateznistub

#65638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

kakaljin wrote: A sta je sa starim priključcima
1360 i prijaviš...
zdruzdjo

#65639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

kakaljin wrote: A sta je sa starim priključcima
Ko nas jxxx
zateznistub

#65640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Jel ima još neko da nije dobio račun za april na email?
pepeljara

#65641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

imaju neki problem, mislim da nije niko.
probook

#65642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

zateznistub wrote:Jel ima još neko da nije dobio račun za april na email?
Ja nisam dobio.
Telemach

#65643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo zatezni,
Molimo Vas za malo strpljenja, račune ćete uskoro dobiti.
Ukoliko Vam je hitno možete nam se javiti u pp i dostaviti mail adresu na koju želite da Vam odmah pošaljemo račun.
kokikol

#65644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

fusion_ba wrote:je li moguće da oni u 2018. godini radio kanale preuzimaju preko FM-a? znači sad prelistao radio kanale nakon 100 godina i čujem šumove i smetnje na pojedinim kanalima. Ista stvar i na EONu. Mogli su i TV kanale preko UHF-a preuzeti.
nisu svi radio kanali na satelitu a dio su programske šeme Telemaha o tome se radi
zateznistub

#65645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Telemach wrote:
Zdravo zatezni,
Molimo Vas za malo strpljenja, račune ćete uskoro dobiti.
Ukoliko Vam je hitno možete nam se javiti u pp i dostaviti mail adresu na koju želite da Vam odmah pošaljemo račun.
Ma ne gori, samo da provjerim da nije nesto do mene...
zateznistub

#65646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

kokikol wrote:
fusion_ba wrote:je li moguće da oni u 2018. godini radio kanale preuzimaju preko FM-a? znači sad prelistao radio kanale nakon 100 godina i čujem šumove i smetnje na pojedinim kanalima. Ista stvar i na EONu. Mogli su i TV kanale preko UHF-a preuzeti.
nisu svi radio kanali na satelitu a dio su programske šeme Telemaha o tome se radi
Šta će ti satelit, masa radio kanala ima na internetu...
rolltroll

#65647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolltroll »

zar neko zaista sluša radio preko Telemacha :?:
Ti radio kanali su tu samo da zamažu oči, da opravdaju cijene paketa.
pepeljara

#65648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

rolltroll wrote:zar neko zaista sluša radio preko Telemacha :?:

Moja zena redovno upali radio kad cita knjigu, radi po kuci, vjezba...ima pravo dobrih stingray stanica :)
puz_u_salati

#65649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by puz_u_salati »

rolltroll wrote:zar neko zaista sluša radio preko Telemacha :?:
Ako iko mora pravdati cijene, to sigurno nije Telemach. Programsku šemu, količinu HD kanala i ovakvu brzinu internet nema niko i da je skuplje opet bi bilo opravdano. Da ne spominjem stalno neke akcije.
Vjerojatno ima ljudi pa slušaju tako radio a i od viška glava ne boli. Šta bi da si na moja tv? Hrpa kamera, bezvezni kanali a internet brzina sa početka stoljeća.

Ta konstatacija se Telemachu zaista ne može prigovoriti.
Rugafet

#65650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Tako je :thumbup:
Locked