Sirija

Locked
republikauzicka

#65601 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

Kikibombona wrote:
republikauzicka wrote:a lijepi cetnika
Abu Amara Battalion joins AhrarSham in Aleppo

Image
I kaze Cbrt, nakon rata ove koji rat dobiju samo gurnes u stranu i imas civilizovanu vlast... :D

Ove likove bog ne bi skinuo sa vlasti kada bi uzjahali... Talibanizacija Sirije bi bila neminovnost. A vidimo da mnogi Siriji zele takvu buducnost...

da vidis u cbrt-a brade...majko mila..OG Dragoljub Mihailovic.
sumirprimus

#65602 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

republikauzicka wrote: da vidis u cbrt-a brade...majko mila..OG Dragoljub Mihailovic.
iz koje si ti klon kloake iszmilio? :)
sumirprimus

#65603 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

AleksoMKD wrote:Tocan je Geri sto se tice Americkog RV. :lol:

If there’s an air force whose mission in Syria really does have “a logical contradiction at its core,” it’s a little group called the USAF. Not that it’s the USAF’s fault; they do their jobs very well. But what job, exactly, what mission, were they given?

If you were to sum it up, it’d go something like this: “Hit Sunni targets east of the coastal hills, but ignore everything to the west; help the Kurds in the north, but grudgingly, as little as possible, for fear you’ll offend Turkey; and while you’re attacking Assad’s enemies, keep reassuring the Israelis that you’re just as anti-Assad as you are anti-Islamic State.”

100%
geri fula poentu,ko i ameri i rusi... 100%
ideja se tesko ubija.
zrakomlat

#65604 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Arteta wrote:
sarajevoxxxx wrote:Oko 120 poginulih i ranjenih u Latakiji nakon ruskog bombardovanja. Prvi projektil je pogodio objekat u kojem je bio sastanak komande FSA u Latakiji, ukupno 12 boraca je poginulo među kojima i nekoliko oficira. Nakon pola sata avion se vratio i bombardovao isto mjesto u trenutku kada se okupilo mnoštvo ljudi da pokušaju izvući preživjele ispod ruševina, tada ih je oko 50 poginulo.Među stradalima je i veliki broj žena i djece.
Jel bilo poginulih zena i djece kada su pogodili komandu FSA?
Možda je sjedište komande između vrtića i pijace.
Kombat

#65605 Re: Sirija

Post by Kombat »

tigar777 wrote:
nixon69 wrote:
atg51 wrote:I ovaj video se vrti jutros, SAA pogodila borca FSA i na mjestu ga ubila.
(upozoravam, na snimku se vidi mrtav covjek)
:lol: :lol:
Sta je smijesno monstrume?
Evo, meni je smijesno kakvi debili dole ratuju. Ovo je jedan oblik prirodne selekcije. Posto sam se takvih stvari u zivotu nagledao iz iste blizine kao i kamerman, gledanje istog videa ne da me ne pogađa, nego mi je smijesno. Da, smiješno. Osim toga, on je ostvario svoj djecacki san :D i sada ima 72 djevice cije su grudi poput narova :thumbup:
Putnik ali stvarno

#65606 Re: Sirija

Post by Putnik ali stvarno »

Image

I

Image
Arteta

#65607 Re: Sirija

Post by Arteta »

Putnik ali stvarno wrote:Image

I

Image
:lol:
madner

#65608 Re: Sirija

Post by madner »

AleksoMKD wrote:https://pando.com/2015/10/19/bombed-stu ... a44309e64/

War Nerd-ov osvrt na Rusko bombardovanje :D , besplatno jos 24 sata.

US Secretary of Defense Ash Carter joined the chorus, predicting “the Russian campaign in Syria is doomed to fail.” Doomed, yet!

And why, Mr. Carter, are those Russkies so doomed? Carter explained,

"Fighting ISIL without pursuing a parallel political transition only risks escalating civil war in Syria… There is a logical contradiction in the Russian position and now its actions in Syria.”

It just goes to show there’s only one man named Ash you should listen to, and he’s too busy chainsawing evil dead to talk nonsense like this. Actually, Russia’s campaign is much more simple and logical than the USAF’s messed-up mission in Syria. Russia is using its air force to try to blast out a viable territory for an Alawite/Shia state along the Syrian coastal hills. Assad’s people are longtime Russian clients and allies, and the Russian air force is helping them maintain their key turf against a much more numerous enemy. It may fail, but at least that’s a reasonable plan.

At the moment, Russia’s planes are focusing on a triangle of Sunni-held territory north of Homs, trying to blast a path for Assad’s weak infantry. If you look at these very good graphics put together (it pains me to admit) by the New York Times, you can see what a sensible, traditional military move that is. Scroll down to the two maps captioned “Many of the Initial Airstrikes Were Near the Boundaries Between Government and Rebel Zones” and go to the second map. You’ll see a T-shaped yellow zone marking Sunni-held territory due north of Homs, along the key road to Hama and Aleppo.
Pif, kopiro moj tekst a nije naveo izvor. :D
salik79

#65609 Re: Sirija

Post by salik79 »

zrakomlat wrote:
Arteta wrote:
sarajevoxxxx wrote:Oko 120 poginulih i ranjenih u Latakiji nakon ruskog bombardovanja. Prvi projektil je pogodio objekat u kojem je bio sastanak komande FSA u Latakiji, ukupno 12 boraca je poginulo među kojima i nekoliko oficira. Nakon pola sata avion se vratio i bombardovao isto mjesto u trenutku kada se okupilo mnoštvo ljudi da pokušaju izvući preživjele ispod ruševina, tada ih je oko 50 poginulo.Među stradalima je i veliki broj žena i djece.
Jel bilo poginulih zena i djece kada su pogodili komandu FSA?
Možda je sjedište komande između vrtića i pijace.

Naravno da jeste, samo nam savo&co to uvijek zele predstaviti kao namjerno i iskljucivo bombardovanje civilnih ciljeva, a sve u svrhu ubijanja sto veceg broja civila... Ovim se je sam ukopao. Cuj poletile zene i djeca izvlaciti poginule i ranjene teroriste iz razorenog staba!???? :skoljka:
AleksoMKD

#65610 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

sumirprimus wrote: geri fula poentu,ko i ameri i rusi... 100%
ideja se tesko ubija.
Slazem se oko ideje, ali u ovom clanku on samo iznosi glednu tocku Rusije. I zasto bombardiraju tamo gde bombardiraju.

Na kraju krajeva At some point, Russia’s air power may meet IS head-on. But a lot of other dumb, bloodthirsty rival projects will have to get ground away in this multi-faction, multi-loon war before that happens.
madner wrote:
Pif, kopiro moj tekst a nije naveo izvor. :D
Da ga tuzimo? Meni procent jer sam ga naso :D
Last edited by AleksoMKD on 20/10/2015 14:37, edited 1 time in total.
sumirprimus

#65611 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

pa dobro ne bi bilo prvi put...
sarajevoxxxx

#65612 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Nije problem. Neka dozvole savremeni PVO opoziciji u Latakiji i Hami i onda ćemo razgovarati. Do tada, da sami protiv svih. Oni sami protiv licemjerne međunarodne zajednice koja očajnički želi sačuvati svoje mezimče i svog monstruma i djecoubicu u Damasku.
Da posalju Dzebhetun Nusri pa da njima obaraju putnicke avione?

Amerikanci su naoruzavali mnoge pobunjenicke grupe poput SRF, pa ih je Nusra redom razoruzala, rasfromirala...
Ljudi imaju pravo da se brane međunarodna zajednica im je to pravo oduzela i to nije prvi slučaj bilo je toga i ranije.Realno sto puta je veća opasnost dozvoliti da stotine hiljada ljudi ulazi u EU bez osnovnih dokumenata nego naoružati vojsku savremenim PVO-om.Onaj ko hoće zlo nanijeti nekome on će to uraditi ovako ili onako.I naravno da ovo vezanje ruku cijelim narodima samo još više povećava radikalizaciju cijelog regiona i monstrumi iz MZ su vrlo dobro toga svijesni, zato ih i veseli jacanje Isila i organizacija slicnih njemu, u tom okruzenju se fasiti najbolhe snalaze.Mislim smiješno je očekivati od ovakve muslimanske elite i ovakve međunarodne zajednice da ona nešto radi zbog sigurnosti i bezbjednosti civila.Oni se povode svojim interesima najmanje ih je briga za sigurnost građana.
sumirprimus

#65613 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

prvo se brinu za sigurnost svojih gradjana... :)
Opetja033

#65614 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Ah da, upratio sam i ozbiljne optuzbe (sve zajedno sa dokazima) o etnickom ciscenju Arapa koje sprovede @Kikijevi Kurdi. Dakle mozete taj dio preskociti.
Islamski hilafet (kojem su su pridruzili Egipat, Maroko, Pakistan, Indonezija, Malezija, Turska, Saudija...) objavili dzihad pravoslavnim teroristima. Uskoro bitka za Kursk.
Je li to sve sto imas reci na vrlo ozbiljne i dokumentovane optuzbe za etnicko ciscenje Arapa na racun kurdskih terorista? I to mi manje ni vise nego od strane Amnesty Internationala.
Razocaran sam :(
salik79

#65615 Re: Sirija

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Ah da, upratio sam i ozbiljne optuzbe (sve zajedno sa dokazima) o etnickom ciscenju Arapa koje sprovede @Kikijevi Kurdi. Dakle mozete taj dio preskociti.
Islamski hilafet (kojem su su pridruzili Egipat, Maroko, Pakistan, Indonezija, Malezija, Turska, Saudija...) objavili dzihad pravoslavnim teroristima. Uskoro bitka za Kursk.
Je li to sve sto imas reci na vrlo ozbiljne i dokumentovane optuzbe za etnicko ciscenje Arapa na racun kurdskih terorista? I to mi manje ni vise nego od strane Amnesty Internationala.
Vidi se da nisi pratio, kiki je to vise puta, argumentovano, demantovao.
sumirprimus

#65616 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

kako je demantovo?
Ali Kemal

#65617 Re: Sirija

Post by Ali Kemal »

Znaci salju zene i djecu da izvlace mrtve i ranjene iz rusevina :oops:
Challenger__

#65618 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ali Kemal wrote:
Znaci salju zene i djecu da izvlace mrtve i ranjene iz rusevina :oops:

Izmišlja, laže. Evo šta kaže baš FSA izvor:
#Syria, Latakia rif, 5 missiles on #FSA 1st coastal division by russians jeftighters

#Syria, Latakia rif, russian air attacks on FSA 1st coastal division point with 5 vacuum missiles. The attack happened when several commanders of the division were meeting. FSA 1st coastal division is one of the most efficient formation against the regime forces.
:arrow: LINK

Komanda održala "tajni sastanak", ovi ih locirali i gađali sa 5 projektila.
Challenger__

#65619 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sinoć sam postavio tri izvora, arapski, turkmenski i izvor na engleskom jeziku. Niti jedan nije pominjao civile, samo sastanak komande, ruski pogodak, mnogo mrtvih i ranjenih, pogibija komandanta te brigade, inače prebjega iz SAA, etničkog Turkmena.

Eventualno ubacivanje civiila u ovu katasrofu antivladinih snaga može biti samo naknadno "modificiranje" info.
Opetja033

#65620 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Cuj @Kiki demantovao izvjestaj Amnesty Internationala :lol: :lol:
Jebo Monty Python :lol:
fosna2014

#65621 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

#Idlib: Clashes between Ahrar Al-Sham and Jund Al-Aqsa in Al-Tamanah town. The clashes are because Jund Al-Aqsa refuse to fight #IS. #Sy
sarajevoxxxx

#65622 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Idlib, Sermin: 7 poginulih u masakru kojeg su jutros napravili ruski avioni u Serminu.

Video - Mjesto masakra. Idlib, Sermin, 20.10.2015.

18+

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
bvcx

#65623 Re: Sirija

Post by bvcx »

sarajevoxxxx wrote: Ljudi imaju pravo da se brane međunarodna zajednica im je to pravo oduzela i to nije prvi slučaj bilo je toga i ranije.Realno sto puta je veća opasnost dozvoliti da stotine hiljada ljudi ulazi u EU bez osnovnih dokumenata nego naoružati vojsku savremenim PVO-om.Onaj ko hoće zlo nanijeti nekome on će to uraditi ovako ili onako.I naravno da ovo vezanje ruku cijelim narodima samo još više povećava radikalizaciju cijelog regiona i monstrumi iz MZ su vrlo dobro toga svijesni, zato ih i veseli jacanje Isila i organizacija slicnih njemu, u tom okruzenju se fasiti najbolhe snalaze.Mislim smiješno je očekivati od ovakve muslimanske elite i ovakve međunarodne zajednice da ona nešto radi zbog sigurnosti i bezbjednosti civila.Oni se povode svojim interesima najmanje ih je briga za sigurnost građana.
A što im Allah ne pomogne?

Zar je to hvala od Allaha što su decenije potrošene na učenje časne kjnige, umjesto ulaganja u nauku?

Toliko emira, šeika i učenjaka a od Allaha dobiše šipak.

Sram da bude licemjernog Allaha, da su tolike godine potrošili na nauku danas bi barem jedna arpska država mogla napraviti domaći PVO.

Ovako nemaju ništa. Ako izuzmemo naftu, cijeli arapski svijet od 300 000 000 stanovnika ima izvoz jedne Finske.

Slava i hvala Allahu.
Kikibombona

#65624 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
Vidi se da nisi pratio, kiki je to vise puta, argumentovano, demantovao.
Zapravo, Salik, demantovali su svi relevantni akteri sa terena, a Kiki je samo prenio. Moras radi bukvalca biti precizniji. :D
fosna2014

#65625 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

#SAA bombarding #Jaish_Fateh positions in Mansoura & Tel Waset in Al-Ghab Plain #Hama
Locked