Ja iznajmljenu pazim kao i svoju jer je smatram svojom sve dok je koristim. Tu je kod mene u sobi, isto kao što bi bila i da sam je kupio. Čak i bolje je nego da je moja.Benq wrote:Naravno, mislio sam da se to podrazumijeva ali hvala za napomenu.puz_u_salati wrote: Ništa mu to neće pomoći ako coax ne izvrne.
Bilo je tako slucajeva kod mojih komsija da strada HDMI ulaz u tv, a sve zato sto misle ako je iznajmljena oprema da nisu duzni vodit brigu o tome.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
puz_u_salati
#65601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
duffy_duck
#65602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Podaci o vlasniku mi rade ali ne radi ono preusmjeravanje na unifon. Onda trenutno zaduženje, i podaci o uplatama.
- Telemach
#65603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jutro zdruzdjo,zdruzdjo wrote:Pozdrav. Bila grmljavina u nedelju. Zivimo u kuci. Kod oca koji ima odvojen vod od mene, naprasito je odlucio resiver da ne radi. Jednostavno ne pusta signal nikakav preko hdmi-ja na tv.Telemach wrote:.....
Ok
Nazvali tehnicku odmah, doci ce. Aha, yeah right. Nista.
Danas zovemo, aaaa ne mogu oni jer imaju puno posla. Ahaaaa, pa kada. Mozda sutra.
Pa sto mu onda "mozda" ne posaljete racun. Ili sto "mozda" ne stavite neke zastite od grmljavine na glavne vodove koji vode do razvodnih kutija na banderama. Ili je bolje kad se te zastite prodaju onako na komad nekome za 30 km koliko su neki dan naplatili komsiji za tu neku zastitu. Da budem iskren ne izgleda bas da bih vjerovao tom "gadget" jer jednostavno ne ulijeva povjerenje. Mozda ali.... Mislim da takav odnos spram korisnika nije ok
Predlažemo da nam dostavite korisničke podatke Vašeg oca, rado ćemo provjeriti njegov nalog.
Dok na Vašem Ugovoru, imamo otkazanu reklamaciju.
- Telemach
#65604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molimo Vas za strpljenje, kolege rade na rješenju problema.crnivrag wrote:Ne rade opcije: Trenutno zaduženje, Spisak uplata, ne prikazuje se preusmjeravanje poziva na Unifon nomadski broj u okviru naprednih opcija telefonije.Telemach wrote:@all
Opcija reset resivera i promjena PINa putem portala Moj Telemach je ponovo aktivna, u slučaju da imate poteškoća s uslugom, molimo Vas da nam se javite s korisničkim podacima u pp.
- zateznistub
#65605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.duffy_duck wrote:Podaci o vlasniku mi rade ali ne radi ono preusmjeravanje na unifon. Onda trenutno zaduženje, i podaci o uplatama.
Last edited by zateznistub on 08/05/2018 09:46, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#65606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poslao sam detalje. Kod mene je taj dan isto tako bilo "problema" ali su neki jednostavno sami nestali a drugi su uspjeli da.mi otklonena 1360.Telemach wrote: Jutro zdruzdjo,
Predlažemo da nam dostavite korisničke podatke Vašeg oca, rado ćemo provjeriti njegov nalog.
- zateznistub
#65607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima prenaponska zaštita koju si mu MORALI postaviti prilikom priključenjaBenq wrote:Ne treba ti nikakva zastita, kad je grmljavina jednostavno iskljuci sve iz struje dok ne prodje.zdruzdjo wrote: Ili sto "mozda" ne stavite neke zastite od grmljavine na glavne vodove koji vode do razvodnih kutija na banderama. Ili je bolje kad se te zastite prodaju onako na komad nekome za 30 km koliko su neki dan naplatili komsiji za tu neku zastitu. Da budem iskren ne izgleda bas da bih vjerovao tom "gadget" jer jednostavno ne ulijeva povjerenje. Mozda ali.... Mislim da takav odnos spram korisnika nije ok
Evo clan iz opcih uslova poslovanja:
3.7 Telemach nije odgovoran za štetu nastalu uslijed onih nepredvidljivih događaja koje Zakon tretira kao Višu
silu, kao što su zemljotres, udar groma, klizanje tla, rat, štrajk i slično.
- Telemach
#65608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na saradnji, nalog smo proslijedili na urgenciju.zdruzdjo wrote:Poslao sam detalje. Kod mene je taj dan isto tako bilo "problema" ali su neki jednostavno sami nestali a drugi su uspjeli da.mi otklonena 1360.Telemach wrote: Jutro zdruzdjo,
- radiša
#65609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja to juce govorim,sto znaci da je problem kod sviju a dobivam odgovor da se javim sa podatcimacrnivrag wrote: Ne rade opcije: Trenutno zaduženje, Spisak uplata, ne prikazuje se preusmjeravanje poziva na Unifon nomadski broj u okviru naprednih opcija telefonije.
Pa valjda znaju da imaju taj problem na stranici, nece se jedan po jedan korisnik sa podatcima javljat kako bi mu rekli da je do njih
- Rugafet
#65610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad grmi isljucim iz struje i cao, sad bi trebo i coax izvrtat svaki put kad zagrma i sa tim se zajebavat jos ne pada mi na pamet
-
kakaljin
#65611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Coax ne trebas izvrtati jer je on dio opreme i oni su duzni zastiti svoju opremu i uzemljiti coax da ne dodje do nezeljene posljedice. Ti radi sebe mozes sa prenaponskom zastitom zastiti elektricne uredjaje koji su tvoj, a usput sa tim i njihov resiver od struje i grmljavine.Rugafet wrote:Kad grmi isljucim iz struje i cao, sad bi trebo i coax izvrtat svaki put kad zagrma i sa tim se zajebavat jos ne pada mi na pamet
- Rugafet
#65612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako i radim. Coax ne znam da itko izvrce iz uredjaja pa kad prodje grmljavima opet zavrci nidje veze 
- fusion_ba
#65613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
je li moguće da oni u 2018. godini radio kanale preuzimaju preko FM-a? znači sad prelistao radio kanale nakon 100 godina i čujem šumove i smetnje na pojedinim kanalima. Ista stvar i na EONu. Mogli su i TV kanale preko UHF-a preuzeti.
- crnivrag
#65614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da nažalost radio kanali se preuzimaju "zemaljskim" putem, i zbog toga vrlo često neke radio stanice imaju šumove u zvuku, a inače "Radio Breza" šumi jako još od ubacivanja u programsku shemu.fusion_ba wrote:je li moguće da oni u 2018. godini radio kanale preuzimaju preko FM-a? znači sad prelistao radio kanale nakon 100 godina i čujem šumove i smetnje na pojedinim kanalima. Ista stvar i na EONu. Mogli su i TV kanale preko UHF-a preuzeti.
-
puz_u_salati
#65615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sasvim normalno i uobičajeno. Nikome na planeti se ne isplati razvlačili optiku i uzimati direktan link od Kalmana i ostalih pogotovo što bi kvalitet bio hamam pa isti. Nije 4K video u pitanju da direktno preuzimaju.fusion_ba wrote:je li moguće da oni u 2018. godini radio kanale preuzimaju preko FM-a? znači sad prelistao radio kanale nakon 100 godina i čujem šumove i smetnje na pojedinim kanalima. Ista stvar i na EONu. Mogli su i TV kanale preko UHF-a preuzeti.
- fusion_ba
#65616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa makar imaju besplatne m3u linkove na netu koji su kvalitetniji od ovog šuma 
- Benq
#65617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je preporucljivo kod starih instalacija koje je HS radio, kod mene u zgradi je bio jedan slucaj da je zeni otisao hdmi ulaz u tv preko resivera, ali onda je Telemach uradio rekonstrukciju u mojoj ulici i od tada vise nikad nikakvih problema.Rugafet wrote:Tako i radim. Coax ne znam da itko izvrce iz uredjaja pa kad prodje grmljavima opet zavrci nidje veze
- Rugafet
#65618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja na te radio kanale nisam prebacio doslovno nikad. Kakva crna radio breza i radio mileve i kvalitet signala na istim pobogu
-
zdruzdjo
#65619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zivio sam u zgradi do prije godinu dana. Nakon toga sad sam u kuci.kakaljin wrote: Coax ne trebas izvrtati jer je on dio opreme i oni su duzni zastiti svoju opremu i uzemljiti coax da ne dodje do nezeljene posljedice. Ti radi sebe mozes sa prenaponskom zastitom zastiti elektricne uredjaje koji su tvoj, a usput sa tim i njihov resiver od struje i grmljavine.
U zgradi je bilo cvoriste tako da vjerujem da je bila neka zastita.
Sad kad sam preselio u kucu vidim da nema nista od toga. Sa bandere ide direktno pod krov i odatle se racva na vise soba.
Neki dan su komsiji nesto radili i platio je neko sokocalo 30 km, kao to je zastita od groma. Nigdje nije uzemljeno ili sl.
- Rugafet
#65620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E vidis sad sam se sjetio, meni su naknadno dolazili i na tavan stavili tu zastitu, kasnije sam vidio da je to neka kutijica spojena na kablove, velicine je kutije cigara mozda malo manja. Nisam nista platiozdruzdjo wrote:Zivio sam u zgradi do prije godinu dana. Nakon toga sad sam u kuci.
Sad kad sam preselio u kucu vidim da nema nista od toga. Sa bandere ide direktno pod krov i odatle se racva na vise soba.
Neki dan su komsiji nesto radili i platio je neko sokocalo 30 km, kao to je zastita od groma. Nigdje nije uzemljeno ili sl.
-
zdruzdjo
#65621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo sad razgovarao sa tetom 1360 i ona kaze da to nemaju na fakturama da se naplacuje. I da nemaju to u ponudi uopste. A komsija uredno platio. Kaze miguce da je podizvodjac nesto na svoju ruku. Hmmmmm.Rugafet wrote: E vidis sad sam se sjetio, meni su naknadno dolazili i na tavan stavili tu zastitu, kasnije sam vidio da je to neka kutijica spojena na kablove, velicine je kutije cigara mozda malo manja. Nisam nista platio
-
zdruzdjo
#65622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo kako izgleda jedna profesionalna instalacija kablovskog operatera.
Pa dobro ikako imam signal. A vjerujem da ne moze ni vlaga ni grom.
Pa fino

Pa dobro ikako imam signal. A vjerujem da ne moze ni vlaga ni grom.
Pa fino

- Telemach
#65623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Rado ćemo provjeriti Vaše navode s kolegama iz nadležnog sektora, zamolićemo Vas da nam se javite u inbox s podacima od korisnika za kojeg znate da mu je fakturisana ugradnja zaštite od groma.zdruzdjo wrote:Zivio sam u zgradi do prije godinu dana. Nakon toga sad sam u kuci.kakaljin wrote: Coax ne trebas izvrtati jer je on dio opreme i oni su duzni zastiti svoju opremu i uzemljiti coax da ne dodje do nezeljene posljedice. Ti radi sebe mozes sa prenaponskom zastitom zastiti elektricne uredjaje koji su tvoj, a usput sa tim i njihov resiver od struje i grmljavine.
Podsjećamo da se niti jedna naša usluga niti servis ne naplaćuje na adresi ili kod podizvođaća radova.
Sve što treba da bude naplaćeno prikazano je na mjesečnom računu.
- Rugafet
#65624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@zdruzdjo, nemam pojma o detaljima, ja to nisam ni trazio, ustvari nisam ni znao da to postoji uopste, jedan dan su dosli i objasnili mi o cemu se radi. Pet minuta posla, dovidjenja - dovidjenja i to je to. Na to sam bio skroz zaboravio i sad se sjetim kad je pocela prica o grmljavini
-
zdruzdjo
#65625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iskreno da vam kazem, stvarno necu. Vas posao je da znate sta vam radnici rade. Na kraju krajeva imate kontrole. Valjda postoji neki sef koji vrsi nadzor nad radnicima iradovima.Telemach wrote:
Rado ćemo provjeriti Vaše navode s kolegama iz nadležnog sektora, zamolićemo Vas da nam se javite u inbox s podacima od korisnika za kojeg znate da mu je fakturisana ugradnja zaštite od groma.
Podsjećamo da se niti jedna naša usluga niti servis ne naplaćuje na adresi ili kod podizvođaća radova.
Sve što treba da bude naplaćeno prikazano je na mjesečnom računu.