BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dembele

#65501 Re: BHTelecom All About

Post by dembele »

Dr_Help wrote:Ja sam uključen u tehničkoj podršci i produkciji MOJAtv usluga i odgovorno tvrdim da nismo dobili obavijest.

ja ne vjerujem da će išta biti dok lično ne vidim svojim očima.Dosta.vremena na ovoj temi su se vrtili ko neki datumi za SK i ostalo . Ali sve ubleha

Znači raja dok ne vidimo svojim očima ne vjerujemo ni jednoj informaciji
Pa dobro i kod nas je neko tako na Telemach temi uletio sa infom da poskupljuje usluga na pola godine prije zvaničnog poskupljenja, a mi ono šta gdje kako, kad ono stvarno tako i bi. Drugo je bio onaj padobranac na ovoj temi koji je svakih par dana spominjao nekakve datume i odmah se vidjelo da spama, dok ovaj put ko zna, moguće i da bude nešto.
zateznistub

#65502 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Dr_Help wrote:Ja sam uključen u tehničkoj podršci i produkciji MOJAtv usluga i odgovorno tvrdim da nismo dobili obavijest.

ja ne vjerujem da će išta biti dok lično ne vidim svojim očima.Dosta.vremena na ovoj temi su se vrtili ko neki datumi za SK i ostalo . Ali sve ubleha

Ne znam, ali ElRe mi ne djeluje kao neko ko spama i lupa po forumu
zubi

#65503 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

ElRe wrote:Za 10-15 dana stiže iznenadjenje na MojaTV
Joj da hoce Viasat History.... Stvaaaarno bi bio red :wink:
fusion_ba

#65504 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

U cemu je fora da se u pojedinim paketima uredjaj moze kupiti samo na 12 rata, a ne moze na 24? :-D
hipija

#65505 Re: BHTelecom All About

Post by hipija »

zubi wrote:
ElRe wrote:Za 10-15 dana stiže iznenadjenje na MojaTV
Joj da hoce Viasat History.... Stvaaaarno bi bio red :wink:
Bio nekad na samom početku Moja TV ali su ga izbacili zbog navodne slabe gledanosti, iako su naravno komercijalni razlozi bili u pitanju jer je bilo još kanala iz Viasat grupacije u ponudi Moja TV.
sencobih

#65506 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

zateznistub wrote:

Upravo tako, EIRe nije neozbiljan, pokazao je to u više navrata. Mi se odmah uhvatili SK , a on nije rekao takvo nešto nego je najavio iznenađenje uskoro, sačekaćemo nema druge
zrakomlat

#65507 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Daz wrote:
escobar__ wrote:Može ali kako misliš utrefit baš 061 broj?
Ja mislim da na paketu pise koji je broj u pitanju. Zamoliti tetu da "izaberem" valjda bude raspolozena. Ne mogu onih brojeva sa 060 062
Ja mislim da su svi 061 brojevi reciklirani, sumnjam da ima nekoristenih, ili ako ima, šansa da ubodes takav nije prevelika. Prekjučer mi dođe na viber poruka da jedna poznanica "is back to viber, say hi". Cura godinama u Norveškoj, sad na tom broju nakva Sehija :D 061 broj.
Android Knego

#65508 Re: BHTelecom All About

Post by Android Knego »

Korisnik sam usluga BH Telekoma jako dugo. Recimo, dosad sam kupio bar 10 mobitela za sebe, užu i širu rodbinu, a nije baš da ih mijenjamo svake godine. :D Valjda na osnovu toga mogu reći da imam prilično dug korisnički staž.
Međutim, jednu praksu želim kod sebe promijeniti. Naime, ukoliko se nešto bitno ne promijeni ne mislim ubuduće kupovati mobitele preko BH Telekoma.
Prvi razlog je cijena. Odgovaralo mi je kupovati na rate. No, vremenom sam zaključio da je prevelika razlika u cijeni uređaja poredeći sa prodavnicama, Pik-om ili internetom.
Drugi razlog je i ono zbog čega sve ovo pišem. Zanima me postoji li ijedan razuman razlog zbog kojeg bi kupcima mobitela preko BH Telekoma trebao taj uređaj biti zaključan za druge mreže? Zar se od nas očekuje da kad odemo, recimo, na Jadran telefoniramo ili koristimo internet u roamingu? Zašto nam je onemogućeno korištenje turističkih SIM kartica hrvatskih mreža tih sedmicu-dvije? Mislim da je ta praksa KRAJNJE NEKOREKTNA prema svojim korisnicima.
Usput, nedavno sam saznao da se to ni u Hrvatskoj više ne praktikuje. Svaki mobitel mora biti otključan za sve vrste kartica.
Zašto to kod nas nije tako??
fusion_ba

#65509 Re: BHTelecom All About

Post by fusion_ba »

Slažem se. Hajde razumjeću da zaključaju za mreže u BiH koje su im direktna konkurencija. Ali da je zaključano za strane mreže stvarno ne vidim poentu.
allem_77

#65510 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Daz wrote:Da li se jos mogu kupti ultra brojevi 061 xxx xxx u bh telecomu? Mislim.onaj start paket ne interesuju me prodaja brojeva na Piku! Pozz
Može se naći. Ja nedavno na benzinskoj pumpi kupio. Zamoliš pumpadžiju da ti da sve brojeve, i biraj. :D
PajaELdin

#65511 Re: BHTelecom All About

Post by PajaELdin »

Ima li iko kakav insajderski info sta se to sprema na Moja TV platformi, i neka je bio je i red vise hvala Bogu.
Kakav ce ovo biti filmski kanal Moj Film ili tako nesto? Dal su neki noviji filmovi u pitanju, i dal ce biti u osnovnoj ponudi?

A sad ono sto me zanima jeste cim podje malo sjevati meni slika krene da sjecka i kao nesto usporeni snimak poslije toga sjeckanja, u pitanju je blago sjevanje negdije u daljini, druga stvar cesto nakon paljenja TV-a u pocetku mi bude nakva cudna niska rezolucija i onda moram paliti i gasiti TV i STB da bi nakon odredjenog vremena se vratila rezolucija koja je podesena na 1080p/50Hz, da napomenem slika bude mutna kao i sve na onoj traci gdje prikazuje naziv kanala EPG i ostale stvari. Jel to do STB-a, rutera, telefonske utisnice, ili ovih njihovih milion kablova koje mozda treba zamjenuti novim. Hvala!
BarbaDue

#65512 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Možda to iznenađenje ima veze sa SFF-om :mrgreen:
sencobih

#65513 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

BarbaDue wrote:Možda to iznenađenje ima veze sa SFF-om :mrgreen:
Za kanal Moj Film je već rečeno na press konferenciji oko sponzorstva SFF da će biti ubacen u ponudu, i da će emitirati filmove na koje SFF ima pravo.
made_in_sarajevo

#65514 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

kakaljin wrote:https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5ae6c27d423.html

Image

Dokupi za više internet zabave!

Za sve Ultra i sve korisnike sa kombinovanim načinom plaćanja pripremili smo ponudu super dokupa mobilnog interneta Buy&Surf na sljedeći način:

o 500 MB 1 dan 1 KM

o 2 GB 2 dana 2 KM

o 4 GB vikend* 2 KM

o 1 GB 7 dana 3 KM

Napomena:

· Dokupe putem kodova mogu aktivirati Ultra korisnici, dok dokupe putem SMS-a mogu aktivirati i Ultra korisnici i korisnici sa kombinovanim načinom plaćanja

· Rok validnosti dokupa je 1 dan / 2 dana / 7 dana / vikend, u zavisnosti od dokupa, a počinje teći od dana/sata aktivacije istih

*Stalna ponuda dokupa od 1. avgusta
Jesu li ovo sjebali dokup interneta? Zar nije vise interneta bilo na 7 dana?
Mehemed
Vozim: automobil

#65515 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

Uvijek bilo 1GB 7 dana 3KM, to sam aktivirao možda i stotinu puta od kako su uveli hahaha
sencobih

#65516 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Mehemed wrote:Uvijek bilo 1GB 7 dana 3KM, to sam aktivirao možda i stotinu puta od kako su uveli hahaha
Ba je akcija 5 KM, 5 dana 10 giga , to nije bilo loše,ne znam traje li još
Mehemed
Vozim: automobil

#65517 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

sencobih wrote:Ba je akcija 5 KM, 5 dana 10 giga , to nije bilo loše,ne znam traje li još
Traje i do 18.08. su uduplali na 20 giga

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5a9da533375.html
tovarish

#65518 Re: BHTelecom All About

Post by tovarish »

Ono što Mojoj TV fali su Viasat kanali i Cinestar kanali. Kad bi njih ubacili, to bi bilo već dosta bolje.

Naravno i SK, al to je već nemoguća misija.
Dzontra_Volta

#65519 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

zateznistub wrote:

Hau jes no. :D
https://forum.klix.ba/n1-t115467s2025.html#p15482852
Kockasti

#65520 Re: BHTelecom All About

Post by Kockasti »

Jebo SK vise bolhe kakvih dobrih filmskih i dokumentaraca kanala.
zubi

#65521 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

Dzontra_Volta wrote:
zateznistub wrote:

Hau jes no. :D
https://forum.klix.ba/n1-t115467s2025.html#p15482852
Znaci trol, e jbg.. nakratko se obradovah :(
zubi

#65522 Re: BHTelecom All About

Post by zubi »

Kockasti wrote:Jebo SK vise bolhe kakvih dobrih filmskih i dokumentaraca kanala.
Ovo :thumbup:
REDDEVILS

#65523 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Dali ima neko info kada bi BHT mogao poceti pruzati uslugu eSIM :)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#65524 Re: BHTelecom All About

Post by sime_cipol »

Izgleda potpisan ugovor za SK 8-)
REDDEVILS

#65525 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

sime_cipol wrote:Izgleda potpisan ugovor za SK 8-)
:lol:
Locked