Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
karanana

#6551 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ni meni ne bi bilo jasno ako prodajom padne usluga s konja na magarca. sumnjam da ce to uraditi. sta? potpuno ce ukinuti platformu supertv-a i prebacit se na mtel platformu? pa sta onda mtel kupuje?

ali vidjecemo. padne li nivo usluga odnosno pogorsa li se ponuda i ja odlazim. ako ostane kako jeste ostajem.
loool

#6552 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by loool »

saraf_osmica wrote:
loool wrote:
saraf_osmica wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šta me briga. Sam ćeš vidjeti šta je mtel :izet: :izet:
Pises bez argumenata sto znaci da jedino mozes ih mrziti ili si pak vidovit?Kako ti znas koji je njihov plan i sta ce biti u buducnosti?Zar mislis da je neko toliko lud da otjera korisnike novom vrstom usluge i cijenom?
Mislim, nick te prikriva pravo. Nema šta. Mada te razumijem. Svako svoga konja hvali. Ne znam na kojoj poziciji radiš u LOL-u ali ono laganje da nema ništa od kupovine vam nije trebalo. Al šta je tu je. Sretno sa novim gazdom.
Eto vidis opet u nedostatku argumenata pises kojestarije.Nit koga hvalim niti tamo radim samo razmisljam realno jer mi nema smisla dati tolike pare da bi otjerao postojece korisnike i zapoceo novu eru sa uslugom nedo bog nikom.To mi je jednostavno vam svake pameti.Mislim da ce sve ostat kako jeste samo se rotirat vlasnik i to je to.
Bas bi volio da se neko ko radi u logosoftu oglasi po pitanju ovoga.
StupskaBitanga

#6553 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:ni meni ne bi bilo jasno ako prodajom padne usluga s konja na magarca. sumnjam da ce to uraditi. sta? potpuno ce ukinuti platformu supertv-a i prebacit se na mtel platformu? pa sta onda mtel kupuje?

ali vidjecemo. padne li nivo usluga odnosno pogorsa li se ponuda i ja odlazim. ako ostane kako jeste ostajem.
mtel kupuje tržište i infrasstrukturu koju nema u Sarajevu
saraf_osmica

#6554 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by saraf_osmica »

StupskaBitanga wrote:
karanana wrote:ni meni ne bi bilo jasno ako prodajom padne usluga s konja na magarca. sumnjam da ce to uraditi. sta? potpuno ce ukinuti platformu supertv-a i prebacit se na mtel platformu? pa sta onda mtel kupuje?

To i govorim. Njima je bitna samo infrastruktura i ulazak u Federaciju. Ostalo ih ne zanima.
loool

#6555 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by loool »

saraf_osmica wrote:
StupskaBitanga wrote:

To i govorim. Njima je bitna samo infrastruktura i ulazak u Federaciju. Ostalo ih ne zanima.
Kako ti znas sta njih zanima sta ne zanima?Ne radis u mtelu,nemas bliske kontakte sa vlasnikom,kako?
saraf_osmica

#6556 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by saraf_osmica »

loool wrote:
Pises bez argumenata
Ja imam neoborive argumente a to su:
http://www.mtel.ba/open-trio/
http://www.mtel.ba/open-duo/
A koji su tvoji argumenti??
Bez potrebe praviš antireklamu LOL-u baš kao i onaj damir.d koji ne govori istinu da nema ništa od prodaje a mtel već u to vrijeme vladao LOL-om.
loool

#6557 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by loool »

saraf_osmica wrote:
loool wrote:
Pises bez argumenata
Ja imam neoborive argumente a to su:
http://www.mtel.ba/open-trio/
http://www.mtel.ba/open-duo/
A koji su tvoji argumenti??
Bez potrebe praviš antireklamu LOL-u baš kao i onaj damir.d koji ne govori istinu da nema ništa od prodaje a mtel već u to vrijeme vladao LOL-om.
Pa ja nista ne tvrdim da bi davao argumente kao sto vec rekoh razmisljam realno to je jedini argument.Dajes mi tu neke pakete od mtela pa te opet pitam al da mi odgovoris odakle znas da ce sad biti sve isto kao na mtelu i da nece zadrzat i ostavit stvari ovakve kakve jesu?Pricas na pamet ili imas valjan dokaz?
saraf_osmica

#6558 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by saraf_osmica »

loool wrote: Kako ti znas sta njih zanima sta ne zanima?Ne radis u mtelu,nemas bliske kontakte sa vlasnikom,kako?
Pa ti mi reci. Ti si u LoL-u tj. sada u mtelu. Čemu tolika nervoza ako ovo nije tačno što pišem? Misliš da će mtel ostaviti ove pakete u Sarajevu a u Banjaluci dati lošiju uslugu i da će korisnici u Banja Luci to gledati skrštenih ruku? Malo sutra. Mtel će smanjiti pakete da bi izjednačio BL i Sarajevo ili pak dati istu uslugu kao u Sarajevu svim korsnicima u RS-u što je naučna fantastika.
loool

#6559 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by loool »

saraf_osmica wrote:
loool wrote: Kako ti znas sta njih zanima sta ne zanima?Ne radis u mtelu,nemas bliske kontakte sa vlasnikom,kako?
Pa ti mi reci. Ti si u LoL-u tj. sada u mtelu. Čemu tolika nervoza ako ovo nije tačno što pišem? Misliš da će mtel ostaviti ove pakete u Sarajevu a u Banjaluci dati lošiju uslugu i da će korisnici u Banja Luci to gledati skrštenih ruku? Malo sutra. Mtel će smanjiti pakete da bi izjednačio BL i Sarajevo ili pak dati istu uslugu kao u Sarajevu svim korsnicima u RS-u što je naučna fantastika.
Ja nisam uopste nervozan ti si taj koji je ocigledno nervozan i pises gluposti.Kako tvrdis da radim tu tako tvrdis i za ovo.Posto tu ne radim samim tim ti ne vjerujem i nemam razloga da vjerujem u ovo sto pises jel pises na osnovu samo sebi poznatih zakljucaka.Dosta si se mislim za danas isprosipao. :lol:
karanana

#6560 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

saraf_osmica wrote:
nema logike. zar ne bi bilo poslovno pametnije da rade na tome da i banjaluka dodje do nivoa paketa ex lol-a u sarajevu a ne da srozavaju nesto sto su skupo platili?
operacija labrador

#6561 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by operacija labrador »

hr54z54 wrote:telemah je najjači

Nisam bio neki veliki ljubitelj kablovskih operatera tj interneta ali nakon 10 godina na LOLu vratio sam se na HS i veoma ugodno iznenađen. Brzina odlična (mnogo brži odziv nego na lolu - naravno subjektivno) , nema "lažnog flata" (tzv fair use) ,IP telefon mi bolje radi nego na BHtelecomu, digitalna tv (ovo mi baš nije trebalo) . Volim LOL ali moji interesi su domaće firme po svaku cijenu. HS je trenutno jedini domaći operater (LOL je očigledno m-tel) pa sam tako i izabrao.Nemam ništa protiv niti me ko pita da mtel izvlači novac iz sarajeva jer to rade i mnoge druge firme.Bez uvrede ikome ali ja RS ne doživljavam kao prijateljsku i "domaću" tvorevinu ali drugima ne osporavam da to čine. Znam gdje ide novac m- tela i najvažnije kome.To je moje mišljenje i ne kanim ga mijenjati niti pozivam da mislite kao ja.

al u kurcu :lol: :lol: :lol:
loool

#6562 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by loool »

karanana wrote:
saraf_osmica wrote:
nema logike. zar ne bi bilo poslovno pametnije da rade na tome da i banjaluka dodje do nivoa paketa ex lol-a u sarajevu a ne da srozavaju nesto sto su skupo platili?
Ma neee njemu je izgleda poslovno pametnije da ko telekom svaki dan tjera sve vise korisnika sto interneta sto telefona.
Ne vrijedi sa njim diskutovat.
van helsing

#6563 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by van helsing »

operacija labrador wrote:Ja sam već prešao na Q2F integrirani paket. Do sada sve ok,net i IP telefon . Brzina neta je 15/2 .
Moze li link na PP o tom paketu,da ne radimo off topic na ovom pdf?
raskopusa

#6564 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by raskopusa »

Ljakan wrote:Tacno bitan je kvalitet usluge i cijena a hoce li biti vlasnik ovaj ili onaj to me najmanje interesuje.Nisam tu zbog njega nego onog sto nudi.
:thumbup: :kiss: bravo.
The Realist

#6565 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Teško da m-tel može pokvariti uslugu, osim u nekom kartelskom dogovoru sa Telemachom i BHTelecomom, jer bi izgubili sve korisnike u Sarajevu.

No, iako nisam korisnik Logosofta, niti ću ikada postati (radi lokacije), nadam se da je @afannedim upravu, jer ne bih volio da još jedna domaća firma bude kupljena.
LiP again

#6566 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Ja sto mlatite, "braco moja mila"... :-) :-)

Prodaja Logosofta je neminovnost. Ukoliko pratite desavanja na trzistima u okruzenju i EU, doci cete do zakljucka da giganti kupuju manje i perspektivne kompanije, koje nastavljaju svoj razvojni put i nema govora o "objedinjavanju ponude". Budalastine.

Drugo, trziste RS-a i Federacije je neuporedivo.

Trece, IPTV platforma M:tela ce u ovoj godini dozivjeti drasticne promjene, u potpunosti novi sistem, HD ponuda, snizavanje cijena,...., tako da ce biti mnogo konkurentniji i privlacniji nego sada. Mada ovo nema veze sa ovom temom.

Ono sto mozete ocekivati jeste intezivnije ulaganje u infrastrukturu (puno agresivnije pruzanje optike), te bolja ponuda. A s obzirom na ove nove kanale/besplatne minute, ne sumnjam u to.
Elem, ne sirite dezinformacije i ne lupajte.
zilog

#6567 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

saraf_osmica wrote:
Naslovnica wrote:Ako se prešaltaju na trenutnu mtel-ovu ponudu (gora od BHT), odlazim iste sekunde!
Prešaltaće 1000%. To je politika sva tri dominantna operatora. Politika izjednačavanja ponude na cijeloj teritoriji koju pokrivaju.
Hajde da se kladimo da nece?
Moze opklada?
Sakazulu

#6568 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nevjerovatno kako kad neko napiše da ima problema sa uslugom možda se par ljudi javi i obično podjebava ovog što ima problema. Ali kad krene priča o mtelu i lolu i tajnim društvima i zavjerama onda se forum zapali.

Anyway, ako bude bolje odlično, ako bude stagniranja i gore, jebi ga, zakon tržišta kaže svoje...
afannedim

#6569 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Posebno je najjaći ovaj saraf osmica korisnik, radnik i branitelj BHTELECOMA koji na svakoj temi ih brani i govori da imaju najbolju ponudu. Od.ebi sa teme djete maleno.
Sakazulu

#6570 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Kad već vraćam temu na LOL probleme...

Da li se dešava i vama kad upalite tv prije AirTiesa i onda na tv piše nema signala?... Često moram ugasiti HD i startati da bi tv prepoznao signal.
Qler

#6571 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Meni se desava, ali to je do hdmi-a, i samo sacekas malo, dozove se sam :) bar je kod mene tako. Za pola minute TV skonta da ima nesto na HDMI-u..
karanana

#6572 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

i meni se desava i sacekam nekoliko sekundi i skonta ga.
Sakazulu

#6573 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Da skontao sam da nakon pola minute prepozna signal... ali brže ga off/on. Ipak je onda do hd stvarke!
Sakazulu

#6574 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Možemo li koristiti AirTies za surfanje preko tv-a?
saraf_osmica

#6575 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by saraf_osmica »

zilog wrote:
saraf_osmica wrote:
Naslovnica wrote:Ako se prešaltaju na trenutnu mtel-ovu ponudu (gora od BHT), odlazim iste sekunde!
Prešaltaće 1000%. To je politika sva tri dominantna operatora. Politika izjednačavanja ponude na cijeloj teritoriji koju pokrivaju.
Hajde da se kladimo da nece?
Moze opklada?
Ne konzumiram kocku, alkohol i ostale poroke :mrgreen:
Post Reply