To kad vidim kosa mi se digne na glavi. Cim nesto prokomentarises odma si selektorMuhamed Đakmić wrote:Joj, ali najjača floskula, zemlja sa milion selektora, komentatora i igrača![]()
Kao u Njemačkoj kad napraviš glupost javnost te ne razapne, ili u Francuskoj, Engleskoj, Španiji i šta ti ja znam kojoj sportskoj velesili. Ne, samo mi imamo milion selektora
Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#6551 Re: Rukometna reprezentacija BiH
- Thorgerson
#6552 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Meni samo nije jasno da u 21. vijeku se i dalje vucaju nekakvi papiri, potpisi, pecati...ne kontam nista od ovoga. Fkt. Kad baba od 90 godina i dijete od 5 godina prakticno zna koristiti mobitel, tablet... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6553 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ako je ovako kako se piše, onda nas ne bi trebali izbaciti.
Kada smo pričali sa Marcusom Glaserom, drugim čovjekom EHF-a, pitao nas je samo da li je igrač imao pravo nastupa. S obzirom da ima uredne dokumente i da je igrao u meču tri dana ranije, a nije suspendiran, jasno je da nije bilo nikakve prepreke da on igra. Mi ćemo sigurno biti novčano kažnjeni, kao što će biti kažnjen i delegat", priča predsjednik RSBiH Amir Zahirović.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6554 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nažalost, ima još uvijek državnih institucija koje više vjeruju u poslani faks nego mail ili koje više vjeruju u hard copy nego elektronsku verziju.Thorgerson wrote:Meni samo nije jasno da u 21. vijeku se i dalje vucaju nekakvi papiri, potpisi, pecati...ne kontam nista od ovoga. Fkt. Kad baba od 90 godina i dijete od 5 godina prakticno zna koristiti mobitel, tablet...
Ovo bi se definitivno izbjeglo da je riješeno elektronskim putem. Imena svih igrača u timu - check, tu su, šalji....ali jok, de nakucaj, pa nema printera, pa šta ćemo, ma hajde biće....i onda belaj.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#6555 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nema zaista, ako je sve ovo do sada izreceno tacno, aposlutno ikakvog razloga da nam se uzme pobjeda. E sad po meni ako je delegat zajebo a po svoj prilici izgleda da jeste nema razloga da nas drasticno i novcano kazne.....jedino mozda radi jebenog printera i nekih drugih stvari.Tomahawk11 wrote:Ako je ovako kako se piše, onda nas ne bi trebali izbaciti.
Kada smo pričali sa Marcusom Glaserom, drugim čovjekom EHF-a, pitao nas je samo da li je igrač imao pravo nastupa. S obzirom da ima uredne dokumente i da je igrao u meču tri dana ranije, a nije suspendiran, jasno je da nije bilo nikakve prepreke da on igra. Mi ćemo sigurno biti novčano kažnjeni, kao što će biti kažnjen i delegat", priča predsjednik RSBiH Amir Zahirović.
- manijak1
#6556 Re: Rukometna reprezentacija BiH
i nekih drugih stvari.
Što niko neće da tom delegatu otvoreno kaže , više si pratio utakmicu Slovenije protiv Makedonije nego što si radio svoj dobro plaćen posao .
- hrasno38
#6557 Re: Rukometna reprezentacija BiH
inace nas idu delegati kad je rukomet u pitanju u picku materinu....kad se samo sjetim onog svedskog supka protiv Madjarske kad su sudije napravile nevidjenu kradju na terenu na nasu stetu!manijak1 wrote:i nekih drugih stvari.![]()
Što niko neće da tom delegatu otvoreno kaže , više si pratio utakmicu Slovenije protiv Makedonije nego što si radio svoj dobro plaćen posao .
- It_is_a_Leclerc
#6558 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Predsjednik saveza daje selektivne informacije.
Sa EHF-om je razgovarao delegat. Istina je da ga je pitao - Jel igrač imao pravo da igra, odnosno je li prijavljen na tehničkom sastanku. Nakon toga je delegat našoj generalnoj sekretarki i službenom predstavniku (jer su njih dvoje jedini dovoljno poznavali pravilnik da bi mogli razgovarati) rekao sa strane, dakle nezvanično, da bi sve trebalo biti OK.
Baho lupa. Da nema osnova za žalbe, ne bi je primili u EHF-u.
Delegat lupa. Nije on ganjao printer, nego se u tipično balkanskoj atmosferi, u dimu tuzlanskih restorana, prisjećao bratstva i jedinstva. Sad kad je, zbog njegovog propusta, ispala frka - evakuiše se.
Inače, jako korektan j dobronamjeran čovjek. Šteta što se baš njemu desilo.
I dalje - baraž je naš!
Sa EHF-om je razgovarao delegat. Istina je da ga je pitao - Jel igrač imao pravo da igra, odnosno je li prijavljen na tehničkom sastanku. Nakon toga je delegat našoj generalnoj sekretarki i službenom predstavniku (jer su njih dvoje jedini dovoljno poznavali pravilnik da bi mogli razgovarati) rekao sa strane, dakle nezvanično, da bi sve trebalo biti OK.
Baho lupa. Da nema osnova za žalbe, ne bi je primili u EHF-u.
Delegat lupa. Nije on ganjao printer, nego se u tipično balkanskoj atmosferi, u dimu tuzlanskih restorana, prisjećao bratstva i jedinstva. Sad kad je, zbog njegovog propusta, ispala frka - evakuiše se.
Inače, jako korektan j dobronamjeran čovjek. Šteta što se baš njemu desilo.
I dalje - baraž je naš!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#6559 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Joj kad Švicarci odu u baraž,nekim čudom odu na SP i ostvare historijski rezultat
To mi liči na nas
To mi liči na nas
- Ludzak
#6560 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nesposobna nacija kao što smo mi i ne treba nigdje ni otići.
-
Dead Man Walking
#6561 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Vec vidjeno. U drugom sportu doduse.mali_milojica wrote:Joj kad Švicarci odu u baraž,nekim čudom odu na SP i ostvare historijski rezultat![]()
To mi liči na nas
- Ricken
#6562 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Dead Man Walking wrote:Vec vidjeno. U drugom sportu doduse.mali_milojica wrote:Joj kad Švicarci odu u baraž,nekim čudom odu na SP i ostvare historijski rezultat![]()
To mi liči na nas
I drugoj državi. Nije da nismo imali svoje prste u tome.
- Edin H.
#6563 Re: Rukometna reprezentacija BiH
E pa sto im ti nisi onda darovao printer.Ludzak wrote:Nesposobna nacija kao što smo mi i ne treba nigdje ni otići.
- It_is_a_Leclerc
#6564 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma koji mrtvi printer, pustite čovjeka. Sastanak održan u hotelu, u konferencijskoj sali, sa sistemom za prezentacije.
Čovjek žurio u elitni ugostiteljski objekat - Tenis Sezam - u Tuzli, zajedno sa Zahirovićem i Hasićem, gdje se do dugo u noć evociralo na lijepa vremena rukometa u Jugoslaviji.
Kontao čovjek, isprintat ću sutra.
Eto, vidite šta se desi iz jedne male nesmotrenosti.
Čovjek žurio u elitni ugostiteljski objekat - Tenis Sezam - u Tuzli, zajedno sa Zahirovićem i Hasićem, gdje se do dugo u noć evociralo na lijepa vremena rukometa u Jugoslaviji.
- Edin H.
#6565 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Koja ljubomora prema metropoli.
"Mi smo dobili za prodaju 3.800 ulaznica, štampano je 4.000 ulaznica, a prema našim saznanjima prodavane su i drugim kanalima, za koje nismo znali. Ne snosimo odgovornost za probleme s ulaznicama i smatramo da je sramota što se to desilo. Ne upiremo prst ni u koga posebno, ali zna se da su na ulazima kontrolu vršile osobe iz sarajevskih firmi", smatra Hasić, koji je iskoristio priliku da zahvali službenicima PS Zapad PU Tuzla koji su svoj posao vezan za bezbjednost tokom subotnje utakmice obavili na visokoj razini.
"Mi smo dobili za prodaju 3.800 ulaznica, štampano je 4.000 ulaznica, a prema našim saznanjima prodavane su i drugim kanalima, za koje nismo znali. Ne snosimo odgovornost za probleme s ulaznicama i smatramo da je sramota što se to desilo. Ne upiremo prst ni u koga posebno, ali zna se da su na ulazima kontrolu vršile osobe iz sarajevskih firmi", smatra Hasić, koji je iskoristio priliku da zahvali službenicima PS Zapad PU Tuzla koji su svoj posao vezan za bezbjednost tokom subotnje utakmice obavili na visokoj razini.
- BHF_Manijak
#6567 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ovi Tuzlaci i kad im kisa padne upiru prstom u Sarajevo... Kakvi likovi dan te jebo.
Sjecam se kuknjave Fukara prosle-pretproslo godine oko kosarke i kako satro navijacke grupe iz Sarajeva dobijaju karte, a njima niko nista ne da.
Iskompleksirani do picke materine...
Sjecam se kuknjave Fukara prosle-pretproslo godine oko kosarke i kako satro navijacke grupe iz Sarajeva dobijaju karte, a njima niko nista ne da.
Iskompleksirani do picke materine...
- hrasno38
#6568 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ali je ipak cinjenica da smo predali spisak sa 16 igraca i sa Nuicem na spisku pod rednim brojem 9!It_is_a_Leclerc wrote:Ma koji mrtvi printer, pustite čovjeka. Sastanak održan u hotelu, u konferencijskoj sali, sa sistemom za prezentacije.

- Ludzak
#6569 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Evo ja kao neutralni gledalac koji nema neke posebne pretenzije ni prema prvom, ni prema drigom gradu kažem da se atmosfera u Sarajevu i u Tuzli ne mogu porediti. Tuzla je puno življa, a u Sarajevu kao na dzenazi.
- uglavnomja
#6570 Re: Rukometna reprezentacija BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Ma koji mrtvi printer, pustite čovjeka. Sastanak održan u hotelu, u konferencijskoj sali, sa sistemom za prezentacije.
- Edin H.
#6571 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Problem je valjda nastao hrasno u prepisanom spisku pred utakmicu.
-
isx
#6572 Re: Rukometna reprezentacija BiH
A šta nije se moglo naknadno zaokružiti kojeg igrača.hrasno38 wrote:Ali je ipak cinjenica da smo predali spisak sa 16 igraca i sa Nuicem na spisku pod rednim brojem 9!It_is_a_Leclerc wrote:Ma koji mrtvi printer, pustite čovjeka. Sastanak održan u hotelu, u konferencijskoj sali, sa sistemom za prezentacije.
A pazi datuma dolje.
- It_is_a_Leclerc
#6573 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Tačno @Hrasno.
To je ono što ja govorim cijelo vrijeme.
Mi imamo tehnički ispravan zapisnik sa 16 imena.
Problem je nastao kad je ovaj zapisnik trebalo prekucati, odnosno iz njega sastaviti onaj zapisnik sa utakmice koji ide delegatu, medijima, pressu itd. Tu je delegat "ganjao" printer i onda se nešto desilo. Šta i kako, bojim se da će delegat morati da objasni.
Naša greška je što je taj krnji spisak potpisao naš direktor reprezentacije, pa je sad to validan dokument, i postoji osnov za žalbu.
To je ono što ja govorim cijelo vrijeme.
Mi imamo tehnički ispravan zapisnik sa 16 imena.
Problem je nastao kad je ovaj zapisnik trebalo prekucati, odnosno iz njega sastaviti onaj zapisnik sa utakmice koji ide delegatu, medijima, pressu itd. Tu je delegat "ganjao" printer i onda se nešto desilo. Šta i kako, bojim se da će delegat morati da objasni.
Naša greška je što je taj krnji spisak potpisao naš direktor reprezentacije, pa je sad to validan dokument, i postoji osnov za žalbu.
- hrasno38
#6574 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Da ali to vise nema veze sa nama osim sto smo trebali prije utakmice jos jednom provjeriti taj spisakEdin H. wrote:Problem je valjda nastao hrasno u prepisanom spisku pred utakmicu.
- hrasno38
#6575 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Posto je @leclerc neko ko i te kako ima veze sa reprezentacijom i koliko sam shvatio se nalazio citavo vrijeme tu nekako mislim da je nejrealnije da slusamo tu verziju price mad je izgleda pa cinjenica da onaj bazicni spisak koji je predat delegatu bez sumnje je cist kao suza i tu bi trebalo da se zavrsi sva nasa krivnja. Ja kada nekome nesto dam da prekuca onda pregledam makar letimicno jedn pokusni primjerak prije nego ode u distribuciju i tu je ocito bila nasa greska sto se to uradilo totalno formlano vjerovatno bez bacanja iti jednog pogleda na taj papir sa spiskom igraca na kojem je zadnji redni broj umjesto 16 morao biti 15. Dakle osnovna i najveca krivica nikako ne moze pripasti nama izuzev ako ne vlada zakon jacega ili bolje reci bogatijeg!!