Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Komrad
#6551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lagumdžija traži od Inzka da poništi odluku CIK-a
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
S. Ć. 28/03/2011 01:45:00
image Pritisak na OHR
Kako doznaje portal Vijesti.ba, iz izvora bliskih SDP-u, ovih dana “platformaši“ vrše veliki pritisak na OHR, odnosno Valentina Inzka, da poništi odluku Centralne izborne komisije (CIK) kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH nije proveden u skladu sa Izbornim zakonom BiH.
Lagumdžija, kako doznajemo, ima informacije da će Sud BiH potvrditi odluku CIK-a pa žestokim pritiskom na OHR želi spriječiti donošenje ovakve sudske odluke.
Ukoliko bi Inzko poništio odluku CIK-a, mada je u to teško povjerovati, to bi najviše išlo na ruku onima koji žele podjelu Bosne i Hercegovine, i kojima uostalom odgovara kršenja zakona i Ustava te legitimira ranije i sva buduća kršenja istih. Nije tajna da Dodik gaji simpatije prema kršiteljima Ustava i zakona.
U narednim danima, očigledno, neće se odlučivati samo o uspostavi vlasti u Federaciji već i o sudbini državnih institucija pa i same države.
S.Ć
(Vijesti.ba)
image Pritisak na OHR
Kako doznaje portal Vijesti.ba, iz izvora bliskih SDP-u, ovih dana “platformaši“ vrše veliki pritisak na OHR, odnosno Valentina Inzka, da poništi odluku Centralne izborne komisije (CIK) kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH nije proveden u skladu sa Izbornim zakonom BiH.
Lagumdžija, kako doznajemo, ima informacije da će Sud BiH potvrditi odluku CIK-a pa žestokim pritiskom na OHR želi spriječiti donošenje ovakve sudske odluke.
Ukoliko bi Inzko poništio odluku CIK-a, mada je u to teško povjerovati, to bi najviše išlo na ruku onima koji žele podjelu Bosne i Hercegovine, i kojima uostalom odgovara kršenja zakona i Ustava te legitimira ranije i sva buduća kršenja istih. Nije tajna da Dodik gaji simpatije prema kršiteljima Ustava i zakona.
U narednim danima, očigledno, neće se odlučivati samo o uspostavi vlasti u Federaciji već i o sudbini državnih institucija pa i same države.
S.Ć
(Vijesti.ba)
-
Londono
#6552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
OHR suspendovao odluku Centralne izborne komisije: Vlada FBiH je legalna i legitimna!
28. 03. 2011. • 01:02 S. B.
Veličina slova:
OHR u BiH /
*** SPAM *** - Nakon brojnih konsultacija sa stranim ambasadorima u BiH, koje su održane tokom vikenda, visoki predstavnik Valentin Inzko kasno sinoć održao je sastanak u zgradi OHR-a.
Naime, dogovoreno je da OHR suspenduje odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH koja je poništila izbor predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH, čime je CIK na čelu sa predsjednicom Irenom Hadžiabdić, zapravo, poništio izbor zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, saznaje "San" iz izvora u međunarodnoj zajednici.
OHR-ovom suspenzijom odluke Centralne izborne komisije BiH, federalna vlast, uključujući Vladu predsjednika Nermina Nikšića, je u funkciji, legalna i legitimna dok i ako Ustavni sud Federacije BiH ne odluči suprotno.
Isti izvor saznaje da je OHR uputio čestitku Vladi, Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH na usvajanju budžeta FBiH za ovu godinu
Izvor vijesti:
Veličina slova:
OHR u BiH /
*** SPAM *** - Nakon brojnih konsultacija sa stranim ambasadorima u BiH, koje su održane tokom vikenda, visoki predstavnik Valentin Inzko kasno sinoć održao je sastanak u zgradi OHR-a.
Naime, dogovoreno je da OHR suspenduje odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH koja je poništila izbor predsjednika i dva potpredsjednika Federacije BiH, čime je CIK na čelu sa predsjednicom Irenom Hadžiabdić, zapravo, poništio izbor zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, saznaje "San" iz izvora u međunarodnoj zajednici.
OHR-ovom suspenzijom odluke Centralne izborne komisije BiH, federalna vlast, uključujući Vladu predsjednika Nermina Nikšića, je u funkciji, legalna i legitimna dok i ako Ustavni sud Federacije BiH ne odluči suprotno.
Isti izvor saznaje da je OHR uputio čestitku Vladi, Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH na usvajanju budžeta FBiH za ovu godinu
Izvor vijesti:
- heckler
#6553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo ako nije patka bogami se draguljce nekom zamjerio i to praaaaavo. 
- heckler
#6554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jel ovo jos jedan od haretovih/orucevicevih portala? Eki vracanje CIKa u zakonske okvire ide na ruke rusiteljima BiH? E moj Hare, poserem ti se na strategiju.Komrad wrote:Lagumdžija traži od Inzka da poništi odluku CIK-a
image Pritisak na OHR
S.Ć
(Vijesti.ba)
- Komrad
#6555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo taj portal...heckler wrote:Jel ovo jos jedan od haretovih/orucevicevih portala? Eki vracanje CIKa u zakonske okvire ide na ruke rusiteljima BiH? E moj Hare, poserem ti se na strategiju.Komrad wrote:Lagumdžija traži od Inzka da poništi odluku CIK-a
image Pritisak na OHR
S.Ć
(Vijesti.ba)
Pa Haretu godi ovakva situacija "evo ljudi Zlatko unistava BiH... sad cu ja da je spasim"
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Londono wrote:OHR suspendovao odluku Centralne izborne komisije: Vlada FBiH je legalna i legitimna!
Veličina slova:
OHR u BiH /
Izvor vijesti:

-
tuzlak-x
#6557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Londono wrote:OHR suspendovao odluku Centralne izborne komisije: Vlada FBiH je legalna i legitimna!
Veličina slova:
OHR u BiH /
Izvor vijesti:
napokon da se ohane malo.
-
hajducka travica
#6558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sad bi uputio cestitke ali zbog opreznosti jos necu trcati pred rudu.tuzlak-x wrote:Londono wrote:OHR suspendovao odluku Centralne izborne komisije: Vlada FBiH je legalna i legitimna!
Veličina slova:
OHR u BiH /
Izvor vijesti:
napokon da se ohane malo.
- draganbl
#6559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije problem generalizovati političke partije kada ih ukupno (onih relevantnih) nema više od 10. Čak ni to nisam uradio, već sam za svaku pojedinačnu stranku napisao svoju procjenu da su se kampanje vode isključivo u smjeru ocrnjivanja drugih, na fazon: glasajte za mene da ne pobijedi onaj drugi. Glasajte za SDP da ne bi pobijedili nacionalisti. Glasajte za SNSD da ne bi pobijedio SDS, glasajte za SDA da ne bi pobijedio SDP, glasajte za HDZ da ne bi pobijedio Komšić i Lagumdžijini Hrvati.Alfons Kauders wrote:Moj stav je jasan - u istoj mjeri u kojoj ne treba generalizirati citave narode, ne treba generalizirati ni sve politicke opcije.draganbl wrote: Vjerovatno imaš neki cilj zašto citiraš moje postove, pa onda nakon toga napišeš nešto što sa mojim postovima nema nikakve veze. Bilo bi lijepo kada bi moje stavove uklopio u kontekst svojih, kada se već pozivaš na njih. U protivnom, zamolio bih te da me ne citiraš bez potrebe.Dozom sarkazma castim, onako jer volim raju iz grada na Vrbasu.
![]()
Pusti se te price kako bas sve stranke dobiju izbore na pljuvanju, parolama i mrznji. To jednostavno nije slucaj. Isto ti dodje kao i neki jeftini stereotip o cijelom narodu. To sam u prvom postu i rekao.
Nijedna stranka ne nudi nikakav konkretan ekonomski plan, sve se svodi na načelne deklaracije, platforme, uopštene politike bez ikakvog konkretnog plana realizacije. I zato im i ne preostaje ništa drugo nego da se između sebe takmiče ko će više da ocrni onog drugog. A u tome su svi manje više podjednako vješti.
I meni su te opcije odvratne. bar se u nečemu slažemo.Alfons Kauders wrote: Cinjenica je da vecina Srba u RS podrzava politicke opcije koje su meni u najmanju ruku odvratne, iz svima poznatih razloga. Ja ipak nikad necu poistovjecivati cijeli narod sa glasackim tijelom u RS, brojevi mi nisu bitni. Bitni su mi moji prijatelji, pripadnici tog istog naroda s kojim sam se veceras zapio i koji vjeruju u isto sto i ja.To su i dokazali kad je bilo najvaznije, upravo zato jer su vjerovali u nesto sto nije ni blizu onome u sta vjeruje vecina glasaca u tvom komsiluku. Nisu sve politike iste, ni slicne, ni podudarne, nit' koji kurac. Crno-bijeli svijet druze moj.
- nosara
#6560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Red je da se ovo zalije i proslavi na odgovarajuci, svim patriotama primjeren nacin...PipiDugaDevetka wrote:Samo da prebacim ovu vijest i na ovu stranicu teme.plain vanilla wrote:Achtung, achtung
OHR, se stavio u službu velikobošnjačkog pučističkog projekta, PONIŠTIO ODLUKU SIP-a
OHR je poništio je odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP), saznaje Dnevnik.ba od izvora bliskog uredu Visokog predstavnika. Odluka OHR-a trebala bi biti objavljena sutra.
SIP je, podsjetimo, odlučio kako nisu postojali zakonski uvjeti za konstituiranje Doma naroda Federalnog parlamenta, jer nisu izabrani izaslanici iz svih županija u Federaciji BiH, te poništio izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije.
Odluka SIP-a bila je nepravosnažna i na nju je postojala mogućnost žalbe u roku 2 dana od njezinog donošenja Apeliacijskom vijeću Suda BiH, koje u roku od 3 dana treba donijeti pravosnažnu presudu.
OHR je, čini se , odlučio preduhitriti Sud BiH, stavljajući se iznad državnih institucija BiH.
Podsjetimo, kako je OHR dok su trajali napadi na SIP šutio, te kako je, prema medijskim napisima, odmah nakon uspostave velikobošnjačke vlasti državnim udarom u F BiH, američki veleposlanik posjetio Ustavni sud F BiH.
Od tada čelnici velikobošnjačke koalicije negiraju odluke SIP-a, a međunarodna zajednica ne reagira. Uz to ističu kako će priznati samo odluke Ustavnog suda F BiH.
Potvrdi li se kako je točna informacija da je OHR poništio odluku SIP-a, a to ćemo znati već sutra, to praktično znači kako iza rušenja Daytonskog sporazuma i rušenje BiH, pretvaranja Federacije BiH u bošnjački entitet i eliminiranja Hrvata kao konstitutivnog naroda i disolucije BiH, stoji međunarodna zajednica.( R. I. / Dnevnik.ba)
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#6561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da li gangaju i po Hagu njih par sa klipa?
Samo se vi sprdajte,sad ce pustiti Ivu MJ-a!!!Jadna li nam majka!!!
- nosara
#6562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve su to sjajni momci...prljavi Hare wrote:Da li gangaju i po Hagu njih par sa klipa?![]()
![]()
![]()
Ivomirojovo je vec pod stolom, ne vidi se na snimku...
- prljavi Hare
#6563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja kad ospu danas po OHR-u!
:lol:Jedino Bozo nece,zaboli njega on je presao u zidovski model
neki dan!
A kad precjednik krene danas!

neki dan!
A kad precjednik krene danas!
- Gandalf
#6564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači da od danas možemo legalno, legitimno i konstitutivno da majorizujemo
Reče meni u Centrali Šef : "Vojnici, u procesu majorizacije štedite na anesteziji, nek' gangaju od muke" 
- prljavi Hare
#6565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mene samo IMJ-a strah!!!Jos dva dana dok nas ne ukine!!Gandalf wrote:Znači da od danas možemo legalno, legitimno i konstitutivno da majorizujemoReče meni u Centrali Šef : "Vojnici, u procesu majorizacije štedite na anesteziji, nek' gangaju od muke"
Prva reakcija IMJ-a!
- Gandalf
#6566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Last Line Of Defence I M J 
- madner
#6567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
NECE OVDJE PROC
zadnje rijeci IMJ kada je pokusao zaustaviti sleper Sarajevskog Kiseljaka kao da je 93
zadnje rijeci IMJ kada je pokusao zaustaviti sleper Sarajevskog Kiseljaka kao da je 93
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ŠAKA IZ KISELJAKA, IMJ,...Iz Predizbornog stožera u ''stolnom gradu'':madner wrote:NECE OVDJE PROC
Paranoya velikohrvatitis je ozbiljna psihička bolest!
- prljavi Hare
#6569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam jos prije skoro mjesec dana upozoravao na ovu situaciju sa IMJ-om!!!!Zaboli OHR,na nas ce udariti!!!
LJUDI!!!BJEZITE GDJE ZNATE,MANJE OD 30 DANA DO DOLASKA IVE MIRE JOVICA!!!
U stozeru objasnjava svoj plan,pazljivo saslusan:

IMJ prvo ide na Tuzlu,tamo je leglo SDP-a:

Na redu su Konjic i Jablanica:

Kroz PC ce samo proci,tranzit:

Ni Brcko DC nece biti postedjeno:

Stadion Bilino Polje u Zenici:

Autobus sa clanovima i simpatizerima SDP-a:

Na kraju,Sarajevo:"Izlazi Zlatko,gdje se krijes Zeljko!!??"

Zlatko Lagumdzija je lociran:

Zadovoljan obavljenim,vraca se u stozer,ZNA SE koji:

Ja cu se sutra za svaki slucaj ukloniti iz Teherana na koji dan,jos kad precjednik cuje!
!
LJUDI!!!BJEZITE GDJE ZNATE,MANJE OD 30 DANA DO DOLASKA IVE MIRE JOVICA!!!
U stozeru objasnjava svoj plan,pazljivo saslusan:
IMJ prvo ide na Tuzlu,tamo je leglo SDP-a:
Na redu su Konjic i Jablanica:
Kroz PC ce samo proci,tranzit:
Ni Brcko DC nece biti postedjeno:
Stadion Bilino Polje u Zenici:
Autobus sa clanovima i simpatizerima SDP-a:
Na kraju,Sarajevo:"Izlazi Zlatko,gdje se krijes Zeljko!!??"
Zlatko Lagumdzija je lociran:
Zadovoljan obavljenim,vraca se u stozer,ZNA SE koji:
Ja cu se sutra za svaki slucaj ukloniti iz Teherana na koji dan,jos kad precjednik cuje!
- madner
#6570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam sastavio oporuku, nije me strah 
- arzuhal
#6571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da je pametan, Alija bi skočio čim prije da preimenuje grad u SarajIvo...nije se šalit... 
- mO k3
#6572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako Inzko ponisti odluka cik-a, sta je sa delegatima iz preostala tri kantona??
Imali sanse da se draganu covicu jos vise stisnu testisi??
- madner
#6573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije nista, ako dodju dodju.Ženski Dr.Med wrote:Ako Inzko ponisti odluka cik-a, sta je sa delegatima iz preostala tri kantona??
I da ne bude zabune, DN je formiran bez 4 kantona. Tako da 2014 ova taktika nece moci nista napraviti.
- mO k3
#6574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ahaaa.... hvala !!!!madner wrote:Nije nista, ako dodju dodju.Ženski Dr.Med wrote:Ako Inzko ponisti odluka cik-a, sta je sa delegatima iz preostala tri kantona??
Imali sanse da se draganu covicu jos vise stisnu testisi??![]()
I da ne bude zabune, DN je formiran bez 4 kantona. Tako da 2014 ova taktika nece moci nista napraviti.
Ako se stvarno desi da inzko ponisti ,koji ce ovo poraz biti za cvoku i dodoleta
Sampanjac za sve!!!

- madner
#6575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da bi bilo ispravno nazdraviti sa nekim kvalitenim austijskih vinom