Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Kolinda

#6551 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

bh.tornjak wrote:
Kolinda wrote:
spreca wrote:Ustasko cetnicka politika je opet na djelu....uskoro cemo saznati sta hoce sibicari iz Zg i Bg i sta im nudi Ridjobradi
Kako vas većina šprda Baketa rekao bi netko da je predsjednik neke marginalne stranke a ne netko tko stalno pobjeđuje u bošnjačkom korpusu. Zašto se sramite onoga kome redovito dajete glas na izborima?
Koliko puta je to Bake dobio neke izbore....koliko puta se kandidovao (daj Boze da nije ni jednom....al...et)
koliko dugo je taj isti Bakir na politickoj sceni....?

Usporedbe radi....koliko puta se kandidovao legitimni cirilicar....koliko dugo je na sceni....i koliko puta je dobio rj. pobijedio na nekim izborima....???
Koliko pratim od kada je Bakir predsjednik SDA Bakir pobjeđuje i dobiva većinu glasova Bošnjaka. A HDZ i Čović pobjeđuju jer Hrvati nemaju pravo birati. Ako ne daju glas HDZ-u kao i da nisu glasali,nažalost.
Nije mi jasno da Bošnjaci ne shvaćaju da ovo za što se bore u HDZ-u istima i ne ide 100% na ruku.
seln

#6552 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

bh.tornjak wrote:
Kolinda wrote:
spreca wrote:Ustasko cetnicka politika je opet na djelu....uskoro cemo saznati sta hoce sibicari iz Zg i Bg i sta im nudi Ridjobradi
Kako vas većina šprda Baketa rekao bi netko da je predsjednik neke marginalne stranke a ne netko tko stalno pobjeđuje u bošnjačkom korpusu. Zašto se sramite onoga kome redovito dajete glas na izborima?
Koliko puta je to Bake dobio neke izbore....koliko puta se kandidovao (daj Boze da nije ni jednom....al...et)
koliko dugo je taj isti Bakir na politickoj sceni....?

Usporedbe radi....koliko puta se kandidovao legitimni cirilicar....koliko dugo je na sceni....i koliko puta je dobio rj. pobijedio na nekim izborima....???
Da, ali Koljinda hoce da kaze da se oni toga ne stide (a kako bi, za stid je potreban obraz).
Koljinda ne shvata da ako
a) sto tisuca Hrvata glasuje za cirilicara, onda je to cijeli hrvatsko glasacki korpus
) ako 300 hiljada Bosnjaka glasa za Baketa, za nas je to kar'na
megaman4

#6553 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Kolinda wrote:Jeli ovo Bake priznao da postoji "hrvatsko pitanje" u fBiH?
A sta je sa srpskim pitanjem u Hrvatskoj? To izbjegavate je li tako? :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#6554 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kolinda wrote:
To se zove pluralizam, sloboda izražavanja i kritike. Mi ne bolujemo od sindroma podaništva, idolopoklonstva u izabrane predstavnike kao druga dva naroda. Npr...protest željeznica u RS-u Mile dođe popije rakiju sa protestantima i svi se raziđu. :roll: Čović da sutra kaže ISIL je naš saveznik niko od Hrvata se ne bi bunio već bi ga slijedio, karikiram naravno ali to je poenta. Kod Bošnjaka je sasvim druga priča, imaš nekoliko političkih opcija od lijevog bloka do desnog, idolopoklonstvo je slabo izraženo, kritikuju se otvoreno svi.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 04/04/2017 10:02, edited 1 time in total.
seln

#6555 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Kolinda wrote: Nije mi jasno da Bošnjaci ne shvaćaju da ovo za što se bore u HDZ-u istima i ne ide 100% na ruku.
Ma jok, oni to rade zato sto vole pluralizam. :D
Bosnjacima to nije jasno jer jednostavno nije istina.
A ako je tebi to "jasno", onda imas problem sa percepcijom.
Kolinda

#6556 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

megaman4 wrote:
A što bi to bilo srpsko pitanje u Hrvatskoj i ko se brine oko tog istog ako izuzmemo "graDŽanske stranke" u Sarajevu.
Hafis

#6557 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

megaman4 wrote:
Srbima u Hrvatskoj dati najveća moguća prava. Bez daljnjeg.
Kolinda

#6558 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

seln wrote:
Kolinda wrote: Nije mi jasno da Bošnjaci ne shvaćaju da ovo za što se bore u HDZ-u istima i ne ide 100% na ruku.
Ajde pojasni svoj stav,ja sam u ovom pogledu već par puta pojašnjavao a ako treba ponovno ću.
Samo ne brkaj pojmove po mogućnosti.
Kolinda

#6559 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kolinda wrote:
To se zove pluralizam, sloboda izražavanja i kritike. Mi ne bolujemo od sindroma podaništva, idolopoklonstva u izabrane predstavnike kao druga dva naroda. Npr...protest željeznica u RS-u Mile dođe popije rakiju sa protestantima i svi se raziđu. :roll: Čović da sutra kaže ISIL je naš saveznik niko od Hrvata se ne bi bunio već bi ga slijedio, karikiram naravno ali to je poenta. Kod Bošnjaka je sasvim druga priča, imaš nekoliko političkih opcija od lijevog bloka do desnog, idolopoklonstvo je slabo izraženo, kritikuju se otvoreno svi.
Od rata na ovamo SDA vlada i ti mi pričaš kako ste vi drugačiji :-)
seln

#6560 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Kolinda wrote:
seln wrote:
Ajde pojasni svoj stav,ja sam u ovom pogledu već par puta pojašnjavao a ako treba ponovno ću.
Samo ne brkaj pojmove po mogućnosti.
Moj stav, potpuno jednostavno, za HDZ-ovce na jeftinijim sjedistima:
budite zadovoljni s tim sto imate, i to vam je previse.
seln

#6561 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Kolinda wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kolinda wrote: Kako vas većina šprda Baketa rekao bi netko da je predsjednik neke marginalne stranke a ne netko tko stalno pobjeđuje u bošnjačkom korpusu. Zašto se sramite onoga kome redovito dajete glas na izborima?
Od rata na ovamo SDA vlada i ti mi pričaš kako ste vi drugačiji :-)
Kao prvo, nije tocno da vladaju od rata naovamo, bilo su dva interregnuma bez SDA.
Kao drugo, i kada vlada, SDA ima max. glasove 15-20 posto Bosnjackog glasackog korpusa, nikada 80-90% kao HDZ.
Znam da ti je to tesko shvatiti zbog velikih znamenki, ali jednostavno, ima nas puuuuuno vise.
Drvosjeca iz Dejcica

#6562 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

seln wrote:
Kolinda wrote: Od rata na ovamo SDA vlada i ti mi pričaš kako ste vi drugačiji :-)
Kao prvo, nije tocno da vladaju od rata naovamo, bilo su dva interregnuma bez SDA.
Kao drugo, i kada vlada, SDA ima max. glasove 15-20 posto Bosnjackog glasackog korpusa, nikada 80-90% kao HDZ.
Znam da ti je to tesko shvatiti zbog velikih znamenki, ali jednostavno, ima nas puuuuuno vise.
On, (ženskog roda), to ne razumije. :mrgreen: A do jučer su kmečali na Alijansu za promjene ali eto SDA vlada stalno. :lol:
Hafis

#6563 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ovaj Bakir je stvarno pravi lider i vizionar. Čovjek za budućnost. I ne čudi zašto je prvi u Bošnjaka.
Kolinda

#6564 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Malo se gubite obojica. Onda ni HDZ ne vlada stalno ako tako gledamo. Alijansa, platforma pa onda HSP-Lijanovići u ZHŽ...
spreca

#6565 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Ako ne daju glas HDZ-u kao i da nisu glasali,nažalost.
Kad vam se svidja ovo :izet: od ADZea i u ime dobrosusjedskih odnosa mi cemo vam pomoci u tome , na takav nacin da cemo vam pet predloziti nekog ne Certificirovanog 'rvata za clana predCenistva :mrgreen:
Kolinda

#6566 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

spreca wrote:
Ako ne daju glas HDZ-u kao i da nisu glasali,nažalost.
Kad vam se svidja ovo :izet: od ADZea i u ime dobrosusjedskih odnosa mi cemo vam pomoci u tome , na takav nacin da cemo vam pet predloziti nekog ne Certificirovanog 'rvata za clana predCenistva :mrgreen:
Vi ste i dovoljno do sada pomogli pa je gore danas nego prije 20 godina. :thumbup:
Streptokok

#6567 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

kako ih je lijepo vidjeti ozarenih lica. bake im bacio oglođanu kost a oni masovno posvršavali. vjerujem da se i kolindica potrljao/la na ovu vijest.

evo ovako to izgleda

Image
Last edited by Streptokok on 04/04/2017 10:36, edited 2 times in total.
seln

#6568 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Ovaj Bakir je stvarno pravi lider i vizionar. Čovjek za budućnost. I ne čudi zašto je prvi u Bošnjaka.
Sta, i on pise cirilicu i izjasnjava se Jugoslavenom? :D
seln

#6569 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Kolinda wrote:Malo se gubite obojica. Onda ni HDZ ne vlada stalno ako tako gledamo. Alijansa, platforma pa onda HSP-Lijanovići u ZHŽ...
U hrvatskom korpusu vlada stalno. Ne vlada samo onda kada se Bosnjaci smiluju da vam zamijene vladajucu stranku.
Alfons Kauders

#6570 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Kolinda wrote: Koliko pratim od kada je Bakir predsjednik SDA Bakir pobjeđuje i dobiva većinu glasova Bošnjaka. A HDZ i Čović pobjeđuju jer Hrvati nemaju pravo birati. Ako ne daju glas HDZ-u kao i da nisu glasali,nažalost.
Nije mi jasno da Bošnjaci ne shvaćaju da ovo za što se bore u HDZ-u istima i ne ide 100% na ruku.
Aha...

A kada glasate na izborima za RH, i tad vas zle Bošnje natjeraju da glasate za HDZ?

I većina glasača u RH također glasa za HDZ radi Bakira?
Hafis

#6571 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:Ovaj Bakir je stvarno pravi lider i vizionar. Čovjek za budućnost. I ne čudi zašto je prvi u Bošnjaka.
Pa to je pozitivan pomak, obzirom na podrijetlo. Babo mu se bavio šerijatom i islamskim deklaracijama.
seln

#6572 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Pa to je pozitivan pomak, obzirom na podrijetlo. Babo mu se bavio šerijatom i islamskim deklaracijama.
Zelis li ovo pojasniti ili da to prijavim zbog rasizma?
hizo ramidovic

#6573 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hizo ramidovic »

Како време више пролази све је очитије да ће проевропски орјентисани политичари и народи у тзв. БиХ (а то су српски и хрватски) морати појачати борбу против протурских и проарапских тзв. муслиманских политичара, са намером да се трајно реши питање постојања ове тзв. државе тј. тамног вилајета.
Још од времена дахија на овим просторима траје турско зулумћарење српског и хрватског народа од стране неоосманлијских следбеника и томе се једном мора стати украј. Недопустиво је и противно темељним проевропским вредностима да тзв. муслимани на овом делу Балкана или било где у Европи имају било какав утицај у власти.
Српски и хрватски политички представници припремају ново и трајно решење за ову назовидржаву, и оно ће ускоро бити објављено широј јавности.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
ДАХИЈЕ, ГУБИТЕ СЕ ОДАВДЕ!!!
Hafis

#6574 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:
seln wrote: Sta, i on pise cirilicu i izjasnjava se Jugoslavenom? :D
Koji dio ti je nejasan?
Da je čovjek budućnosti po mom, ili to što je Jugosloven po tvom?
seln

#6575 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Pa to je pozitivan pomak, obzirom na podrijetlo. Babo mu se bavio šerijatom i islamskim deklaracijama.
Koji dio ti je nejasan?
Da je čovjek budućnosti po mom, ili to što je Jugosloven po tvom?
Ne pravi se pametan, znas dobro da mislim ovo o "podrijetlu"?
Post Reply