Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
quarterback
#6551 Re: eBay - Vaša iskustva
meni jos nije dogorilo ali kada dogori bice masovno otvaranje...
dobro sam se naklikao tokom decembra, nisam ni skontao da sam ispraznio debitnu dok je pp nije jedan dan odbio ...
dobro sam se naklikao tokom decembra, nisam ni skontao da sam ispraznio debitnu dok je pp nije jedan dan odbio ...
- vješalica
#6552 Re: eBay - Vaša iskustva
meni dolaze pošiljke uredno,doduše nisu to neke skupe stvari,ali eto iz kine čekam što sam naručila prije nekoliko dana i jednu iz fr
uredno mi je stizalo i iz egipta ,možda od 100 transakcija nisu došle 3-4 pošiljke
uredno mi je stizalo i iz egipta ,možda od 100 transakcija nisu došle 3-4 pošiljke
- ja nisam ja
#6553 Re: eBay - Vaša iskustva
I mene stid traziti refunde vise. Meni nists ne stize. Uzas
- ja nisam ja
#6554 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni iz Britanije takodje kasni a iz Kine je vec postalo uzas. Vidjela sam jos mnogo toga a ne usudjujem se vise kupiti nista
-
quarterback
#6555 Re: eBay - Vaša iskustva
zato sto bolje od kineza znaju kakvi smoKvaziExpert wrote: Nevezano za stizanje/ne stizanje, ne znam zbog čega sa njemačkog eBay-a vrlo malo sellera šalje u BiH, onako od oka, puno manji procenat je sa svih ostalih eBayova![]()
-
yozi80
#6556 Re: eBay - Vaša iskustva
uradim to i opet mi pokaže ovo,to je sat koji nisam naručioKvaziExpert wrote:možeš pogledati originalni listing, vidiš ovaj info u drugom redu: The listing below has been updated by the seller, but you can see the item you purchased.

- Scarface_
#6557 Re: eBay - Vaša iskustva
Pogledajte ovaj link sa mojim posiljkama koje su narucivane od 14 oktobra kako se krecu to jest stoje u mjestu,narucene 14 oktobra i po tracking broju poslate da bi se pocetkom decembra opet pojavio refresh kao da su tad poslate sto upucuje na zakljucak da nisu izasle iz Kine dva mjeseca a pitanje da li su i sad poslate.
http://www.17track.net/en/result/post.s ... 63519755CN
Trudim se da budem korektan i strpljiv ali zaista ovo vise nema smisla i kad Kinezima posaljem mail da pitam sta se desava oni kao svi u glas da provjerim u svojoj posti a posiljke nisu ni usle u Evropu.Stvarno mi je dosadilo svaki da n vec 3 mjeseca provjeravati tracking broj i nista.Jos malo i povrat dragi Kinezi.
http://www.17track.net/en/result/post.s ... 63519755CN
Trudim se da budem korektan i strpljiv ali zaista ovo vise nema smisla i kad Kinezima posaljem mail da pitam sta se desava oni kao svi u glas da provjerim u svojoj posti a posiljke nisu ni usle u Evropu.Stvarno mi je dosadilo svaki da n vec 3 mjeseca provjeravati tracking broj i nista.Jos malo i povrat dragi Kinezi.
- ja nisam ja
#6558 Re: eBay - Vaša iskustva
Tako su meni svi rekli jedan me cak ubjedjivao da je dosla posiljka u Sarajevo.Mislim,stvarno bezobrazlukScarface_ wrote: kad Kinezima posaljem mail da pitam sta se desava oni kao svi u glas da provjerim u svojoj posti
- vješalica
#6559 Re: eBay - Vaša iskustva
probja otiči na my ebay >>> purchase history i nači svoj predmet na spisku kupljenih
-
MrShadow
#6560 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja sam morao aktivirati case i traziti refund jer mi je ebay poslao email da ako ne otvorim case do 02.01.2015 nije vise slucaj u njihovoj nadleznosti jer je proslo mislim nekih 65 dana od dana narudzbe. Otvorim case i dobijem za 24h novac nazad.
Sad mi seller salje emailove i racune na paypal da platim,tvrdi da je 100% poslao posiljku, ima 99.8% rating.
Sta cu jbg, nije do mene, cekao sam skoro 2 mj da stigne, a i nije bas mali iznos u pitanju pa da bacim pare.
Sad mi seller salje emailove i racune na paypal da platim,tvrdi da je 100% poslao posiljku, ima 99.8% rating.
Sta cu jbg, nije do mene, cekao sam skoro 2 mj da stigne, a i nije bas mali iznos u pitanju pa da bacim pare.
- Zeljoooo
#6561 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma odjebi ga lagano. Jedino ako je dosla posiljka ja bih vratio movac selleru.
-
shandrprcSA
#6562 Re: eBay - Vaša iskustva
samo ti njemu reci da ako kojim slucajem dodje artikl da ces mu uplatiti ponovo lovu...MrShadow wrote:Ja sam morao aktivirati case i traziti refund jer mi je ebay poslao email da ako ne otvorim case do 02.01.2015 nije vise slucaj u njihovoj nadleznosti jer je proslo mislim nekih 65 dana od dana narudzbe. Otvorim case i dobijem za 24h novac nazad.
- dinooh
#6563 Re: eBay - Vaša iskustva
Napisi ako dode da ces vratiti pare. Ima li TN?
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#6564 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozz svima
Nisam nesto aktivan na forumu.
Na ebayu sam aktivan već nekih 4-5 mjeseci
Do sada nisam imao loše iskustvo, ali ovo moram da podijelim sa vama.
Osvojio sam na aukciji ovo http://prntscr.com/5ly14m uredno platio, ali od tada nista.
Evo, prije par minuta sam poslao mail selleru da mi posalje TN ako je poslao, a ako nije, da cu se obratiti ebayu za pomoć.
Očekujem odgovor, koji čisto sumnjam da će doći.
Ne volim prerano da zaključujem, ali u ovom slučaju moram....mislim da sam prevaren.
Nažalost, ovo ću tek moći i da potvrdim 15.01.2015. ako e bay ne bude želio da vrati pare za koje "garantuje"........vidjet ćemo.
Veliku sumnju na o da sam prevaren, baca sama slika o selleru....0 prodanih do sada....ok, znam, generalno pravilo o takvim sellerima, al hajd da probam, s obzirom da EBAY garantuje povrat novca.
Druga sumnja je što nikada nije poslao pošiljku.
Jel iko, od vas iskusnijih, imao sličnu situaciju i kako se završila.
Hvala na odgovorim i molim vas poštedite me suvišnih komentara.
Osvojio sam na aukciji ovo http://prntscr.com/5ly14m uredno platio, ali od tada nista.
Evo, prije par minuta sam poslao mail selleru da mi posalje TN ako je poslao, a ako nije, da cu se obratiti ebayu za pomoć.
Ne volim prerano da zaključujem, ali u ovom slučaju moram....mislim da sam prevaren.
Nažalost, ovo ću tek moći i da potvrdim 15.01.2015. ako e bay ne bude želio da vrati pare za koje "garantuje"........vidjet ćemo.
Veliku sumnju na o da sam prevaren, baca sama slika o selleru....0 prodanih do sada....ok, znam, generalno pravilo o takvim sellerima, al hajd da probam, s obzirom da EBAY garantuje povrat novca.
- _Reds_
#6565 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma na aukcijama slabo ko da ti posalje, ako je pordato ispod cijene. Nisi ti preveren u biti, bice ti vracen novac, ali si izgubio vrijeme, i jedno vrijeme je novac bio kod ebaya (paypala).Nexus2 wrote:Pozz svima
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#6566 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma i ja to mislim....novac bi trebao biti vraćen, ali me ljuti to sto sam povoljno prosao na aukciji i tako ispade.....alopet, ko zna...vidjet cemo, mada sam ubijeđen da neće da šalju ako je roba prodata ispod cijene.
Imam jos takva 3 slučaja preko vikenda, od drugog selera (3 ruksaka planinarska kupio), pa vidjet cemo dok prođe koji dan, da li je robu poslao.
Imam jos takva 3 slučaja preko vikenda, od drugog selera (3 ruksaka planinarska kupio), pa vidjet cemo dok prođe koji dan, da li je robu poslao.
-
Nexus2
#6567 Re: eBay - Vaša iskustva
nije imao više ovih kočnica.KvaziExpert wrote:Nije označio na eBay-u da je poslao, ne mora da znaci da nije poslao. Problem je ako ti stigne nešto sto nije vidjelo Shimano, onda trebaš slati nazad, a naša posta em skupa em nema tracking van BiH. Al, eto, možda je lik imao jedan komad, pa otvorio nalog na ebayu da proda, posto nema vise artikala u ponudi.
Svi smo nekad imali 0 feedback.
Imao je kompletnu grupu XT koju je prodao i X0 pogon koji je prodao......vidjet ćemo.
btw, kad smo kod prodaje na ebayu........kolko bi se isplatilo prodavati biciklo, s obzirom na našu poštu i poštarinu i dal je to moguće kod nas ili da idem preko DHL pošte.
Znam da je komplikovano, ali eto da se i to proba.
Inače, kako ide slanje pošiljki worldwide iz BiH
-
Nexus2
#6568 Re: eBay - Vaša iskustva
još jedna napomena u vezi ovih kočnica, označio je da dostavlja Fedexom i naravno, ja kliknuo da mi posalje Fedexom
-
mrmacc
#6569 Re: eBay - Vaša iskustva
Uskoro ce Bosnustavit na crnu list sigurno. U zadnji pola godine mozda i vise, nekoliko posiljki mi nije stiglo, selleri su slikali poslate posiljke, ali su mi i vratili pare jer su prosla i po 3 mjeseca od dana kupovanja.
Moja pretpostavka je da neko iz poste zna da ebay refundira gotovo sve posiljke, i onda uzima pakete za sebe neko iz poste. Koristim ebay nekoliko godina, i ranije najgore sto je moglo da se desi je da cekam posljku do 2 mjeseca, ali mi na kraju uvijek stigne.
Moja pretpostavka je da neko iz poste zna da ebay refundira gotovo sve posiljke, i onda uzima pakete za sebe neko iz poste. Koristim ebay nekoliko godina, i ranije najgore sto je moglo da se desi je da cekam posljku do 2 mjeseca, ali mi na kraju uvijek stigne.
- kloniran
#6570 Re: eBay - Vaša iskustva
pocnite uzimati sa tracking brojem i rijesen problem, ako nista imas osnov za tuzbu ako posumnjas da je neko uzeo paket
- saric900
#6571 Re: eBay - Vaša iskustva

Meni je stigao paket prije 20 dana u Sarajevo , barem tako pise. Ja neznam sta je sa ovim nasim postama i ostalim pa im toliko treba da dode paket od Sarajeva do Viteza ?
Imal jos tko ovakvih problema , da je stiglo u BiH al da ne dolazi kuci.
-
MrShadow
#6572 Re: eBay - Vaša iskustva
Napisao sam mu da cu mu platiti ako posiljka stigne.Zeljoooo wrote:Ma odjebi ga lagano. Jedino ako je dosla posiljka ja bih vratio movac selleru.
Dobio sam i USPS sa tracking brojem ali tamo cijelo vrijeme stoji IN TRANSIT i zadnja lokacija je da je u NY, USA i to je tako vec 40 dana, nista se ne mjenja.
-
zippoo87
#6573 Re: eBay - Vaša iskustva
i kod mene pravo usporilo u zadnje vrijeme
nesto sto sam kupio u septembru,nije ni doslo,vjerujem da i nece...navodno je prodavac poslao ponovo isti artikal a i tome ima vise od mjeseca...cekam
sa banggooda sam porucio nesto prije mjesec dana,poslato je tacno prije mjesec...ocekujem da dodje u prvih 10ak dana januara ,pa vidjeti cemo
a sada je i dolar pravo ojacao....skoro da se ne isplati ni kupovati vise sa ebay-a
nesto sto sam kupio u septembru,nije ni doslo,vjerujem da i nece...navodno je prodavac poslao ponovo isti artikal a i tome ima vise od mjeseca...cekam
sa banggooda sam porucio nesto prije mjesec dana,poslato je tacno prije mjesec...ocekujem da dodje u prvih 10ak dana januara ,pa vidjeti cemo
a sada je i dolar pravo ojacao....skoro da se ne isplati ni kupovati vise sa ebay-a
-
quarterback
#6575 Re: eBay - Vaša iskustva
25 dana iz engleske, e mogu misliti kada ce doci ovi iz HK